![]() |
No wlasnie nie wiem czy na innym kompie widac, musze to sprawdzic.
Sie zapytam: czym sie roznia plusy od minusow? Czy plyty DVD sa bardziej narazone na zle nagranie od CD? Bo na CD tej samej firmy nargania ida super a DVD sie sypie? Pozdrawiam! |
To mo***380;e lepiej na verbatim, albo sony? :idea:
Raczej plusy. :taktak: Na innym komputerze wida***263;, co si***281; zapisa***322;o? |
plyty to EMTEC DVD-R 4.7 GB
|
Jakiej marki p***322;yty? :pytanie:
|
Problem z Optiarc AD-7173A
Witam!
Mam problem ze swoja nagrywarka. Plyty CD-R zapisuje dobrze ale jeszcze chyba nie udalo mi sie zapisac nic na DVD-R. Uzywam Nero. Proces palenia wyglada zdrowo nie ma zadnych problemow, plytka niby sie nagrywa. Po wypaleniu widac na plycie, ze jest zapisana. Kiedy chce sprawdzic czy sie nagralo i wkladam plytke z powrotem, nagrywarka nic nie widzi. Jakby plyta nie zostala zapisana. Flashowalem biosa ale nie pomoglo. Ma ktos pomysl co z tym fantem zrobic? Pozdrawiam i licze na Wasza pomoc! |
Cytat:
Opis flashowania pod DOSem (nie wiem czy spod windowsa, tez idzie) masz na forum. Szukaj pod flashowanie NECa. PS admin: -moglibyscie wylaczyc slownik w wyrazach zlozonych :) Bo glupio to wyglada i nasuwa ... niepotrzebne skojazenia :) Edit: nie da rady sflashowac pod Maciem - gdyby co. Pod winda tylko. Przynajmniej ja nie umiem :) |
Plik wyglada tak i ma rozszezenie bin 1n7_orig.bin - Unmodified Optiarc AD-7170A firmware 1.N7 (from an Apple Mac Pro drive)
|
Normalnie wlaczasz plik exe i wybierasz naped, dajesz na start i firmware wgra sie do nagrywarki ***380;adnego programu nie potrzebujesz
|
Nagrywarka Optiarc DVD RW AD-7170A
Chce bezpiecznie wymienic bios tej nagrywarki na nowszy tylko nie wiem jakim programen to zrobic .Prosze o pomoc .
|
Ilość załączników: 2
|
Cytat:
To moja misja! :czytaj: || |
OK. I to jest odpowied***378;.
VIZZARDzie, jeste***347; wielki. Rozja***347;ni***322;e***347; mi ciemnot***281; i poprowadzi***322;e***347; by***322;e***347; w stron***281; ***347;wiat***322;a. :D |
Cytat:
Bo oglądałem dziewczyny w bikini... || A co do tematu to nie wiem po co te linki Za dużo tego labu widzę I przez to w głowach się przewraca :help: Poza kilkoma tekstami w stylu: ciekawe..., ciekawe... To nic z tego nie wynika :nie: Dużo napędów korzysta z tych samych chipsetów, co nie znaczy że można je dowolnie przerabiać :nie: Przykładem może być tu Mediatek 1898E w napędach Samsung 182D i Liteon 18A1P :czytaj: :mruga: |
http://www.cdrlab.pl/news_czytaj_408...+DVR-A12J.html
http://www.cdrlab.pl/news_czytaj_406...+DVR-112D.html Oj, VIZZ, to straszne... mam nadziej***281;, ***380;e mimo to spa***322;e***347; spokojnie... :D |
Cytat:
Że to największa bzdura jaką dziś słyszałem... :> || |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:34. |