![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Moderator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.12.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
umiemy czytać po eng. ? w sumie nie musimy
ale odkąd pamiętam przy flashowaniu jakiego kolwiek napędu nie trzymamy w środku płyty !!!
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Od wczoraj? ![]()
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 12.12.2008
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Moderator
Zlotowicz
hmmm.... to nie wiem
do tej pory już kilka osób używało paczki i nie było problemów ja właśnie flashowałem ponownie i tez działa
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.03.2005
![]() |
Witam,
Pytanie z zupełnie innej beczki. Czy na Polski rynek był wypuszczony model DVR-116 lub 216 bez literki D. Chcę kupić Pionka (ATA) i zależy mi na zapisie DVD-RAM a w necie nigdzie nie moge znaleźć takiego modelu. Czy upgrade firmware do 1.09 w modelu DVD-116D uaktywnia zapis na DVD-RAM. ( Może głupie to pytanie, ale nie wiem co jest odpowiedzialne za zapis tego formatu laser czy soft) Pozdrawiam dyfer |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.03.2005
![]() |
Post Twój za wiele nie wniósł do mojej sprawy. Poniższy link podsunął takie pytanie.
http://www.cdrinfo.pl/bios/8338112437 Nigdy nie korzystałem z DVD-RAM a info o możliwości formatowania płyt DVD-RAM jest chyba jednoznaczne z możliwością nagrywania... może znowu się mylę.... Przypuszczam teraz, że 116 i 116D korzystają z tego samego firmware Reasumując: moje poprzednie jedno pytanie było głupie ... ale nie pokusiłeś się nawet o to, żeby odpowiedzieć co jest odpowiedzialne za obsługę zapisu na nośnikach DVD-RAM Będę wdzięczny odpowiedź na oba pytanie jeżeli posiadasz taką wiedzę. Pozdrawiam dyfer |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Moderator
Zlotowicz
wygląda to tak zawsze jest opcja szukaj ale w setkach odpowiedzi ciężko coś znaleźć i tak
1. Cytat:
ale za to z tego samego hardware bo różnią się tylko FW a czemu trza by było zapytać Pionnera o DVD-RAM poczytaj w www.google.pl o zapis na DVD-RAM odpowiedzialny jest laser a czy może to zrobić pozwala mu na to FW a w przypadku ostatnich modeli pioneera można go sobie dowoli dobierać... odnośnie twojego pierwszego postu czy da się kupić 116 hmmm.... nie wiem owego czasu kupiłem 112 właśnie bez D i niczym się nie różniła od 112D może naklejka
|
|
|
|
#9 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 18.09.2005
![]() |
Cytat:
Mokencik ... do tego pliku s16J pobranego z forum.rpc1.org trzeba jeszcze użyć innego programu do wrzucenia tego firmware'u ? Nie pamiętam jak to robiłem z 111D na 111L bo dawno to bylo . Prosze o info w tej sprawie bo nie chce rozwalic napedu. Dlatego pytam o to czy potrzebny jeszcze jakiś programik bo jak rozpakowałem ten plik s16j to pojawily sie same znaki zapytania na planszy ktora sie pojawila. Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 07.01.2009 o godz. 22:32 Powód: EDYTUJ nie gryzie! |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
Witam!
Szukam pliczków do podrasowania DVR-116D - szczególnie mi chodzi o bitsetting (LF też mile widziane, aczkolwiek niekoniecznie). Z dóry wielkie dzięki. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Rejestrowany
Data rejestracji: 07.07.2002
![]() ![]() |
Wystarczy wrocic sie 3 strony do tylu zeby znalezc chociazby to http://forum.cdrinfo.pl/f15/pioneer-...tml#post986254.
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 26.06.2002
![]() |
no niby tak, ale to jest do 216 (SATA), a ja szukam do 116 (IDE)
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.01.2009
![]() |
Witam.
Nie znalazłem odpowiedzi wśród założonych tematów a nauczony na innych forach nie zakładam nowego tylko podepnę się tutaj ![]() Mam problem z nagrywarką Pioneer DVR 216D. Firmware 1.04. Po podpięciu do płyty głównej uruchamiam kompa, napęd w Biosie jest widoczny (ale tylko w SATA 01, w SATA 00 bios nie widzi napędu), ładuje się system, wszystko ok. Napęd widoczny w systemie, wkładam jakąkolwiek płytkę i... zgon. Napęd znika z systemu całkowicie Pojechałem do kolegi posiadającego nowszego kompa i u niego wszystko działa. Testy, odtwarzanie, wszystko ok. Zainstalowałem nowe sterowniki SATA (Via Hyperion) ale to nie pomogło. Zakładam że być może moja płyta główna "gryzie" się z tym napędem albo mam jakieś badziewne SATA. Mój sprzęt to Gigabyte GA 7 VA-SFS , Bios F09, Windows XP. Płyta ma ubogie możliwości ustawienia SATA - tylko Enabled/Disabled. Pioneer to jedyny sprzęt SATA w moim kompie. Pytania: 1. Czy ktoś zetknął się z podobnym problemem i go rozwiązał? 2. Jeżeli to wina płyty głównej to czy pomoże zewnętrzny kontroler SATA na PCI (chipset Silicon) - koszt zakupu to ok 60 zł a za nagrywarkę dałem 100 ![]() 3. Jeżeli to kwestia firmware to czy ryzykować update u siebie gdy napęd jest widoczny czy lepiej na innym kompie? Google'uję od 3 godzin ale nie znalazłem rozwiązania... |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.01.2009
![]() |
Cytat:
Dodatkowy kontroler zdał egzamin. Były komplikacje ale do obejścia Pierwsze płytki właśnie się palą
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.01.2009
![]() |
Witam!
Mam problem, zrobiłem flash z 216D na 216L i było ok ( LabelFlash, DVD-RAM itd) ale musiałem wypalić CD-R i okazało się że brak jest możliwości zapisu na CD i CD-RW, kasować kasuje, odczytuje ale nie nagrywa, wywala info o nieobsługiwanym nośniku i kończy nagrywanie ( płyty Verbatim). Co z tym zrobić i jak wrócić do firmware 216D aby sprawdzić czy czasami napęd nie był uszkodzony i na oryginalnym firmware też nie nagrywał ( kupiona tydzień temu) ? |
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Pioneer DVR 216D | pszczoly | Flashowanie/Firmware/Podkręcanie napędów optycznych | 0 | 19.05.2010 22:25 |
| Dziwny problem - PIoneer dvr 112D a WinXP | rafal2009 | Napędy optyczne DVD | 6 | 05.12.2008 16:38 |
| WinOnCD5 i Pioneer DVR K-106 | rejestrator | Napędy optyczne DVD | 0 | 10.03.2008 18:40 |
| Problem z wypalaniem CD na Pioneer DVDR-112D | noe | Napędy optyczne CD | 4 | 02.06.2007 17:38 |
| Pioneer DVR K14RA i DL | MapmuH | Napędy optyczne DVD | 0 | 22.10.2005 12:18 |