![]() |
Cytat:
W sumie to najbardziej prawdopodobna przyczyna jej nieprawidlowego dzialania bedzie jej zuzycie, bo chociaz od dlugiego czasu wypalalm na verbatimach, to swego czasu nagrywarka byla katowana nosnikami typu Hawk, Omega itp. |
Cytat:
Mimo wszystko radz***281; koledze zaopatrzy***263; si***281; w nowy nap***281;d. Tak kolega Driv3r oszcz***281;dzi sobie nerw***243;w. |
Dla nagrywarki nie jest ***380;adn***261; tortur***261; te 600 p***322;yt, ale te jej 'ponad 3 lata'.
Plastykow***261; optyk***281; toczy bardziej czas ni***380; przebieg :taktak: Gwarancj***281; prze***380;y***322;a - i o to idzie producentom. |
Pioneer 107 nie by***322; ***380;adnym rarytasem :nie:. 600 p***322;yt to dla nagrywarek DVD niestety du***380;a tortura. Kiedy czy***347;ci***322;e***347; soczewk***281;? Je***347;li czyszczenie nie pomo***380;e, to ju***380; chyba nic nie pomo***380;e. Bierz Litka 20A4P :taktak: a do tego najlepiej Pioneera 112.
|
Problem z Pioneer DVR-107D - czy to już jej koniec?
Witam, to moj pierwszy post na tym forum, wiec witam wszytkich.
Ale przejdzmy do rzeczy. Mam dosyc powazny problem z Pioneerem DVR-107D. Polega on na tym, ze nagrywarka wypala bezproblemowo nosniki CD-R, CD-RW, DVD+/-RW, jednak nie radzi sobie z plytkami jednokrotnego zapisu DVD+/-R. Problem wystepuje juz od okolo 2 miesiecy. Probowalem nagrywac wszytskimi programami jakie mam, tj. Alcohol 120***37; (najnowsza wersja), Nero 7 oraz PowerISO. Za kazdym razem wyskakauja bledy typu "Zapis zakonczony niepowodzeniem", "Nie mozna wykonac polecenia zakocz w trybie DAO", lub ze "Generowanie granic wysokiej zgodnosci DVD nie powiodlo sie". W Nero najczesciej blad wyskakiwal gdzies 1 min. po rozpoczeciu nagrywania, w Alcoholu na sam koniec. Wypalam tylko i wylacznie na Verbatimach. Kupilem 10 plyt DVD+/-R w kilku punktach, aby wykluczyc pochodzenie z tej samej serii. Tylko 2 z 10 udalo sie wypalic bez zadnych bledow. Aktualizowalem firmware do 1.22 i nic. Zaznaczam, ze problem wystepuje tylko w przypadku plyt DVD+/-R. W sumie nagrywarka ma juz ponad 3 lata i wypalila juz ponad 600 plyt, wiec nie zdziwilbym sie, gdyby zblizal sie juz jej koniec... Chcialbym przy okazji zapytac, czy oplaca sie kupic LiteOna DH-20A4P za 59 zl? EDIT: Konfig mojego komputera jakby co: -Gigabyte GA-K8NS -Athlon 2800+ -1 GB RAM -Zasialcz: Amacrox AX-450PNF (450W) |
Odkopi***281; temat, mo***380;e komu***347; si***281; przyda :)
Po ca***322;ym dniu walki uda***322;o mi si***281; zaktualizowa***263; firmware w pionku 107D. Na ka***380;dym biosie wyskakiwa***322; komunikat "Available target is not found". W ko***324;cu spr***243;bowa***322;em z biosem OEM Mediona http://download.medion.de/downloads/...r/dvdrw107.exe i z nim aktualizacja z wersji 1.05 do 1.20 posz***322;a bez problem***243;w. |
Cytat:
http://www.instalki.pl/programy/down....php?file=aspi |
A mi cdrecord -scanbus wywalil blad o tresci: "Can not load ASPI driver!". Skad moge pobrac takie drivery (zaznaczam, ze jestem zielony...) do winxp se2?
|
Pioneer DVR-108 PROBLEM ;(
Witam!
Mam nagrywarke Pioneer DVR-108.Wypala zwykłe CD bez problemu...DVD też ale to się zaczynają schody...Wypale DVD i po wypaleniu nie widzi plików w Windowsie....w Alcohola wejde to widzi ale jak wejde w Moj komputer lub otworze i zamkne tacke to wyskakuje ze włożyłem czystą płytke ;( Myślałem ze może nowy bios coś wali (1.20) i zmieniłem na (1.19) taki jaki miałem na początku i dalej to samo :( Poradzcie mi...bo ja juz nie mam siły :( Pozdrooo! |
czyzby nikt nie mial stycznosci z tym biosem, ja juz przeszukalem to forum i nic nie ma o tych biosach a musialbym wgrac tylko nie wiem ktory bedzie lepiej dzialal, bo podobno powrot na starsza wersje jest klopotliwy.
|
ktory bios Pioneer DVR-108 1.19 czy 1.20
Witam, dzisiaj pojawił się problem a tak w ogóle już mam problemy z płytami nie wszystkie rozpoznaje mi odpowiednie prędkości albo w ogóle nie rozpoznaje i teraz zapewne usłyszę ***8222;to nie kupuj taniochy***8221; oki to ja wiem ale w końcu kupiłem i w ogóle nie rozpoznaje a mam orginalny bios 1.14 i teraz moje pytanie czy ktoś już upgrejtowal Pioneer DVR-108 na bios 1.19 i 1.20 chciałbym poznać wasze opinie i zobaczyć który jest lepszy by się nie wtopić. Najbardziej chciałbym poznac wady jakie sa bo zalety wiadomo ze wieksza ilosc plyt rozpoznawalnych i leprze nagrywanie ale czy maja te wersje jakieś wady u was i przez jaki program najlepiej zamienić bios wraz z zrobieniem kopii bezpieczeństwa tej oryginalnej
|
Pioneer 105
Witam, czy da rade coś polepszyć w 105 Pioneer ,może jakis inny bios. ???
|
Pioneer DVR-108 - region code
zna ktos moze jakis polski poradnik jak zdjąć blokade regionu w tej nagrywarce?
|
pioneer 108 nie dziala nero quality test
witam, problem jak w temacie: mam pioneera 108 (firmware 1.20, nowszego chyba nie ma), nie dziala mi nero quality test (nero 6.6.0.16.). przycisk rozpoczecia testu jest nieaktywny, tj. nie mozna go nacisnac. wszystkie pozostale testy dzialaja poprawnie. mozna cos z tym zrobic?
|
pioneer 105@106, podkręcanie...
witam czy da się podkręcić pioneera 105 do 106(a06)?
Różnią się tym: 105: nagrywanie: dvd-r 4x dvd-rw 2x odczyt: dvd 12x 106(a06): nagrywanie: dvd-r 4x dvd-rw 2x dvd+r 4x dvd+rw 2x odczyt: dvd 12x a może ktoś już to zrobił? pozdrawiam |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:38. |