Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 22.12.2008, 01:04   #1
seku
Moderator
Zlotowicz

Data rejestracji: 01.12.2004
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
umiemy czytać po eng. ? w sumie nie musimy

ale odkąd pamiętam przy flashowaniu jakiego kolwiek napędu nie trzymamy w środku płyty !!!

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 22.12.2008, 10:54   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez seku Podgląd Wiadomości

ale odkąd pamiętam przy flashowaniu jakiego kolwiek napędu nie trzymamy w środku płyty !!!
Eeee...

Od wczoraj?

Stary 22.12.2008, 21:18   #3
misiek38
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.12.2008
misiek38 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez seku Podgląd Wiadomości

Płyty w napędzie nie ma. Wiec o co chodzi.?
misiek38 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.12.2008, 01:38   #4
seku
Moderator
Zlotowicz

seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
hmmm.... to nie wiem

do tej pory już kilka osób używało paczki i nie było problemów ja właśnie flashowałem ponownie i tez działa
Stary 29.12.2008, 20:40   #5
dyfer
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.03.2005
dyfer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam,

Pytanie z zupełnie innej beczki. Czy na Polski rynek był wypuszczony model DVR-116 lub 216 bez literki D. Chcę kupić Pionka (ATA) i zależy mi na zapisie DVD-RAM a w necie nigdzie nie moge znaleźć takiego modelu.

Czy upgrade firmware do 1.09 w modelu DVD-116D uaktywnia zapis na DVD-RAM. ( Może głupie to pytanie, ale nie wiem co jest odpowiedzialne za zapis tego formatu laser czy soft)

Pozdrawiam
dyfer
dyfer jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.12.2008, 21:12   #6
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez dyfer Podgląd Wiadomości
Może głupie to pytanie
Faktycznie...

Stary 30.12.2008, 00:50   #7
dyfer
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.03.2005
dyfer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Post Twój za wiele nie wniósł do mojej sprawy. Poniższy link podsunął takie pytanie.
http://www.cdrinfo.pl/bios/8338112437
Nigdy nie korzystałem z DVD-RAM a info o możliwości formatowania płyt DVD-RAM jest chyba jednoznaczne z możliwością nagrywania... może znowu się mylę.... Przypuszczam teraz, że 116 i 116D korzystają z tego samego firmware

Reasumując: moje poprzednie jedno pytanie było głupie ... ale nie pokusiłeś się nawet o to, żeby odpowiedzieć co jest odpowiedzialne za obsługę zapisu na nośnikach DVD-RAM

Będę wdzięczny odpowiedź na oba pytanie jeżeli posiadasz taką wiedzę.

Pozdrawiam
dyfer
dyfer jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.12.2008, 01:03   #8
seku
Moderator
Zlotowicz

wygląda to tak zawsze jest opcja szukaj ale w setkach odpowiedzi ciężko coś znaleźć i tak

1.
Cytat:
Przypuszczam teraz, że 116 i 116D korzystają z tego samego firmware
nie korzystają

ale za to z tego samego hardware bo różnią się tylko FW a czemu trza by było zapytać Pionnera

o DVD-RAM poczytaj w www.google.pl

o zapis na DVD-RAM odpowiedzialny jest laser a czy może to zrobić pozwala mu na to FW a w przypadku ostatnich modeli pioneera można go sobie dowoli dobierać...

odnośnie twojego pierwszego postu czy da się kupić 116 hmmm.... nie wiem owego czasu kupiłem 112 właśnie bez D i niczym się nie różniła od 112D może naklejka
Stary 07.01.2009, 14:34   #9
zet64
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 18.09.2005
zet64 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez chris60 Podgląd Wiadomości
Pożyjemy - zobaczymy . Pliki z fw i kernelem pobrałem z http://forum.rpc1.org do tego DVRflash i gotowe.

Mokencik ... do tego pliku s16J pobranego z forum.rpc1.org trzeba jeszcze użyć innego programu do wrzucenia tego firmware'u ? Nie pamiętam jak to robiłem z 111D na 111L bo dawno to bylo . Prosze o info w tej sprawie bo nie chce rozwalic napedu.

Dlatego pytam o to czy potrzebny jeszcze jakiś programik bo jak rozpakowałem ten plik s16j to pojawily sie same znaki zapytania na planszy ktora sie pojawila.

Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 07.01.2009 o godz. 22:32 Powód: EDYTUJ nie gryzie!
zet64 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2009, 00:02   #10
katmai
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.06.2002
katmai zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam!
Szukam pliczków do podrasowania DVR-116D - szczególnie mi chodzi o bitsetting (LF też mile widziane, aczkolwiek niekoniecznie). Z dóry wielkie dzięki.
katmai jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2009, 15:30   #11
murt
Rejestrowany

Data rejestracji: 07.07.2002
murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>murt niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Wystarczy wrocic sie 3 strony do tylu zeby znalezc chociazby to http://forum.cdrinfo.pl/f15/pioneer-...tml#post986254.
murt jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2009, 19:21   #12
katmai
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 26.06.2002
katmai zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
no niby tak, ale to jest do 216 (SATA), a ja szukam do 116 (IDE)
katmai jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.01.2009, 20:06   #13
1stBlade
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.01.2009
1stBlade w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Nie znalazłem odpowiedzi wśród założonych tematów a nauczony na innych forach nie zakładam nowego tylko podepnę się tutaj

Mam problem z nagrywarką Pioneer DVR 216D. Firmware 1.04. Po podpięciu do płyty głównej uruchamiam kompa, napęd w Biosie jest widoczny (ale tylko w SATA 01, w SATA 00 bios nie widzi napędu), ładuje się system, wszystko ok. Napęd widoczny w systemie, wkładam jakąkolwiek płytkę i... zgon.

Napęd znika z systemu całkowicie

Pojechałem do kolegi posiadającego nowszego kompa i u niego wszystko działa. Testy, odtwarzanie, wszystko ok.
Zainstalowałem nowe sterowniki SATA (Via Hyperion) ale to nie pomogło.
Zakładam że być może moja płyta główna "gryzie" się z tym napędem albo mam jakieś badziewne SATA.

Mój sprzęt to Gigabyte GA 7 VA-SFS , Bios F09, Windows XP. Płyta ma ubogie możliwości ustawienia SATA - tylko Enabled/Disabled. Pioneer to jedyny sprzęt SATA w moim kompie.

Pytania:
1. Czy ktoś zetknął się z podobnym problemem i go rozwiązał?
2. Jeżeli to wina płyty głównej to czy pomoże zewnętrzny kontroler SATA na PCI (chipset Silicon) - koszt zakupu to ok 60 zł a za nagrywarkę dałem 100
3. Jeżeli to kwestia firmware to czy ryzykować update u siebie gdy napęd jest widoczny czy lepiej na innym kompie?

Google'uję od 3 godzin ale nie znalazłem rozwiązania...
1stBlade jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 14.01.2009, 20:30   #14
1stBlade
Nowy na forum

Data rejestracji: 09.01.2009
1stBlade w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez 1stBlade Podgląd Wiadomości
Mam problem z nagrywarką Pioneer DVR 216D. Firmware 1.04. Po podpięciu do płyty głównej uruchamiam kompa, napęd w Biosie jest widoczny (ale tylko w SATA 01, w SATA 00 bios nie widzi napędu), ładuje się system, wszystko ok. Napęd widoczny w systemie, wkładam jakąkolwiek płytkę i... zgon.

Napęd znika z systemu całkowicie

Pytania:
1. Czy ktoś zetknął się z podobnym problemem i go rozwiązał?
2. Jeżeli to wina płyty głównej to czy pomoże zewnętrzny kontroler SATA na PCI (chipset Silicon) - koszt zakupu to ok 60 zł a za nagrywarkę dałem 100
3. Jeżeli to kwestia firmware to czy ryzykować update u siebie gdy napęd jest widoczny czy lepiej na innym kompie?

Dodatkowy kontroler zdał egzamin. Były komplikacje ale do obejścia Pierwsze płytki właśnie się palą
1stBlade jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.01.2009, 11:05   #15
vibor01
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.01.2009
vibor01 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam!
Mam problem, zrobiłem flash z 216D na 216L i było ok ( LabelFlash, DVD-RAM itd) ale musiałem wypalić CD-R i okazało się że brak jest możliwości zapisu na CD i CD-RW, kasować kasuje, odczytuje ale nie nagrywa, wywala info o nieobsługiwanym nośniku i kończy nagrywanie ( płyty Verbatim). Co z tym zrobić i jak wrócić do firmware 216D aby sprawdzić czy czasami napęd nie był uszkodzony i na oryginalnym firmware też nie nagrywał ( kupiona tydzień temu) ?
vibor01 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: