![]() |
masz szczescie, ja musze jeszcze miesiac na nowa nagrywarke poczekac;)
|
Na jaką szybkość jest ustawiony Rip-Lock w NEC'u 3520A ?
W Pionierku A06 mam max x2.1 przy zrzucaniu płytek, a tutaj czego mam się spodziewać? Pozdrawiam. |
Cytat:
Jak powiada Pismo: Łk 10:20 20. Jednak nie z tego się cieszcie, że duchy się wam poddają, lecz cieszcie się, że wasze imiona zapisane są w niebie. Zapisane są właśnie za pomocą Litków... FzL |
Cytat:
Platinum ...oki jade kupić z 50szt :) ...czy może lepiej dołożyć do 2zł za TDK+x8? (platinum x8 -1,40) -co radzicie? |
Dołóż do verbatimkow, chociaz tdk tez sa dobre, nie zaluj na plytki
|
Z tego co wiem to 4x:)
|
A byś płytke odczytywał przy tym "teście" 8x to by czegos takiego nie było :D Nie koniecznie źle nagrana...
|
Cytat:
|
Cytat:
No właśnie. Czy jest już nowe firmware do 3520? I jak je uaktalnić? Czy tak jak sterowniki, a może inaczej. Może jakiś instruktarz? Bardzo proszę. |
Cytat:
Sprawdziło się:) platinumy x8 ..nagrywa mi x12 (w Shrinku nie mam możliwości zmniejszenia prędkości) TDK x8 ..nagrywa x16 ....ale wykresiki są idealne i nie ma problemów z odczytem:) |
Od niedawna posiadam nagrywarke NEC 3520a z FW 1.04, nagralem juz kilka plyt DVD i CDR bez problemu, ale ostatnio natrafilem na taki problem. Zrobilem obraz plytki Esperanza DVD+R 4x z gra przy pomocy programu DVD Decrypter, nastepnie przy pomocy tego samego programu nagralem obraz na Verbatim DVD+R 1-4x z predkoscia 4x. Nagranie zakonczylo sie pomyslnie ale podczas instalowania gry wyskakuja mi bledy odczytu plikow. Sprawdzalem plytke programem CD-DVD Speed -> ScanDisc, ktory wskazal ze plytka nie zawiera bledow. A jeszcze jedno przed nagraniem na Verbatim wczesniej sprawdzalem obraz gry nagrywajac go na TDK DVD+RW 1-4x z predkoscia 4x i tam nie bylo rzadnych bledow.
Moze wiecie gdzie tkwi problem i mi w tym pomozecie bo ja jestem nowisjuszem w tych sprawach. |
sprawdz sobie czy gra instaluje sie z plytki tej pierwszej Esperanzy
|
gra na plytce Esperanza chodzi bez zarzutow
|
Mój nec (3520) po wypaleniu kilku płyt padł. Pojawiają się jakieś błędy w początkowych sektorach i płyty nie są do odczytania. Co za gó...o. Próbowałem DVD+,-R,(nawet Verbatimy) CD-R (RW). Odradzam ten sprzęt.
|
hmm... a moze pownienes sprobowac poprostu jakims programem pokroku CloneDVD2 albocos... jak plytka nie jest jakos specjalnie oryginalna to po co sie bawic od razu w decryptera?
pozdro ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:01. |