![]() |
Tak podłączone mam, ale myślę, że to jest ważniejsze:
Pokazują mi się takie napisy zamiast logo windows i tam, że mi się system ładuje: Press <HOME> key to boot from local drive Gdy wcisnę HOME pokazuje mi się to (jeśli jednak tego nie wcisnę również pokazuje mi się to samo tylko po jakimś czasie)- Searching for Boot Record from SCSI.. Not Found Boot Failure Insert BOOT diskette in A: Press any key when ready Nie do końca wiem co to znaczy. Czy to może być prośba o program instalacyjny? Co to oznacza? |
Cytat:
2. Poszukiwanie systemu/plyty w napedzie SCSI. Nie znaleziono. (pewnie masz cos w BIOSIe pokopane) 3. Wloz dyskietke do stacji A: i wcisnij klawisz (dowolny) gdy bedzie gotowy. (z cala pewnoscia masz pokopane bootowanie z napedu w BIOSie) Wejdz do BIOSu ja wspomnialem klawisz Del lub F2 i ustaw bootowanie kompa z HDD. Zapisz i restartuj. A najlepiej zawolaj jakiegos kumpla co ma jakiekolwiek pojecie o kompach niech ci to ustawi :) |
|
konflikt z dyskiem sata
Przeszukalem forum, i nie znalazlem odpowiedzi na moj problem.
Kupilem nagrywarke Nec 7203S (SATA). Mam tez 2 dyski: jeden ATA a drugi SATA. Jak nagrywam z dysku ATA to wszystko jest OK, natomiast z dysku SATA nagrywa z bledami. Mniej wiecej 1 na 10000 sektorow jest bledny. System mam XP SP2 aktualizowany na biezaco, plyta Abit NF-7S rev. 2.0. Zdaje sie, ze mam najnowsze sterowniki sata do plyty (2004). |
Dzięki za test tej nagrywarki, widzę po testach że jest warta kupienia. W poniedziałek prawdopodobnie ją kupię, chyba że znajdę coś innego dobrego do wypalania na tym forum :) Ale moj stary NEC 3520A jak dla mnie wypala i odczytuje bardzo dobrze więc i tym razem zostanę przy NECu
Dzięki za testy Pozdrawiam Marcin |
Ja mam pytanie czy na tym necu mo***380;na testowa***263; p***322;ytki?Jestem na kupnie nagrywarki sata i w gr***281; wchodzi pioneer 215 ten nec oraz lgh20ls15 czy jako***347; tak i wymi***281;kam nie wiem co wybra***263; tyle tego jest.
Edit: I jeszcze jedno jak jest z korekcj***261; czy lepsza jak w pionku? |
Testowa***263; to zapewne mo***380;na, ale wyniki b***281;d***261; mia***322;y si***281; raczej nijak do rzeczywisto***347;ci.
|
Cytat:
TU mamy tego najlepszy przyk***322;ad :czytaj: || |
No i wybór padł na pioneera 215bk ze względu na brak neca w hurtowni :( ale chyba nie będę zawiedziony.Lg odpada bo cena wysoka.
|
Ilość załączników: 2
Optiarc AD-7203A 1.09 wypalił Think Xtra DVD+R 8x prędkością 8x i przetestowano na Benq DW1650.
PS. Niech ktoś dopisze do tematu model z literą "A". Załącznik 50753 Dla porównania wypalono na Pioneer DVR-112L prędkości 8x (to nie jest płyta testowa z programu, więc nie porównuj sumę błędów). Załącznik 50756 |
Znowu nie widziałem załączników w tym temacie, nie wiedziałem o co chodzi, a to przez AD w nazwie tej nagrywarki :rotfl: :haha:
|
Hawk DVD+R 8x wypalony na Optiarc AD-7203A prędkością 8x.
Załącznik 50754 Dla porównania wypalono to samo za pomocą BenQ DW1650. Załącznik 50755 |
SONY CD-R 52x wypalono na Optiarc AD-7203A prędkością 48x (ale nagrywarka obniżyła prędkość, tzn. szarpała ją ;p ) i przetestowano na tym samym, a na drugiej fotce przetestowano to samo, ale na BenQ DW1650.
Załącznik 50757 Teraz testował napęd BenQ. Załącznik 50758 Po tych testach, to nie wiem komu wierzyć. Beneq pokazał prawie 2x błędów. |
Ilość załączników: 1
Hawk DVD-R 20x wypalony na Optiarc AD-7203A prędkością 20x (ale nagrywarka obniżyła prędkość zapisu dzięki czemu powstało mniej błędów - tak wynika z testu).
Załącznik 50764 |
@SEBAW
1. jaki jest sens nagrywania na tej spawarce ? wyniki poniżej dopuszczalnych norm 2. po co kupować nośniki tak kiepskiej jakości 3. ten opt/sony to tez za bardzo dobry nie jest nawet do CD-R wypalania |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:07. |