![]() |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
:] |
Najpierw zrobiłem to co napisałem w pierwszym poście. Gdy to nie dało efektu odłączyłem ją, uruchomiłem komputer i wtedy jeszcze raz podłączyłem.
Tak to było. |
Jezeli nagrywarka jeszcze zyje:
ustaw odpowiednio zworki master na pierwszej, slave - na drugiej. podlacz uruchom kompa, zobacz czy sa widoczne prawidlowo w BIOSie Jezeli padla - biegnij do serwisu, niech wymienia, tylko nie mow im co zrobiles! :) bo zemra ze smiechu! I bedziesz ich mial na sumieniu! :) |
Witam,
Pare dni temu zakupilem AD-7200S. Poczytalem troche na forum cdrinfo.com, ze calkiem dobrze nagrywa i ma dobra korekcje, a jej dodatkowym atutem jest mozliwosc testowania plyt (choc niepelna), wiec postanowilem ja kupic. Niestety trafil mi sie felerny egzemplarz. Wszystkie plyty DVD nagrywal z bledami wykazywanymi przy weryfikacji. Bylo mnostwo blednych sektorow. Niezaleznie jaki bios, jaka predkosc nagrywania, jaki program i jaka plyta - zawsze bylo zle. Zmarnowalem 10 plyt i oddalem palnik do sklepu. Na szczescie zwrocili pieniadze. No i nie wiem teraz co kupic? Czy nadal kupowac tego Neca czy tez cos innego, np Pioneera lub Litka? Vizzard, jak tam u Ciebie chodzi ten Nec? Czy uwazasz, ze jest lepszy od Litka? Obecnie tez mam NECa 4550A i juz mi nie czyta slabo nagranych plyt, ale ma juz 3 lata. |
Cytat:
Depczące po piętach Pioneerowi TA i dobre wyniki nagrywania DVDR :czytaj: Ale to tylko moje zdanie :taktak: :mruga: |
To dawaj jakiego***347; testa. P***322;yty si***281; ludziom poko***324;czy***322;y...?? :hmm: Nikt nic nie testuje...
|
Cytat:
Kasa... :( :buu: |
No tak... A ja nie mam co nagrywa***263;... :|
|
Cytat:
|
Ju***380; ich za du***380;o... :| Przesyt...
|
99***37; wszystkich wypa***322;***243;w na ***347;wiecie to plik testowy nero.....................
|
Cytat:
|
Najlepiej będzie jak ktoś mi powie jak w ogóle montuje się nagrywarkę bo (co chyba widać) robie to pierwszy raz.
Jak ktoś napisze mi jak to się robi, to wtedy może zobaczę jaki błąd popełniłem. Poproszę jak już ze szczegółami.;) |
Cytat:
|
Wyjmujesz oba napedy.
Sprawdzasz ustawienie zworek. (ten ktory bedzie na koncu tasmy jest master zworki na master (opisane na obudowie nagrywarki)) Drugi na srodku tasmy slave Niebieska koncowka tasmy do plyty. Uruchamiasz kompa, wciskasz del lub F2 wchodzisz do BIOSu i sprawdzasz czy widac osobno napedy. Wychodzisz. Restartujesz kompa. Oba napedy dzialaja (albo nie) W Nero lub innym sprawdzasz jak sa widoczne nagrywrki. W Moj komputer masz dwa napedy. Tyle. Nie boli. Jak powiedzial Ed - szukaj a znajdziesz...... itepe. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:46. |