![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.07.2004
![]() |
Witam
Odebralem dzisiaj po wymianie (1633S - padl po 6 m-cach odczyt dvd) nowiutkiego SHW-1635S, wgralem najnowszy firmware (YS0G) i wypalilem 1 plytke (Platinum RitekR03). Jak dla mnie wynik calkiem dobry (palona x8, 4,07GB): |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Hmm ... no to mnie się nie udało (ale czy naprawdę?) - ja wymieniłem nieuszkodzonego (hi ,hi) 1653 na 1693 - ale czy 1635 będzie lepszy to będzie można powiedzieć dopiero wtedy gdy większa ilość użytkowników zamieści testy.
![]()
#18 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.08.2005
![]() |
Po moich przejśćiach z Liteonem ta firma JAK DLA MNIE JEST SPALONA !
MZiol napisał : LiteOn + markowe płytki = dobry zestaw myśle że litek wcale nie jest taki zły, tylko trzeba go dobrze karmić no i jego duży plus - korekcja błędów, do niedawna chyba najlepsza - teraz benio pozdr. Niezgodze się z tobą, z moją SOHW-1653S kombinowałem jak koń pod góre(płytki, biosy) bardzo kaprysiła, jedynie TDK dobrze paliła, ale do czasu. Po czasie kumpel użuczył mi swojej SOHW-1673S i zdziwko. Pali na badziewiastych płytkach typu houk, i nawet dobrze,sprawdziłem na kprobe,moja nie chciała ich widzieć. Moim zdaniem Liteon to badziewie, chociaż można trafić na coś pożądnego. Ale czy opłaci się ryzykować ? |
![]() |
![]() |
#19 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Mój 1653 sprawiał kłopoty tylko na wstępie, kiedy bios był całkiem niedopracowany - ostatnie biosy obsługiwały już większość nośników i problemy zniknęły - co do jakości zapisu było z tym różnie i zgadzam się z opinią, że Litek potrzebuje szlachetnego "drzewa" na opał ale tak naprawdę to dotyczy wszystkich nagrywarek - Benka też.
Co do korekcji to jak dotychczas Benek udławił się już jednym wsadem do kotła - Litek natomiast nie wybrzydza i żre co mu się pod nos nawinie (czasem dłużej przeżuwa ale nie wypluwa), dlatego tak do końca nie podzielam opinii na temat tej super korekcji Benka. I takie to moje spostrzeżenia na temat zniesławionego napędu... ![]() ![]()
#20 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Cytat:
![]() |
#21 |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
jak ktoś chce dam dwa hawki których nic nieczyta oprócz lg 4167b benq się zdaławia, litek, plex, a jedynie lg je czyta
![]()
#22 | |
Guru
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
|
|