![]() |
Cytat:
maniek |
Jak dla mnie jedyna wada tej nagrywarki jest brak testu jakosci zapisanych dancyh tak jak to ma miejsce w liteon... ubolewam nad tym bo ni mam dostapu do zadnego liteona zeby sprawdzac, a wiele osob opiera sie wlasnie na testach kProbe....
pozdro ;) |
Cytat:
maniek |
podaj :)
|
Cytat:
Flashowałeś spod Dosa czy windows? Wgrywałeś modyfikowany czy orginalny? Nowy bios od I-O DATA :http://www.micheldeboer.nl/firmware/nec3520_125.zip |
Cytat:
Pozdrawiam. :) |
Ze względu na narzekania niektórych osób odnośnie prędkości nagrywania CDR na tym NECu, to postanowiłem przejrzeć trochę swoich płytek i zobaczyć jak to wygląda.
Czyli po kolei: płytka z sugerowaną prędkością wypalania - producent - maksymalna prędkość z jaką pozwala wypalić ją NEC 3520A FW 1.04: TDK 48x-52x - CMC - 48x TDK 52x - TDK - 48x Memorex 48x-52x - CMC - 48x Verbatim 48x - CMC - 48x Platinum 40x - producent nieznany :mruga: - 48x Emtec 32x - producent nieznany - 48x Dysan 48x - Prodisc - 32x Dysan 32x - Prodisc - 32x Dysan Black 40x - CMC - 40x Akoss 32x - Prodisc - 16x Vakoss 48x - producent nieznany - 24x Benq 48x - Sony - 32x Hawk 40x - Gigastorage - 16x :D Mint 40x - Gigastorage - 16x Xdisc 40x - Gigastorage - 16x Esperanza 40x - producent nieznany - 32x Szpindel 50 sztuk Memorex czy też TDK od CMC kosztuje 40zł (MediaMarkt, Selgros). IMHO jest to niewygórowana cena, a jak widać ten NEC bardzo je lubi. :mruga: Jeżeli ktoś chce jeszcze bardziej zaoszczędzić, a nie zależy mu na prędkości to polecam Vakoss 48x, 50 sztuk za 30zł (Selgros). Prędkość wypalania ich na tym NECu mnie trochę zawiodła (LiteOn 32123S pali je 32x, czyli max dla siebie), ale mimo wszystko wypalają się bardzo ładnie i nie ma najmniejszych problemów z odczytem itp. Może komuś się to przyda. :mruga: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Choćby to: |
I to:
|
Cytat:
a wgrywalem oryginalny pozdro ;) |
Cytat:
|
I jeszcze to:
|
Cytat:
pod ff :klnie: |
Woow... no to hardcore.. :O A na jakich płytkach nagrywałeś? Dziwne to, przecież większość ludzi w ogole nie ma problemów, przynajmniej jeżeli chodzi o jakość nagrywanych płytek przez 3520. ???
|
Cytat:
maniek |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:04. |