![]() |
Cytat:
To fakt , sprawdzałem ! A z palnikami to już różnie bywa :\ |
Cytat:
|
Cytat:
Niczego ani nikogo nie będę przelatywał Omnipatcherem , jestem jeszcze sprawny i dam sobię radę bez wspomagaczy . ;) |
Cytat:
I przeleć go Omnipatcherem ^_^ |
Cytat:
A z tym x20 niezły przekręt , to fakt ! 20 na raz nie da się w gębie umieścić i przypalić , PRÓBOWAŁEM ! No ale może jestem niekompatybilny :\ |
Te LMy to "plusy" czy "minusy"? :D
I dlaczego na paczce jest napisane x20 :O Niezły przekręt :> |
Cytat:
O błędach PI i PO będę wiedział jak zrobię rendgen klatki piersiowej :\ A to będzie w przyszłym tygodniu. Ciekawe czy te błędy wyjdą na kliszy . :haha: |
A jak tam PI i PO? (na tych LM'ach oczywiście) ^_^ Nie rwie na stacjonarnym? ^_^ ^_^
PNNMSP |
No . jak narazie w napędzie płyty się czytają :haha:
A od wczoraj to z braku czasu wypaliłem jedynie paczkę LM :jupi_pet: |
chyba kolega Czolgista spytaj sie go:D na privie:D
http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...17&postcount=4 |
Cytat:
|
Jakiś changelog by się przydał no nic.. trzeba będzie poszukać ;)
|
nowy bios do Pioneer DVR-107D
czy ktos juz instalował nowy bios do tego napędu Pioneer DVR-107D - wersja 1.21?
|
Cytat:
Przeoczyłem 2000! :ognie: Ale za to na :piwko2: zawsze jest dobra pora Więc :piwo: |
No , spoko ! biosik 1.21 już jest tam gdzie jego miejsce :)
:piwo: |
o ucieszy sie :D
|
Cytat:
|
Nowe firmwaere do PIONEER 107.
|
Cytat:
|
Cytat:
To może pomóc otworzyć oczy: http://www.mrichter.com/cdr/primer/not_ones.htm Całość można ładnie ściągnąć stąd: http://www.mrichter.com/cdr/primer.pdf I oczywiście, że płyta może być mniej lub bardziej wypalona! |
ALe znowu ja bede uparcie zatwardziały i napisze cos takiego (zreszta popartego art. który mi poleciłeś:
"To właśnie zabrudzenia i zarysowania CD są najczęstszym źródłem występowania błędów C2" - czyli jesli dobrze zruzumiem 0 lub 1 jest zakłamane. Błędy C1 występują ZAWSZE przy odczycie CD. Ich występowanie powodue chociażby rachunek prawdopodobieństwa (prawidłowy BitErrorRatio<10^-5) czy np. wstrząsy podczas odczytu. Czyli kwintesensja... jesli dobeze rozumiem pomijam bledy C1 - które powstaja przy odczycie. Intreresują mnie C2 - czyli zabrudzenie lub rysa. OK ale to nie zmienia to tematu wypalenia lepszego lub gorszego. Płyta może być bardziej lub mniej pobrudzona lub zarysowana, ale nie bardziej lub mniej wypalona! Sory ze tak drąze te temat ale chciałbym sie wiele dowiedziec... Po prostu mnie to interesuje. |
Cytat:
Napędy dysponują korekcją błędów Jeżeli płyta nagrana jest jakościowo dobrze To napęd będzie ją czytał z pełną dopuszczalną prędkością :taktak: Jeżeli natomiast płyta będzie nagrana jakościowo źle To napęd będzie zwalniał, krztusił się, mielił płytą To czas potrzebny na korekcję błędów powstałych podczas nagrywania :smutny: Oczywiście wszystko ma wymiar trochę szerszy Zależy to oczywiście od prędkości nagrywania, jakości samej płyty, jakości optyki napędu, itp. Przykładowo o błędach C1 i C2 możesz przeczytać sobie TU :czytaj: To o korekcji CD O błędach występujących przy DVD, czyli PI i PIF - poszukaj sobie sam :D |
Niby tak, ale dla komputera nie ma stanu posredniego. Jest 0 lub 1. Co tu ma wspolnego jakość zapisu. Warstwa albo odbija albo nie. Prosta logika. JAk mam własnie interpretowac ten stan pośredni?
|
Cytat:
Bo jest wiele stanów pośrednich zapisywalności nośnika A stany te zwą się jakością :taktak: Nagraną płytę można sprawdzić jakościowo głównie na Liteonach Lecz nie jest to kategoryczny osąd Można w to wierzyć lub nie Zależy jak kto lubi wykresy :D Co nie znaczy, że wszystkie płyty na wszystkich biosach nagrywają się tak samo :czytaj: |
Jak to jest z tym pioneerem DRV-108
Heyka. Jestem tu pierwszy raz i chciałbym prosić o pomoc w sprawie napedu Pioneer drv-108 Kupiłem go wczoraj i mam w zwiazku z tym kilka pytan.
1. Wersja biosu 1.06. przefleszoawałem na 1.14 i w/g opisu poprawino w niej zapis i odczyt x16/12. Co to dokładniej oznacza. Sory ale dla mnie termin pioprawiono zapis nie jest do konca jasny. Dane sa zapisywane albo nie. Nie ma stanu posrednigo. CO wiec zostało zmienione i jak to dokładniej interpretowac? 2. Czytałem tez na tym forum, że jest ktoś kto zajmujje sie hackowaniem biosu do napedów Pioneer. Czytałem tez na stronach amerykanskich ze mozna ten napęd zcheetowac tak by na płytach CRD/RW uzyskac 48/32/48. I tu kolejne pytanie. Czy ktos zetknąl sie z takim biosem, ewentualnie gdzie moge szukac info na jego temat. Ewentualnie gdzie to zmienic. Ja edytowałem już pliki BIN do biosu płyty głównych by poprawic to i owo, ale niestety bios do tego napędu jest napisany w czymś czego nie potrafię rozkodac. Nawet w DASMIE wychodzi mi dziwactwo :(( wie ktoś jak za to się zabrac? Na razie znalazłem TO: Drive: Pioneer DVR-108 (Dual format 16x speed DVD+/-/DL Burner) Also known as: DVR-108, DVR-108D, DVR-108B, DVR-A08, DVR-A08D, etc. Firmware Rev.: v1.14 Author: >NIL: Date: 2004.10.25 - 23:17 GMT (Final) * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * I M P O R T A N T N O T E * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Patched: o RPC-1 (Region Free): Remember, patching your drive to region free is only half the job. A region free drive will not turn your system region free by itself. For more info, please read http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=239 o 12xRip (Unlimited ripping speed): The official firmware from Pioneer limits the ripping speed on video discs. This limitation has been removed. 12x is only the maximum THEORETICAL speed that the drive can achieve, but not the sustained speed you are likely to get when ripping. Most DVD's will start ripping around 2x to 4x and end up around 8x or 10x. THIS is normal. o nx4all : All speeds for -R/+R/+R9 media This firmware allows you to select ALL burning speeds on -R/+R/+R9 media. The official firmware from Pioneer only allows a limited set of Pioneer approved media to use these speeds but this patch removes that limitation. Write strategies for approved media should not be altered by the patch. PROPER BURN OF NON APPROVED MEDIA IS NOT GUARANTEED! Not patched: - Bitsetting ("Burn on -R media instead, people!!!") - nx4all on RW media. Tests have shown that burning RW media at higher than rated speed was a bad idea Release Notes: Consider this firmware as beta, especially on the +R/+R9 side AGAIN, HIGH SPEED BURN OF LOW GRADE MEDIA IS NOT GUARANTEED Flashing Instructions: 1/ Download the latest version of DVRFlash from http://pioneerdvd.rpc1.org and extract the executable you need (Windows, DOS or Linux) in the directory where you extracted the patched firmwares 2/ READ THE DVRFLASH INSTRUCTIONS!!! 3/ If you are flashing from windows, and I: is your DVR-107 drive, open a DOS window and type a command like: DVRFlash -v I: R8100108.114 or, *IF* you need to flash the kernel (Rebadged -> Pioneer): DVRFlash -vf I: R8100008.114 R8100108.114 Alternatively, if all of the above looks too advanced to you you can use the graphical user interface addon to DVRFlash Useful Links: http://forum.rpc1.org/ (DVD-R/RAM/+RW section) http://pioneerdvd.rpc1.org/ Thanks to: Flash, Agent Smith and the generous contributor who sent me a DVR-108 drive ;þ Thanks should also go for Herrie who helped identify the best strategy for +R media NB: This archive also contains a DVR-108 kernel. DO NOT TRY TO FLASH A 108XL WITH THIS FIRMWARE - IT IS ONLY MEANT FOR THE 108D Bios mozna pobraz z TAD: http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=29958.. pod spodem jest link.. nie bardzo znam angielski i czy moglby mi ktos przelozyc czesc na nasze... |
Cytat:
A wdzięczność wiadomo dla kogo :mruga: |
juz zglupialem :ysz: ... VIZZARD czy WIZZARD?? :D
|
Dzięki za odpowiedź WIZZARD.
Chyba się faktycznie pomyliłem chodziło mi o bitsetting. |
Cytat:
A jeżeli chodzi o bitsetting To niestety tylko dla DVD+R DL :taktak: I jest on automatyczny :czar: |
Bitsetting i Pioneer
Czy za pomocą nagrywarki Pioneer DVR-108 można zmienić bitsetting płyty
DVD+R i +RW aby po nagraniu płyta była rozpoznawana jako DVD-ROM. |
dzieki za pomoc byłem troche zdezorientowany
|
Cytat:
Przecież jest w tej samej cenie co Pioneer 108 :taktak: |
Ad1. Nie (Asus troche zmienił OEM Pioneera 108)
Ad2. Tak ad3. Raczej nie, chyba że masz jakieś problemy, ale to jest bardzo dobry napęd. |
Asus DRW-1604P = Pioneer DVD+/-RW DVR-108????
cze prosze o pomoc qpiłem nagrywake asusa podana w temacie wersje bulk. Panel tego asusa jest inny niż jest podany na oficjalnej stronie a jest taki sam jak pioneer wersja ta co w tytule.
Poszukałem w necie informacji o tych dwóch modelach i okazało sie że wygląd poza panelem zenętrzny i wewnętrzny oraz opcje nagrywania sa identyczne. Komputer wykrywa że napęd to asus naklejka asusa a panel pioneera. Pytania moje są 1.czy te 2 napędy sa identyczne i różnią sie tylko nazwą? 2.czy istnieje współpraca między asusem i pioneerem? 3.co mam z tym zrobić czy starać sie o wymiane czy co?? prosze pomóżcie |
Dobra, nie było tematu. Odpuszczam, bo jak bym napisał, że krytykę należy zacząć od siebie, to prawie nikt nie zrozumie o czym mówię - takie czasy. Miast tego pojawi się: "no bo Kowalski też tak robi"...
Wymiękkam i spadam stąd... |
Cytat:
W porównaniu do całego tego śmietnika jaki tu panuje :sciana: To pikuś :taktak: Zresztą! Co tu długo szukać? :idea: Zobacz ile niepotrzebnych śmieci wysypano po moim papierku :> :czar: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik - "Pioneer tył" - do czego służy to złącze w czerwonej elipsie - to moje real foto? Nie ma nic o tym w żadnej specyfikacji. Jest ono za zworkami i złączem audio. Pozdrawiam |
U mnie też na tym biosie, do którego podał link Mareckimt poszło.Wreszcie!!!Cały proble polegał chyba na tym,że nie wiedzieliśmy do końca jakie mamy spawary. :) Dzięki wszystkim za pomoc.
|
Cytat:
Próby jeszcze nie robiłem zgodnie z Twoją instrukcją, muszę to przeanalizować, bo nie wszystko rozumiem. Nagrywarka nie jest na SCSI tylko IDE, sterowniki ASPI Adapteca w wersji 4.71.2 mam zainstalowane. Na razie dzięki P.S. Z tego co poczytałem to DVR-A07XL tym różni się od DVR-107D, że jest znacznie cichsza (potwierdzam) i pali nawet na dykcie (porysowane, krzywe i wielokrotnie używane DVD+-RW). Nie uruchamiam następnego posta, ale POSZŁO. Widać trzeba dokładnie dobierać bios, bo nagrywarek jest mnóstwo. Do nagrywarki DVR-A07XL(A/B) jest odpowiedni bios tu: http://www.pioneer.co.uk/uk/download...7XLA_FW120.EXE. Dziękuję wszystkim za pomoc. Mam teraz 1.20. W NERO Info Tool DVD+R DL nie jest odznaczone, więc pewnie i nie obsługuje tej opcji. |
Chyba znam odpowiedz. To nie jest model 107d. Mam 107 i wiem jak ona wyglada. To jest model DVR-A07XLA. Generalnie glowne roznice sa w wygladzie ale jakos sie stalo ze firmware maja inny. Tak samo jest z nastepca 107, Sa dwie wersje 108 i A08X costam.
PS. Czekam na wyniki :) |
Sprawdzę
Ilość załączników: 3
Cytat:
Ostatni bios (1.20) pobrałem ze strony http://www.cdrinfo.com/Sections/Firm...px?DriveId=887. Ten zachowuje się inaczej niż poprzednie, ale też nie instaluje się (komunikaty jak w załączniku, obrazek z nagrywarką w drugim). Jak widzę problem nie dotyczy tylko mnie. Zaznaczam, że pracuję pod WINXP z SP2. System oparty o płytę 865PE Neo2-P z procesorem Pentium 2,8 HT. Acha, jeszcze jedno załącznik - "Pioneer tył" - do czego służy to złącze w czerwonej elipsie - to moje real foto? Nie o tym nic w żadnej specyfikacji. Jest ono za zworkami i złączem audio. Dzięki za rady i pomoc |
Cytat:
|
A Ty się nie możesz oprzeć, żeby nie zaśmiecać forum. Pomyliłeś forum z czatem...
|
Cytat:
Chyba lubisz te dyskusje :D Nie możesz się oprzeć, ażeby nie odpowiedzieć :> :czar: |
Cytat:
|
Cytat:
Czy RM - to skrót od Radio Maryja? :> :czar: |
zobacz na jakiejs plytce z gazety komputerowej, powinno byc
|
Pioneer 106D - firmware 1.07
Hejka
Nagrywarka ma dziwny problem z płytami CDRW 700MB 4x-12x firmy XDISC :smutny: na zwykłej nagywarce LG nie ma żadnych problemów... Co może być ? Zły firmware ? pozdr. MrDadi |
Tylko że sciągnięcie nowego Nero zajmię mi pół dnia - modem ;(
|
Sprobuj uzyc dvrflasha moze on pomoze. Jesli nie zadziala bez dodatkowych parametrow musisz poszukac na jakim "kanale" program widzi nagrywarke.
You don't have to install anything special. Just open a DOS Window and run a command like: DVRFlash -vf I: R5100004.133 R5100104.133 In this case 'I:' is the DVR drive letter. The command above will force flash a 105 compatible drive (in I:) with the Pioneer DVR-105 v1.33 firmware The command above also works with USB/Firewire drives [Win9x/WinMe] (and any Windows version with ASPI32 4.60 installed) First, you need to have Adaptec ASPI32 v4.60 installed. Then you need to figure out the SCSI ID of your drive. To do that, just try something like the following until you find your drive: DVRFlash -v 1.0.0 DVRFlash -v 1.1.0 ... DVRFlash -v 2.0.0 etc. Alternatively, you can download the win32 version of cdrecord and run: cdrecord -scanbus This will list all your devices SCSI ID (the x.y.z thing). Once you have the SCSI ID, enter the command: DVRFlash -vf x.y.z R5100004.133 R5100104.133 Where x.y.z is the SCSI ID you found above Note that you can also use the SCSI ID on an NT/2k/XP/2k3 platform if you have ASPI32 installed. Powodzenia |
WoW
To było szybkie!
Jestem pod wrażeniem. Zaraz sprawdzę, czy zadziała. Dzieki i pozdrawiam Dmoch |
Cytat:
A oprogramowanie masz chyba za stare. Wgraj Nero 6.3 lub nowsze. |
Podepnij na osobnej tasiemce naped i ustaw na master i zobacz czy bedzie dobrze.
|
Problem z instalacja DVR-108 Pioneera
Witam!
Właśnie kupiłem nagrywarkę Pioneer DVR-108. Najpierw zainstalowała mi się w XP jako zwykły CD-ROM, potem po reinstalacji komputer rozpoznał, że to DVD-RM. Niestety, żaden z programów nie widzi napędu jako nagrywarki. Nawet w Nero (ver 5) nie widzi żadnej nagrywarki i mogę jedynie zapisywać obrazy. To sam w CD-Burner XP Pro i w Burn4Free (komunikat unable to recognize CD burner). Może macie jakieś pomysły? Pozdrawiam Dmoch |
|
|
Przeinstalowałem system.Próbowałem pod Win 98,2000 i XP i nie udaje mi się wgrać nowego biosu.Ciągle ten komunikat "Available target is not found". Już nie wiem co robić.Spróbuję jeszcze na innym kompie.Jak to nie pomoże, to się poddaje :smutny: Pozdrowienia Włodek.
|
Witam :)
A może by tak mały poradnik jak wgrać takiego biosa? Niestety, język angielski to dla mnie enigma. Wpradzie mam Pionka 107D, ale domyślam się, że sam proces odbywa się tak samo. Oczywiście mam na ma myśli wgranie biosu do 107D. Z góry wielkie dzięki. Jacol |
Może tak jak ja to zrobiłem: zastąpiłem wersję 1.16 poprzednią wersję tzn: 1.10, (też były jakieś problemy z wgraniem 1.18, nie pamiętam już co, ale coś nie gadało)a następnie 1.18 i wszystko gra i buczy. Po upgrade biosu miałem problemy z nagrywaniem w Nero płyt DVD ( wersja OEM nie kończyła zapisu w trybie DAO), wykonałem Upgrade Nero do wersji 6.3.1.25 i teraz jest ok.
|
hack firmware do PIONEER 108
Ilość załączników: 4
DVR-108 v1.14 - RPC-1 + 12xRip + nx4all czyli hack firmware do PIONEER 108 i A08 sprawdzone działa super.
|
Pioneer 106D - problem czy nie ?
Hejka
Kilka pytań do użytkowników tej nagrywarki. Wiem, że już było dużo razy pisane na ten temat, ale w zasadzie nic nie wynika ze starszych postów, mam tylko mętlik w głowie... Dlatego chciałbym prosić o odpowiedź na pytania: 1) Jaki firmware polecacie do tego modelu i dlaczego ? 3) Czym różni się model A06 od 106D ? 3) Co może być powodem, gdy CloneXXL nie chce sprawdzić nośnika sektor po sektorze ? Zachowauje się jakby nie było takiej opcji (nie jestem pewny, ale całkiem możliwe, że taki stan jest od momentu zmiany oprogramowania z 1.06 na 1.07 - ale nie jestem pewny) dziękuję z góry za lapidarne odpowiedzi. pozdrawiam MrDadi / Krzysiek |
Firmware, ktore mi sie udalo zainstalowac /ver 1.20/ pobralem stad.
|
do ver 1.20 dodano:
8X DVD-R Media Writability Improvement 8X writing on New BeALL +R Media 8X writing on New LEADDATA +R Media 8X writing on New MPO +R Media 8X writing on New NANYA +R Media 8X writing on New TDK +R Media |
Włączasz plik EXE Update Firmeware utility. Klikasz tak, ży zaktualizowac bios, potem potwierdzasz wszystko co sie pojawi. Bedzie sie bios flashował. Nioe restartuj wtedy kompa. Potem klikasz na koniec. OK i Reboocik :) That's All
|
Gdy mówi się a...
Cytat:
|
Cytat:
Pozdrawiam |
dzieki bardzo... problem rozwiazal sie troche wczesniej. Okazalo sie ze trzeba wyjac Nero i InCD z autostartu... wygladalo to tak jakby windows i Nero probowaly czytac plyte w tym samym momencie - ten komentarz na wypadek gdyby ktos przechodzil to samo. Pozdrowka. Adam
|
Udało mi sie. Jakby ktos jeszcze znalazł jakie zmiany wprowadzono w biosie 1.20. Masz Racje Pionek RooX :D
|
Cytat:
Wgrałem właśnie 1.20 i żądnych problemów w czasie wgrywania....klik i jazda :) Jeszcze jedno.....na tym biosie paliłem "kopie zapasową" filmu dla kumpla,płytka to Benq 8x,wypalilem 8 tych płyt x8 i każda śmiga w Mancie !! Pionek RoX :=))))))) |
U mnie bez problemow wgralem bios 1.18, ale problem opisany powyżej mam z biosem 1.20 :/ - "Available target is not found" :/
|
Mam ten sam problem z tą nagrywarką.Za nic nie mogę uaktualnić biosu.Wyskakuje ciągle ten sam komunikat "Available target is not found". Próbowłem podpinać go pod wszystkie możliwe taśmy ale nic.Mam Wina2000.Zamierzam przeinstalować system,a jak to nie pomoże, to może próba wgrania na innym kompie.A może już ktoś spotkał się z tym problemem i nam pomoże.Pozdrowienia.
|
zainstaluj sterowniki do plyty glownej. powinno pomoc.
|
elo!
mam taki sam model nagrywareczki. zassalem sobie biosa z cdrinfo i bez problemow (pod windowsem XP) udalo sie "zfeszowac". |
doinstalowanie driverow pomoglo :-)
dzieki |
fakt, nie obsluguje... moja wina... ale szybciej niz 10x nie idze
|
Bo ta nagrywarka, nie obsluguje predkosci x12 dla plyt cdrw.
Poczytaj http://www.cdfreaks.com/article/137 Jest 24/16/10/4 dla cdrw 24/16/12/8/4 dla cdr |
Może zainstaluj Force ASPI 1.7, zainstaluj najnowsze oprogramowanie do nagrywania (jeżeli masz win xp wyłącz nagrywanie wbudowane w sys) lub może twój bios poprostu nie obsługuje w pełni tych CD...
|
ta sama plytke wypalalem na innych nagrywarkach z predkoscia 12x. a u mnie z uporem maniaka max. to 10x :-(
|
tylko płytki CDRW Ultra Speed pozwolą ci na nagrywanie z maksymalną prędkością.
|
A moze twoja nagrywarka nei lubi tego typu CD-RW, spróbuj wypalić jakąś inną...
|
Pioneer DVR-107D - problem z nagrywaniem CD RW
Elo!
Uzywam Nero 6 i mam Pioneera DVR-107D. Problem jest taki, ze przy nagrywaniu CD RW (12x) naped nie chce sie wypalac szybciej niz 10x. Co mozna z tym fantem zrobic ?? Pozdrawiam! |
Cytat:
:D |
Pioneer DVR-108
Czy nagrywarka Pioneer DVR-108 jest kompatybilna z SafeDisk: starszym niż v2.51 i v2.51 - v2.8?
|
Zmieniłem zdanie... Ja bym brał samsunga...Rulezzzzz:)
|
Cytat:
|
A może jednak Nec 3500A :>
|
Cytat:
przed zakupem Pioneera miałem kilka modeli Lite-on'a (411,811,812 i 832)i musze powiedzieć że ten ostatni 832 nie był zły ale brakuje im jeszcze do Pioneera z którego jestem naprawde zadowolony |
|
Cytat:
|
|
Oto co następuje
Cytat:
Taki komunikat, niezależnie czy uruchamiam z win czy dos'a. W przypadku uruchamiania spod WIN są te komunikaty w oknie wiersza poleceń i w okienku Windowsa. Bios jest ze strony Pioneera. Jeśli chcesz mi pomóc a masz może Skype to podam Ci na pocztę swój login. Dzięki P.S. Może jakieś znaczenie ma układ: na jednej taśmie podłączone są do płyty ten nieszczęsny Pionieer i LG CD-RW. P.S.2 Nie ma to raczej znaczenia, odpiąłem LG i dalej to samo. |
krótko ...masz biosa 1.18 i chcesz wgrać go do Pioneera 107D. Jakieś komunikaty ci wyskakują?
|
co powiecie o DVD-+R/RW DL Pioneer DVR-108
jak w temacie czy warto kupić taki palnik DVD-+R/RW DL Pioneer DVR-108 .Lub coś innegow tym samym przedziale cenowym.
|
Bios do Pioneer 107
Sorry za nowy temat, ale pytałem w dwóch innych i bez konkretnej odpowiedzi. Zaczynam nowy, może rzuci się do oczu komuś, kto miał podobny problem. A mianowicie nagrywarka Pioneer 107D i bios 118:
Pracuję na systemie XP, płyta główna S-ATA. Robiłem próbę wgrania biosu do nagrywarki spod WIN i DOS'a, bez efektu. Tackę miałem wsuniętą i wysuniętą (choć nie wiem jakie to może mieć znaczenie- ale takie porady były). Na chwilę obecną nagrałem już na tej nagrywarce sporo płyt (zrezygnowałem z WinOnCD - teraz mam Nero) pracuje bez zastrzeżeń na wszelkich nośnikach, tak więc bez nowego biosu mogę żyć dalej. Tylko nie potrafię przejść do porządku dziennego nad czymś, co może być zrobione, a nie jest. A jeszcze gorzej, że nie wiem dlaczego. Wcześniej miałem Plextora CD-RW, tam z nowym firmwarem nigdy nie było kłopotu. Podpowie ktoś coś??? Pozdrowiska |
Cytat:
Ja mam teraz chyba 1.18 , ale poprostu wgrałem i już ! |
No w pysk!!!!
Ale forum!!! Chcę prostej info od weteranów palenia, a nikt nie odzywa się.
Czy nikt nie może napisać paru słów jak wgrać bios do Pioneera??????? |
Pioneer A07XL & DL ?
Witam
Czy może już ktoś z was wie czy można Pioneer A07XL , zaczarować na DL ***8211; ostatnim jego BIOS.em jest 1.20 Cos słyszałem na temat przeróbki na DL , ale nie chcę się wypowiadać ***8211;bo za mało słyszałem- Pozdrawiam :piwo: |
Chipset jest ten sam (podobnie bylo chyba z Pionkiem 107 i NECiem 2500) - mimo to napedy sie diametralnie roznia.
|
Cytat:
|
Cytat:
zobacz tu http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...74&postcount=6 i tu http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...69&postcount=9 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:37. |