![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.08.2004
![]() |
![]()
Wątek ten mozna chyba uważać za kontynuacje http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=35524 (tam raczej juz nikt nie odpowie wiec nowy zakłądam) tyle że sprawy dotyczą XP. Do prób odczytu uzywałem NEC2500A i NEC5800B oraz Toshiba SD-M1712.
Widać tylko pierwszą sesje przy czym przy próbie konynuowania sesji Nero widzi kolejne (NEC2500A) ale zgrac z nich nic nie mozna Oczywiście i ja miałem "Zamierzasz użyć zapisu wielosesyjnego na płytce DVD. Druga sesja i dalsze mogą nie dać się odczytać w niektórych napędach DVD-ROM i systemach operacyjnych starszych od Windows XP." i dałem kontynuacje z Multisesją Próbowałem 1. zamykac sesje 2. ForcedASPI 1.8 (myslałem ze jak w 98 mogło pomóc to i w XP może pomoze niestety, na oryginalnych windowsowych to samo) 3. CDRoller 5,30 (niby odczytuje że jest kilka sesji ale nie da sie skopiować) i NIC Numer jest taki że multisesja w DVD+RW działa i nie sprawia problemów wiec PYTANIE 1. gdzie jest róznica poza tym że +RW są wymazywalne a +R nie (-R też próbowałem i też nic ale nie mam -RW do porówniania czy tak samo się zachowuje jak +RW. W CD nie było róznicy.... chyba ![]() 2. DVD nagrac sie tylko jak DAO czy jest jakiś sposób na TAO ![]() ![]() 3. Próbował ktoś używać czegoś innego niż Nero do nagrywania DVD w multisession ![]() 4. jest mozliwość na zakładki Sesje czy jakos tak we właściwościah napędu jak to było w 98 ![]() Chciałbym sobie zgrac pare serii do których nie ma jeszcze napisów a napisy poprostu dograć później ![]() pozdr. i dzięki za odpowiedzi |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|