![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#811 |
Guru
Data rejestracji: 05.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To polecam jeszcze raz neca
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#812 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Tu masz pioniera 109 : The Good Supports 6X DVD±R DL Supports 6X DVD-RW and future 8X DVD+RW Supports DVD-ROM booktype for DVD+R9 format Very good DVD error correction Excellent DVD writing quality with supported media, even at 16X Supports reading of DVD-RAM media Supports CD-Text (reading/writing) Can read/rip Key2Audio and CDS200 protected discs Can be used to measure PIPO errors Supports several 8X media at 12X Good price - The Bad CD error correction could be better CSS DVD-Video ripping speeds are locked to 5X maximum Cannot accurately backup newest SafeDisk v2 protected titles Very slow reader when reading SD2 protected titles Doesn't support Mount Rainier for CD/DVD formats Doesn't support overburning for DVD±R formats Limited overburning for CD format (82mins) Doesn't support DVD-ROM booktype for DVD+R/+RW formats Doesn't report C2 errors Limited underground support (hacked firmware, overspeeding) - Like To be fixed Writing quality for CD-R and DVD±RW media Better media compatibility for many 8X media Recognition/ripping problems with 90/99min Audio discs a teraz nec 3520 : The Good Can burn DVD+RW media at 8X, and DVD-RW media at 6X DVD-R double layer upgradability Very good DVD error correction capabilities Supports CD-Text (reading/writing) Supports audio protected discs Very good Single Layer DVD writing quality High C2% accuracy Fast recording with Double Layer media Very good writing quality with Double Layer media Can overburn up to 89min CDs - The Bad Poor CD error correction Slow ripping CSS DVD-Video performance DAE speed only up to 32X Mount Rainier is not supported Cannot recognize 99min Audio CD's Cannot create working backups with SafeDisc protected games over v2.60 Cannot overburn DVD recordable media Can only burn Verbatim double layer media at 4X - Like To be fixed Official firmware release to support booktype setting for +R/+RW media Official firmware release to increase double layer writing speed for certain media Better writing quality with 48X CD-R media Higher DVD-Video ripping speed I co wybierzesz ? ![]() |
|
![]() |
![]() |
#813 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 07.04.2005
![]() |
Chłopie ja cie prosze o rade którą konkretnie wybrqać (znając większość z tych wad) a ty jeszcze zwiększasz moje rosterki. Świetybna pomoc badzo dziękuję.
|
![]() |
![]() |
#814 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
Pionier Turbo
Pioner-- taka najlepiej kupic
![]() ![]() ![]() ![]()
#815 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 19.11.2003
![]() |
a po ile to cudo stoi??
![]() ![]()
LUDZIE NIE POWINNI SIE WYPOWIADAC NA TEMAT NA KTORY NIE MAJA POJECIA Pomyśl dobrze, zanim ocenisz kogoś i wydasz wyrok. I pamiętaj, amatorzy zbudowali Arkę Noego, a profesjonaliści zbudowali Titanica ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bierz pionka chlopie
![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
#817 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() co nitro leje sie do tego ![]() |
|
![]() |
![]() |
#818 | |
MiniDisc
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 01.02.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#819 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zamierzam zakupić nagrywarke DVD taką w cenie do 300 zł max
Zastanawiam się nad LG Nagrywarka DVD GSA-4163B DL, BOX INFO LiteOn Nagrywarka DVD SOHW-1673S DLx4 BOX INFO Co o nich myslicie która lepsza, którą wybrać ![]()
![]() Ostatnio zmieniany przez mgit : 10.04.2005 o godz. 22:25 |
![]() |
![]() |
#820 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.02.2005
![]() |
Jaka nagrywarka - ale serio!!!
Czesc.
Widze, ze sobie zarciki robicie ale ja sie serio pytam i prosze o odpowiedz osoby, ktore naprawde cos wiedza w tym tamacie... Mialem ogromne problemy z Samsungiem TS-H552 i mam okazje wymienic ja na taka ktora bedzie tak nagrywala plyty ze odczyta taki nosnik nie tylko moja nagrywarka - jesli wiecie co mam na mysli ![]() P.S. Byc moze doradzicie jeszcze cos innego w podobnej cenie - np. jakiegos Nec`a - jestem otwarty na propozycje tylko prosze o powazne odpowiedzi. Chodzi mi glownie o to aby taka nagrywarka bez problemu wypalala dobrze DVD-+R i aby inne odtwarzarki mogly to odczytac. Dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#821 |
Wiszę sobie ...
Data rejestracji: 16.10.2004
![]() ![]() ![]() |
mam LG i jestem bardzo zadowolony , mam go os 20 dni i wypalilem na nim 20 cd i 50 dvd TDKx8 i jedna MEDIASTOREx4 wszystkie nagrane poprawnie i bez zadnego problemu odczytuja u innych.....Jestem z niej bardzo ale to bardzo zadowolony , jest cicha no i zajawkowo wyglada
![]() pozdrawiam ![]()
DVD-RW SAMSUNG 182-M BLACK OEM ![]() MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM "One World, One Web, One Program" Microsoft slogan "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer" Adolf Hitler |
![]() |
![]() |
#822 | |
NEC 3520 @ LD_3520_1U8
Data rejestracji: 09.02.2005
![]() |
Cytat:
Z tych dwóch to kupuj LG, ![]() ![]() Zaoszczędzisz na płytkach. |
|
![]() |
![]() |
#823 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
Cytat:
1. BenQ 1620 2. LG 4163 3. Nec 3520 Poczytaj sobie o nich na forum, każda ma + i - . Ale wszystkie są dobre i nie ma co porównywać ich z samsungiem. W zasadzie obecnie wśród nagrywarek cd / dvd jedna rzecz jest pewna - właśnie to, że nagrywarki samsunga są do d...
Mozilla Firefox + The Bat! ![]() ![]() Benq sobie radzi ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Conti : 10.04.2005 o godz. 22:32 |
|
![]() |
![]() |
#824 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.02.2005
![]() |
Ok - coraz bardziej przekonuje sie do LG mimo ze mam ponad 70 zl do doplaty, ale skoro bedzie nagrywal bez problemu to warto... O Liteonie wlasnie coraz wiecej zlych rzeczy czytam. Zastanawialem sie nad nim bo ma najwiekszy popyt, ale mysle ze to moze przez jego niska cene... - jest jednym z tanszych napedow. Ale skoro mowisz, ze LG to pewnie wiesz co nieco na temat tej wypalarki - dzieki za rade.
|
![]() |
![]() |
#825 |
Guru
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ja też się zastanawiam nad LG ale wolniej nagrywa CDR aniżeli LiteON
![]() Niby LiteON ma lepsze parametry ale wiele złego się o nim naczytałem również. Może by się tak ktoś wypowiedział kto ma LiteON-a czy żeczywiście zły i psuje płyty ![]()
|
|