![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#496 |
^Pionier (109)^
Data rejestracji: 21.02.2005
![]() |
Pioneer 109 A09 110 RPC1 FREE
Jak widzę pojawiły się nowe biosy bez zabezpieczenia na regiony dla Pioneerków.
Zainteresowanych odsyłam na stronę The Dangerous Brotehers Page czyli http://tdb.rpc1.org/ na samym dole P.S. Jak zawsze każdy robi to na swoją odpowiedzialność więc nie miejcie pretensji do mnie ani też do braci o to że wasz palnik coś nie bangla po tym. Ja na razie nie oglądam filmów na DVD więc się wstrzymuje.
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#497 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ja chyba nie mam tego problemu bo mialem w kompie film z usa i uk i dzialaly
![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#498 |
Bywalec
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
Faktycznie, zwracam honor - Bart_3d miał rację, te testy na Pioneerze są od czapy. Kupiłem BenQ 1640 i przetestowałem płytki nagrane na Pionku. Testy wypadły bardzo dobrze, przynajmniej dla Verbatimów-Pastelek (tylko takich płyt używam). Pioneer naprawdę dobrze pali, ma natomiast raczej średni odczyt ale teraz mam też BenQ, który czyta nawet ledwo zipiące płytki DVD.
Pozdrawiam. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#499 |
Bywalec
Data rejestracji: 14.05.2004
![]() |
Z najnowszym biosem,też nie ma problemów?
Bo po flashowaniu, naknowszym zauważyłem, ze region ustawiony jest na 2 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#500 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.03.2005
![]() |
Pioneer Dvr-109 Problem - [Bios].
Witam, mam problem z nagrywarką Pioneer Dvr-109, po zakupie miała ona bios w wersji 1.17, polecono mi zaktualizować go do wersji 1.5x. Bios jaki wgrałem to 1.58 i teraz mam same problemy z nagrywaniem płyt, są puste po nagraniu ale tylko w programie "Alcohol 120%". Niestety muszę nagrywać tym programem i chciałbym się dowiedzieć jak mogę przywrócić stary bios, czy jest taka możliwość? Ewentualnie macie jakieś rady?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#501 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.10.2003
![]() |
Pioneer DVR - 109 pytanie do użytkowników
Kupiłem nową nagrywarke Pioneera dvr - 109 , i
zauważyłem że podczas nagrywania DVD zielona dioda mruga od czasu do czasu a poziom bufora spada , czy to jest normalne czy jest coś nie tak , nagrywam w Nero 6.6.0.15 |
![]() |
![]() |
![]() |
#502 |
.:Esin Member:.
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 31.12.2002
![]() ![]() |
sprawdż DMA ...http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...80&postcount=4
![]() |
#503 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.11.2004
![]() |
Jeżeli chodzi o pionierka to zrobisz to programem DVRupdate łatwy interfejs polecam.Musisz mieć jeszcze kernel ale szukanie zostawiam tobie pozdrawiam!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#504 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.12.2002
![]() |
Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#505 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2006
![]() |
![]()
Mam poważny problem ze swoim pionkiem a mianowicie podczas wypalania płyt zazwyczaj na początku, podczas przejścia z Lead In - do ścieżki, napęd zaczyna zwalniać i przyśpieszać i tak kilka razy zanim przeskoczy na ścieżkę,widać,że się męczy bo często trwa to dłuższy czas i co najgorsze zniszczył mi już w ten sposób dość dużo płytek. Po prostu załapie albo nie, aprzecięz nie jest to normalne zwłaszcza w nagrywarce takiej firmy. Przetestowałem to na wszystkich dostępnych płytach i nie ma zależności, firmowa czy nie firmowa. Niszczy z każdej po trochu. Ja dostaję furii i białej gorączki bo przed zakupem wszędzie wychwalili mi tą nagrywarę a tu taka mina.
I jeszcze jedno, w Nero, niezależnie w której wersji nie mogę wykonać "Disc Quality", nie podświetla mi "START" i tyle. Benchmark, Info o dysku czy Scan Disk działają a "Jakość Dysku" nie. Używam Win XP AMD Athlon 3000 s.939 Gigabyte- NForce 4 Czy ktoś może doradzić jak rozwiązać ten problem, czy powinienem oddać sprzęt do serwisu, nadmieniam że znalazłem na forum gościa który miał bardzo podobne problemy do moich ale nie uzyskał odpowiedzi więc ja ponawiam prośbę! HELP ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
XV1100
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na poczatek sprawdz nagrywarke na innym kompie a bedziesz wiedzial czy szukac przyczyny w swoim kompie czy nagrywara jest zwalona.
Moze to tez byc sprawa sterownikow do plyty glownej (SW IDE), moze konfliktu z aspi jesli zainstalowales. Sprawdz tryb transferu w jakim dziala nagrywarka, podlaczenie (kabelki, zworki) itd itp....przyczyn naprawde moze byc wiele. |
![]() |
![]() |
![]() |
#507 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
faktycznie dziwne... ja bym stawiał na początku na rodzaj nośnika do nagrywania, ale już to sprawdziłeś... na innym komp. zobacz jak masz możliwość... zobacz czy kabelek IDE gdzieś nie jest uszkodzony... mój plextor do CDR-ów tak się zachowuje ale tylko na wyjątkowo tanich płytkach
![]() a jak jest gdy ustawisz wolniejszą prędkość nagrywania ?
![]() |
#508 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.02.2006
![]() |
![]()
Właśnie nagrałem sony przy prędkości x4 , jest zdecydowanie ciszej i dużo mniej prób rozpędzania i zwalniania,i tylko podczas przejścia z Lead In do ścieżki,jak zawsze zresztą,ale jednak jest. Zastanawiam się czy nie jest to mankament konstrukcyjny,że zawsze między Lead In a ścieżką jest ta zwieszka. Czy można zaryzykować stwierdzenie że Sony mu nie podchodzą? raczej nie bo próbowałem też na TDK Verbatim - zachowanie zawsze było podobne z tym, że im większa prędkość tym większe problemy.
Kumpel ma NEC-a i nagrywarka startuje po cichu i później pracuje jednostajnie a nie tak jak u mnie, zaczynam bardzo żałować tego zakupu! |
![]() |
![]() |
![]() |
#509 |
Guru
Data rejestracji: 17.04.2002
![]() |
ten modle jest jaiś trefn albo akura ta sztuka co ci się trafiła
spr. skontaktować się z kims kto ma taki sam model nagrywarki aby sie dowiedzieć czy ma podobne problemy jeżeli na innym komp. tak będzie się działo że płytki będą padać to spokojnie do gwarancji sie to nadaje można też coś z firmwarem kombinować, poszukac nowego ale to raczej nie pomoże. sprzęt powinien od razu działać jak należy powodzenia
![]() |
#510 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.12.2005
![]() |
Pioneer DVR-a09xl (1,58) - nie wypala płyt x16
Witam! Nagrywałem sobie bez większych problemów płytki DVD (przeważnie firmowe : TDK,Sony i Verbatim) przez około rok. Nagle po dłuższym zastoju ( wakacje ) poszedłem do sklepu i kupiłem partię płyt Verbatim DVD-R x16. Niestety bardzo się zdziwiłem, ale nagrywarka nie chce ich nagrywać. Na drugi dzień kupiłem na próbę Sony DVD+R x16 i to samo.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
WinOnCD5 i Pioneer DVR K-106 | rejestrator | Napędy optyczne DVD | 0 | 10.03.2008 17:40 |
Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |
Pioneer DVR 108 vs. DVR A-08 ??? | bubson | Napędy optyczne DVD | 7 | 28.09.2004 21:07 |