Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.12.2003, 23:23   #16
ace2
Bywalec

Data rejestracji: 12.12.2003
ace2 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
I nowe biosy zostaly wywalone z oficialnej strony wiec laka chwila poprawione wersje beda !!!
ace2 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.06.2004, 19:05   #17
collapsar
Nowy na forum

Data rejestracji: 20.06.2004
collapsar w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez kbb
Kupilem dzis 451S. Od kilku godzin bezskutecznie probuje uaktualnic fimware (do w/wym wersji GSB6). Przecwiczylem juz wszystkie mozliwe ustawienia (master, slave, wlaczone/wylaczone UDMA), caly czas dostaje komunikat "No matched drive detected !". Czy komus udala sie ta sztuka?

Przy okazji: moj nowy nabytek nie nagrywa na EMTECu DVD +RW. Operacje zapisu pozornie wykonuje poprawnie, ale plyta pozostaje pusta.
==================================

Jest tak: Moj 451s przy starym firmware nagrywal w miare poprawnie, jednak nie do konca - czytal wszystkie wypalone plytki tylko w trybie awaryjnym XP a proby zapisu w tym trybie konczyly sie bledem bufora.
W trybie normalnym zapisywal plytki normalnie, ale proby odczytu konczyly sie powiecha kompa, ewentualnie komunikatem, ze "brak dostepu" itp.

Obecnie udalo mi sie wgrac firmware GSB7 w trybie awaryjnym XP (pod winda) na II-gim masterze UDMA. Naped czasami ma odbicia jak poprzednio, zachowuje sie ciut lepiej, ale ciagle cos w nim jest nie teges :-(

Ostatnio dorwalem sie do DVD+RW wlasnie cytowanego EMTEC-a --- i qpa.
Jak u kolegi wyzej, niby zapisuje, komunikat, ze wszystko poszlo jak nalezy ... ale przy probie odczytu naped mieli i mieli i nic!!!

----------------------------

PS. Faktem jest, ze zauwazylem pewnego boooraka w XP przy okazji LiteOn-a.

Naped sie jawnie ŻRE z kartami graficznym Sapphire Radeon na dowolnym chipsecie. Sprawdzalem naped w kilku bardzo roznych komputerach - zawsze wychodzil bol w kombinacji RADEON + Lite-On. Moze przyczyna sa sterowniki?

Config sprzetu moze pomoze znalezc jakis punkt zaczepienia:

AMD Barton 2500+ , Microstar KT600 Delta, 512Mb 400 Kingston, Sapphire Radeon Atlantis 128bit 128mb Vivo, Lite-On LDW-451s (firmware GSB7)aktywne SATA.

-----------------------------
collapsar jest offline  
Stary 20.06.2004, 21:44   #18
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez collapsar
==================================

Jest tak: Moj 451s przy starym firmware nagrywal w miare poprawnie, jednak nie do konca - czytal wszystkie wypalone plytki tylko w trybie awaryjnym XP a proby zapisu w tym trybie konczyly sie bledem bufora.
W trybie normalnym zapisywal plytki normalnie, ale proby odczytu konczyly sie powiecha kompa, ewentualnie komunikatem, ze "brak dostepu" itp.

Obecnie udalo mi sie wgrac firmware GSB7 w trybie awaryjnym XP (pod winda) na II-gim masterze UDMA. Naped czasami ma odbicia jak poprzednio, zachowuje sie ciut lepiej, ale ciagle cos w nim jest nie teges :-(

Ostatnio dorwalem sie do DVD+RW wlasnie cytowanego EMTEC-a --- i qpa.
Jak u kolegi wyzej, niby zapisuje, komunikat, ze wszystko poszlo jak nalezy ... ale przy probie odczytu naped mieli i mieli i nic!!!

----------------------------

PS. Faktem jest, ze zauwazylem pewnego boooraka w XP przy okazji LiteOn-a.

Naped sie jawnie ŻRE z kartami graficznym Sapphire Radeon na dowolnym chipsecie. Sprawdzalem naped w kilku bardzo roznych komputerach - zawsze wychodzil bol w kombinacji RADEON + Lite-On. Moze przyczyna sa sterowniki?

Config sprzetu moze pomoze znalezc jakis punkt zaczepienia:

AMD Barton 2500+ , Microstar KT600 Delta, 512Mb 400 Kingston, Sapphire Radeon Atlantis 128bit 128mb Vivo, Lite-On LDW-451s (firmware GSB7)aktywne SATA.

-----------------------------

masz bardzo dziwny objaw ja mam amd 2400+ plyta na kt400 i ati R9200 mialem 411 a teraz mam 812 i wszystko biega bez problemu. plyta moja tez ma aktywne sata. Stawiam ze to wina nagrywarki cos musi byc z nia nie tak.mapisz jeszcze jak mozesz pod ktory kanal masz ja podpieta.
Turboni jest offline  
Stary 21.06.2004, 19:52   #19
Mirek-1977
Pentium4ever

Data rejestracji: 06.12.2003
Mirek-1977 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
odświeżacie temat sprzed pół roku?

Mirek-1977 jest offline  
Stary 22.06.2004, 00:20   #20
collapsar
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Turboni
masz bardzo dziwny objaw ja mam amd 2400+ plyta na kt400 i ati R9200 mialem 411 a teraz mam 812 i wszystko biega bez problemu. plyta moja tez ma aktywne sata. Stawiam ze to wina nagrywarki cos musi byc z nia nie tak.mapisz jeszcze jak mozesz pod ktory kanal masz ja podpieta.
Podpieta pod Drugi Master.
collapsar jest offline  
Stary 22.06.2004, 00:22   #21
collapsar
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Mirek-1977
odświeżacie temat sprzed pół roku?

Ano ;-) Tyle czasu zajelo mi rozkminianie co jest z czym nie tak w moim kompie :-( A i tak, niewiele z tego rozumiem :-(
collapsar jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: