![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Bywalec
Data rejestracji: 12.12.2003
![]() |
I nowe biosy zostaly wywalone z oficialnej strony wiec laka chwila poprawione wersje beda !!!
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.06.2004
![]() |
Cytat:
Jest tak: Moj 451s przy starym firmware nagrywal w miare poprawnie, jednak nie do konca - czytal wszystkie wypalone plytki tylko w trybie awaryjnym XP a proby zapisu w tym trybie konczyly sie bledem bufora. W trybie normalnym zapisywal plytki normalnie, ale proby odczytu konczyly sie powiecha kompa, ewentualnie komunikatem, ze "brak dostepu" itp. Obecnie udalo mi sie wgrac firmware GSB7 w trybie awaryjnym XP (pod winda) na II-gim masterze UDMA. Naped czasami ma odbicia jak poprzednio, zachowuje sie ciut lepiej, ale ciagle cos w nim jest nie teges :-( Ostatnio dorwalem sie do DVD+RW wlasnie cytowanego EMTEC-a --- i qpa. Jak u kolegi wyzej, niby zapisuje, komunikat, ze wszystko poszlo jak nalezy ... ale przy probie odczytu naped mieli i mieli i nic!!! ---------------------------- PS. Faktem jest, ze zauwazylem pewnego boooraka w XP przy okazji LiteOn-a. Naped sie jawnie ŻRE z kartami graficznym Sapphire Radeon na dowolnym chipsecie. Sprawdzalem naped w kilku bardzo roznych komputerach - zawsze wychodzil bol w kombinacji RADEON + Lite-On. Moze przyczyna sa sterowniki? Config sprzetu moze pomoze znalezc jakis punkt zaczepienia: AMD Barton 2500+ , Microstar KT600 Delta, 512Mb 400 Kingston, Sapphire Radeon Atlantis 128bit 128mb Vivo, Lite-On LDW-451s (firmware GSB7)aktywne SATA. ----------------------------- |
|
![]() |
![]() |
#18 | |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
Cytat:
masz bardzo dziwny objaw ja mam amd 2400+ plyta na kt400 i ati R9200 mialem 411 a teraz mam 812 i wszystko biega bez problemu. plyta moja tez ma aktywne sata. Stawiam ze to wina nagrywarki cos musi byc z nia nie tak.mapisz jeszcze jak mozesz pod ktory kanal masz ja podpieta. |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
odświeżacie temat sprzed pół roku?
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#21 | |
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
Ano ;-) Tyle czasu zajelo mi rozkminianie co jest z czym nie tak w moim kompie :-( A i tak, niewiele z tego rozumiem :-( |
|
![]() |
![]() |
|
|