![]() |
ASUS DRW-1604P & Pioneer DVR-108
mam pytanie zwiazne z tymi wypalarami ???
ASUS DRW-1604P & Pioneer DVR-108 , czy te modele czyms sie roznia od siebie czy sa identyczne moze ,bo znajomy mi powiedzial ze te modele asus i pionek sa na tych samych podzespolach ?? moze ktos z was cos wiecej i by mogl cos powiedziec ,czy faktycznie tak jest :) .bo chodze z zamierem kupna ,ktoregos z tych modeli,tylko prosze nie pisac mi zebym kupic LITE-ON DVDRW SOHW-832S :bicz: thnx |
Cytat:
To kup Liteona 1633 :D :jupi2: |
Cytat:
|
nie to kup 1213
|
moze znajdze sie jakas osoba i napisze cos konkretnego o tych wypalarach jakio wymienilem :) a nie ciagle ten :niepow: Liteon wszedzie
|
Cytat:
Lite-On dostarczył w pierwszej połowie roku 21 milionów napędów optycznych i przedstawiciele firmy są pewni, że osiągną wyznaczony wcześniej cel 45 milionów napędów do końca roku. W obecnym kwartale wzrost produkcji ma wynieść około 20%-25%. W pierwszej połowie roku wyprodukowano 20 milionów napędów H/H oraz milion napędów slim. Michael Gong, menadżer biznesowy z firmy Lite-On, wskazuje największe możliwości w nagrywarkach HDD+DVD i napędach typu slim. Według zapowiedzi już w pierwszym kwartale 2005 roku firma przestawi się z napędów combo na napędy slim, redukując przy okazji ich ceny. Jeśli chodzi o produkcję napędów HDD+DVD, Lite-On sprzedaje obecnie modele 80 GB w cenie 250 USD, modele 160 GB za 330 USD. Źródło: DigiTimes.com" cdrinfo.pl :welcom: |
Cytat:
tak witamy w litek burn profi centrum hell :piknik: |
No co ja mogę napisać ? tylko jedo pionek ponad wszystko !
Ale to chyba głos wołającego na puszczy ! Bo i tak kupisz litka ! Chcesz mieć ciekawe życie ? to kup litka dołączysz do sporego Huru wołającego pomocy ! (tak to się pisze ?) |
Cytat:
Ale czy to ważne w czasach gdy tandeta ze wschodu zalewa rynek nie pozostawiając wyboru prawdziwym smakoszom wytrawnych marek dążącym do doskonałości? :help: :D |
Cytat:
P.S. Legion i ja bronimy Litka bo musimy :piwo: Niech jakiś użytkownik NEC'a pokaże wykresik jakiejś płytki i porównamy ją z LiteOn'em :taktak: Czołgista a jakie są niby problemy z Litkami ??? Ciekawe jaką masz nagrywarę, napewno NEC i przez to tak najeżdzasz na liteonowców :taktak: |
dobra niema za co dzekowac ale... :spoko: ja i tak postanowilem ze kupie ASUS DRW-1604P albo Pioneer DVR-108 ,wczesnij mialem Pionka06 i bylem zadowolony :) wiec pewnie nie skusze sie na wasze Litony,co do
Cytat:
|
Cytat:
Może to i lepiej, bo nie wiem czy już bicz dziadowski na ciebie kręcić :D Ale skoro stawiasz sprawę na ostrzu noża - to kup lepiej Pionka :taktak: Był taki temat w Off-topic Odwaga, czy głupota Nie wiem czy czytałeś, ale tam nasz kolega mr.max sprowadził sobie Pioneera 108 z USA Jest raczej zadowolony Zapytaj jego - może ci coś podpowie - jak się sprawuje Gdyby mi w żłobie dano W jednym owies, w drugim siano Wziąłbym ..... Pioneera :D |
|
Cytat:
|
no teraz to rozumiem i o to mi chodzilo :jupi: ,co do allegro to jest to wersja przypominajaca 07 i starsze (chodzi mi o wyglad panelu):( wiec wole sobie sam sprowadzic tego z nowszym panelem ..a poza tym zaglodalem tu i zalwazylem ze faktycznie ten nowy pionek i asus to te same bebechy wiec musze sie zastanowic teraz ,asus jest juz dostepny w polsce ..tak dla scislosci
http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=10114 jezli ktos che to tu sa podane te specyfikacje napedow http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=10004&PageId=0 |
Cytat:
To wojna jakaś ? A może by tak większy dystans do rzeczywistości ? A tak na poważnie to miałem Pionka 106, teraz mam 107, to palnik "bezproblemowy" , i takie też opinie można znaleźć na tym forum jak i innych. Palniki NEC znane są jako b.dobre nagrywarki ale podobno jako czytniki się nie sprawdzają, Litki mają chyba największą popularność ale często zdarzają się spore różnice między egzęplarzami tzn. albo trafisz dobrze albo nie , i wtedy :bicz: Z moich doświadczeń + kolegów + wiedzy zdobytej w necie z czystym sumieniem mogę polecić Pionka ! Zwłaszcza że różnice cen są niewielkie, a ponadto dziś gdzieś znalazłem że Pionek 108 ma "wbudowane" coś takiego jak booktype (nagrana płyta widziana jest jako DVD_ROM). majaboss pisał że Litek go nie interesuje, oczywiście wtedy wesoła brać Litkowców zaraz się uaktywniła :spoko: Ale czy ja "najeżdzam na liteonowców" ? (tak napisałeś) To bardzo sympatyczna brać , miło się czyta posty i ogląda wykresy kprobe, przynajmniej wiadomo od jakich nośników trzymać się z daleka ! PS. VIZZARD jestem w szoku :O |
Nie no bo chodzi mi oto, że NEC'owcy i inni najeżdzają na liteonowców :taktak: Mówią, że to @#$# :| Ale masz racje z tym, że trzeba trafić na dobry model przy LiteOn'ie :taktak:
A jak bym teraz kupował nagryware to bym się zastanowił pomiędzy Pioneer'ami i LiteOn'ami. napewno nie brałbym NEC :nie: Cytat:
|
Cytat:
Kolega się pyta o nie Liteona :nie: To mu doradzam jakiś inny dobry napęd :mruga: |
Cytat:
więcej na ten temat znajdziesz tu: http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...0114&PageId=20 |
Cytat:
Teoretycznie Teac, Liteon i Sony to też te same bebechy :taktak: Ale jakość zapisu niestety nie jest taka sama :nie: Wtajemniczeni wiedzą co nagrywa najlepiej z tej trójki :mruga: |
Cytat:
co najwyżej zaznaczam fakt że wielu nie trafiło . Ale jeszcze tak powrócę do tego "huru" , dobrze napisałem ? no bo ja piszę jak słyszę a słownik gdzieś wcieło ! A co do "najeżdzań" jednych na drugich to pewno małolaty ! wiadomo , dorastanie, chormony grają , itp. nie ma się czym przejmować barte_k. Jak chcesz mieć wiedzę o pancerzach to zapraszam : http://mtg.domek.org/ Pozdrowienia ! |
Cytat:
Dobry człowiek z Ciebie ! Może nie przeczytałem całego forum (wszystkich postów) , ale jak dla mnie to chyba poraz pierwszy poleciłeś komuś Pionka ! To historyczne wydażenie i należy mu się odnotowanie w złotej księdze tego forum, jeśli taka istnieje ! A jak nie istnieje to ja to zrobię na papierze i Ci prześlę ! (mam małą firmę poligraficzną , mogę wydrukować prawie na wszystkim . Na czym chcesz ?) |
Cytat:
hormony :mruga: |
Cytat:
Sorry za mały off-topic, ale jak już o poligrafi rozmawiamy To kończyłem Technikum Poligraficzne :D A co do dyplomu uznania to może być na papierze czerpanym albo na pergaminie :mruga: |
Cytat:
Bratnia dusza ! Z czerpanym i z pergaminem nie ma problemu , na czerpanym drukuje mi się lepiej , ale co wybierasz ? |
Cytat:
Niech będzie :D |
Cytat:
Będzie tak : DYPLOM ZA ZMIESZCENIE HISTORYCZNEGO POSTA NA FORUM CDRINFO DLA VIZZARD'a /tu treść posta / Z PANCERNYM POZDROWIENIEM Marcin T. Chyba że chcesz coś dorzucić lub zmienić to pogadamy ! moj gg. 1537248 tam prześlij adres na który mogę wysłać ! Mam teraz trochę pracy ale na pewno w tym tyg. wydrukuję i wyślę. Będzie sitodruk w kol. brąz na pap. czerpanym lekko przyżółconym . Może być ? |
Cytat:
Niedługo się odezwę na GG :taktak: |
no widze ze chlopaki z poligrafi sam tez robilem w dwoch firmach poligraficznych (jednej z Krakowa) i nawet prace licencjacka pisalem z poligrafii
:) |
Cytat:
Po fachu! :mruga: |
no :piwo:
teraz tez wracam do poligrafii (wlasnie zmieniam robote) :) |
Cytat:
Jak mi ktoś da do testowania obydwa - to ci odpowiem :> |
Cytat:
Mam tą nagrywarke od paru dni i jestem pod wrażeniem jakości korekcji. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Zwłaszcza na poczucie humoru ^_^ |
Pioneer DVR-108D dostepny - 420zł
Jest już dostępny kolejny naped x16 w dosyć przyzwoitej cenie.
Teraz odwieczne pytanie co lepsze NEC, Pionieer czy LITEON. http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog..._produktu=1096 |
Tak, już widziałem dwa dni temu w arcompie tego pionka. Gdyby ten pionek obsługiwał jeszcze bitsetting to było by bardzo dobrze.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Pioneer DVR-107D i płyty 800mb
Witam wszystkich !!
Mam nagrywarkę Pioneer DVR-107D i informacjach na temat tej nagrywarki na stronie cdrinfo jest podane że obsługuje overburning ale jak wejde na właściwości nagrywarki przez nero jest podane że nie obsługuje overburningu i nie mogę nagrać płyty mając zaznaczoną obcję : zezwalaj na overburning w preferencjach nagrywarki. Tak samo podane jest że czyta i nagrywa płyty 800mb , a wrzucając do napędu płytę 870mb pokazuje nero w informacji o dysku że jest to plyta o pojemności 700mb .Jak postąpić z tą nagrywarką aby chociaż nagrywała płyty 800mb . Pozdrawiam wszystkich |
Co do nero, to zainstaluj najnowsze, zainstaluj również Force ASPI 1.7, włącz DMA wtedy powinna uaktywnić się funkcja OVerburning, a to że nero pokazuje płyte ~700MB to normalka, nigdy nie zobaczysz [chyba że o czymś nie wiem?? :)] np. 870MB....
|
Cytat:
|
booktype w Pioneer DVR-108
witam
czy jest jakis zmodyfikowany bios do tej nagrywarki pozwalajacy ustawic booktype dla dvd+r ? bo o ile sie nie myle dla dvd+r dl ma automatycznie na dvd-rom. pozdro, Marcin |
Nie ma:'(
|
no pionek tylko ma dla DL :(
|
Pioneer 108 firmware
witam
czy pamieta ktos strone na ktorej bylo firmware z RPC ? gdzeis m sie przewinelo RPC2 do 108 ale nie moge znalesc tej strony. pozdro. |
Pioneer 107D
Witam,
mam problem z Pioneerem 107D. W momencie wlozenia plyty do napedu sytem (XP) sie wiesza ZAWSZE gdy tylko slysze ze czytnik zaczyna pracowac. Dzieje sie tak zawsze gdy wkladam dowolna plyte do czytnika na pracujacym systemie. Gdy uruchamiam komputer z plyta w srodku moge normalnie pracowac. Dodam tylko ze na poczatku niektore programy nie widzialy plyt w napedzie wiec poczytalem forum i zainstalowalem firmware 1.18 - najnowsze jakie znalazlem na stronie pioneera i zainstalowalem sterowniki ASPI (ForceASPI 1.7) Co zrobic zeby to k.... stwo zaczelo dzialac normalnie. Wszelkie uwagi/wskazowki/rozwiaznia mile widziane. Adam |
Pioneer DVR 108 vs. DVR A-08 ???
Witajcie!
Mam pytanie, czy oplaca sie dawac dodatkowa kase na model A-08, ktory jak czytalem rozni sie tylko wygladem (ladniejszy) i poziomem glosnosci (cichszy) od modelu 108 ? Roznica w cenie to okolo 50$. Co myslicie?? Bubson 8 ) |
Cytat:
A co w A-08 piszczy ? to niewiem ! 50$ daje do myślenia . Wartało by zaglądnąć :taktak: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Teraz nie ma już żadnych wątpliwości :mruga: Szkoda, że dokończyłeś tego posta :buu: |
Cytat:
|
Cytat:
Ale nieźle to wyglądało :wow: :spoko: |
Cytat:
zobacz tu http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...74&postcount=6 i tu http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...69&postcount=9 |
Cytat:
|
Chipset jest ten sam (podobnie bylo chyba z Pionkiem 107 i NECiem 2500) - mimo to napedy sie diametralnie roznia.
|
Pioneer A07XL & DL ?
Witam
Czy może już ktoś z was wie czy można Pioneer A07XL , zaczarować na DL ***8211; ostatnim jego BIOS.em jest 1.20 Cos słyszałem na temat przeróbki na DL , ale nie chcę się wypowiadać ***8211;bo za mało słyszałem- Pozdrawiam :piwo: |
No w pysk!!!!
Ale forum!!! Chcę prostej info od weteranów palenia, a nikt nie odzywa się.
Czy nikt nie może napisać paru słów jak wgrać bios do Pioneera??????? |
Cytat:
Ja mam teraz chyba 1.18 , ale poprostu wgrałem i już ! |
Bios do Pioneer 107
Sorry za nowy temat, ale pytałem w dwóch innych i bez konkretnej odpowiedzi. Zaczynam nowy, może rzuci się do oczu komuś, kto miał podobny problem. A mianowicie nagrywarka Pioneer 107D i bios 118:
Pracuję na systemie XP, płyta główna S-ATA. Robiłem próbę wgrania biosu do nagrywarki spod WIN i DOS'a, bez efektu. Tackę miałem wsuniętą i wysuniętą (choć nie wiem jakie to może mieć znaczenie- ale takie porady były). Na chwilę obecną nagrałem już na tej nagrywarce sporo płyt (zrezygnowałem z WinOnCD - teraz mam Nero) pracuje bez zastrzeżeń na wszelkich nośnikach, tak więc bez nowego biosu mogę żyć dalej. Tylko nie potrafię przejść do porządku dziennego nad czymś, co może być zrobione, a nie jest. A jeszcze gorzej, że nie wiem dlaczego. Wcześniej miałem Plextora CD-RW, tam z nowym firmwarem nigdy nie było kłopotu. Podpowie ktoś coś??? Pozdrowiska |
co powiecie o DVD-+R/RW DL Pioneer DVR-108
jak w temacie czy warto kupić taki palnik DVD-+R/RW DL Pioneer DVR-108 .Lub coś innegow tym samym przedziale cenowym.
|
krótko ...masz biosa 1.18 i chcesz wgrać go do Pioneera 107D. Jakieś komunikaty ci wyskakują?
|
Oto co następuje
Cytat:
Taki komunikat, niezależnie czy uruchamiam z win czy dos'a. W przypadku uruchamiania spod WIN są te komunikaty w oknie wiersza poleceń i w okienku Windowsa. Bios jest ze strony Pioneera. Jeśli chcesz mi pomóc a masz może Skype to podam Ci na pocztę swój login. Dzięki P.S. Może jakieś znaczenie ma układ: na jednej taśmie podłączone są do płyty ten nieszczęsny Pionieer i LG CD-RW. P.S.2 Nie ma to raczej znaczenia, odpiąłem LG i dalej to samo. |
|
Cytat:
|
|
Cytat:
przed zakupem Pioneera miałem kilka modeli Lite-on'a (411,811,812 i 832)i musze powiedzieć że ten ostatni 832 nie był zły ale brakuje im jeszcze do Pioneera z którego jestem naprawde zadowolony |
A może jednak Nec 3500A :>
|
Cytat:
|
Zmieniłem zdanie... Ja bym brał samsunga...Rulezzzzz:)
|
Pioneer DVR-108
Czy nagrywarka Pioneer DVR-108 jest kompatybilna z SafeDisk: starszym niż v2.51 i v2.51 - v2.8?
|
Cytat:
:D |
Pioneer DVR-107D - problem z nagrywaniem CD RW
Elo!
Uzywam Nero 6 i mam Pioneera DVR-107D. Problem jest taki, ze przy nagrywaniu CD RW (12x) naped nie chce sie wypalac szybciej niz 10x. Co mozna z tym fantem zrobic ?? Pozdrawiam! |
A moze twoja nagrywarka nei lubi tego typu CD-RW, spróbuj wypalić jakąś inną...
|
tylko płytki CDRW Ultra Speed pozwolą ci na nagrywanie z maksymalną prędkością.
|
ta sama plytke wypalalem na innych nagrywarkach z predkoscia 12x. a u mnie z uporem maniaka max. to 10x :-(
|
Może zainstaluj Force ASPI 1.7, zainstaluj najnowsze oprogramowanie do nagrywania (jeżeli masz win xp wyłącz nagrywanie wbudowane w sys) lub może twój bios poprostu nie obsługuje w pełni tych CD...
|
Bo ta nagrywarka, nie obsluguje predkosci x12 dla plyt cdrw.
Poczytaj http://www.cdfreaks.com/article/137 Jest 24/16/10/4 dla cdrw 24/16/12/8/4 dla cdr |
fakt, nie obsluguje... moja wina... ale szybciej niz 10x nie idze
|
doinstalowanie driverow pomoglo :-)
dzieki |
elo!
mam taki sam model nagrywareczki. zassalem sobie biosa z cdrinfo i bez problemow (pod windowsem XP) udalo sie "zfeszowac". |
zainstaluj sterowniki do plyty glownej. powinno pomoc.
|
Mam ten sam problem z tą nagrywarką.Za nic nie mogę uaktualnić biosu.Wyskakuje ciągle ten sam komunikat "Available target is not found". Próbowłem podpinać go pod wszystkie możliwe taśmy ale nic.Mam Wina2000.Zamierzam przeinstalować system,a jak to nie pomoże, to może próba wgrania na innym kompie.A może już ktoś spotkał się z tym problemem i nam pomoże.Pozdrowienia.
|
U mnie bez problemow wgralem bios 1.18, ale problem opisany powyżej mam z biosem 1.20 :/ - "Available target is not found" :/
|
Cytat:
Wgrałem właśnie 1.20 i żądnych problemów w czasie wgrywania....klik i jazda :) Jeszcze jedno.....na tym biosie paliłem "kopie zapasową" filmu dla kumpla,płytka to Benq 8x,wypalilem 8 tych płyt x8 i każda śmiga w Mancie !! Pionek RoX :=))))))) |
Udało mi sie. Jakby ktos jeszcze znalazł jakie zmiany wprowadzono w biosie 1.20. Masz Racje Pionek RooX :D
|
dzieki bardzo... problem rozwiazal sie troche wczesniej. Okazalo sie ze trzeba wyjac Nero i InCD z autostartu... wygladalo to tak jakby windows i Nero probowaly czytac plyte w tym samym momencie - ten komentarz na wypadek gdyby ktos przechodzil to samo. Pozdrowka. Adam
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Gdy mówi się a...
Cytat:
|
Włączasz plik EXE Update Firmeware utility. Klikasz tak, ży zaktualizowac bios, potem potwierdzasz wszystko co sie pojawi. Bedzie sie bios flashował. Nioe restartuj wtedy kompa. Potem klikasz na koniec. OK i Reboocik :) That's All
|
do ver 1.20 dodano:
8X DVD-R Media Writability Improvement 8X writing on New BeALL +R Media 8X writing on New LEADDATA +R Media 8X writing on New MPO +R Media 8X writing on New NANYA +R Media 8X writing on New TDK +R Media |
Firmware, ktore mi sie udalo zainstalowac /ver 1.20/ pobralem stad.
|
Pioneer 106D - problem czy nie ?
Hejka
Kilka pytań do użytkowników tej nagrywarki. Wiem, że już było dużo razy pisane na ten temat, ale w zasadzie nic nie wynika ze starszych postów, mam tylko mętlik w głowie... Dlatego chciałbym prosić o odpowiedź na pytania: 1) Jaki firmware polecacie do tego modelu i dlaczego ? 3) Czym różni się model A06 od 106D ? 3) Co może być powodem, gdy CloneXXL nie chce sprawdzić nośnika sektor po sektorze ? Zachowauje się jakby nie było takiej opcji (nie jestem pewny, ale całkiem możliwe, że taki stan jest od momentu zmiany oprogramowania z 1.06 na 1.07 - ale nie jestem pewny) dziękuję z góry za lapidarne odpowiedzi. pozdrawiam MrDadi / Krzysiek |
hack firmware do PIONEER 108
Ilość załączników: 4
DVR-108 v1.14 - RPC-1 + 12xRip + nx4all czyli hack firmware do PIONEER 108 i A08 sprawdzone działa super.
|
Może tak jak ja to zrobiłem: zastąpiłem wersję 1.16 poprzednią wersję tzn: 1.10, (też były jakieś problemy z wgraniem 1.18, nie pamiętam już co, ale coś nie gadało)a następnie 1.18 i wszystko gra i buczy. Po upgrade biosu miałem problemy z nagrywaniem w Nero płyt DVD ( wersja OEM nie kończyła zapisu w trybie DAO), wykonałem Upgrade Nero do wersji 6.3.1.25 i teraz jest ok.
|
Witam :)
A może by tak mały poradnik jak wgrać takiego biosa? Niestety, język angielski to dla mnie enigma. Wpradzie mam Pionka 107D, ale domyślam się, że sam proces odbywa się tak samo. Oczywiście mam na ma myśli wgranie biosu do 107D. Z góry wielkie dzięki. Jacol |
Przeinstalowałem system.Próbowałem pod Win 98,2000 i XP i nie udaje mi się wgrać nowego biosu.Ciągle ten komunikat "Available target is not found". Już nie wiem co robić.Spróbuję jeszcze na innym kompie.Jak to nie pomoże, to się poddaje :smutny: Pozdrowienia Włodek.
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:30. |