![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
E tam. Pięć tysięcy postów VIZZARDa jest na pewno na temat wypalania. Następne pięć jest na temat nieczytania przez nowych użytkowników poprzednich pięciu tysięcy.
Tak jak ten wyżej, Reszta jest na inne tematy. W śmietniku nie dorobił się wielu, ale te się nie liczą.Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Prędkość wypalania DVD oraz jaki flasher(exe) - Pioneer 216
Witajcie.
Moja obecna wypalarka powoli zaczyna umierać (Plextor 716A). Służyła dobrze kilka lat, ale powoli już widać że to jej ostatnie podrygi. Zakupiłem (jutro powinienem mieć) Pioneera DVR-216D. Przygotowałem się do upgrade firmware - spatchowałem firmware 1.09 w MCSE zaznaczając tylko bitsetting, wiekszej prędkości odczytu, RPC1, etc. nie potrzebuję. Zależało mi tylko na bitsettingu dla DVD+R. Mam jednak dwa pytania do znawców tematu. 1. Jakiego programu użyć do wgrania przerobionego firmware ? Czy użyć tego który razem z firmware jest załączony w oryginalnym pliku ze strony pioneera czy jest jakiś inny flasher do tego typu zadań ?? 2. Nagrywam TYLKO na Verbatimach "DVD+R 16x" oraz "DVD+R DL 8X" Jakich prędkości wg Was najlepiej używać dla jak najlepszego wypalenia płyty ?? W plextorku wypalam dvd+r 8x a dvd+r dl 4x... Kilka razy przeczytałem że te prędkości zapisu są za wolne i nie do końca są dobre dla płyty. W związku z tym prosze o radę jakich najlepiej używać prędkości dla dvd+r a jakich dla dvd+r dl ? Nie zależy mi na czasie, zależy mi na dobrze wypalonej płycie... Oczywiście chodzi mi o prędkości wypalania w Pioneerku 216 Z góry dziekuję za pomoc. Rafał.
|
|
|
#4 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Miłej lektury.
![]()
|
|
|
|
#5 |
|
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
ad. 1 uzyj oryginalnego frashera
ad. 2 Verby 16x moim zdaniem najlepiej nagrywac 6-8x ze wskazaniem na 8x. Niewiele wypalalam DL ale nagrywam je 2,4 lub 4x i nigdy nie mialem zadnych problemow z odczytem. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.05.2009
![]() |
Cześć, mam 216d@216l i chciałbym powrócić do 216d jednak nigdzie nie mogę znaleźć kernela do tej wersji. Czy ktoś może wie gdzie go znajde?
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#8 |
|
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
trochę czasu minęło mam takie pytanko do 216 ostatni FW to 1.09?
jako ze nie będę pisał w kilku tematach zapytam o OptiDriveControl wypaliłem ostatnio DL i chciałam zrobić test sprawdzam jaki jest najnowszy NCDS a tu kuku coś nowego w dodatku za 19.99$ ![]() czy wyniki z NCDS 4.7.7.3 pozostają jako te najbardziej "wiarygodne" czy ten nowy programik to całkiem nowa epoka skanowania ?
|
|
|
#9 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 18.05.2004
![]() |
Witam
Mam problem z Pioneer 216D (firmware 1.09). Sterowniki ASPI, tryb DMA itd. wszystko jest OK, a nagrywarka nie chcę nagrywać płyt CD. Przy starcie nagrywania od razu przerywa nagrywanie. Co dziwne ? bez problemu nagrywa płyty pod winXP, a pod nero nie chce. Proszę o pomoc. Chciałbym korzystać z nero. Dziękuje |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.06.2009
![]() |
Kupiłem nagrywarke pod SATA Pioneer 216D.
Próbowałem coś nagrać na płyte DVD-R (próbowałem na Verbatimy i na TDK). Nero nie wykrywa mi nagrywarki... Więc próbuje IMGBURN jak nagrywam z max prędkością to wyskakuje mi takie coś: http://i44.tinypic.com/9q92rc.jpg Gry nagrywałem z prędkością 2,4x to na dole w dzienniku wyskakiwały mi żółte trójkąty i coś było coś takiego: "Filed to Write Sectors 352=383 - Reason: Unknown (ASC: 0xA8, ASCQ: 0x03) W 13:51:28 Retrying (1 of 20)..." Kończył się zapis niby powodzeniem ale było źle nagrane. Dlaczego w tym programie mam napisane PIONEER DVD-RW DVR-216D 1.09 (ATA), chociaż nagrywarka jest podpięta pod SATA... Dodam że płyte CD nagrałem IMGBURNem i nagrał bez błędów |
|
|
|
|
|
#11 | ||
|
Odnowiony Cyfrowo
Data rejestracji: 23.05.2006
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Odnowiony Cyfrowo
Cytat:
daj znać co dalej |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Nowy na forum
![]() |
Nie mam dysków w RAID a te sterowniki non-RAID SATA Driver v998 są na Viste, ja mam XP.
Nero 6 wykrywa mi nagrywarkę, nagrało się bez problemu i działa. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Odnowiony Cyfrowo
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
| Dziwny problem - PIoneer dvr 112D a WinXP | rafal2009 | Napędy optyczne DVD | 6 | 05.12.2008 16:38 |
| WinOnCD5 i Pioneer DVR K-106 | rejestrator | Napędy optyczne DVD | 0 | 10.03.2008 18:40 |
| Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
| Pioneer DVR K14RA i DL | MapmuH | Napędy optyczne DVD | 0 | 22.10.2005 12:18 |