Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pioneer DVR-S101\S201\S303\DVR-103\A03\104\A04\105\A05\106\A06\107 \A07\108\ A08\ (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pioneer-dvr-s101-s201-s303-dvr-103-a03-104-a04-105-a05-106-a06-107-a07-108-a08-22662/)

VIZZARD 27.09.2004 23:58

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Coś mi się klawisze popierniczyły :haha:

Tak bywa :D

Ale nieźle to wyglądało :wow:

:spoko:

Czołgista 27.09.2004 23:51

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Bardzo dobre! :spoko:

Teraz nie ma już żadnych wątpliwości :mruga:

Szkoda, że dokończyłeś tego posta :buu:

Coś mi się klawisze popierniczyły :haha:

VIZZARD 27.09.2004 23:46

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Czołgista
108 już chyba ktoś na forum otwierał i w

Bardzo dobre! :spoko:

Teraz nie ma już żadnych wątpliwości :mruga:

Szkoda, że dokończyłeś tego posta :buu:

Czołgista 27.09.2004 23:44

Cytat:

Napisany przez bubson
Witajcie!
Mam pytanie, czy oplaca sie dawac dodatkowa kase na model A-08, ktory jak czytalem rozni sie tylko wygladem (ladniejszy) i poziomem glosnosci (cichszy) od modelu 108 ? Roznica w cenie to okolo 50$. Co myslicie??
Bubson 8 )

108 już chyba ktoś na forum otwierał i w środku był NEC !
A co w A-08 piszczy ? to niewiem ! 50$ daje do myślenia .
Wartało by zaglądnąć :taktak:

bubson 27.09.2004 23:32

Pioneer DVR 108 vs. DVR A-08 ???

Witajcie!
Mam pytanie, czy oplaca sie dawac dodatkowa kase na model A-08, ktory jak czytalem rozni sie tylko wygladem (ladniejszy) i poziomem glosnosci (cichszy) od modelu 108 ? Roznica w cenie to okolo 50$. Co myslicie??

Bubson 8 )

Adamski 77 27.09.2004 12:25

Pioneer 107D

Witam,
mam problem z Pioneerem 107D. W momencie wlozenia plyty do napedu sytem (XP) sie wiesza ZAWSZE gdy tylko slysze ze czytnik zaczyna pracowac. Dzieje sie tak zawsze gdy wkladam dowolna plyte do czytnika na pracujacym systemie. Gdy uruchamiam komputer z plyta w srodku moge normalnie pracowac.
Dodam tylko ze na poczatku niektore programy nie widzialy plyt w napedzie wiec poczytalem forum i zainstalowalem firmware 1.18 - najnowsze jakie znalazlem na stronie pioneera i zainstalowalem sterowniki ASPI (ForceASPI 1.7)
Co zrobic zeby to k.... stwo zaczelo dzialac normalnie. Wszelkie uwagi/wskazowki/rozwiaznia mile widziane.
Adam

horizn 22.09.2004 00:23

Pioneer 108 firmware

witam

czy pamieta ktos strone na ktorej bylo firmware z RPC ?

gdzeis m sie przewinelo RPC2 do 108 ale nie moge znalesc tej strony.

pozdro.

Turboni 17.09.2004 20:13

no pionek tylko ma dla DL :(

piotrek123 17.09.2004 16:09

Nie ma:'(

Alinoe 17.09.2004 14:58

booktype w Pioneer DVR-108

witam

czy jest jakis zmodyfikowany bios do tej nagrywarki pozwalajacy ustawic booktype dla dvd+r ? bo o ile sie nie myle dla dvd+r dl ma automatycznie na dvd-rom.

pozdro, Marcin

Irupo 15.09.2004 12:31

Cytat:

Napisany przez gallus
Co do nero, to zainstaluj najnowsze, zainstaluj również Force ASPI 1.7, włącz DMA wtedy powinna uaktywnić się funkcja OVerburning, a to że nero pokazuje płyte ~700MB to normalka, nigdy nie zobaczysz [chyba że o czymś nie wiem?? :)] np. 870MB....

Ale gdzie mam włączyć DMA .Pozdrawiam

gallus 14.09.2004 08:10

Co do nero, to zainstaluj najnowsze, zainstaluj również Force ASPI 1.7, włącz DMA wtedy powinna uaktywnić się funkcja OVerburning, a to że nero pokazuje płyte ~700MB to normalka, nigdy nie zobaczysz [chyba że o czymś nie wiem?? :)] np. 870MB....

Irupo 14.09.2004 01:49

Pioneer DVR-107D i płyty 800mb

Witam wszystkich !!
Mam nagrywarkę Pioneer DVR-107D i informacjach na temat tej nagrywarki na stronie cdrinfo jest podane że obsługuje overburning ale jak wejde na właściwości nagrywarki przez nero jest podane że nie obsługuje overburningu i nie mogę nagrać płyty mając zaznaczoną obcję : zezwalaj na overburning w preferencjach nagrywarki. Tak samo podane jest że czyta i nagrywa płyty 800mb , a wrzucając do napędu płytę 870mb pokazuje nero w informacji o dysku że jest to plyta o pojemności 700mb .Jak postąpić z tą nagrywarką aby chociaż nagrywała płyty 800mb . Pozdrawiam wszystkich

Slewers 12.09.2004 13:28

http://sklep.benchmark.pl/katalog_2811.html

piotrek123 12.09.2004 09:18

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Obsługuje , ale podobno tylko przy DL .

To akurat wiedziałem:)

Czołgista 11.09.2004 23:38

Cytat:

Napisany przez piotrek123
Tak, już widziałem dwa dni temu w arcompie tego pionka. Gdyby ten pionek obsługiwał jeszcze bitsetting to było by bardzo dobrze.

Obsługuje , ale podobno tylko przy DL .

piotrek123 11.09.2004 12:25

Tak, już widziałem dwa dni temu w arcompie tego pionka. Gdyby ten pionek obsługiwał jeszcze bitsetting to było by bardzo dobrze.

Zuljin 11.09.2004 12:14

Pioneer DVR-108D dostepny - 420zł

Jest już dostępny kolejny naped x16 w dosyć przyzwoitej cenie.
Teraz odwieczne pytanie co lepsze NEC, Pionieer czy LITEON.
http://www.pcprojekt.pl/?str=katalog..._produktu=1096

Czołgista 09.09.2004 01:46

Cytat:

Napisany przez slawekj
Niektórym szkodzi :taktak:

A niektórym nie :spoko:
Zwłaszcza na poczucie humoru ^_^

legion 09.09.2004 00:20

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Niema to jak zapach świeżej farby o poranku :taktak:

a jaki odjazd jak po kleju:)

slawekj 09.09.2004 00:06

Cytat:

Napisany przez Czołgista

Niektórym szkodzi :taktak:

Czołgista 08.09.2004 23:55

Cytat:

Napisany przez Turboni
no :piwo:
teraz tez wracam do poligrafii (wlasnie zmieniam robote) :)

Pio321 07.09.2004 11:38

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Palniki NEC znane są jako b.dobre nagrywarki ale podobno jako czytniki się nie sprawdzają

W przypadku modelu ND-3500 jest to już nieaktualne. Odczytuje z pełną szybkością (6-14) to z czym na przykład odblokowana Toshiba sobie nie radzi.
Mam tą nagrywarke od paru dni i jestem pod wrażeniem jakości korekcji.

VIZZARD 06.09.2004 22:33

Cytat:

Napisany przez slawekj
Dodatkowo do Litka co lepiej dokupić, Nec 3500A czy Pioneer DVR-108.

Oto jest pytanie!

Jak mi ktoś da do testowania obydwa - to ci odpowiem :>

Turboni 06.09.2004 12:08

no :piwo:
teraz tez wracam do poligrafii (wlasnie zmieniam robote) :)

VIZZARD 06.09.2004 12:05

Cytat:

Napisany przez Turboni
no widze ze chlopaki z poligrafi sam tez robilem w dwoch firmach poligraficznych (jednej z Krakowa) i nawet prace licencjacka pisalem z poligrafii
:)

No to :piwko2:

Po fachu! :mruga:

Turboni 06.09.2004 11:44

no widze ze chlopaki z poligrafi sam tez robilem w dwoch firmach poligraficznych (jednej z Krakowa) i nawet prace licencjacka pisalem z poligrafii
:)

VIZZARD 06.09.2004 11:30

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Ten jeden post historyczny zostanie umieszczony na dyplomie !
Będzie tak :
DYPLOM
ZA ZMIESZCENIE HISTORYCZNEGO
POSTA NA FORUM CDRINFO DLA
VIZZARD'a

/tu treść posta /

Z PANCERNYM POZDROWIENIEM
Marcin T.

Chyba że chcesz coś dorzucić lub zmienić to pogadamy !
moj gg. 1537248 tam prześlij adres na który mogę wysłać !
Mam teraz trochę pracy ale na pewno w tym tyg. wydrukuję i wyślę.
Będzie sitodruk w kol. brąz na pap. czerpanym lekko przyżółconym .

Może być ?

Jasne, że może :spoko:

Niedługo się odezwę na GG :taktak:

Czołgista 05.09.2004 23:52

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Aaaaaaa...

Niech będzie :D

Ten jeden post historyczny zostanie umieszczony na dyplomie !
Będzie tak :
DYPLOM
ZA ZMIESZCENIE HISTORYCZNEGO
POSTA NA FORUM CDRINFO DLA
VIZZARD'a

/tu treść posta /

Z PANCERNYM POZDROWIENIEM
Marcin T.

Chyba że chcesz coś dorzucić lub zmienić to pogadamy !
moj gg. 1537248 tam prześlij adres na który mogę wysłać !
Mam teraz trochę pracy ale na pewno w tym tyg. wydrukuję i wyślę.
Będzie sitodruk w kol. brąz na pap. czerpanym lekko przyżółconym .

Może być ?

VIZZARD 05.09.2004 23:32

Cytat:

Napisany przez Czołgista
na czerpanym drukuje mi się lepiej

Aaaaaaa...

Niech będzie :D

Czołgista 05.09.2004 23:30

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
:offtopic:

Sorry za mały off-topic, ale jak już o poligrafi rozmawiamy

To kończyłem Technikum Poligraficzne :D

A co do dyplomu uznania to może być na papierze czerpanym albo na pergaminie :mruga:

No to już wiem dlaczego tak Cię polubiłem !
Bratnia dusza !
Z czerpanym i z pergaminem nie ma problemu , na czerpanym drukuje mi się
lepiej , ale co wybierasz ?

VIZZARD 05.09.2004 23:24

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Dobry człowiek z Ciebie !
Może nie przeczytałem całego forum (wszystkich postów) ,
ale jak dla mnie to chyba poraz pierwszy poleciłeś komuś Pionka !
To historyczne wydażenie i należy mu się odnotowanie
w złotej księdze tego forum, jeśli taka istnieje !
A jak nie istnieje to ja to zrobię na papierze i Ci prześlę !
(mam małą firmę poligraficzną , mogę wydrukować prawie na wszystkim .
Na czym chcesz ?)

:offtopic:

Sorry za mały off-topic, ale jak już o poligrafi rozmawiamy

To kończyłem Technikum Poligraficzne :D

A co do dyplomu uznania to może być na papierze czerpanym albo na pergaminie :mruga:

VIZZARD 05.09.2004 23:21

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Dalej w moim sformułowaniu nie widzę żadnaej napaści na użytkowiników Litka,
co najwyżej zaznaczam fakt że wielu nie trafiło .
Ale jeszcze tak powrócę do tego "huru" , dobrze napisałem ? no bo ja piszę jak słyszę a słownik gdzieś wcieło !
A co do "najeżdzań" jednych na drugich to pewno małolaty ! wiadomo , dorastanie, chormony grają , itp. nie ma się czym przejmować barte_k.
Jak chcesz mieć wiedzę o pancerzach to zapraszam : http://mtg.domek.org/
Pozdrowienia !

chóru

hormony

:mruga:

Czołgista 05.09.2004 23:20

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Dlaczegoż to?

Kolega się pyta o nie Liteona :nie:

To mu doradzam jakiś inny dobry napęd :mruga:

Dobry człowiek z Ciebie !
Może nie przeczytałem całego forum (wszystkich postów) ,
ale jak dla mnie to chyba poraz pierwszy poleciłeś komuś Pionka !
To historyczne wydażenie i należy mu się odnotowanie
w złotej księdze tego forum, jeśli taka istnieje !
A jak nie istnieje to ja to zrobię na papierze i Ci prześlę !
(mam małą firmę poligraficzną , mogę wydrukować prawie na wszystkim .
Na czym chcesz ?)

Czołgista 05.09.2004 23:14

Cytat:

Napisany przez barte_k
Nie no bo chodzi mi oto, że NEC'owcy i inni najeżdzają na liteonowców :taktak: Mówią, że to @#$# :| Ale masz racje z tym, że trzeba trafić na dobry model przy LiteOn'ie :taktak:
A jak bym teraz kupował nagryware to bym się zastanowił pomiędzy Pioneer'ami i LiteOn'ami. napewno nie brałbym NEC :nie:
A to co :spoko:

Dalej w moim sformułowaniu nie widzę żadnaej napaści na użytkowiników Litka,
co najwyżej zaznaczam fakt że wielu nie trafiło .
Ale jeszcze tak powrócę do tego "huru" , dobrze napisałem ? no bo ja piszę jak słyszę a słownik gdzieś wcieło !
A co do "najeżdzań" jednych na drugich to pewno małolaty ! wiadomo , dorastanie, chormony grają , itp. nie ma się czym przejmować barte_k.
Jak chcesz mieć wiedzę o pancerzach to zapraszam : http://mtg.domek.org/
Pozdrowienia !

VIZZARD 05.09.2004 22:45

Cytat:

Napisany przez majaboss
no teraz to rozumiem i o to mi chodzilo :jupi: ,co do allegro to jest to wersja przypominajaca 07 i starsze (chodzi mi o wyglad panelu):( wiec wole sobie sam sprowadzic tego z nowszym panelem ..a poza tym zaglodalem tu i zalwazylem ze faktycznie ten nowy pionek i asus to te same bebechy wiec musze sie zastanowic teraz ,asus jest juz dostepny w polsce ..tak dla scislosci

http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=10114

jezli ktos che to tu sa podane te specyfikacje napedow

http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...10004&PageId=0

Byłbym ostrożny ze stwierdzeniami, że jeżeli mają te same bebechy to są tak samo dobre

Teoretycznie Teac, Liteon i Sony to też te same bebechy :taktak:

Ale jakość zapisu niestety nie jest taka sama :nie:

Wtajemniczeni wiedzą co nagrywa najlepiej z tej trójki :mruga:

namor 05.09.2004 22:43

Cytat:

Napisany przez Czołgista
...a ponadto dziś gdzieś znalazłem że Pionek 108 ma "wbudowane" coś takiego jak booktype (nagrana płyta widziana jest jako DVD_ROM)....

nie jest to tak prawda do końca ponieważ tyczy się to tylko płyt DVD+R DL
więcej na ten temat znajdziesz tu:
http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...0114&PageId=20

VIZZARD 05.09.2004 22:40

Cytat:

Napisany przez Czołgista
VIZZARD jestem w szoku :O

Dlaczegoż to?

Kolega się pyta o nie Liteona :nie:

To mu doradzam jakiś inny dobry napęd :mruga:

B@rtek 05.09.2004 22:35

Nie no bo chodzi mi oto, że NEC'owcy i inni najeżdzają na liteonowców :taktak: Mówią, że to @#$# :| Ale masz racje z tym, że trzeba trafić na dobry model przy LiteOn'ie :taktak:

A jak bym teraz kupował nagryware to bym się zastanowił pomiędzy Pioneer'ami i LiteOn'ami. napewno nie brałbym NEC :nie:

Cytat:

Chcesz mieć ciekawe życie ? to kup litka dołączysz do sporego Huru wołającego pomocy ! (tak to się pisze ?)
A to co :spoko:

Czołgista 05.09.2004 22:31

Cytat:

Napisany przez barte_k
Wpada nowy user i zadaje jakieś bezsensowne pytanie i później taki użytkownik jak "Czołgista"-bez obrazy mówi, że problemy sa tylko z litkami :taktak: A NEC'a to najlepszy palnik pod słońcem :jupi: A ostatnio jest tak, że coraz więcej problemów jest z NEC'ami :jezyk: Litek już zaczyna lepiej nagrywać niż NEC :D A co do tej super nagrywary (NEC 3500A) to chyba się cofnęła w rozwoju ponieważ jest gorsza niż 2500/2510 :taktak:
P.S.
Legion i ja bronimy Litka bo musimy :piwo:
Niech jakiś użytkownik NEC'a pokaże wykresik jakiejś płytki i porównamy ją z LiteOn'em :taktak:
Czołgista a jakie są niby problemy z Litkami ??? Ciekawe jaką masz nagrywarę, napewno NEC i przez to tak najeżdzasz na liteonowców :taktak:

Broń Litka ! weź karabin i idź na miasto bronić Litka , Chwała albo Śmierć !
To wojna jakaś ? A może by tak większy dystans do rzeczywistości ?
A tak na poważnie to miałem Pionka 106, teraz mam 107, to palnik "bezproblemowy" , i takie też opinie można znaleźć na tym forum jak i innych.
Palniki NEC znane są jako b.dobre nagrywarki ale podobno jako czytniki się nie sprawdzają, Litki mają chyba największą popularność ale często zdarzają się spore różnice między egzęplarzami tzn. albo trafisz dobrze albo nie , i wtedy :bicz:
Z moich doświadczeń + kolegów + wiedzy zdobytej w necie z czystym sumieniem mogę polecić Pionka ! Zwłaszcza że różnice cen są niewielkie, a ponadto dziś gdzieś znalazłem że Pionek 108 ma "wbudowane" coś takiego jak booktype (nagrana płyta widziana jest jako DVD_ROM).
majaboss pisał że Litek go nie interesuje, oczywiście wtedy wesoła brać Litkowców zaraz się uaktywniła :spoko:
Ale czy ja "najeżdzam na liteonowców" ? (tak napisałeś)
To bardzo sympatyczna brać , miło się czyta posty i ogląda wykresy kprobe,
przynajmniej wiadomo od jakich nośników trzymać się z daleka !

PS.
VIZZARD jestem w szoku :O

majaboss 05.09.2004 22:30

no teraz to rozumiem i o to mi chodzilo :jupi: ,co do allegro to jest to wersja przypominajaca 07 i starsze (chodzi mi o wyglad panelu):( wiec wole sobie sam sprowadzic tego z nowszym panelem ..a poza tym zaglodalem tu i zalwazylem ze faktycznie ten nowy pionek i asus to te same bebechy wiec musze sie zastanowic teraz ,asus jest juz dostepny w polsce ..tak dla scislosci

http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=10114

jezli ktos che to tu sa podane te specyfikacje napedow

http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=10004&PageId=0

B@rtek 05.09.2004 21:50

Cytat:

Napisany przez majaboss
dobra niema za co dzekowac ale... :spoko: ja i tak postanowilem ze kupie ASUS DRW-1604P albo Pioneer DVR-108 ,wczesnij mialem Pionka06 i bylem zadowolony :) wiec pewnie nie skusze sie na wasze Litony,co do wlasnie ze jestem nowym to tym bardzej powinienes cos sensownego jeden z drogim napisac ,jak zadalem pytanie ..... :bicz:

Nie chodziło mi o Ciebie :nie:

namor 05.09.2004 21:46

Pioneer DVR 108 jest już dostępny na Allegro

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30179365

VIZZARD 05.09.2004 21:34

Cytat:

Napisany przez majaboss
dobra niema za co dzekowac ale... :spoko: ja i tak postanowilem ze kupie ASUS DRW-1604P albo Pioneer DVR-108 ,wczesnij mialem Pionka06 i bylem zadowolony :) wiec pewnie nie skusze sie na wasze Litony,co do wlasnie ze jestem nowym to tym bardzej powinienes cos sensownego jeden z drogim napisac ,jak zadalem pytanie ..... :bicz:

Nie wiem na kogo mówisz jeden z dro(u)gim :nie:

Może to i lepiej, bo nie wiem czy już bicz dziadowski na ciebie kręcić :D

Ale skoro stawiasz sprawę na ostrzu noża - to kup lepiej Pionka :taktak:

Był taki temat w Off-topic Odwaga, czy głupota

Nie wiem czy czytałeś, ale tam nasz kolega mr.max sprowadził sobie Pioneera 108 z USA

Jest raczej zadowolony

Zapytaj jego - może ci coś podpowie - jak się sprawuje

Gdyby mi w żłobie dano

W jednym owies, w drugim siano

Wziąłbym ..... Pioneera :D

majaboss 05.09.2004 21:13

dobra niema za co dzekowac ale... :spoko: ja i tak postanowilem ze kupie ASUS DRW-1604P albo Pioneer DVR-108 ,wczesnij mialem Pionka06 i bylem zadowolony :) wiec pewnie nie skusze sie na wasze Litony,co do
Cytat:

@barte_k: Wpada nowy user i zadaje jakieś bezsensowne pytanie i później taki użytkownik
wlasnie ze jestem nowym to tym bardzej powinienes cos sensownego jeden z drogim napisac ,jak zadalem pytanie ..... :bicz:

B@rtek 05.09.2004 16:04

Cytat:

Napisany przez Czołgista
No co ja mogę napisać ? tylko jedo pionek ponad wszystko !
Ale to chyba głos wołającego na puszczy ! Bo i tak kupisz litka !
Chcesz mieć ciekawe życie ? to kup litka dołączysz do sporego Huru wołającego pomocy ! (tak to się pisze ?)

Wpada nowy user i zadaje jakieś bezsensowne pytanie i później taki użytkownik jak "Czołgista"-bez obrazy mówi, że problemy sa tylko z litkami :taktak: A NEC'a to najlepszy palnik pod słońcem :jupi: A ostatnio jest tak, że coraz więcej problemów jest z NEC'ami :jezyk: Litek już zaczyna lepiej nagrywać niż NEC :D A co do tej super nagrywary (NEC 3500A) to chyba się cofnęła w rozwoju ponieważ jest gorsza niż 2500/2510 :taktak:

P.S.
Legion i ja bronimy Litka bo musimy :piwo:

Niech jakiś użytkownik NEC'a pokaże wykresik jakiejś płytki i porównamy ją z LiteOn'em :taktak:

Czołgista a jakie są niby problemy z Litkami ??? Ciekawe jaką masz nagrywarę, napewno NEC i przez to tak najeżdzasz na liteonowców :taktak:

VIZZARD 05.09.2004 01:56

Cytat:

Napisany przez Czołgista
(tak to się pisze ?)

Trochę inaczej :mruga:

Ale czy to ważne w czasach gdy tandeta ze wschodu zalewa rynek nie pozostawiając wyboru prawdziwym smakoszom wytrawnych marek dążącym do doskonałości? :help:

:D

Czołgista 05.09.2004 01:48

No co ja mogę napisać ? tylko jedo pionek ponad wszystko !
Ale to chyba głos wołającego na puszczy ! Bo i tak kupisz litka !

legion 05.09.2004 01:33

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
"Lite-On dopnie swego - 2004-09-04 10:16:27
Lite-On dostarczył w pierwszej połowie roku 21 milionów napędów optycznych i przedstawiciele firmy są pewni, że osiągną wyznaczony wcześniej cel 45 milionów napędów do końca roku.

W obecnym kwartale wzrost produkcji ma wynieść około 20%-25%. W pierwszej połowie roku wyprodukowano 20 milionów napędów H/H oraz milion napędów slim.

Michael Gong, menadżer biznesowy z firmy Lite-On, wskazuje największe możliwości w nagrywarkach HDD+DVD i napędach typu slim. Według zapowiedzi już w pierwszym kwartale 2005 roku firma przestawi się z napędów combo na napędy slim, redukując przy okazji ich ceny.

Jeśli chodzi o produkcję napędów HDD+DVD, Lite-On sprzedaje obecnie modele 80 GB w cenie 250 USD, modele 160 GB za 330 USD.

Źródło: DigiTimes.com"

cdrinfo.pl

:welcom:

tak witamy w litek burn profi centrum hell :piknik:

VIZZARD 05.09.2004 01:25

Cytat:

Napisany przez majaboss
moze znajdze sie jakas osoba i napisze cos konkretnego o tych wypalarach jakio wymienilem :) a nie ciagle ten :niepow: Liteon wszedzie

"Lite-On dopnie swego - 2004-09-04 10:16:27
Lite-On dostarczył w pierwszej połowie roku 21 milionów napędów optycznych i przedstawiciele firmy są pewni, że osiągną wyznaczony wcześniej cel 45 milionów napędów do końca roku.

W obecnym kwartale wzrost produkcji ma wynieść około 20%-25%. W pierwszej połowie roku wyprodukowano 20 milionów napędów H/H oraz milion napędów slim.

Michael Gong, menadżer biznesowy z firmy Lite-On, wskazuje największe możliwości w nagrywarkach HDD+DVD i napędach typu slim. Według zapowiedzi już w pierwszym kwartale 2005 roku firma przestawi się z napędów combo na napędy slim, redukując przy okazji ich ceny.

Jeśli chodzi o produkcję napędów HDD+DVD, Lite-On sprzedaje obecnie modele 80 GB w cenie 250 USD, modele 160 GB za 330 USD.

Źródło: DigiTimes.com"

cdrinfo.pl

:welcom:

majaboss 05.09.2004 01:19

moze znajdze sie jakas osoba i napisze cos konkretnego o tych wypalarach jakio wymienilem :) a nie ciagle ten :niepow: Liteon wszedzie

Turboni 05.09.2004 00:42

nie to kup 1213

legion 05.09.2004 00:28

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Dobra!

To kup Liteona 1633 :D :jupi2:

dobre :) albo moze tez kupic 812 :)

VIZZARD 04.09.2004 23:23

Cytat:

Napisany przez majaboss
tylko prosze nie pisac mi zebym kupic LITE-ON DVDRW SOHW-832S

Dobra!

To kup Liteona 1633 :D :jupi2:

majaboss 04.09.2004 20:34

ASUS DRW-1604P & Pioneer DVR-108

mam pytanie zwiazne z tymi wypalarami ???

ASUS DRW-1604P & Pioneer DVR-108 , czy te modele czyms sie roznia od siebie czy sa identyczne moze ,bo znajomy mi powiedzial ze te modele asus i pionek sa na tych samych podzespolach ?? moze ktos z was cos wiecej i by mogl cos powiedziec ,czy faktycznie tak jest :) .bo chodze z zamierem kupna ,ktoregos z tych modeli,tylko prosze nie pisac mi zebym kupic LITE-ON DVDRW SOHW-832S :bicz:
thnx

rademedes 27.08.2004 21:35

Pioneer 107D - problem :/

Problem troche dziwny.
Wszystko bylo ok, ale od pewnego czasu podczas zamyknia plyty pojawia sie problem. Nagrywam nero i programem dostepnym w TMPGEnc DVD Author.
Plytka nagrywa sie bez zarzutu a przy finalizownaiu wyskakuje blad: error unit number - czy jakos tak hmm.

Nagranej plyty nie mozna odczytac. Ale okazuje sie ze mozna sprawdzic jej zawartosc w trybie awaryjnym windows (dla jasnosci XP).

Zaraz po zakupie problem sie pojawil, ale zalozylem ze windows jest juz zasmiecony wiec przeinstalowalem i niby pomoglo.
Teraz znowu mam tak samo i nie moge wymyslic czemu, wszelkie sugestie mile widziane.

Kilka danych tech:
Nagrywalem na plytkach IMATION + (wczesniej na czyms innym ale bylo to samo)
Nagrywarka jest podpieta na EIDE jako jedyne urzadzenie, na drugim EIDE zwykly cd-rom. Dyski podpiete na S-ATA.

Z gory dzieki za pomoc :)

Mareckimt 22.08.2004 22:55

Nie mogę wgrać bios do pionka. Próby robię na razie z 1.16. Po każdej próbie pokazuje się komunikat:Available target is not found. Co jest nie tak? Zaznaczam, że do tej pory nagrałem tylko jedną płytę CDR na tej nagrywarce. W WinOnCD 6 DVD pod XP próbowałem nagrać DVD+RW bez powodzenia.
Dziękuję za ewentualną odpowiedź

framling 19.08.2004 19:32

Ok. Sprwadzilem w nero. Mialem 1.13. Teraz zmienilem na 1.18. Zobacze co dalej. Ale na wszelki wypadek sprawdze na dvd+rw. Dzieki za info.

ideJ 19.08.2004 00:52

Nero podaje wersję BIOSu.. Zdaje się, że DVDDecrypter też

framling 18.08.2004 23:09

Nie mam pojecia jaki mam bios. Jak to sprawdzic?

spidek 18.08.2004 22:48

Jaki masz bios w tej wypalarce?? Bo jezeli stary to koniecznie zmien na najnowszy bo bedzie lipa.bardzo duzooooo daje update biosa w tym modelu.

framling 18.08.2004 22:18

Problem z Pioneer DVR - 107D

Witam. Kupilem nagrywarke wypalajaca + i -, i mam problem. Wypalilem kilka plyt TDK-R i wszystko bylo cacy. Potem sprobowalem TDK+R i lipa. Plytki zostaly wypalone ale nigdzie nie moge ich odtworzyc. Nawet w nagrywarce. W ten sposob stracilem juz 2 plyty. Czy ktos wie o co moze chodzic. Pozdrawiam.

VIZZARD 17.08.2004 00:26

Cytat:

Napisany przez blindzior
Witam, jak w tytule, mozecie wypowiedziec sie na temat tej nagrywarki?
Warto kupic? Slyszalem wiele dobrego o Pioneerze ale na forum nie moglem znalezc informacji dot. tego akurat modelu :)
Jezeli URL pomoze to prosze ,-
http://www.mwave.com/mwave/viewspec....iteria=AA29440

Pozdrawiam,
blind :mruga:

Zrób BUY

I już jest twój :mruga:

Monter 16.08.2004 13:43

Ej, no, czego Ty wymagasz? Palarka nie jest jeszcze powszechnie dostępna, więc jak masz znaleźć tutaj obszerne jej oceny przez posiadających ją użytkowników, skoro wszyscy czekają...
Poza tym na tej stronie jaką podałeś, pionek ma zupełnie inny panel przedni, ciekawe czy to pomyłka na stronie, czy jakiś wałek ?

blindzior 16.08.2004 12:43

Pioneer Dvr-108bk Black 16x16x

Witam, jak w tytule, mozecie wypowiedziec sie na temat tej nagrywarki?
Warto kupic? Slyszalem wiele dobrego o Pioneerze ale na forum nie moglem znalezc informacji dot. tego akurat modelu :)
Jezeli URL pomoze to prosze ,-
http://www.mwave.com/mwave/viewspec....iteria=AA29440

Pozdrawiam,
blind :mruga:

gorillaz66 08.08.2004 20:19

http://mlody12.republika.pl/hgkjhgkj.jpg

wielki LOOOOLL

i so teraz ???

jak ktos flashowął swojego pionka tym biosem niech zarzuci screenem czy ma obsługe dvd+rdl.a może on ma obsługe tylko tego niewidac w tych programach (one tego niewykazują) hmm dziwna sprawa

VIZZARD 08.08.2004 20:06

Cytat:

Napisany przez gorillaz66
no to kufa co oni za bzdury piszą

"1.18 - 2004/07/08
Zmiany:

* ulepszono zapis nośników DVD-R oraz DVD+R
* ulepszono odczyt nośników CD, DVD-RAM oraz DVD+R DL(DoubleLayer)"
to jest napisane w dziale biosy na cdrinfo:>

" DVRx07_FW118.exe - WIN version 1.18 adds support for +R Dual-Layer (DL) playback and improves general DVD media writing"

a to pisze tutaj http://www.pioneerelectronics.com/pn...6_4257,00.html
:podbite:

pioneer wypuszcza bios który ma czytac DL ja flashuje nim napęd i kupa (choć niemam żadnej DL może jakbym miał to by czytał ??? ??? ale to powinno byc w infotool wyszczególnione

Może masz piracki NeroInfoTool :pirat:

I wszystkich opcji ci nie pokazuje :>

Spróbuj jeszcze zobaczyć to w DVDInfoPro :taktak:

gorillaz66 08.08.2004 19:52

no to kufa co oni za bzdury piszą

"1.18 - 2004/07/08
Zmiany:

* ulepszono zapis nośników DVD-R oraz DVD+R
* ulepszono odczyt nośników CD, DVD-RAM oraz DVD+R DL(DoubleLayer)"
to jest napisane w dziale biosy na cdrinfo:>

" DVRx07_FW118.exe - WIN version 1.18 adds support for +R Dual-Layer (DL) playback and improves general DVD media writing"

a to pisze tutaj http://www.pioneerelectronics.com/pn...6_4257,00.html
:podbite:

pioneer wypuszcza bios który ma czytac DL ja flashuje nim napęd i kupa (choć niemam żadnej DL może jakbym miał to by czytał ??? ??? ale to powinno byc w infotool wyszczególnione

VIZZARD 08.08.2004 15:55

Cytat:

czyli jak bo nie kminie jest możliwosc odczytu dl czy nie :podbite:

:nie:

gorillaz66 08.08.2004 15:48

Cytat:

Pewnie bardzo chciałbyś, ażeby tak było

Ale niestety opis jest po lewej stronie, a okienko opcji po prawej

Zbytnio się zasugerowałeś - bo faktycznie potrafi to zmylić
czyli jak bo nie kminie jest możliwosc odczytu dl czy nie :podbite:
edit>>>>.
i czy ktoś z was flashował pionka 1.18 to zobaczcie infotool-a lub dvdinfo ???

VIZZARD 08.08.2004 15:42

Cytat:

Nowy bios 1.18 ma miec możliwosc odczytu dvd+rdl a ja zrobiłem flasha i nero mi niepokazuje iż jest możliwosc odczytu tych płyt czy też tak macie??czy to jest normlane i ma tak być?

http://www.mlody12.republika.pl/jyhjg.jpg

Pewnie bardzo chciałbyś, ażeby tak było :D

Ale niestety opis jest po lewej stronie, a okienko opcji po prawej :tak!:

Zbytnio się zasugerowałeś - bo faktycznie potrafi to zmylić :taktak:

gorillaz66 08.08.2004 14:52

Nowy bios 1.18 ma miec możliwosc odczytu dvd+rdl a ja zrobiłem flasha i nero mi niepokazuje iż jest możliwosc odczytu tych płyt czy też tak macie??czy to jest normlane i ma tak być?

http://www.mlody12.republika.pl/jyhjg.jpg

ThanatoS 08.08.2004 12:19

VIZZARD nie przesadzaj, EOT

VIZZARD 08.08.2004 11:46

Cytat:

Napisany przez Monter
Wiele osób tak samo jak Regulaminu nie zna również Netykiety, stąd potem takie kwiatki... No i może i lepiej, że nie jestem Adminem, za bardzo razi mnie wychowanie bezstresowe z którego wynika olewka choćby prostej Netykiety...

Netykiety?

A co to takiego ???

To jakieś naklejki na płyty? :>

Monter 08.08.2004 11:35

Wiele osób tak samo jak Regulaminu nie zna również Netykiety, stąd potem takie kwiatki... No i może i lepiej, że nie jestem Adminem, za bardzo razi mnie wychowanie bezstresowe z którego wynika olewka choćby prostej Netykiety...

VIZZARD 08.08.2004 11:06

Cytat:

Napisany przez Monter
Szkoda, że nie jestem już adminem...

Może to i dobrze .... :mruga:

VIZZARD 08.08.2004 11:05

Cytat:

Napisany przez makaron
ziomuś moze zejdziesz z tonu???Jak widzisz jedziesz we mnie błotem a to nie jest łapanie za słówka.Chyba niejażymy troche , kontekstu zdania.

OK! Przesadziłem! Sorry!

Nie do końca jednak możesz poczuć się urażony, gdyż jak sam przeczytacz raz jeszcze fragment mojego posta

To zauważysz, że nie nazwałem cię tak, a tylko dałem tryb przypuszczający: "Tzn. jeżeli powiem ...."

Nie było moim zamiarem mieszanie cię z błotem :nie!:

Chodziło mi tylko o to, żeby wyeliminować takie bzdurne uwagi, które właśnie mogłyby być potraktowane za nabijanie postów

Jeżeli chodzi o nabijanie postów - to mnie to akurat nie przeszkadza czy ktoś ma 1000 postów czy 10 - zwracam uwagę na jego wypowiedzi :taktak:

A dodatkowo uwagi takie, żeby nie łapać za słówka są nie na miejscu z tego powodu

iż wielu nowych forumowiczów pyta się co chwilę CO KUPIĆ i takimi uwagami może się sugerować - zgadza się? Perfekcyjny - więc kupuję :kasa:

Dlatego w tym przypadku starałem się ukazać, że bez stosownych argumentów - słowo: "PERFEKCYJNIE" może być równie dobrze zastosowane do jakiejkolwiek nagrywarki

Ponadto uważam, że należy pisać - nawet prosto - ale dokładnie to co się chce przekazać, ażeby później nie domyślać się co autor miał na myśli :idea:

Możesz się ze mną zgodzić lub nie, ale wydaje mi się, żę raczej dogłębnie uzasadniłem swoje stanowisko w tej sprawie

A jeżeli cię uraziłem - to raz jeszcze na forum cię przepraszam - bo nie to było moim celem :piwo:

pawelblu 08.08.2004 08:27

Ja sie nie dziwie ze pionek jest duzo mniej popularny od litka i od NECa. To jest sprzet bez przyszlosci. Jak mozna bylo tak pozno wypuscic cos co nie daje mozliwosci zmiany booktype i palenia na DL. A co do zapisu litek 832s z VS0A spokojnie moze z nim konkurowac. Takze ta 'furia' moze i bylaby uzasadnianiona gdybysmy rozmawiali pol roku temu.

Monter 08.08.2004 00:01

Faktycznie bezstronnie stwierdzam, że Użyszkodnik VIZZARD w wielu postach dopuszcza się sarkazmu, który ja sam znam i stosuję, ale spotyka się on ze niezrozumieniem i wywołuje poczucie zaadresowanej szpilki. To wynik obserwacji.
"Nie rób drugiemu co Tobie niemiłe" - zatem nawet w żartach nazwanie kogoś imbecylem nie jest wyznacznikiem dobrego tonu. Tego nawet ja się nigdy nie dopuściłem. Szkoda, że nie jestem już adminem...
To by było na tyle. Ten topic już się wyczerpał. Dziękuję Użyszkodnikowi Probin za szczegółowe wyjaśnienie co daje shackowany Bios.
Pozdrawiam wszystkich, w szczególności nadpobudliwych nabijaczy postów.

makaron 07.08.2004 21:09

ziomuś moze zejdziesz z tonu???Jak widzisz jedziesz we mnie błotem a to nie jest łapanie za słówka.Chyba niejażymy troche , kontekstu zdania.

VIZZARD 05.08.2004 01:18

Cytat:

Napisany przez makaron
OD kiedy jestem na forum zauważyłem że jeżli ktoś powie coś dosłownie (tzn np perfekcyjnie wypala ) to zawsze znajdzie sie jakiś kolo co złapie go za słówko a potem jest draka.I tak wiemy co autor miał na mysli więc dajmy sobie na luz wreszcie z takimi tekstami bo tylko zaśmiecają forum

Tzn. jeżeli powiem, że jesteś imbecylem, to nie będziesz mnie łapał za słówko, prawda? :taktak:

I tak wszyscy wiedzą, że autor miał na myśli: "inteligentny inaczej", no nie? :>

Koluniu!

Jeśli już coś mówisz - to mów to z sensem
Bo niechcący mogę pomylić cię z kredensem
*******ić trzy po trzy jest nie sztuka
I co na myśli miał autor szukać
Co twa odpowiedź tu wniosła?
Ty mnie tu nie ucz rzemiosła
Gadaj zdrów bla bla i to i owo
Sztuką jest odpowiednie dać rzeczy słowo :taktak:

makaron 04.08.2004 23:57

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Uwaga walą obrońcy :worek_tre

Właściwie - trzeźwo myślący :D

Najlepszy jest ten kawałek

Który zakrawa na wałek:

Niezły LOL :D

A może powiesz mi - na jakiej podstawie tak sądzisz?

Bo chyba nie na podstawie tego, że płyta się nie skopała i że chodzi w każdym odtwarzaczu :>

Bo teraz tak:

Jeżeli mam BTC i i powiem ANI JEDNA PŁYTA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu - to znaczy, że płyta nagrała się perfekcyjnie? No to mam za***isty sprzęt :tak!:

Jeżeli mam BenQ i i powiem ANI JEDNA PŁYTA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu - to znaczy, że płyta nagrała się perfekcyjnie? No to mam za***isty sprzęt :tak!:

Jeżeli mam Liteona i i powiem ANI JEDNA PŁYTA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu - to znaczy, że płyta nagrała się perfekcyjnie? No to mam za***isty sprzęt :tak!:

No tak!

Czyli tak samo za***isty jak Pioneer

Wierzę, że to dobry sprzęt ale niech ktoś mnie przekona - tylko nie takimi argumentami :mruga:

OD kiedy jestem na forum zauważyłem że jeżli ktoś powie coś dosłownie (tzn np perfekcyjnie wypala ) to zawsze znajdzie sie jakiś kolo co złapie go za słówko a potem jest draka.I tak wiemy co autor miał na mysli więc dajmy sobie na luz wreszcie z takimi tekstami bo tylko zaśmiecają forum

probin 04.08.2004 10:36

Cytat:

Napisany przez Monter
Hm, to co daje ten hack na bios'ie poza paleniem płytek poza zdjęciem ograniczeń prędkości?

Patched:

o RPC-1 (Region Free):
Remember, patching your drive to region free is only half
the job. A region free drive will not turn your system
region free by itself. For more info, please read
http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=239

o 12xRip (Unlimited ripping speed):
The official firmware from Pioneer limits the ripping
speed on video discs. This limitation has been removed.
12x is only the maximum THEORETICAL speed that the drive
can achieve, but not the sustained speed you are likely to
get when ripping. Most DVD's will start ripping around 2x
to 4x and end up around 8x or 10x. THIS is normal.

o nx4all : All *workable* speeds for all media!
This firmware allows you to select ALL burning speeds on
ALL media. The official firmware from Pioneer only allows
a limited set of Pioneer approved media to use these
specific speeds but this patch removes that limitation. It
should NOT alter the write strategies for approved media
however.
PROPER BURN OF NON APPROVED MEDIA IS NOT GUARANTEED!

mr.max 04.08.2004 10:28

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
Co do nagrywania w 50 minut to raczej słaby argument. Na cholerę się spieszyć przy filmie ? Co do ceny - argunemt mocny. Płyty DL są na razie za drogie.

Jabba

To zależy jakie kto ma szczęście, albo inaczej - czy ma pecha, czy nie. || Co prawda prądu już tak często nie wyłączają jak za starych komunistycznych czasów, ale czasami też się zdaża. ...i gdybym to ja zaczął nagrywać płytkę DL przez 50 minut - to pewnie z jakiegoś powodu napięcie mogłoby zaniknąć w kontakcie (np. z powodu awarii, albo kot przeleciałby po wyłączniku na listwie antyprzepięciowej). :sciana: ...a do tego jeszcze ta cena... :bicz:
:ognicho:

Monter 03.08.2004 17:43

Hm, to co daje ten hack na bios'ie poza paleniem płytek poza zdjęciem ograniczeń prędkości?

probin 03.08.2004 17:27

nie obsluguje

probin 03.08.2004 11:47

nie interesowalem sie tym ale popatrze :)

Monter 03.08.2004 01:44

Ja też nie patrzę na DL jako główne kryterium, nie ma dla mnie różnicy czy coś się nagra w 10 min czy 30, nie jestem hurtownikiem. Nie mam nagrywary, prawda, ale w sumie nie widzę modelu odpowiedniego dla mnie ;) Sam skok z 700MB CD-R na ponad 4GB DVD jest dla mnie skokiem wystarczającym przy archiwizacji. Nie zgodzą się amatorzy filmów, no ale akurat ja nie mam aż takiej żyłki filmowca ;) Brałbym NECa 2500, tylko ten cholerny odczyt... Bo co za sens kupować wypalarkę i zaraz drugi napęd do odczytu? Zobaczymy co wykaże róznica NEC 3500 @ Pionek 108. Szriteonit odpada, miałem kilka CDRW i wszystko padło prędzej czy później. Co nie zmienia faktu, iz jest to sprzęt tani przez co popularny, i jak ja to mówię "TEŻ nagrywa" ;) Pionek faktycznie nie wybija się awaryjnością, co widać po tym forum chociażby.
Pytanko do PROBIN'a - ten pionek umożliwia zmianę Booktype?

VIZZARD 03.08.2004 00:22

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
Co do nagrywania w 50 minut to raczej słaby argument. Na cholerę się spieszyć przy filmie ? Co do ceny - argunemt mocny. Płyty DL są na razie za drogie.

Jabba

Jasne!

Tylko tu akurat nie stopniowałem argumentów :D

Jabba the Hutt 03.08.2004 00:18

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No i to są argumenty!

No i ze wszystkimi można się zgodzić :mruga:

Jabba

VIZZARD 02.08.2004 20:26

Cytat:

Napisany przez probin
A tu pliczek z kprobe jak nagrywa pioneerek na shakowanym biosiku

Plyta verbatim dvd-r 4x nagrana 8x

W tej chwili sprzedaje je po 3.50 za sztuke (Wroclaw) - dla czytelnikow cdrinfo of course :D

W końcu jakiś wykres z Pioneera

I to na poziomie :spoko:

probin 02.08.2004 16:54

A tu pliczek z kprobe jak nagrywa pioneerek na shakowanym biosiku

Plyta verbatim dvd-r 4x nagrana 8x

W tej chwili sprzedaje je po 3.50 za sztuke (Wroclaw) - dla czytelnikow cdrinfo of course :D

Załącznik 9672

VIZZARD 02.08.2004 16:35

Cytat:

Napisany przez probin
Ja kupilem Pioneera z kilku powodow:
1. Nie wyje jak liteon przy odtwarzaniu
2. Powtarzalnosc dobrych egzemplarzy jest duzo wyzsza niz w liteonie (wiem bo pracuje w branzy)
3. Roznica w cenie zadna (dalem 350zl)
4. Po ha mi DL skoro plyta nagrywa sie 50 minut i kosztuje w piz..... - beda tansze -> napewno ale wtedy ja moge sobie kupic nastepna nagrywarke, ktora bedzie nowsza i szybsza

No i to są argumenty!

No i ze wszystkimi można się zgodzić :mruga:

probin 02.08.2004 16:21

Ja kupilem Pioneera z kilku powodow:
1. Nie wyje jak liteon przy odtwarzaniu
2. Powtarzalnosc dobrych egzemplarzy jest duzo wyzsza niz w liteonie (wiem bo pracuje w branzy)
3. Roznica w cenie zadna (dalem 350zl)
4. Po ha mi DL skoro plyta nagrywa sie 50 minut i kosztuje w piz..... - beda tansze -> napewno ale wtedy ja moge sobie kupic nastepna nagrywarke, ktora bedzie nowsza i szybsza

VIZZARD 31.07.2004 19:01

Cytat:

Napisany przez jumpman
:spoko: Ok, nie wiem jak ja to szukalem ale nie znalazlem, sorry!!

Ależ proszę!

I nie ma za co przepraszać! :nie:

W końcu musimy sobie pomagać, nie? :taktak:

jumpman 31.07.2004 17:46

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Ile razy można powtarzać:

Na chwilę obecną nie ma takiej możliwości :nie!:

Chyba, że ktoś zaadaptuje bios z DVR-108 :D

:spoko: Ok, nie wiem jak ja to szukalem ale nie znalazlem, sorry!!

VIZZARD 31.07.2004 17:45

Cytat:

Napisany przez jumpman
Mam pytanie: czy istnieje mozliwosc wypalania DL tym Pionkiem? ??? Ktos cos wie na ten temat? Dzieki. Pozdrawiam

Ile razy można powtarzać:

Na chwilę obecną nie ma takiej możliwości :nie!:

Chyba, że ktoś zaadaptuje bios z DVR-108 :D

jumpman 31.07.2004 17:36

Mam pytanie: czy istnieje mozliwosc wypalania DL tym Pionkiem? ??? Ktos cos wie na ten temat? Dzieki. Pozdrawiam

VIZZARD 31.07.2004 15:48

Cytat:

Napisany przez Leoni
Co do jakosci nagrania tych plyt to wiem ze sa dobrze nagrane chociazby dlatego, ze tych nagranych sobie robie dalsze kopie....i nie mam z nimi problemow

To zupełnie tak jak na moim Litku 812@ :taktak:

Leoni 31.07.2004 15:25

Co do jakosci nagrania tych plyt to wiem ze sa dobrze nagrane chociazby dlatego, ze tych nagranych sobie robie dalsze kopie....i nie mam z nimi problemow

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:29.