![]() |
Cytat:
|
Dziekuję. To pierwsza ważna informacja uzyskana na forum. Troszkę mi się rozjaśniło w głowie.
|
Cytat:
|
Tak zrobię. Mogę ją mieć (105) za 925 zł na fakturę. Chodzi o firmware 1.33 shackowany?
Dzieki za info |
Cytat:
Polecam A05, jak kupisz to powinienies byc zadowolony. :) |
BIOSIK
gdyby ktos podesłał mi zhackowany biosi do pioneera ten 1.30 i 133 to byłbym wdzieczny jakos nie moge znalesc tego zhackowanego
domi1971@wp.pl |
Cytat:
1.21 dodano obsługę zapisu x2 na nowych nośnikach Prodisc DVD-R dodano obsługę większej ilości nośników DVD-R/RW, oraz CD-R/RW 1.30 Poprawiono niezawodność zapisu i odczytu nośników DVD-R/RW Poprawiono niezawodność zapisu nośników CD-R/RW Dodano możliwość zapisu z prędkością x2 na nośnikach New Prodisc DVD-R 1.30 zhakowany Mirrored Pioneer DVR-105 v1.30 RPC-1 + 2x4RITEKG03 by Gradius ;) This firmware will allow you to burn RITEKG03 media at 2x (at the expense of TAIYOYUDEN 2x media which will now only burn at 1x). 1.33 zhakowany Pioneer DVR-105 v1.33 RPC-1 + 2xDVD-R + no rip limit for pressed DVD's 1.33 zwykły DVD-R/RW Writability Improvement DVD-R/RW Playability Improvement DVD-Dual Layer Playability Improvement CD-R/RW Writability Improvement Once updated to version 1.33, this drive will not revert to older firmware versions http://kickme.to/dvd105s Jabba |
Pioneer 105 i płyty 90 min - problem
Moj Pioneer nie widzi płytki cdr 90 min. Jest to Platinium.
W Nero pokazuje, ze płytka ma tylko 700 MB. I nie chce nagrać na niej pliku dłuższego niż 700 MB. Co jest grane? Firmware 1.30 oryginalne. |
Pioneer 103 niewidzialny pod NFORCE 2
Witam.
Szukam informacji o Pionierze 103 niewidocznym jako nagrywarka !!!!! na płycie EPOXa z czipem Nforce 2.:blee: |
h-mmmmmm nie zobaczy chyba że mu włozysz płytke TDK wtedy nawet nie zapyta o OWERBUR.. Osobiście testowałeł kilka typów 90min i jak dotąd tylko na na TDK idzie bez problemu.. Pozdrawiam DIDI TW
|
Re: Pioneer 105 i płyty 90 min - problem
Cytat:
Jabba |
Od dawna czyli prawie od zawsze cieszył mnie fakt,jakie to wszystko jest niezawodne i jedno do drugiego pasuje ^_^ ze jak JUZ Fabryka jakas cus wypuści, to bedzie to fajowe i bedzie działało od razu jak trzeba ^_^
Ale to taka luźna mysl.. |
Miałem to samo na Asus-ie A7NX8 na Nforce2 z nagrywarka Pioneere A105. Pomogła aktualizacja firmware nagrywarki. Biosu płyty nie aktualizowałem.
Pozdrawiam |
niraz mi pionek nagrywał x4 ,teraz mieli ,mieli i wysypuje sie na załadunku , x 2 nagrywa idealnie .czy bios tu cos pomoze ??? ob sie przymierzam do załadowania 1.30 15min a 30 to roznica
|
Cytat:
A co do biosów - firmy po prostu nie umieszczaja w nich wszystkich mozliwości sprzętowych chyba. W końcu w pewnych sprawach ograniczają ich różne przepisy (kopiowanie, regiony), wypuszczają sprzęt szybko aby przegonić konkurencję a niedoróbki i bugi załatwiają poprawkami i upgradami firmware. Teraz jeszcze dochodzi sprawa nośników (najlepiej jak nagrywara go zna). A jednego producenta płyt firma lubi, innego nie ;). A najlepiej żebyś używał płyt tej formy co wypuściła wypalarkę ;) - takie ostrzezenie było w instrukcji mojego Teaca CDRW. Tylko,ze płytę Teac widziałem tylko raz, w boxie nagrywarki DVD Teac (700 MB). Podobnie słabo u nas chyba z płytami Pioneer, Plextora wogóle nie ma. Zresztą to i tak tylko ich nalepki a nośnik od CMC,Tayio Yuden,Prodisc... Pozdrawiam Jabba |
to nie wina plyt przy 10 roznych zmowienia ,nie .nadzieja w nowym biosie ale cholernie sie boje ze cos sie popierniczy i sobie jeszcze pogorsze bardziej
|
Mam problem po wgraniu biosu 1.33 zhakowany Pioneer DVR-105 nagrywarka przestała działać w CloneCD 4.2.0.2 pl nie nagrywa żadnej płyty i pozaładowaniu do bufora wyżuca komunikat o sprzętowym problemie.Poradziłem sobie poprzez dodanie virtual disk w clonie i zrzucie na dysk i ponowne nagranie w nero lecz jest to uciążliwe a mam dużo danych w image.Prubowałem zmiane biosu na orginalną 1.33 i nic ztego poprostu niewgrał.Pytanie zasadnicze jak zmienić biosik na 1.33 orginał.Pomocy z podziękowaniem.
|
no i własnie tego sie obawiam ze cos sie poknoci po wgraniu biosu. ale znow dlaczego nie nagrywa mi x 4 (tzn ,nieraz cos jej odwali i nagra) x 2 normalnie . moze to nagrywarka umiera .ale x2 nagrywa jak głupia
|
Cytat:
Jabba |
Cytat:
|
Cytat:
1.30 jest oficjalną wersją firmy Pioneer ? Jabba |
Cytat:
|
Cytat:
No, nie probowalem Datex'ow ale nie planuje tez ich uzywac w przyszlosci ze wzgledu na ich jakosc, a raczej brak jakosci. :cool: |
Cytat:
Dziekuję Jabba |
Prosze bardzo:
1.30 zhakowany - http://pioneerdvd.rpc1.org/DVR-105%2...+%2012xRip.zip 1.30 oryginalnego niestety nie mam. |
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=2271181607 Jest tam też 1.21. Pozdrawiam Jabba |
Pioneer nie widzi innych płyt 90 min niż TDK --- nawet jak mu się ustawi OWER... na 120 min/ faktem jest że wyskakuje zapytanie o ower.., ale po chwili wywala failed. Polecam TDK dostępne w każdym hipermarkecie-nie będziesz żalował i skńczą się wreszcie problemy (bios pioneer 1.33) DIDI TW
|
Wszystko OK. tylko że mam zainstalowany najnowszy bios pioneera i płyty.Pracuje to ostatecznie na kontrolerze raid ale TO NIE TO>
Być może ktoś gdzieś się dokopał do jakiejś aktualizacji i wie coś jeszcze.:( |
Dzieki za info. Zaraz to sprawdze. Czy bios 1.33 masz shackowany?
|
Panowie !! Pora na wakacje a biosy, firmłery i nagrywaczki neich ustapia miejsca słońcu i INNYm atrakcjom wg. uznania :)
|
Cytat:
Jabba |
Cytat:
|
Cytat:
|
Dziękuje Bratpit SUKCES działa ClonCD.Ale jedno jeszcze nie rozumiem chcąc wgrać orginał 1.33 nie wgrywa się i co zauważyłem chcąc w Nero Info zobaczyć co kolwiek zaczyna sprawdzać i wyłancza się Info, ale to pryszcz z tym że działa ClonCD .Duże dzięki BRATPITOWI ! ! !
:piwo: |
Cytat:
Jabba |
Cytat:
|
własnie załadowałem zhackowana 1.3 ,datexa x4 zaczeło nagrywac ale esperanze x4 jak nie pali tak nie pali(rozpedza sie nagrywarka i zwalnia i wysypuje sie),juz nie wiem o co tu chodzi? zaraz mnie szczeli
|
Cytat:
Moze w takim razie masz cos z nagrywarka? |
moze i nagrywarka .juz sam nie wie swierzy system nowy sprzet ...i dalej cyrki ale esperanza jak dam x4 nagrywa sie normalnie
|
Cytat:
Nie upieram się tylko chciałem sprawdzić na ewentualność gdyby mi padła na gwarancji to wgrałbym Orginał Pioneera:spoko: |
Nie bios 1.33 ale normalny pobrany ze strony producenta Pozadawiam DIDI
|
no i dałe nowy bios 1.30 zhackowany ! wszystko git wszystkie placki sie nagrywaja x 2 elegancko .ale co do płyt x 4 to tylko jak narazie datex x4 (czerwony zaczoł sie nagrywac ), reszta kicha esperanza nie idzie x4 cos tam (calibrate error ) , princo x4 to samo . co jest do cholery nagrywarka mi pada ? czy co? kurde a tak mi zalezało zeby to sie paliło x4 mam tyle tych plackow (esperanzax4 i princo) ,co tu jeszcze wymyslic ? brak mi juz pomysłow.!myslałem ze moze cos ze sprzetem ,systemem ale to zmieniłem , ale zreszta to by zadne sie nie nagrywały x 4 , a datex idzie ale on jest cienki jako płyta .zalezy mi zeby eperanz x4 sie nagrywała.....cholera .ma ktos jakies pomysły??
|
overburning w nero
insrukcja
- Nero Burning ROM - włączenie overburningu w Nero: 1.należy zamknąć Kreatora (gdzieś jest ta opcja przy końcu górnego menu) 2.Files --> Preferences --> Expert Features (Plik - Preferencje - Ustawienia zaawansowane) zaznacz haczykiem "Enable overburn disc at once burning (Zezwalaj na overburning...)" Przy Maximum CD lenght (maks. dł. płyty) wpisz 90 lub więcej min. (w najnowszej wersji max. czas to 120 min.) 3. płyta nie może byc nagrywana w MultiSesji 4.w zakładce Write (Zapis) koniecznie zaznacz opcję DAO (Disc At Once) i to wszystko (nie przejmuj się, że płyte 90 czy 99 min dalej wykrywa jako 80min), gdy zapyta czy wykorzystać Overburning to potwierdź. Ja zawsze nagrywam z prędkością max taką jaka jest napisana na danej płytce cd-r lub mniejszą. |
Cytat:
- TDK - Ritek - Tayio Yuden - CMC Magnetics To co, palnik przecież nie przeczyta napisu na płycie :) ? Jabba |
No fakt że nie przeczyta ale rozpoznaje obszary starowe i jak to będzie inny nośnik niż firmowy TDK to nawet jesli mu dasz wykorzystaj OWER... i zaakceptujesz, to i tak po około 5 sek wyświetli error failed- tak to już jest z tym pioneeren że chodzi fajnie ale tylko na tych firmowych TDK, a tak nawiasem mówiąc to RITEK to nie TDK itp..
|
Cytat:
Pozdrawiam Jabba |
Pioneer 106 firmware instalacja
Wiemy już,że egzystuje nowe firmware do Pioneera DVR-106. Wersja 1.06. Możemy je znaleźć na australijskiej stronie Pioneera :
http://www.pioneeraus.com.au/multime...ome/index.html i na forum poświęconym firmware. Według australijskiej strony Pioneera, updater najnowszego firmware pracuje pod Windows 9x/Me/2000/XP. Sporo miejsca zajmuje jednak sposób instalacji tegoż firmware pod DOSEm. Uff, w XXI wieku... Ale do rzeczy. Na pewno upgradowaliście już biosy w swoich Pioneerach 105 . W związku z tym pytania : - upgradowaliście normalnie pod Windows ? - Czy odłączaliście wtedy inne urządzenia pracujące na tym samym IDE (dysk, cd rom) - Czy ktoś z Was ma płytę z kontrolerem RAID, pracującym jako dodatkowe kanały ATA ? Mam tak podłączoną nagrywarkę (do dodatkowego kanału IDE). Mogę upgradować bios ngrywarki w takiej konfiguracji ? Na stronie Pioneera piszą : "Q. Can I upgrade my drive if it's installed on a RAID controller? A. No, the drive must be installed on the Primary or Secondary IDE controller to be recognized by the firmware update utility." Ale przecież moja nagrywarka nie pracuje na RAIDzie tylko na dodatkowym IDE (przełączenie w BIOS - mam w ten sposób 8 kanałów IDE na płycie głównej). Pozdrawiam Jabba |
Mam DVDR-106 jako master na secondary IDE, upgrad'owałem pod Windows bez problemu, bez odłaczenia nagrywarki CD-RW (slave).
Mam taka płytę, ale na dodatkowych RAID jako ATA mam powieszone tylko HDD. |
Pioneer A05 CZY A06
Witam,
Szanowni forumowicze pomozcie wybrac miedzy tami dwoma modelami :-). Ktory polecicie ??? Pozdrawiam MAXDATA |
A06 obsługuje DVD-R i DVD+R więc wydaje się lepszy... Ja sobie dziś kupiłem A05.
|
hmm
bierz 06 jest nowszy a dual format moze sie jeszcze przydac skoro glowna firma promujaca -R wydaje dualna nagrywarke to znaczy ze +R jeszcze sie przyda :P |
Także polecam A06 (106) czyli Dual Format. A nuż się przyda ? Przy obecnych cenach Pionków, warto zainwestować.
Jabba |
Cytat:
Jabba |
Po upgradzie biosu do 1.06 Pioneer DVR-106 pali płytki - wypaliłem 2 i jakoś poszło. Natomiast stała się dziwna rzecz. Przy próbie odtworzenia płyty DVD (tłoczonej) za pomocą Power DVD 5, pokazuje się następujący komunikat :
"DVD Error Error Code : F4D41436 The TV Out port of your display card is not working properly" i do tego Details : "This copy protected disc can not be played, when the TV Out function is enabled." Bardzo to dziwne. Nie pomogła reinstalka Power DVD 5. Posiadam oczywiście kartę z wyjściem TV (Riva TNT 2 Ultra). Jednak nie znalazłem w ustawieniach sterownika karty (Detonatory) możliwości zdeaktywowania wyjścia TV. Płyty DVD-R wypalone przeze mnie oraz w zaprzyjaźnionej nagrywarce Teac DVD odtwarzają się bez problemu. Wygląda więc tak, jakby DVD Copy Protected (zabezpieczone przed kopiowaniem), nie chciały się odtwarzać !!??? Oczywiście rippowanie w Pioneerze (Decrypter) przebiega normalnie, choć wolno (jak i przy biosie 1.05). Spróbuję w przyszłym tygodniu , u kumpla w firmie zmienić "rozstawienie" sprzętu w moim kompie (w chacie nie mam warunków i miejsca na remonty). Ustawić nagrywarkę na Drugi kanal IDE (zamiast Teaca 516) samotnie jako Master. Ale może rzeczywiście to firmware 1.06 wprowadza takie dziwne ograniczenia ? Ale to trochę bez sensu... Ciekawe, że czytnik DVD Creative x12, jaki mam też w kompie, również odmówił posłuszeństwa (zarówno Creative jak i Pioneer chodzą na dodatkowych kanałach ATA, uzyskanych z RAIDu, na plycie Gigabyte). A moze to wynik zastosowania firmware 1.06 z australijskiej strony Pioneera ? Nie oglądam DVD na komputerze więc mi to szczególnie nie przeszkadza, niemniej jakiś podgląd źródłowej płyty powinien być.. Jabba P.S. Z ostatniej chwili - DVD Ronin, oznaczony jako D1+D2+D3 odtwarza się na Pionku bez problemów. Podobnie na Creativie x12 (DVD-ROM). |
Cytat:
Paliłem również Princo x4 i INFO SMART x4 - te ostatnie są dla mnie najlepsze i co ciekawe najtańsze (6,20 zł na giełdzie). |
Pioneer 106 DVD-/+RW - Gdzie mozna kupic ??
Jezeli temat sie powtorzyl to sorki ale sprawdzalem na forum i nie bylo :)
Chodzi o to ze chce kupic nagrywarke Pioneera DVD-/+RW w sklepie www.idealpc.pl ale teraz nie maja :( moze wiecie gdzie mozna zakupic ten produkt w jakims sklepie internetowym , cena w idealpc.pl byla 1050 zl i powiedzieli mi ze bedzie w tej cenie ale w polowie nastepnego tygodnia. Moze wiecie dzie moge zakupic ta nagrywarke w podobnej cenie no roznica jakies 25 zl :) dziekuje za pomoc |
|
|
Tam tez juz dzwonilem przed ich urlopen ale nie mieli pioneera 106 tylko NEC`a :( dopiero po 18 sierpnia :(
|
IDEAŁ S.C. online
|
powinny być w firmie GEX, polecam i nagrywarkę i firmę
|
PIONEER 105 nie widzi DVD-RW
bardzo dziwne mam tą nagrywarkę od stycznia ,i zawsze było ok!,od miesiąca dzieją się znią dziwne żeczy tzn.stopniowo przestała widzieć,nagrywać,kasować moje DVD-RW, ale nie tak od razu.
przykład:płytę którą nagrywarka przestała widzieć(w nero disc info(????))porzyczyłem kumplowi ,u niego też ????? ale mógł ją skasować, i teraz biorę ją do domu wkładam i jest wszystko cacy ,biore plik nagrywam wszystko jak zasze czyli ok! po nagraniu i wysunięciu sprawdzam i znowu to samoo czyli ?????? w disc info nero.brak możliwości skasowani nero krzyczy że to nie dysk kasowalny. drugi problem ,mam "ulepszoną" wersje biosu 1,33 ,i za żadną holere nie moge wrucić do oryginału. może ktos się spotkał z czymś takim. z góry dzięki z pomoc. |
Wydaje mi sie, że żywot płyty się skończył. Płyty DVD-RW są nowoście, więc jeszcze nie są ulepszone, aby wytrzymywały kilkakrotne kasowanie/nagrywanie. Może się mylę, ale to moje stwierdzenie. :)
|
to raczej nie to ,bo ukumpla płyty chodzą na SONY 510
oprogramowanie raczej też nie ,próby na kilku systemach. jeszcze jedna ciekawostka mam jedną DVD-RW sformatowaną wcześniej w InCD(pakietowo) i ta chodzi ,moge nagrywać i kasować. |
Może chociaż ktoś podpowie mi jak wgrać oryginalny BIOS do tej nagrywarki .
Próbowałem też tego: http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...e&pagenumber=2 |
Rozkręciłem ,wyczyściłem i wszystko w porzędku.
Jednak to było trochę dziwne i byłem pełen obaw. :jupi: |
Rozkręciłem ,wyczyściłem i wszystko w porzędku.
Jednak to było trochę dziwne i byłem pełen obaw. |
Pioneer A06/106 firmware upgrade
Jak już wiemy, ze strony CDRINFo ukazało sie upgrade firmwaru Pioneera A06/106 - 1.07. Australijska strona Pioneera pisze o obu firmwarach :
DVR-A06/106 Firmware Update Information Version: 1.07 Posted 20/9/2003 - DVD-RW Writability Improvement - 2X DVD-R Writability Improvement - DVD Playability Improvement Version: 1.06 (V1.07 also includes the following) Posted 20/7/2003 - 4x DVD-R Writability Improvement - 2x DVD-RW Playability Improvement - Defect Management (DRT-DM) Improvement Jabba |
A czy ktos juz zapodal ten bios?
|
Zapodałem. W sumie nic się nie dzieje, nagrywa normalnie.
Jabba |
Pojawil sie nowy podrasowany bios dla A06/106, testowal ktos ???
http://kickme.to/dvd105s http://pioneerdvd.rpc1.org/DVR-106D%...+%2012xRip.zip Pioneer DVR-106 v1.07 RPC-1 + 2xDVD-R + 12xRip |
Tutaj : http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=18189 , jest dyskusja o nowym zhakowanym firmware, która rozpoczał jego autor.
Jabba |
Re: Pioneer 106 firmware instalacja
Temat juz stary bo sprzed miesiaca, ale moze ktos kiedys jeszcze skorzystac z dodatkowych informacji.
Cytat:
Co wiecej, przeczytalem na ktoryms ang. forum ze jesli ktos spieprzyl sobie naped CD lub DVD nieumiejetnie instalujac firmware lub instalujac nieodpowiednia wersje to uzywajac tego programu mozna zreanimowac padniety naped! Wynikaloby z tego, ze jesli nowy firmware nie zadzialal jak powinien to mozna wrocic do starego jesli sie go sciagnie gdzies z internetu oczywiscie. Program nazywa sie MTK Win Flash a wersja wyprobowana przeze mnie z powodzeniem to 1.5.3.6, wszystkie instrukcje po angielsku i potrzebne linki sa tutaj: http://digi.rpc1.org/mwf.htm Radze uzyc "Launch ATAPI version" i wlozyc nowy firmware do upgradu w folder Win Flasha. Wazne jest zrestartowanie komputera po upgradzie. Wszystko pozostale jest dosc intuicyjne nawet jesli ktos nie zna wiele angielskiego. Na stronie http://www.webattack.com/get/neroinfo.shtml jest do zaladowania Nero InfoTool - malutkie darmowe narzedzie do sciagniecia wszystkich mozliwych informacji o zainstalowanych napedach. Tez polecam. I jeszcze na marginesie, jesli komus chodzi tylko o usuniecie ograniczen regionalnych to AnyDVD firmy SlySoft.com robi to znakomicie bez mieszania w firmware napedu. AnyDVD normalnie kosztuje 39 dol. no chyba, ze ktos jest bezczelnym piratem, do czego oczywiscie serdecznie zniechecam ;-) |
Zawsze myslalem ze ten prog jest do fleszowania napedow opartch o czip mediateka ale moze sie myle.
Czy te napedy ktore fleszowales maja czip mediateka ? |
Dzieki za cenna uwage.
Na tej stronie http://forum.cdfreaks.com/showthread...threadid=58518 jest lista (niepelna) napedow kompatybilnych z programem MTK Win Flash. Z wlasnego doswiadczenia dodam jeszcze Samsunga SD-616Q do tej listy, dzialalo to tez na Toshibie ale nie pamietam juz nr. modelu, byc moze to byl SD-R5002. Napedy SONY, MEMOREX, LG, TDK, BTC i LITEON tez w wiekszosci sa oparte na kosci Mediatek i powinny wspoldzialac z tym programem. Rada dla ostroznych: jesli naped CD-RW lub DVD nigdzie nie figuruje jako kompatybilny z tym programem to przy uaktualnianiu firmware lepiej zastosowac metode zalecana przez producenta lub doswiadczonych hackerow ;-) |
i jak tam z firmware http://pioneerdvd.rpc1.org/DVR-106D%...+%2012xRip.zip do 106D. działa wam dobrze? Mam dylemat czy instalowac to ustrojstwo.
|
PIONEER DVR-A06....problem.... :(
Mam problem z moją nagrywarką DVD: Pioneer DVR-A06
Mianowicie mam ją od niedawna i zrzucam nią sobie dane z dysku. Nagrałem już nią bez problemu chyba 5 płyt DVD Esperanza (minusy). Wczoraj kupiłem kilka płyt Platinum (plusy) no i przy zrzucaniu danych z dysku, przy 99% wyskakuje taki oto komunikat: Error 00000200:75c82400 writing block 0021c3ec in Disc 01 Copy 01, Track 01 BID: 0021c3ec BOD: 0021c3ec Invalid field in CDB. Possibly buffer-underrun. GRI_WriteBlocks Nagrywanie się kończy, płyta do wyrzucenia - chociaż pokazuje na niej jeszcze troszkę wolnego miejsca to sesji się nie da zamknąć, a płytajest nie do odczytania :((( Co może być przyczyną, czyżby ta nagrywarka poprawnie nie obsługiwała czystych płytek "plusów" ??? Proszę o jakieś sugestie. Bubson 8) |
Może po prostu te Platinum są do niczego. Mój Pionek pali plusy TDK bez problemów.
Jabba |
Ja też niestety stawiam na nośniki .
|
Prassi Primo a Pioneer A06?
Mam takie pytanko, czy Prassi Primo obsluguje najnowszego Pioneera? pytam bo korzystam przede wszystkim z tego programu, a nie wiem czy bedzie dzialal na 106. i jeszcze jedno: czy istnieje taki zmodyfikowany bios do 106 jak do 105 dzieki ktoremu filmy dvd nie maja blokady szybkosci przy zrzucaniu na HDD i niektore plyty x1 mozna wypalac x2. z gory dzieki za szybka odpowiedz, pozdrawiam
|
czy na serio nikt nic nie wie w tym temacie? ludzie...
|
Pionner DVD A-06
Mam zamiar kupić dla instytucji w której pracuję ten właśnie typ nagrywarki. Będę nią palił płyty z filmami które bedą następnie odtwarzane zarówno na komputerach z różnym oprogramowaniem jak i na różnych stacjonarnych DVD. Ineresują mnie wszystkie za i przeciw wynikłe z osobistych doświadczeń, a nie z propagandy producenta. Jak nie będzie to wszystko chodzić to dyrekcja powiesi mnie nie będę mówił za co.
|
Cytat:
Ale "rób swoje, ryzyko jest Twoje" ;) . Jabba |
Sotware.. no i urzywane plyty do tego - pamietaj na tanuch plytach sa takie numery ze nie dziala. Odrazu radze zapoatrzyc sie w nosniki Verbatim, TDK.. dyrekcja poinna byc zadowolona. A Pioneer A06 to bardzo dobry naped.
|
Cześć, przy okazji witam wszystkich, jestem tu nowy, mam tą nagrywarkę od dwóch tygodni a więc nie mam dużego doświadczenia, wypaliłem dwa filmy, używam dvd decryper i instant copy, wypalam nero, żadnych błędów, mój stacjionarny dvd panasonic czyta bez problemu zarówno "+" jak "-" oczywiście zaopatrzyłem się w płytki TDK, no to tyle
martwię sie tylko, że niedługo trzeba będzie wymieniac sprzęt, dowiadujemy się dzisiaj że za parę miesięcy będą nowe nośniki DVD+R DL 8,5 GB, nowe nagrywarki jeszcze bardziej doskonałe i pewnie drogie, ale w tej branży już tak jest |
No to w przyszlym roku przyjdzie nam zmienic sprzet... :D Za rok bedza kolejne nowosci.. typu zapis 16x.. i takie tam :D
|
Pioneer DVR-A04 i bledy w nagrywaniu
mam problem z plytami dvd video wypalonymi na nagrywarce Pioneer DVR-A04; plyty zacinaja sie podczas odtwarzania koncowek filmow; wyglada to tak jakby ostatnie scierzki byly wypalone niepoprawnie; czy ktos spotkal sie z takim objawem? jak sobie z tym poradzic?
Michal |
Jakich plyt urzywasz? Takie cos czasem potrafi sie dziac na slabych niemarkowych plytach. Pozatym byl tu taki temat opisujacy podobne zjawisko - ale niestety wyszukiwarka nie dziala... ???
|
uzylem TDK, myslalem ze to dobre plyty :(
|
Hymm.. to dziwne w takim razie ??? TDK to bardzo dobre plyty.. chyba ze trafila sie jakas parta z badziewnej fabryki.. A co do tego topiku to tutaj byla mowa o takim zjawisku ze koncowke filmu rwie. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=25947&page=6 Warto tez poczytac to: www.lordsmurf.com/media/dvdmedia.htm (ten artykul wyjasnia to i owo).
|
wyglada na to ze dvd-rw wypalane x1 chodza dobrze.
wypalilem TDK x1 i w kompie tez juz chodzi bez problemu, zobaczymy jutro co bedzie w stacjonarnym. moze to tu tkwi problem? w zbyt szybkim nagrywaniu? |
trafione!!!
wypalone x1 TDK smiga jak nalezy, zarowno w stacjonarnym jak i komputerowym wniosek: na tej nagrywarce nie mozna palic x2 |
Pioneer DVR-A06 / prędkość nagrywania !!!!! HELP ME !
Witam !!!
Chciałbym prosić o pomoc w takiej sprawie że : Kupiłem sobie wczoraj nagrywarke Pioneer DVR-A06 . Nie znam sie na programach do wypalania płytek itp ale CD Image gier itp robiłem w alcohol 120% ! Wziołem od kolegi Pare pirackich Gier na PSX 2 i Filmów na DvD - 0 zabezpieczeń ... Zrobiłem image gry robiąc obraz w Alkoholu nie miałem możliwości ustawienia prędkości Automatycznei ustawił na MAximum i tak mialo być nic nie mogłem .. Po zrobieniu Obrazu czas na wypalanie : Akoss x4 : Możliwość wyboru zapisu x1 , x2 , x4 nastawiam x2 = biore nagrywaj wypale x 4 tak samo jak nastawie x 1 tez automatycznie on zmienia na x4 Verbatim x4 : Dokładnie to samo co z Akossem !! Media Sonic x2 : Możliwość wuboru zapisu x1 i x 2 ! nastawie x2 wypala na x 1 !!! x1 wypala x 1 Chodzi mi głownie bym mógł zapisywać x2 ! a tu nei moge czemu mi na verbatimah i akossach jak nastawiam x2 lub x1 automatycznie wchodzi na x4 !! Prosze bardzo o odpowiedź !!! |
Nikt nie wie ? :(
|
problem z DVD Pionner?
Posiadam Pioneer DVD-Rom 106 Slot-in, zwykły odtwarzacz do płyt DVD. Fajna zabawka lecz swoje już przeszła. Przestała czytać płyty DVD a z CD jakoś sobie radzi. Do sedna sprawy,... problem polega na tym, że rozregulował się laser napędu. Jego wartość techniczna jest jeszcze na dość wysokim poziomie w związku z czym chciałbym jeszcze móc go używać!
Czy istnieje jakiś domowy sposób na kalibarcję lasera i ustawienie jego właściwej częstotliwości pracy? Czy aktualizacja firmware mogłaby coś zmienić? Jakikolwiek sposób na reanimację? Będę wdzięczny za wskazówki! Pozdr... |
Prawdopodobnie soczewka lasera jest zabrudzona.
|
BIOS do PIONEER A03
Witam.
Mam problem , jak zinterpretować poniższy opis nowej wersji BIOS-a: "Zmiany: dodano obsługę zapisu x2 na nowych nośnikach x4 ". Nie mogę tego zrozumieć. Chodzi o to iż mam wersję BIOS-a 2.0 do tej nagrywarki i uważałem że ta wersja pozwoli nagrywać mi płyty z prędkością x4 lecz niestety nagrywa w dalszym ciągu z prędkością x2. |
Ja zinterpretuje to co autor mial na mysli, otoz dodano baze nowych nosnikow x4 ktorych wczesniej nie moglbys wypalic na tym pionieerku wogole, a predkosc spawania pozostaje taka sama, tylko te nosniki x4 nowe dodane sa.
|
Poieram poprzednika najpierw wyczyściłbym napęd
|
mailek kiedys ten naped, tylko ze na tacke - niestety padl (zaczelo sie od nieczytania ostatniej sesji na plytach wielosesyjnych) ale byl jeszcze na gwarancji
wtedy to w serwisie sie dowiedzialem ze Pioneery to najbardziej awaryjne napedy dvd na rynku - wiec jesli czyszczenie lasera nie pomoze (a watpie zeby pomoglo) to zacznij sie rozgladac za nowym - obecnie kroluja Toshiby (one to od zawsze :D ) i Asusy (w przeciwinstwie do innych napedow dvdromy im wychodza naprawde switne) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:05. |