![]() |
Cytat:
Ale nieźle to wyglądało :wow: :spoko: |
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
Teraz nie ma już żadnych wątpliwości :mruga: Szkoda, że dokończyłeś tego posta :buu: |
Cytat:
A co w A-08 piszczy ? to niewiem ! 50$ daje do myślenia . Wartało by zaglądnąć :taktak: |
Pioneer DVR 108 vs. DVR A-08 ???
Witajcie!
Mam pytanie, czy oplaca sie dawac dodatkowa kase na model A-08, ktory jak czytalem rozni sie tylko wygladem (ladniejszy) i poziomem glosnosci (cichszy) od modelu 108 ? Roznica w cenie to okolo 50$. Co myslicie?? Bubson 8 ) |
Pioneer 107D
Witam,
mam problem z Pioneerem 107D. W momencie wlozenia plyty do napedu sytem (XP) sie wiesza ZAWSZE gdy tylko slysze ze czytnik zaczyna pracowac. Dzieje sie tak zawsze gdy wkladam dowolna plyte do czytnika na pracujacym systemie. Gdy uruchamiam komputer z plyta w srodku moge normalnie pracowac. Dodam tylko ze na poczatku niektore programy nie widzialy plyt w napedzie wiec poczytalem forum i zainstalowalem firmware 1.18 - najnowsze jakie znalazlem na stronie pioneera i zainstalowalem sterowniki ASPI (ForceASPI 1.7) Co zrobic zeby to k.... stwo zaczelo dzialac normalnie. Wszelkie uwagi/wskazowki/rozwiaznia mile widziane. Adam |
Pioneer 108 firmware
witam
czy pamieta ktos strone na ktorej bylo firmware z RPC ? gdzeis m sie przewinelo RPC2 do 108 ale nie moge znalesc tej strony. pozdro. |
no pionek tylko ma dla DL :(
|
Nie ma:'(
|
booktype w Pioneer DVR-108
witam
czy jest jakis zmodyfikowany bios do tej nagrywarki pozwalajacy ustawic booktype dla dvd+r ? bo o ile sie nie myle dla dvd+r dl ma automatycznie na dvd-rom. pozdro, Marcin |
Cytat:
|
Co do nero, to zainstaluj najnowsze, zainstaluj również Force ASPI 1.7, włącz DMA wtedy powinna uaktywnić się funkcja OVerburning, a to że nero pokazuje płyte ~700MB to normalka, nigdy nie zobaczysz [chyba że o czymś nie wiem?? :)] np. 870MB....
|
Pioneer DVR-107D i płyty 800mb
Witam wszystkich !!
Mam nagrywarkę Pioneer DVR-107D i informacjach na temat tej nagrywarki na stronie cdrinfo jest podane że obsługuje overburning ale jak wejde na właściwości nagrywarki przez nero jest podane że nie obsługuje overburningu i nie mogę nagrać płyty mając zaznaczoną obcję : zezwalaj na overburning w preferencjach nagrywarki. Tak samo podane jest że czyta i nagrywa płyty 800mb , a wrzucając do napędu płytę 870mb pokazuje nero w informacji o dysku że jest to plyta o pojemności 700mb .Jak postąpić z tą nagrywarką aby chociaż nagrywała płyty 800mb . Pozdrawiam wszystkich |
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Tak, już widziałem dwa dni temu w arcompie tego pionka. Gdyby ten pionek obsługiwał jeszcze bitsetting to było by bardzo dobrze.
|
Pioneer DVR-108D dostepny - 420zł
Jest już dostępny kolejny naped x16 w dosyć przyzwoitej cenie.
Teraz odwieczne pytanie co lepsze NEC, Pionieer czy LITEON. http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog..._produktu=1096 |
Cytat:
Zwłaszcza na poczucie humoru ^_^ |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mam tą nagrywarke od paru dni i jestem pod wrażeniem jakości korekcji. |
Cytat:
Jak mi ktoś da do testowania obydwa - to ci odpowiem :> |
no :piwo:
teraz tez wracam do poligrafii (wlasnie zmieniam robote) :) |
Cytat:
Po fachu! :mruga: |
no widze ze chlopaki z poligrafi sam tez robilem w dwoch firmach poligraficznych (jednej z Krakowa) i nawet prace licencjacka pisalem z poligrafii
:) |
Cytat:
Niedługo się odezwę na GG :taktak: |
Cytat:
Będzie tak : DYPLOM ZA ZMIESZCENIE HISTORYCZNEGO POSTA NA FORUM CDRINFO DLA VIZZARD'a /tu treść posta / Z PANCERNYM POZDROWIENIEM Marcin T. Chyba że chcesz coś dorzucić lub zmienić to pogadamy ! moj gg. 1537248 tam prześlij adres na który mogę wysłać ! Mam teraz trochę pracy ale na pewno w tym tyg. wydrukuję i wyślę. Będzie sitodruk w kol. brąz na pap. czerpanym lekko przyżółconym . Może być ? |
Cytat:
Niech będzie :D |
Cytat:
Bratnia dusza ! Z czerpanym i z pergaminem nie ma problemu , na czerpanym drukuje mi się lepiej , ale co wybierasz ? |
Cytat:
Sorry za mały off-topic, ale jak już o poligrafi rozmawiamy To kończyłem Technikum Poligraficzne :D A co do dyplomu uznania to może być na papierze czerpanym albo na pergaminie :mruga: |
Cytat:
hormony :mruga: |
Cytat:
Dobry człowiek z Ciebie ! Może nie przeczytałem całego forum (wszystkich postów) , ale jak dla mnie to chyba poraz pierwszy poleciłeś komuś Pionka ! To historyczne wydażenie i należy mu się odnotowanie w złotej księdze tego forum, jeśli taka istnieje ! A jak nie istnieje to ja to zrobię na papierze i Ci prześlę ! (mam małą firmę poligraficzną , mogę wydrukować prawie na wszystkim . Na czym chcesz ?) |
Cytat:
co najwyżej zaznaczam fakt że wielu nie trafiło . Ale jeszcze tak powrócę do tego "huru" , dobrze napisałem ? no bo ja piszę jak słyszę a słownik gdzieś wcieło ! A co do "najeżdzań" jednych na drugich to pewno małolaty ! wiadomo , dorastanie, chormony grają , itp. nie ma się czym przejmować barte_k. Jak chcesz mieć wiedzę o pancerzach to zapraszam : http://mtg.domek.org/ Pozdrowienia ! |
Cytat:
Teoretycznie Teac, Liteon i Sony to też te same bebechy :taktak: Ale jakość zapisu niestety nie jest taka sama :nie: Wtajemniczeni wiedzą co nagrywa najlepiej z tej trójki :mruga: |
Cytat:
więcej na ten temat znajdziesz tu: http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...0114&PageId=20 |
Cytat:
Kolega się pyta o nie Liteona :nie: To mu doradzam jakiś inny dobry napęd :mruga: |
Nie no bo chodzi mi oto, że NEC'owcy i inni najeżdzają na liteonowców :taktak: Mówią, że to @#$# :| Ale masz racje z tym, że trzeba trafić na dobry model przy LiteOn'ie :taktak:
A jak bym teraz kupował nagryware to bym się zastanowił pomiędzy Pioneer'ami i LiteOn'ami. napewno nie brałbym NEC :nie: Cytat:
|
Cytat:
To wojna jakaś ? A może by tak większy dystans do rzeczywistości ? A tak na poważnie to miałem Pionka 106, teraz mam 107, to palnik "bezproblemowy" , i takie też opinie można znaleźć na tym forum jak i innych. Palniki NEC znane są jako b.dobre nagrywarki ale podobno jako czytniki się nie sprawdzają, Litki mają chyba największą popularność ale często zdarzają się spore różnice między egzęplarzami tzn. albo trafisz dobrze albo nie , i wtedy :bicz: Z moich doświadczeń + kolegów + wiedzy zdobytej w necie z czystym sumieniem mogę polecić Pionka ! Zwłaszcza że różnice cen są niewielkie, a ponadto dziś gdzieś znalazłem że Pionek 108 ma "wbudowane" coś takiego jak booktype (nagrana płyta widziana jest jako DVD_ROM). majaboss pisał że Litek go nie interesuje, oczywiście wtedy wesoła brać Litkowców zaraz się uaktywniła :spoko: Ale czy ja "najeżdzam na liteonowców" ? (tak napisałeś) To bardzo sympatyczna brać , miło się czyta posty i ogląda wykresy kprobe, przynajmniej wiadomo od jakich nośników trzymać się z daleka ! PS. VIZZARD jestem w szoku :O |
no teraz to rozumiem i o to mi chodzilo :jupi: ,co do allegro to jest to wersja przypominajaca 07 i starsze (chodzi mi o wyglad panelu):( wiec wole sobie sam sprowadzic tego z nowszym panelem ..a poza tym zaglodalem tu i zalwazylem ze faktycznie ten nowy pionek i asus to te same bebechy wiec musze sie zastanowic teraz ,asus jest juz dostepny w polsce ..tak dla scislosci
http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=10114 jezli ktos che to tu sa podane te specyfikacje napedow http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=10004&PageId=0 |
Cytat:
|
|
Cytat:
Może to i lepiej, bo nie wiem czy już bicz dziadowski na ciebie kręcić :D Ale skoro stawiasz sprawę na ostrzu noża - to kup lepiej Pionka :taktak: Był taki temat w Off-topic Odwaga, czy głupota Nie wiem czy czytałeś, ale tam nasz kolega mr.max sprowadził sobie Pioneera 108 z USA Jest raczej zadowolony Zapytaj jego - może ci coś podpowie - jak się sprawuje Gdyby mi w żłobie dano W jednym owies, w drugim siano Wziąłbym ..... Pioneera :D |
dobra niema za co dzekowac ale... :spoko: ja i tak postanowilem ze kupie ASUS DRW-1604P albo Pioneer DVR-108 ,wczesnij mialem Pionka06 i bylem zadowolony :) wiec pewnie nie skusze sie na wasze Litony,co do
Cytat:
|
Cytat:
P.S. Legion i ja bronimy Litka bo musimy :piwo: Niech jakiś użytkownik NEC'a pokaże wykresik jakiejś płytki i porównamy ją z LiteOn'em :taktak: Czołgista a jakie są niby problemy z Litkami ??? Ciekawe jaką masz nagrywarę, napewno NEC i przez to tak najeżdzasz na liteonowców :taktak: |
Cytat:
Ale czy to ważne w czasach gdy tandeta ze wschodu zalewa rynek nie pozostawiając wyboru prawdziwym smakoszom wytrawnych marek dążącym do doskonałości? :help: :D |
No co ja mogę napisać ? tylko jedo pionek ponad wszystko !
Ale to chyba głos wołającego na puszczy ! Bo i tak kupisz litka ! Chcesz mieć ciekawe życie ? to kup litka dołączysz do sporego Huru wołającego pomocy ! (tak to się pisze ?) |
Cytat:
tak witamy w litek burn profi centrum hell :piknik: |
Cytat:
Lite-On dostarczył w pierwszej połowie roku 21 milionów napędów optycznych i przedstawiciele firmy są pewni, że osiągną wyznaczony wcześniej cel 45 milionów napędów do końca roku. W obecnym kwartale wzrost produkcji ma wynieść około 20%-25%. W pierwszej połowie roku wyprodukowano 20 milionów napędów H/H oraz milion napędów slim. Michael Gong, menadżer biznesowy z firmy Lite-On, wskazuje największe możliwości w nagrywarkach HDD+DVD i napędach typu slim. Według zapowiedzi już w pierwszym kwartale 2005 roku firma przestawi się z napędów combo na napędy slim, redukując przy okazji ich ceny. Jeśli chodzi o produkcję napędów HDD+DVD, Lite-On sprzedaje obecnie modele 80 GB w cenie 250 USD, modele 160 GB za 330 USD. Źródło: DigiTimes.com" cdrinfo.pl :welcom: |
moze znajdze sie jakas osoba i napisze cos konkretnego o tych wypalarach jakio wymienilem :) a nie ciagle ten :niepow: Liteon wszedzie
|
nie to kup 1213
|
Cytat:
|
Cytat:
To kup Liteona 1633 :D :jupi2: |
ASUS DRW-1604P & Pioneer DVR-108
mam pytanie zwiazne z tymi wypalarami ???
ASUS DRW-1604P & Pioneer DVR-108 , czy te modele czyms sie roznia od siebie czy sa identyczne moze ,bo znajomy mi powiedzial ze te modele asus i pionek sa na tych samych podzespolach ?? moze ktos z was cos wiecej i by mogl cos powiedziec ,czy faktycznie tak jest :) .bo chodze z zamierem kupna ,ktoregos z tych modeli,tylko prosze nie pisac mi zebym kupic LITE-ON DVDRW SOHW-832S :bicz: thnx |
Pioneer 107D - problem :/
Problem troche dziwny.
Wszystko bylo ok, ale od pewnego czasu podczas zamyknia plyty pojawia sie problem. Nagrywam nero i programem dostepnym w TMPGEnc DVD Author. Plytka nagrywa sie bez zarzutu a przy finalizownaiu wyskakuje blad: error unit number - czy jakos tak hmm. Nagranej plyty nie mozna odczytac. Ale okazuje sie ze mozna sprawdzic jej zawartosc w trybie awaryjnym windows (dla jasnosci XP). Zaraz po zakupie problem sie pojawil, ale zalozylem ze windows jest juz zasmiecony wiec przeinstalowalem i niby pomoglo. Teraz znowu mam tak samo i nie moge wymyslic czemu, wszelkie sugestie mile widziane. Kilka danych tech: Nagrywalem na plytkach IMATION + (wczesniej na czyms innym ale bylo to samo) Nagrywarka jest podpieta na EIDE jako jedyne urzadzenie, na drugim EIDE zwykly cd-rom. Dyski podpiete na S-ATA. Z gory dzieki za pomoc :) |
Nie mogę wgrać bios do pionka. Próby robię na razie z 1.16. Po każdej próbie pokazuje się komunikat:Available target is not found. Co jest nie tak? Zaznaczam, że do tej pory nagrałem tylko jedną płytę CDR na tej nagrywarce. W WinOnCD 6 DVD pod XP próbowałem nagrać DVD+RW bez powodzenia.
Dziękuję za ewentualną odpowiedź |
Ok. Sprwadzilem w nero. Mialem 1.13. Teraz zmienilem na 1.18. Zobacze co dalej. Ale na wszelki wypadek sprawdze na dvd+rw. Dzieki za info.
|
Nero podaje wersję BIOSu.. Zdaje się, że DVDDecrypter też
|
Nie mam pojecia jaki mam bios. Jak to sprawdzic?
|
Jaki masz bios w tej wypalarce?? Bo jezeli stary to koniecznie zmien na najnowszy bo bedzie lipa.bardzo duzooooo daje update biosa w tym modelu.
|
Problem z Pioneer DVR - 107D
Witam. Kupilem nagrywarke wypalajaca + i -, i mam problem. Wypalilem kilka plyt TDK-R i wszystko bylo cacy. Potem sprobowalem TDK+R i lipa. Plytki zostaly wypalone ale nigdzie nie moge ich odtworzyc. Nawet w nagrywarce. W ten sposob stracilem juz 2 plyty. Czy ktos wie o co moze chodzic. Pozdrawiam.
|
Cytat:
I już jest twój :mruga: |
Ej, no, czego Ty wymagasz? Palarka nie jest jeszcze powszechnie dostępna, więc jak masz znaleźć tutaj obszerne jej oceny przez posiadających ją użytkowników, skoro wszyscy czekają...
Poza tym na tej stronie jaką podałeś, pionek ma zupełnie inny panel przedni, ciekawe czy to pomyłka na stronie, czy jakiś wałek ? |
Pioneer Dvr-108bk Black 16x16x
Witam, jak w tytule, mozecie wypowiedziec sie na temat tej nagrywarki?
Warto kupic? Slyszalem wiele dobrego o Pioneerze ale na forum nie moglem znalezc informacji dot. tego akurat modelu :) Jezeli URL pomoze to prosze ,- http://www.mwave.com/mwave/viewspec....iteria=AA29440 Pozdrawiam, blind :mruga: |
http://mlody12.republika.pl/hgkjhgkj.jpg
wielki LOOOOLL i so teraz ??? jak ktos flashowął swojego pionka tym biosem niech zarzuci screenem czy ma obsługe dvd+rdl.a może on ma obsługe tylko tego niewidac w tych programach (one tego niewykazują) hmm dziwna sprawa |
Cytat:
Może masz piracki NeroInfoTool :pirat: I wszystkich opcji ci nie pokazuje :> Spróbuj jeszcze zobaczyć to w DVDInfoPro :taktak: |
no to kufa co oni za bzdury piszą
"1.18 - 2004/07/08 Zmiany: * ulepszono zapis nośników DVD-R oraz DVD+R * ulepszono odczyt nośników CD, DVD-RAM oraz DVD+R DL(DoubleLayer)" to jest napisane w dziale biosy na cdrinfo:> " DVRx07_FW118.exe - WIN version 1.18 adds support for +R Dual-Layer (DL) playback and improves general DVD media writing" a to pisze tutaj http://www.pioneerelectronics.com/pn...6_4257,00.html :podbite: pioneer wypuszcza bios który ma czytac DL ja flashuje nim napęd i kupa (choć niemam żadnej DL może jakbym miał to by czytał ??? ??? ale to powinno byc w infotool wyszczególnione |
Cytat:
|
Cytat:
edit>>>>. i czy ktoś z was flashował pionka 1.18 to zobaczcie infotool-a lub dvdinfo ??? |
Cytat:
Ale niestety opis jest po lewej stronie, a okienko opcji po prawej :tak!: Zbytnio się zasugerowałeś - bo faktycznie potrafi to zmylić :taktak: |
Nowy bios 1.18 ma miec możliwosc odczytu dvd+rdl a ja zrobiłem flasha i nero mi niepokazuje iż jest możliwosc odczytu tych płyt czy też tak macie??czy to jest normlane i ma tak być?
http://www.mlody12.republika.pl/jyhjg.jpg |
VIZZARD nie przesadzaj, EOT
|
Cytat:
A co to takiego ??? To jakieś naklejki na płyty? :> |
Wiele osób tak samo jak Regulaminu nie zna również Netykiety, stąd potem takie kwiatki... No i może i lepiej, że nie jestem Adminem, za bardzo razi mnie wychowanie bezstresowe z którego wynika olewka choćby prostej Netykiety...
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie do końca jednak możesz poczuć się urażony, gdyż jak sam przeczytacz raz jeszcze fragment mojego posta To zauważysz, że nie nazwałem cię tak, a tylko dałem tryb przypuszczający: "Tzn. jeżeli powiem ...." Nie było moim zamiarem mieszanie cię z błotem :nie!: Chodziło mi tylko o to, żeby wyeliminować takie bzdurne uwagi, które właśnie mogłyby być potraktowane za nabijanie postów Jeżeli chodzi o nabijanie postów - to mnie to akurat nie przeszkadza czy ktoś ma 1000 postów czy 10 - zwracam uwagę na jego wypowiedzi :taktak: A dodatkowo uwagi takie, żeby nie łapać za słówka są nie na miejscu z tego powodu iż wielu nowych forumowiczów pyta się co chwilę CO KUPIĆ i takimi uwagami może się sugerować - zgadza się? Perfekcyjny - więc kupuję :kasa: Dlatego w tym przypadku starałem się ukazać, że bez stosownych argumentów - słowo: "PERFEKCYJNIE" może być równie dobrze zastosowane do jakiejkolwiek nagrywarki Ponadto uważam, że należy pisać - nawet prosto - ale dokładnie to co się chce przekazać, ażeby później nie domyślać się co autor miał na myśli :idea: Możesz się ze mną zgodzić lub nie, ale wydaje mi się, żę raczej dogłębnie uzasadniłem swoje stanowisko w tej sprawie A jeżeli cię uraziłem - to raz jeszcze na forum cię przepraszam - bo nie to było moim celem :piwo: |
Ja sie nie dziwie ze pionek jest duzo mniej popularny od litka i od NECa. To jest sprzet bez przyszlosci. Jak mozna bylo tak pozno wypuscic cos co nie daje mozliwosci zmiany booktype i palenia na DL. A co do zapisu litek 832s z VS0A spokojnie moze z nim konkurowac. Takze ta 'furia' moze i bylaby uzasadnianiona gdybysmy rozmawiali pol roku temu.
|
Faktycznie bezstronnie stwierdzam, że Użyszkodnik VIZZARD w wielu postach dopuszcza się sarkazmu, który ja sam znam i stosuję, ale spotyka się on ze niezrozumieniem i wywołuje poczucie zaadresowanej szpilki. To wynik obserwacji.
"Nie rób drugiemu co Tobie niemiłe" - zatem nawet w żartach nazwanie kogoś imbecylem nie jest wyznacznikiem dobrego tonu. Tego nawet ja się nigdy nie dopuściłem. Szkoda, że nie jestem już adminem... To by było na tyle. Ten topic już się wyczerpał. Dziękuję Użyszkodnikowi Probin za szczegółowe wyjaśnienie co daje shackowany Bios. Pozdrawiam wszystkich, w szczególności nadpobudliwych nabijaczy postów. |
ziomuś moze zejdziesz z tonu???Jak widzisz jedziesz we mnie błotem a to nie jest łapanie za słówka.Chyba niejażymy troche , kontekstu zdania.
|
Cytat:
I tak wszyscy wiedzą, że autor miał na myśli: "inteligentny inaczej", no nie? :> Koluniu! Jeśli już coś mówisz - to mów to z sensem Bo niechcący mogę pomylić cię z kredensem *******ić trzy po trzy jest nie sztuka I co na myśli miał autor szukać Co twa odpowiedź tu wniosła? Ty mnie tu nie ucz rzemiosła Gadaj zdrów bla bla i to i owo Sztuką jest odpowiednie dać rzeczy słowo :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
o RPC-1 (Region Free): Remember, patching your drive to region free is only half the job. A region free drive will not turn your system region free by itself. For more info, please read http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=239 o 12xRip (Unlimited ripping speed): The official firmware from Pioneer limits the ripping speed on video discs. This limitation has been removed. 12x is only the maximum THEORETICAL speed that the drive can achieve, but not the sustained speed you are likely to get when ripping. Most DVD's will start ripping around 2x to 4x and end up around 8x or 10x. THIS is normal. o nx4all : All *workable* speeds for all media! This firmware allows you to select ALL burning speeds on ALL media. The official firmware from Pioneer only allows a limited set of Pioneer approved media to use these specific speeds but this patch removes that limitation. It should NOT alter the write strategies for approved media however. PROPER BURN OF NON APPROVED MEDIA IS NOT GUARANTEED! |
Cytat:
:ognicho: |
Hm, to co daje ten hack na bios'ie poza paleniem płytek poza zdjęciem ograniczeń prędkości?
|
nie obsluguje
|
nie interesowalem sie tym ale popatrze :)
|
Ja też nie patrzę na DL jako główne kryterium, nie ma dla mnie różnicy czy coś się nagra w 10 min czy 30, nie jestem hurtownikiem. Nie mam nagrywary, prawda, ale w sumie nie widzę modelu odpowiedniego dla mnie ;) Sam skok z 700MB CD-R na ponad 4GB DVD jest dla mnie skokiem wystarczającym przy archiwizacji. Nie zgodzą się amatorzy filmów, no ale akurat ja nie mam aż takiej żyłki filmowca ;) Brałbym NECa 2500, tylko ten cholerny odczyt... Bo co za sens kupować wypalarkę i zaraz drugi napęd do odczytu? Zobaczymy co wykaże róznica NEC 3500 @ Pionek 108. Szriteonit odpada, miałem kilka CDRW i wszystko padło prędzej czy później. Co nie zmienia faktu, iz jest to sprzęt tani przez co popularny, i jak ja to mówię "TEŻ nagrywa" ;) Pionek faktycznie nie wybija się awaryjnością, co widać po tym forum chociażby.
Pytanko do PROBIN'a - ten pionek umożliwia zmianę Booktype? |
Cytat:
Tylko tu akurat nie stopniowałem argumentów :D |
Cytat:
Jabba |
Cytat:
I to na poziomie :spoko: |
A tu pliczek z kprobe jak nagrywa pioneerek na shakowanym biosiku
Plyta verbatim dvd-r 4x nagrana 8x W tej chwili sprzedaje je po 3.50 za sztuke (Wroclaw) - dla czytelnikow cdrinfo of course :D Załącznik 9672 |
Cytat:
No i ze wszystkimi można się zgodzić :mruga: |
Ja kupilem Pioneera z kilku powodow:
1. Nie wyje jak liteon przy odtwarzaniu 2. Powtarzalnosc dobrych egzemplarzy jest duzo wyzsza niz w liteonie (wiem bo pracuje w branzy) 3. Roznica w cenie zadna (dalem 350zl) 4. Po ha mi DL skoro plyta nagrywa sie 50 minut i kosztuje w piz..... - beda tansze -> napewno ale wtedy ja moge sobie kupic nastepna nagrywarke, ktora bedzie nowsza i szybsza |
Cytat:
I nie ma za co przepraszać! :nie: W końcu musimy sobie pomagać, nie? :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
Na chwilę obecną nie ma takiej możliwości :nie!: Chyba, że ktoś zaadaptuje bios z DVR-108 :D |
Mam pytanie: czy istnieje mozliwosc wypalania DL tym Pionkiem? ??? Ktos cos wie na ten temat? Dzieki. Pozdrawiam
|
Cytat:
|
Co do jakosci nagrania tych plyt to wiem ze sa dobrze nagrane chociazby dlatego, ze tych nagranych sobie robie dalsze kopie....i nie mam z nimi problemow
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:29. |