![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 30.04.2002
![]() |
Potrzebujesz bios czy ten program?!
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 16.05.2004
![]() |
Witajcie
daj linka to tego pliku 109_to_A09.rar Pozdrowka
|
|
|
#3 |
|
^Pionier (109)^
Data rejestracji: 21.02.2005
![]() |
to jeszcze raz link może przez tą głupią strone:
tu teraz instrukcja.. wejść na strone i wcisnąć Free następnie poczekać ileś sekund (nie wiem ile teraz bo to się zmienia) i pojawi się link który trza ściągnąć... JAX na śrdku jest taki ptaszek żeby wyłączyć limit speed trza go odchaczyć P.S. Jak się dowiedziałem to standardowo A09 zgłaszane jest w systemie jako DVD 109 (przynajmniej tak ludzie piszą że się zdziwli jak kupili A09 a w systiemie widoczna jest jako 109) P.S' Ja już przeflaszowałem nagryware i instrukcja którą zmodziłem o dziwo działa co prawda miałem dziwny objaw po zmianie kernela w nagrywarce ponieważ komp nie wstał ale po wyłączeniu zasilania i włączeniu ponownie już reszta poszła sprawnie. Niestety nie mam uziemienia więc mogą być z tym jakieś kłopoty
Ostatnio zmieniany przez radziow : 10.03.2005 o godz. 09:35 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 30.04.2002
![]() |
To wiem ze tam ma nie byc zaznaczone ale mi chodzi o te trzy fukcje ktora powinna byc zaznaczona?! Quiet mode, Performance Mode czy Standard Mode.A tak nawiasem mowiac to nie zauwazylem rewelacyjnej predkosci Ripowania.6X to jest max a zazwyczaj jest na poziomie 4-5X.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.03.2005
![]() |
Cienki coś ta prędkośc ripu tej 109. 108D zaczynała ripowanie na poziomie 5,3x a kończyła 12x z hakiem. Bez żadnych kombinacji z biosem i bez datkowych progsów.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
^Pionier (109)^
![]() |
Prędkość ripu zależy od wielu czynników (dysk, chpiset)jak jest większa od x4 znaczy że nie ma Riplocka i dokładnie to można spawdzić podobno tylko na DVD zabezpieczonych CSS'em
Ale jak zwykle ja tylko tak przeczytałem a sam nie testowałem jestem raczej teoretykiem niż praktykiem oo musze sobie to dodać do podpisu
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 27.03.2003
![]() |
A wie ktoś może jak A09 przerobić spowrotem na 109?
|
|
|
|
#8 |
|
^Pionier (109)^
![]() |
Bardzo prosto
![]() ściągasz najnowsze firmware do pioneera 109 (1.40) rozpakowujesz i używasz DVDUpdatera >=0.9. Wczytujesz kernel i normalny plik. Wciskasz guziczek, czekasz troche czasu, reboot i już masz. Jeśli chesz sprawdzić czy się udało odpalasz program od pioniera do DVD Quite Utility czy jakoś tak i jak Ci się napęd nie pojawi na liście znaczy że masz OEM'a.
|
|
|
#9 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
szczrze mowiac mnie ten kuajet drajw nie jest potrzebny i dlatego wgrywam firm do 109 a nie od a09
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 13.06.2004
![]() |
Witam
Mam prośbę do użytkowników 109, przeglądając wcześniej inne posty zanim stałem się właścicielem Pionka napotkałem w nich linki do różnych FW w których między innymi można było ustawić bittseting dla +RW. Obecnie mam parę takich płyt nagranych jako -RW i nie mogę na nich nic nagrać. Muszę na innej nagrywarce zmienić typ księgi na orginalne +RW i dopiero działa. Więc jeżeli mógłby mi ktoś wskazać taki bios to byłbym bardzo wdzięczny, gdyż szukałem i szukałem i nie znalazłem - może nie wiem jak znaleźć. Pozdrowionka. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Jeżeli chodzi o bitsetting, to trzeba wgrać fw chyba od Buffalo. Niestety nie jest to bitsetting do wyboru, tylko autobitsetting (wszystkie płytki +R/RW/+R DL ustawiane są na -ROM, ale +RW trzeba najpierw skasować np. w DVDInfoPro.
Ja tylko wszystkich przestrzegę, że pionka nie da się na razie uratować po nieudanym flashowaniu, jak np. liteka. Nie ma jeszcze odpowiedniego flashera, który by wgrywał firmware, gdy napęd jest niewidoczny w biosie. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Bywalec
![]() |
[QUOTE=bart_3d]Jeżeli chodzi o bitsetting, to trzeba wgrać fw chyba od Buffalo. Niestety nie jest to bitsetting do wyboru, tylko autobitsetting (wszystkie płytki +R/RW/+R DL ustawiane są na -ROM, ale +RW trzeba najpierw skasować np. w DVDInfoPro.
A jest taki FW od Buffalo który dziala na +RW, bo te które znalazlem maja tylko obsluge +R |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.09.2004
![]() |
Z tego co wiem, to działa na +RW, tylko płytkę trzeba skasować w DVDInfoPro
Napisałeś, że palnik nie chce ci nagrywać na płytkach +RW@-ROM. Którą masz wersję Nero? Nero obsługuje płytki ustawione na -ROM dopiero od wersji 6. ileś tam (nie pamiętam). Spróbuj najnowszej wersji. |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Bywalec
![]() |
Mam najnowsza wersje Nero, ale zanim nie zmienie booktype na (-) uzywajac Litka to pisze komunikat o bledzie wewnetrznym. Natomiast nie probowalem kasowac w DVDInfoPro bo nie mialem zaistalowanego, ale wnet sprobuje
Ostatnio zmieniany przez Byczek : 27.04.2005 o godz. 17:59 |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Bywalec
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
Cytat:
do tej pory bylem przekonany ze A09 to wersja box, a 109 bulk.. przynajmniej tak bylo z poprzednimi modelami; w tym wypadku jest inaczej?? Pioneer na swojej stronie podaje tylko jeden typ A09XL pozdro. zibis |
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
| WinOnCD5 i Pioneer DVR K-106 | rejestrator | Napędy optyczne DVD | 0 | 10.03.2008 18:40 |
| Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
| jakie plyty 16x dla pioneer dvr 108? | styrki | Nośniki optyczne | 6 | 22.08.2005 16:18 |
| Pioneer DVR 108 vs. DVR A-08 ??? | bubson | Napędy optyczne DVD | 7 | 28.09.2004 21:07 |