![]() |
Cytat:
Właściwie - trzeźwo myślący :D Najlepszy jest ten kawałek Który zakrawa na wałek: Cytat:
A może powiesz mi - na jakiej podstawie tak sądzisz? Bo chyba nie na podstawie tego, że płyta się nie skopała i że chodzi w każdym odtwarzaczu :> Bo teraz tak: Jeżeli mam BTC i i powiem ANI JEDNA PŁYTA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu - to znaczy, że płyta nagrała się perfekcyjnie? No to mam za***isty sprzęt :tak!: Jeżeli mam BenQ i i powiem ANI JEDNA PŁYTA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu - to znaczy, że płyta nagrała się perfekcyjnie? No to mam za***isty sprzęt :tak!: Jeżeli mam Liteona i i powiem ANI JEDNA PŁYTA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu - to znaczy, że płyta nagrała się perfekcyjnie? No to mam za***isty sprzęt :tak!: No tak! Czyli tak samo za***isty jak Pioneer Wierzę, że to dobry sprzęt ale niech ktoś mnie przekona - tylko nie takimi argumentami :mruga: |
Jak napisałem na początku, mam Pionieer'a 107D. Nagrywa idealnie. Padły 2 płytki przez ponad 3 miesiące (na ok. 100), ale tylko z mojej winy, a dokładniej przez to, że miałem bios nxall i wypaliłem jakiś shit x2 z prędkością 8 :D Nagrywać chciałem x2, ale czemu tak nie robiłem wiadomo z tematu postu. Konsola mimo to widziała, ale gra się zawieszała.
Pionka kupiłem za namową kumpla, który na jakims starszym modelu nagrał setki gier (taki zawód... :D Chciałem Liteon'a, ale wybił mi to z głowy. On miał jakiś czas i żałował. Jak dla mnie Liteon może być, ale nie dla maniakalnych wypalaczy. Najwyżej do biura, gdzie nagrywa się jedną płytę na kilka miesięcy ;) |
Tak duzo jest postow dotyczacych Liteon-a poniewaz jest tak duzo problemow z nimi. Pioneer = malo problemow czyli malo postow :) ..
Moze niech posiadacze Pionkow opisza swoje wrazenia z pracy tych nagrywarek..Ja moja 107D mam od czerwca..nagralem juz ponad 80 plyt (same Mediastory po 3zl)...teraz kupilem w promocji w Geant 90 sztuk po 1.99 za sztuke bo Beverly Hills ma te letnia promocje na filmy za darmo...moj Pioneer teraz nagrywa jak szalony...rezultat: WSZYSTKIE PLYTY NAGRANE PERFEKCYJNIE..ANI JEDNA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu...Pozdro dla wszystkich posiadaczy Pionkow.. |
zaraz sie nam zwala obroncy :)
|
Fakt. Nie wiem, co ludzie w nich widzą, bo to badziew nieprzeciętny. Jakim cudem w rankingach wyprzedza Pionieer'a, TDK czy Teac'a? Nie mam pojęcia. :blee: :rotfl:
|
z innej beczki troche, cos malo postow jest dotyczacych pionka, wszedzie tylko te szriteony :)
|
Wrzuciłem oficjalny 1.18. Wcześniej miałem shackowany 1.13. Nagrywam głównie gry na PS2 i nawet TDK nagrane x8 nie wchodziły. Teraz jest wszystko ok. Jeszcz raz wielkie dzięki.
|
Ja wgralem sobie zhakowany bios 1.18 NIL'a i na 4x pale 8x (uzywam tylko i wylacznie verbatima :) )
|
Ogromne dzięki, probin. Udało mi się zaflashować. Przy najbliższej okazji zobaczę, czy nagrywarka zaczyna nagrywać, z taką prędkością jaką sobie życzę. Jeszcze raz dziękuję :piwo:
|
a probowales wgrywac uzywajac dvrflasha? http://pioneerdvd.rpc1.org/DVRFlash_v1.2.zip
|
Bios w Pioneerze DVR-107D
Witam!
Jakiś czas temu kupiłem na Allegro nagrywarkę Pionka 107D. Na moje życzenie (mogłem się zdecydować, bądź nie - info było w treści aukcji) sprzedający załadował mi nowszy bios. Ogólnie jest ok. Tyle, że image Alcohola 120 (.mds) nawet jeśli wybieram niższą prędkość nagrywają się zawsze x8 i padają mi przez to płyty. Chciałem zmienić bios, ale nie mogę. Wiem, że mam w tej chwili wersję 1.13. Kiedy ładuję starszą mówi mi, że mam nowszą i nic nie robi. Kiedy ładuję nowszą mówi, że firmware jest niezgodny. Próbowałem szukac odpowiedzi na cdrinfo i na stronie Pionieera, ale nic. No i ogólnie lipa... :sciana: Czy można temu jakoś zaradzić? Z góry wielkie dzięki za pomoc. |
A z drugiej strony może jeszcze ktoś przegląda tego posta to będzie miał jak znalazł.
Pozdrawiam :) |
Czasami tak sie zdarza miałem wczoraj burzliwą noc chyba nie macie Mi tego za złe następnym razem już się nie wychyle !!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Cytat:
|
@domestos007
czy zauważyłeś date kiedy te posty były pisane ,chyba nie, podejrzewam że autor tego postu już dawno znalazł odpowiedz (prawie 4 lata temu) |
Szukaj na tej stronie pozdrawiam :)
http://pioneerdvd.rpc1.org/ MSI KT4AV, Athlon XP 1700+@2200+, HDD 80 GB Caviar - 80 GB IBM, 512 MB, Gainward GeForce 3 Ti200 200/450@250/550, Asus DVD E616P, Liteon 451S@832S, Audigy 2 ZS, Logitech Z5300 . |
Cytat:
|
Cytat:
Tym akurat bym sie nie martwil..:) |
rzadzi
wyglad tego pioneera naprawde zarzadzil tylko zeby jeszcze sie tak zaje...scie sprawowal jak wyglada hehe
|
Cytat:
|
Cytat:
Jabba |
No fajnie - 16x i 4x dla DL... tylko gdzie płytki do jasnej ciasnej o takim speedzie???????
|
Srebrny mi się podoba...
|
Niezla...chcialbym ja miec....
|
Nowy Pioneer A08 ;-)
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=100902
Kurde niezle cacko chyba najladniejsza nagrywarka jaka widzialem......cena sugerowana 180 dolcow ;/ CHoc jak na nowy produkt Pioneer'a to i tak znosnie i jej mozliwosci.....mniami ;D |
Cytat:
|
Pioneer dvr-107d i bios 1.18
Ktos próbowal? Sa jakies problemy?
|
Witam
Wgrałem 1.18 wypaliłem 3 + 1 RW , ta rw się bawię wgrywam kasuje itd. Jest wszystko OK. A wracając do pierwszego postu , jak ja kupiłem A07XLA to miałem też 1.10 i były problemy nawet z inCD w Nero . Śmiało wgrywaj 1.18 Pozdrawiam |
1.18 mozna chyba wgrywac.Nagralem 3x esperanza i 1 Tdka i śmigaja bez problemow.
Pozdro. |
Update Information
For Models DVR-107D FW Version 1.18 DVD-R Writability Improvement +R Writability Improvement DVD-RAM Playability Improvement CD Playability Improvement +R DL DoubleLayer Playback Implemented (NOT Record) nie znam obcych języków, może ktoś przetłumaczy |
ok, czekam na opinie, pozdrawiam
|
Wlasnie wgralem ale nic nie wypalilem jeszcze ;) narazie wgraj 1.16 i powypalaj troche plytek...jezeli beda jakies problemy z 1.18 to napisze a jak nie to mozesz wgrac potem 1.18:)
Pozdrawiam. |
a moze bios 1.18 - widze, ze jest od paru dni - probowal juz ktos go wgrac?
|
Zaktualizuj firmware do 1.16 i bedzie palic jak zloto ;)
Pozdrawiam. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Jeżeli masz na myśli płytki Mint DVD-R x4 od Gigastore Corporation - to muszę cię zmartwić Oto Mint burn x4 812@832 VS04 :D Załącznik 9146 |
Pioneer 107 - Bład kalibracji mocy?
Witam. Mam następujący problem. Kupiłem nagrywarkę Pioneer'a 107. Nagralem do tej pory bez problemu 1 plyte TDK, a przy próbie nagrania na plytkach MINT DVD-R nagrywanie sie nie powodzi i nero wyrzuca komunikat "Bład kalibracji mocy?". Nagrywarka ma firmaware 1.10.
Zakladam, ze tre plytki Minta sa ch,,,,e, ale Pioneer ma opinie nagrywarki wypalajacej "nawet na gazecie" - wiec sie pytam, czy wszystko z nagrywarka ok:) Pozdrawiam |
Co duzo mowic - nie i juz :)
W przypadku LiteOna (NECa) kolejne modele roznia sie tylko BIOSami, wiec mozna wgrac te od nowych modeli, a w Pionku nie. Zreszta podkrecanie to nie jest cos domyslnego - po prostu z niektorymi napedami tak wyjatkowo jest, a reszta jest niepodkrecalna (wlasciwie to nie przekrecalna bo samo podkrecenie mozna uzyskac jakims modem). |
Poczytaj trochę na forum o tym będziesz miał więcej informacji :) Najlpiej wpisz w wyszukiwarce Pioneer 106 lub 107 coś takiego powinno tam być troche o tym. :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Upgrade Pioneer 106 na 107?
Dużo jest na forum o przeróbkach LiteOnów na wyższe modele. Czy jest możliwy upgrade Pionka 106 na 107 np. przez zmianę biosu?
|
Ja bym jeszcze poczekał z twierdzeniem że technicznie to jest nie możliwe, mam pionka 107D i po przeczytaniu informacji na stronie chip.pl ktora znajduje sie tutaj w tytule czy pomoże nowy firmware, 107D jest x8 wiec nie ma 100% pewności że pioneer wypusci nowy bios który bedzie obslugiwał DL ale zawsze szansa jest.
Pozdrawiam. |
ja rowniez nie wierze ze pioneer wypusci firmware ktore bedzie obslugiwac format DVD DL w modelach 106 i 107 (technicznie jest to mozliwe), Pioneer z koncem roku wypuszcza nagrywarke DVD A09 ktora obsluguje format "DL" dlatego watpie aby sobie "podcinali galaz na ktorej sami siedza" mam na mysli sprzedaz nowej nagrywarki,
ale cuda sie zdarzaja czas pokaze (ja posiadam rowniez Pioneera A06) |
A dla czego -coś wiecej czy Ty chcesz mi zrobić zawał-
|
Zapomnij, ja już zapomniałem... :(
|
Do posiadaczy Pioneer i nie tylko
Witam
Czy może już ktoś was wie jak rozwalić BIOS w Pioneerach na DL Cos mi się obiło o uszy ze już pierwsze próby się powiodły Pozdrawiam Może jakiś link :help: :piwo: |
Niezla cena
Ale spadek cenowy...ja na przelomie maj/ czerwiec dalem za swojego pionka 570 zlociszy..
|
przepraszam, że odpowiadam dopiero po tygodniu.. sporo pracy było;
zgodnie z sugestią powyżej zainstalowałem PowerDVD i ... wszystko chodzi bezproblemowo - winne było dostarczone razem z karta grafiki oprogramowanie Leadtek WinFastDVD... podobało mi się to, że PowerDVD tuż po jego zainstalowaniu sprwdził i ustawił odpowiednie parametry pracy napędu... dzięki za podpowiedzi Pozdrawiam serdecznie kocur |
Sprzedawca zadeklarował iz zacznie w srode wysyłac i git w czwartyek miałem juz pionka wszytsko jest git tak wiec plecam zakupy u goscia :spoko:
|
Mam juz ta nagrywarke. Sprzedawca dostarczyl mi ja do domu za free. Nagralem juz kilka plytek. Wszystko jest ok. Zaplacilem 349.
|
Właśnie wróciłem ze sklepu z nowiutkim Pionkiem 107 za ... 380 zł. :D
Tyle kosztuje w Apollo więc biorąc pod uwagę koszty wysyłki i drobne niedogodności związane ze sprzedażą wysyłkową... :mruga: Cennik nagrywarek w Apollo |
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=27234813 patrzcie jak sie zabijaja o nie :) Ciekawe czemu na Nec'i nie ma tylu chetnych ???
|
no ja 2 miechy temu płaciłem 599zł w Proline (( ale ceny jak widać diametralnie spadły skoro w proline są po 369zł :wow:
|
Cytat:
Z tego co pamiętam, to kiedyś ktoś pisał, że ten Pioneer miał zmodyfikowany nie tylko BIOS. Pozdrawiam, |
Przerobienie Pioneera A06 w dual layer!
Witam. Przeczytałem w prasie , że na targach Cebit 2004 przedstawiono nagrywarke Pioneer A06 ze zmodyfikowanym biosem tak , ze nagrywa płyty dual layer moze zna ktoś sposób na tą przeróbkę? albo jaki to był bios mam wersję 1.08
|
dzieki, :)
sprubóję jutro i dam znac jak poszło.. pozdrawaim kocur |
zainstaluj PowerDVD i zobacz jak na nim chodza filmy, generalnie to jeden z lepszych odtwarzaczy na rynku
|
zainstalowałem nowe aspi
niw wiem gdzie się włącza DMA w 2000 - w menedżer urządzen -> własciwościach sprzętu - nie znalazłem stosownej opcji w końcu udało mi się odpalić film, ale z wielkimi oporami, procedura była tak: włożenie płyty->odpalenieWinFasDVD-> player zmieniał rozdzielczoć dopasowując ja o filmu->odtwarzał pierwsze dwie sekundy->praca systemu zwalnia niemozliwie->odpalam Aly+Ctrl+Del menadżer zadań->w tym momencie film jest odtwarzany normalnie ->wyłączam menadżer zadań i oglądam film i tak na siedzieje z każda płytą z flmem płyty DVD z danymi czyta normalnie.. jak na moje oko to chyba powinno być dużo prostsze... acha system jest zainstalowany na dysku SATA... i generalnie chodzi super... stabilnie i szybko nagrywać mogęnormalnie CD-CDRW-DVD-DVD_RW... tylko to odtwarzanie filmów... uff poradźcie proszę pozdrawiam sedrecznie _kocur_ |
sugerowalbym instalacje najnowszego ASPI do sciagniecia z www.cdrinfo.pl,
czy inne plytki czyta ok? wlaczone DMA? co to za plyta, tloczona czy palona? jak palona to jaka firma nosnika? mozesz zobaczyc z poziomu exploratora windows czy windows commandera co w ogole jest na tej plytce czy od razu blad? |
błąd błą błąd... tylko gdzie ?
witam zgromadzonych
dopiero zaczynam zabawę z dvd; już na stacie mam problem i nie wiem jak sobie poradzić; licze na jakąś podpowiedź, bo jak nie tu , to gdzie ? :) nagrywarka to nowy pioneer dvr-107, firmware 1.16 i ustawionym regionem 2; jednak po włożeniu dziś wypożyczinego Powrotu Króla do napędu wyskakuje wkurzający komunikat systemowy typu BŁĄD - "odmowa dostępu do podanego urządzenia,scieżki lub pliku"; a playerDVD - i generalnie sytem - wariuje, spowalnia itp... system to W2K SP4, prcek AMD22600, 512BM RAM - teoretycznie sprzęt jest mocny ..., zainstalowany player DVD - dostarczony wraz z kartą grafiki - Leadtek WinFastDVD - na moje niefachowe oko całkiem niezły bardzo proszę o odpowiedź pozdrawiam _kocur_ acha przeszukałem forum wyszukiwarką -ale niestety nie znalazłem opowiedzi... |
To prawda z tymi cenami pionkow 107D w przeciagu 3 tygodni zmienily sie o 150 PLN w dol ci co kupowali w poniedzialek w tym tygodniu stracili ok 60 PLN
|
Dvr-107d
Umowilem sie z tym gosciem, ze odbiore osobiscie od niego towar w srode, czwartek w przyszlym tygodniu, bo dopiero wtedy maja przyjechac. Jak odbiore to dam znac czy wszystko jest ok.
|
według mnie v. 1.07 RPC-1 lepszy, 1.08 przestał palić x2 tanie płytki msonic
|
Nie wiem skad gosc ma takie ceny bo w hurtowni chodza po 300 netto, chyba ze z vatem kombinuje :), a odnosnie nowego pionka to wyczytalem ze 109 ma byc dopiero w grudniu
|
To łykaj ;) Jezeli tak.Najlepiej sie umow ze zaplacisz za pobraniem.Obnizka producenta mowisz ? Czyli lada dzien pojawi sie 108 DL :)
Cya ! |
Nie powstrzymałem się i napisałem do gościa, który je wystawił. Odpisał mi, że cena ta spowodowana jest obniżką cen producenta.
Oczywiście wystawia on gwarancję oraz, na zyczenie, fakturę vat. Chyba go łyknę :D |
ja widzialem Pioneera DVR 107 za 430zl + koszta przesylki, to mnie wiecej tyle ile napisal Spidek (ale masz pewnosc co do produktu i bardzo wazne gwarancja)
|
Mysle ze normlanie kosztuje kolo 450 zl wiec nie wiem co ci doradzic...porozmawiaj z gosciem moze dowiesz sie cos wiecej.Kurde a ja zaplacilem za nia prawie 600zl ((
Pozdro ! |
Cytat:
|
cena rzeczywiscie poraza tylko co za tym stoi to jest pytanie (a moze cegly w Kartoniku?)
|
Kurde jezeli to prawda to bierz i nawet sie nei zastanawiaj !
|
Cena PIONEER DVR-107D
Znalazłem na Allegro Pionka 107 w cenie 349 zł - gość wystawił ich 50 szt, nówki z gwarancją. Jak myślicie? Taniej nie znajdę ale boję sie, że ten stuff jest nie do końca OK. Spotkaliscie gdzies podobne ceny tej nagrywarki?
Link do aukcji |
Cytat:
1. Rozpakuj archiwum do dowolnego katalogu (np. C:\) 2. w WinXP przejdź do Uruchom i wklep cmd i enter. 3. Przejdź do katalogu, do którego ropakowałeś archiwum 4. Wpisz DVRFlash -vf X: 6100106.108 gdzie X: to litera napędu 5. Potwierdź, potwierdź i za ok. minutę będzie po wszystkim! Powodzenia! |
Będę wdzięczny za małą instrukcję jak to zrobiłeś.
|
OK
Wgrałem go przed godziną. Jest OK! 8) Polecam innym, którzy się jeszcze nie zdecydowali! Pozdrawiam, |
Bios Pioneer 106D v1.18 RPC-1
Witam,
Czy ktoś z Was używał już nowego 'poprawionego' ;) biosu do Pioneera 106D? Jest on dostępny na: http://gradius.rpc1.org/ Jeśli tak, to jakie wrażenia? Pozdrawiam, |
dzieki...juz sobie poradzielem..kto by pomyslal:)
powinno sie mnie :bicz: |
hmm
wgraj tak samo jak ten fw1.7 tylko podmien plik na 1.8
Nie bardzo czaje w czym masz problem.. |
??? rozumiem,ze nikt nie spotkal sie z takim problemem
nawet starego firmware nie moge wgrac moze istnieje jakis program, ktory "na chama" wgra starszy firmware(patrz orginalny) |
firmware update error(pioneer 106d)
witam
mam maly problem...kilka miesiecy temu wgralem firmware fw107..teraz gdy chce wgrac fw108 wyskakuje mi blad the firmware of target drive os not corect f/w this firmware is not supported by this program info o moim sprzecie: Device Type: DVD/CD-Rom Vendor ID: PIONEER Product ID: DVD-RW DVR-106D Product Rev: 1.07 Vendor Info: 03/09/08 PIONEER prosze o pomoc |
[QUOTE=1stwasp]Z planów Pioneera wynika, że pierwsza nagrywarka dual A09 pojawi sie w okolicach gwiazdki i bedzie wspierała DVD-R DL 1x i SL 16x (obóz -R postąpuje nieco wolniej w standaryzacji DL). W międzyczasie ma się pojawić nagrywarka A08 SL (12x lub 16x - specyfikacja nie jest jeszcze znana). Choć jak wiadomo - takie plany mogą się dynamicznie zmieniać...
I oczywiście (co było tutaj pewnie juz pisane) wcześniejszych modeli A06 i A07 nie da się przerobic na DL - Pioneer twierdzi, że oprócz firmware, nagrywarka A06 miała też inny hardware - ta testowa, o której tyle szumu swego czasu było... Powyższe może mieć przełożenie na Teac-a, który sprzedaje napędy Pioneera pod swoją marką...[/QUOTE 1stwasp ************* :piwo: Witam napisałes ze A06 i A07 nie da rady na DL- tylko te nagrywarki sa całkiem inne i starsze od tej co ja mam a mianowicie A07XLA ***8211;a co z tą? Pozdrowki |
spoko oficjalnie Pioneek ma zamiar wprowadzić DL pod koniec tego roku ale znajdą sie ludzie co zrobią bios do obecnych wypalarek tak jak do nec-a,jestem dobrej myśli :spoko:
|
Cytat:
|
ja mam 107D i też myśle że jak już bedą DL płytki to dadzą radę i zrobią bios z DL dla pionków niby dlaczego by sie miało niedać skoro NEC ma taką możliwość, kwestia czasu, narazie i tak mi niepotrzebne DL :) bo płytki bedą za drogie.
|
PioneerA07XA&DL
Witam
Czy ktoś wie czy będzie lub czy jest możliwości (przerobienia) Pioneer A07XLA na DL, Nie wiem ile w tym prawdy ale słyszałem ze BIOS wystarczy-to możliwe? Pozdrawiam ??? |
Nie wiem czy to była sprawa BIOSU czy samego WinXP- ale pisałem już wcześniej że mam problem z inCD w Nero to znaczy przy formacie przy końcu ERROR i płytki niby dawały się zapisywacz ale tylko w Win inCD nie działał , mówiono mi ze to wina płytek-NIE - wszystkie płytki CD-RW tzn. 8 i 3 płytki DVD-RW sformatowałem teraz przy UP.1,15 działają w inCD (jak dyskietka) na razie wypaliłem kilkanaście płyt i zero problemów, płyty rożnie i firmowe i jakies kiszki za 3,5 zł. Filmy , programy i na PS2 wszystko jest OK.
Także ja uważam ze warto do 1,15 Pozdrawiam |
tak też zrobiłem, zainstalowałem AnyDVD i chodzi wszsytko jak trzeba, jednak chciałbym poznać opinie ludzi którzy zrobili upgrade do wersji 1.15. Czy są jakieś inne poprawki poza tym że czyta więcej nośników, gdyż na forum w jednym poście wyczytałem że ktoś zrobił upgrade do wersji 1.13 i nie był zadowolony i szukał możliwości jak powrócić do wersji 1.10.
Jeżeli ktoś ma tego pionka i zrobił upgrade do wersji 1.15 to proszę o opinie. Pozdrawiam. |
proponuje uzyc AnyDVD. Nie ma problemu z regionami i nie trzeba biosu zmieniac.
|
Ale to po******yłeś wal ten 1,15 i będzie ok.
A o tym regionie to niby zkad wiesz nie wystarczy nakładki na soft wgrac? |
Pioneer DVR-107D Region free
Witam
Jestem szczęśliwym posiadaczem Pioneer'a DVR-107D i mam pewien problem dotyczacy regionu. Fabrycznie jest możliwa 5-cio krotna zmiana regionu po czym zmiana bedzie zablokowana. Czytałem na forum ze jest stronka http://pioneerdvd.rpc1.org/ i na niej jest to co trzeba by sie tego pozbyc. Ale jest pewien problem. Nagrywarka ma bios 1.10, sciagnalem najnowszy bios do niej w wersji 1.15 i mam zamiar ja zaktualizowac, ale na stronie http://pioneerdvd.rpc1.org/ jest ostatnia aktualizacja z biosem 1.13. Teraz mam pytanie, chce najnowszy bios 1.15 i pozbyc sie blokady regionu. CZytalem ze sa 3 kroki, pierwszy zmiana biosu, drugi oszukanie systemu i trzeci oszuaknie softu. Jak mam rozpocząc ten proces? Czy mam najpierw wgrac bios 1.15 ktory juz zostanie na stale, a po nim dwa krogi z programami ktore ewentulanie bede musial powturzyc po zmianie systemu? A czy traci sie gwarancje po takiej operacji? Z gory dzienki za podpowiedz. Pozdrawiam. |
Sam też się nad tym zastanawiam , ten ASUS DRW-0804P to podobno oem Pioneera DVR-107D ja bym kupił ASUSA lub PIONEERA tylko nie wiem czy jest Kompatybilny z Safedisc v2.51 - v2.8 i z Safedisc starszym niż v2.51 bo jak nie to sobie go daruje. Wydaje mi sie ze są to dobre nagrywarki pioneera :taktak: :spoko: :help:
|
Cytat:
Pozdrawiam Nawet w 12 nr. komputer świat w testach zajęła 1 miejsce-no tylko ta cena, no, ale żona wykrzyczała się już ***8211;i jej przeszło :haha: :spoko: |
G-Vader--> a gdzie ją zakupiłeś ?? jest gdzieś wogóle w sprzedaży w PL .
|
Witam
Nie wiem co ty zrobisz ale ja kupiłem A07XL jest po prostu cudna wygląda nareszcie jak sprzęt 21 wieku (jak wiesz praktycznie wszystkie napędy mają wystrój na jedno kopyto-) No może Pionier rozpocznie nareszcie nową ***8216;***8217;epokę***8217;***8217; Pozdrawiam A pali wszystko nawet jakiś tam szmelc za 3.20 zeta-a to jedno z najważniejszych zalet. :spoko: undefinedundefined |
kupuj 107D to naprawde świetna wypalarka !! Polecam !!
|
witam.
według mojej skromnej osoby DVR-107D to wersja OEM, a DVR-A07XLA jest BOX, zresztą zobacz: http://www.pioneer-eur.com/eur/product_compare.jsp |
Pioneer DVR-107D a DVR-A07XLA
Witam
Mam problem, zamierzam zakupic nagrywarke dvd pioneera ale z 8 krotna predkoscia ale nie wiem czym sie roznia od siebie te modele poza tym ze cena i wygladem. Z tego co sie orientuje to obie sa 8x. Czy ktos moze mi powiedziec czy jest jakas istotna roznica miedzy nimi bo sklonny jestem kupic ta tansza czyli DVR-107D. Gdybym ja kupil to czego nie bedzie ona miala co ma model DVR-A07XLA. Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam. |
dzięki, że zwróciłeś mi uwagę na wersję firmware'u. Na stronie Pioneera, przy wersji 1.12, jest uwaga "CD-R/RW Writability Improvement" - może własnie to jest to? Już ściągam 1.15
pzdr |
Cześć! W teście twoja nagrywarka miała bios 1.13. Także prawdopodobnie wina leży po stronie bios-a Pionieer-a 1.10. Tak jak wcześniej pisałem po upgrade powinno być dobrze. Pozdrawiam
|
dzięki za info, ale z nowym biosem poczekam - wypalarkę mam dopiero od poniedziałku, i jeszcze jest szansa na jej wymianę (na inny egzemplarz, bądź inny model). Jak ostatecznie zdecyduję, że z nią się zwiążę, to oczywiście dam jej nowy bios!
W związku z tym próbuję rozwiązać problem wypalania płyt 90/99 z orginalnym firmwarem 1.10 - to się (chyba!) musi dać zrobić. Sama wypalarka zaś sprawuje się dobrze - oczywiście jak na trzy dni, i to większość czasu poświęcam na przewałki softu... pzdr |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:46. |