![]() |
powiem tak
wybralem sony i niemam takiego problemu, :jupi:
a tak na powaznie, przeinstaluj program do nagrywania, bo nie wydaje mi sie zeby to byla wina nagrywarki:idea: |
pioneer 105 "power calibration error"
od jakiegos czasu podczas prob wypalenia z predkoscia 2x pojawia sie komunikat "power calibration error" testowalem na nosnikach princo data write i esperanza , na szczescie plyta nie pada i mozna daje sie nagrac z predkoscia 1 x . Nie wydaje mi sie zeby byla to wina nosnikow gdyz dawniej spokojnie sie nagrywaly z z pr. 2 x zreszta znajomy ma ta sama nagrywarke i podobnych problemow nie ma. upgrade biosu do 1.21 tez nie pomogl. Wie cos ktos moze na ten temat?
|
Cytat:
Jeden wniosek z tego nie kupujucie datexa, tylko mąkę, może naleśniki wyjdą!!! Z całym szacunkiem dla importera "x" |
Datexy
.
:cisza: Jedno jest pewne - nie robią ich w Polsce. Wszystkie datexy wyglądają jak kupowane hurtem (kontenerami ? :D :D) w szpindlach albo nawet luzem w kartonach (Chiny, Tajwan czy Indie), a potem dokupują pudełka i ręcznie pakują oraz foliują na prymitywnej foliarce - dlatego nie ma etykiety (w pudełku) ani firmowej owijki foliowej (na pudełku). Datex to marka wymyslona przez polskiego importera płytek i tyle. Nieprzymierzając datex to marka typu Leader Price czy Tip z marketów. Jak ktos kupuje i jest zadowolony - to juz jego sprawa! 8) 8) 8) . |
Cytat:
|
Cytat:
|
z tego co wiem na pioniera dają rok gwarancji (dlatego wybrałem Lg :)) Nagrałem już kilka datexów i na razie jest ok.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do programu to moge potwierdzic tylko fakt, iz odpowiada on za kompatybilnosc, np. plyta nagrana nero 5.5.9.17 nie chciala dzialac w pionku, a recordnow max juz tak. Na szczescie szybko sie tym zajeto i nagrana w nero 5.5.10.7b juz w pionku smiga. Dzis testuje 5.5.10.15. Nic mi nie wiadomo, jakoby zastosowanie innego programu powodowalo, ze tania kiepska plyta sie nagra. Nie wydaje mi sie, by nosnik byl w stanie sie "naprawic". Bo widzisz... w moim przekonaniu tanie plytki zapewne nie spelniaja jakichs tam norm, ich masowosc powoduje, ze sa takie a nie inne. Mysle, ze nie bez przyczyny esperanza, tdk czy verbatim nie produkuja dvd-r w szpindlach. Zupelnie juz by the way: W marcu esperanza zapowiada dvd-r 4x i dvd-r 9,4GB. Cen jeszcze nie znam, ale mocno mnie ciekawi czy 2x nie stanieje... |
Cytat:
Do domi1971: Z tańszymi płytami - jak czytałem na zachodnich serwisach - czesto mogą być błędy odczytu. Proponowali tam rozwiązania: kupić płyty z innej dostawy, czy też zmienić program do nagrywania Pozdrawiam, Marek |
Kup markowe.. Try this -> TDK, Verbatim :)
|
ludziska przechwaliłem te datawrite , nowa paczka i karzda sie wypala ale staje w odtwarzaczu po chwili i ma taki dziwny mdławy odcien !!! nie wiem czy trafiłem zle czy co z nagrywarką ( w co watpie ) ale nie mam innych cd zeby to sprawdzic
|
Cytat:
|
A płytki datex?
.
:cisza: Jak płytki datex na Pionierze - próbowaliscie? ??? ??? 8) 8) 8) . |
Cytat:
Wracajac do tematu... kiedys palilem ucieszony na princo. Potem chcialem skopiowac - juz sie nie dalo. Stad obawialem sie, ze u Ciebie moze byc podobnie. Na szczescie nie jest. |
Cytat:
Pozdrawiam, Marek |
tez jestem szczesliwym posiadaczem PIONEERA od 2 tygodni zaczołem wypalanie na akossach x2 i powiem ze sie załamałem bo co 2 sie zacinała ,poczytałem forum ,zakupiłem DATAWRITE x2 i na tych wypaliłem około 70płyt i ani 1sz nie spaliłem
|
Cytat:
Dopytuje, bo mialem sytuacje, w ktorej princo dzialalo w odtwarzaczu, ale wykres nero speed byl poszarpany i w polowie konczyl sie bledem. Oczywiscie nie dalo sie przegrac plikow na hdd, mimo - podkreslam - faktu, iz w odtwarzaczu film dzialal 100% poprawnie. |
Nagrywarkę mam od około tygodnia. Nie chciałem zrobić sobie przypału. Bo co by było jeśli bym kupił 50 czystych DVD-R (jak niektórzy zrobili), a tu lipa z odczytem tych płyt.
Na razie wypaliłem - zaznaczam od tygodnia - 5 filmów na Esperanzach 2x, a na Princo Pinco 2x - 5 filmów. Do Luzaczka: W ten wtorek dostanę nową porcję czystych płyt, więc do końca tygodnia sprawdzę czy na 10 sztukach Esperanz 2x i 10 sztukach Princo 2x Pioneer poprawnie nagrywa. Myśle, że na Princo 4x (ID Ritek G04 ???) Pioneer też będzie wypalał poprawnie Pozdrawiam, Marek |
Cytat:
|
Ostatnio kupiłem ją w OEM-ie za 1176zł z VAT. Jestem z niej zadowolony :)
Na razie testowałem ją na Esperanzach 2x (7zł)i Princo 2x(6zł)(obydwie z ID TDK). Mam jeszcze do sprawdzenia nośniki MediaSafe Datawrite 2x (6.50zł) i DataTrack 1x(8zł). Kopie wykonane: SmartRiper -> DVD2one -> Prassi PrimoDVD. Minusem jest to, że miała wgrany fabrycznie najnowszy bios 1.21 - większość ludzi twierdzi, że ten bios utrudnia nagrywanie na najtańszych nośnikach. Ale zawsze można znaleźć jakieś rozwiązanie. Pozdrawiam Marek |
Wlasnie tez jestem ciekaw.. bo wpadla mi w oko ta wypalarka.. a sony to inna bajka i nie te pieniadze... ???
|
Chyba nikt nie lubi....
.
Pioneera :buu: :buu: wszyscy gadaja tylko o SONY (( (( (( (( Czy ktoś w ogóle ma Pioneera i jest z niego zadowolony? :jupi: :jupi: :jupi: Ech.......:* . |
Pioneer DVR-A05 BOX
.
:cisza: Cze! Mam krótkie pytanka: Czy macie doświadczenia (pozytywne ;) ) z napędem Pioneer DVR-A05 - chodzi mi o wypalanie kopii zapasowych filmów DVD oraz gier PS2 (konsola z mod-chipem)? Na jakich płytkach najlepiej się sprawuje? Jak wyglada porównanie tego napedu z SONY DRU 500A - oprócz tego, że SONY jest +/- (Pioneer tylko -); Sony jest droższe i nie można go nigdzie dostać :( . Dzięki za wszelką informację. Pozdro :cisza: 8) 8) 8) 8) . |
ciezko powiedziec,,,po przyniesieniu do domu nagrywarki..pierwsza zecza jaka zrobilem to nowszy bios zaladowalem...nagryuwarka dziala stabilnieL)
|
Re
a dokładnie:
"Once updated to version 1.21, this drive will not revert to older firmware versions." |
Upgrade biosu Pioneer R-105
Znalazłem informację jakoby po upgradzie z 1.00 do 1.21( najnowszy) NIE można wrócić do 1.00... Czy to ma sens? Pionek R-105
|
A co z tym Pioneerem 104s czy tak mu zostanie w clonie czy w alcohol? Czy da się na to coś poradzić.
|
Każda nagrywarka ma wady i zalety. Nawet TDK czy Plextor ma ten problem.
|
A jaki sprzęt byś polecił? Bo pewnie wymienie na coś innego i tym razem chciałbym być zadowolony z zakupu.
|
jak sie kupuje jakies wynalazki z kosmosu to potem sa problemy... skad Ty wziales ta nagrywarke... ze zbiorki Caritas?
|
Problem z Pioneerem 104s
Witam wszystkich!!
Niedawno kupiłem nagrywarkę Traxdata 401248 czy to dobry sprzęt? bo już jest w serwisie. Po podłączeniu tej nagr. pioneer zgłupiał i nie chce czytać szybciej niż 5x przy zapisie obrazów tak w Clonie jak i w Alcohol ale płyty audio czyta z prędkością 15x co można na to poradzić? Nowe sterowniki Aspi już zainstalowałem , firmware wersja 2.02. Wczesniej miałem nagrywarkę TDK 24x (pożyczoną) i wszystko było OK. Traxdata poszła do serwisu bo po dłuższej pracy nie czytała płyt i nagrywała jak jej się chciało(( . Jak podłączyłem stary CDROM 10x Aztech to czytał szybciej niż ten Pioneer. Tak by to wyglądało. |
Wydaje mi się, że kiedyś na CDRinfo była wiadomość, że Pioneer każe zakutalizować biosa, ponieważ może mieć to ujemne skutki w nagrywaniu płyt.
|
Wadliwa praca nagrywarki A04 Pioneer
Ilość załączników: 1
Bardzo proszę o udzielenie pomocy dotyczącej wadliwej pracy nagrywarki Pioneer DVR-A04
( program do pracy VOB ) Problem mój polega na tym, że źle wypala płyty CD-R(W) i DVD-R(W) Często pojawiają się komunikaty Extended information: Device: Pioneer DVD-RW DVR-104 (H:) HARDWARE ERROR: LOGICAL UNIT COMMUNICATION TIME-OUT 70 00 04 00 00 00 00 0E 00 00 00 00 08 01 2A 00 00 01 D5 5A 00 00 1A 00 Konfiguracja komputera: Płyta główna MSI 694 D Master SCSI Adapter TEKRAM DC-390U3W Dysk systemowy SCSI UW3 160 18GB partycja 5 GB WIN 2000 i 12GB WIN 98SE Dysk SCSI UW3 160 36GB Dysk UDMA 133 7200 80GB Seagate Dysk UDMA 133 7200 80GB Seagate DVD-ROM LITEONLTD163D DVR-A04 ( 104 ) PIONEER Pamięci 2 x 265 MB Kingston Karta Video DVStorm CANOPUS Karta graficzna Geforce 3 (MSI StarForce 822) Kontroler i dyski SCSI odłanczałem i instalowałem system na Barakudzie i to samo. Prosze o pomoc |
biosy do Pioneer A-03
Mam pytanko, co daja biosy v1.80 i v1.90 i czy trzeba wgrywac najpierw 1.80 a potem 1.90 ??
Czemu nagrywa mi DVD tylko w szybkości 1x na plytach do 2x ?? |
dzieki - a ty masz a03 czy a04?? - sory za wscipstwo:)
|
Nie sprawdzałem tego, ale poszukaj na stronie producenta.
|
Dv D-rw Pioneer A03
mam pytanie - czy jest jakas ruznica pomiedzy dvd a03 a modelem nowszytm a04 - je4st to temat nowy dla mnie i nie wiem ktory model kupic - podobno a 04 ma jakies problemy z przegrywaniem niektorych plyt dvd :'( ??
|
FAKTYCZNIE ! ! ! Dzieki temu programowi mozna kopiowac VOB-y na HDD i później na DVD-R.Problem jest "tylko" z płytami dwuwarstwowymi. Ale faktycznie musze powiedziec że mój przedmówca ma racje - wszystko działa po nagraniu !!!
|
Spróbuj użyć programu SMARTRIPPER z http://www.mp4.com.pl (wyszukaj go). Smartripper ma na celu miedzy innymi zrobienie pełnej kopi płyty DVD włącznie z jej rozkodowaniem (jak wiadomo wszystkie prawie filmy są zabezpieczone!). Trzeba w opcjach wybrać BACKUP i wskazać miejsce docelowe na dysku. Trwa to około 30 min. Myślę, że później jak zaznaczysz wszystkie pliki z tego katalogu i wrzucisz na dvd przy to bedzie chulać. Dzięki SMARTRIPPER'a można też usówać regiony!. I tak nagrana płytka (powinna) chodzić!. Nie próbowałem - nie mam DVD spawary. Jeśli zadziała daj znać.
BJack. |
Problem z Pioneer DVR-A03
Posiadam nagrywarke Pioneer DVR-A03. Niestety nie moge kopiowac plyt DVD. Nie mam problemow z nagrywanie plyt CDR i CDRW. W momencie skopiowania filmu Z DVD na DVD-R wystepuje blad o tresci:
Unspecified write error. Probowalem juz roznych programow: Nero 5.5.7.8., VOB'a i Write DVD. Zrobilem nawet upgrade biosu nagrywarki z 1.65 do 1.68, ale to nic nie daje. Prosze o pomoc. |
Bez przeróby się niestety nie obejdie. Albo metoda na podmiankę(tylko że konsola może wyzionąć ducha)
|
Nooo raczej nie bo psx w jakimś tam momencie gry sprawdza czy płyta to tłok czy wypalanka , a i nieprawdą jest że trzeba nagrywać tylko na czarnych lub na markowych ja to palę na essperanzach czy platinium i chodzą bez problemu.
Pozdrowienia |
A da sie tak przegrac z orginału aby chodziła bez przerobienia
|
ostatnio przegrałem 6 szt oryginałów i chulało ,chociaż w opisach w necie znalazłem że trzeba patcha do 2 z nich (konsola oczywiście przerobiona.
Pozdrowienia |
Pytanie czy orginały bez przerobienia tez chodza
|
Nero oczywiście Nero ja tylko na Nero przegrywam psx-y
tryb2 raw "zapisz błędy takimi jakie są" Pozdrowienia |
To jak mam przegrac gierke z PSX
|
Może jeszcze twórcy clona niedodali obsługi tego modelu i dlatego,pewnie będziesz musiał poczekać na nowszą wersję clona.
Pozdrowienia |
Pioneer DVR A03
Dlaczego ta własnie nagrywarka nie jest obsłogiwana przez CLonaCD
Czy moze mi to ktos wyjasnic |