![]() |
Cytat:
|
Widzie że nie bardzo jest komu pomóc... Ale gdyby ktoś wpadł na pomysł to proszę o info. Może jest jaki soft podobny do MTKfalshe który umożliwia wgranie kernela i firmware w pioneerze, gdy napęd jest niewykrywany.
|
jest komu pomóc - Tobie :>
Jednak napęd tak jak napisałes to już cegła. Jedyny pomysł jaki mi przychodzi do głowu to podłączyć drugi taki sam i tuż przed flashem zrobić hot-swapa. Wtedy do wykrycia użyjemy sprawnego, a przeflashowany zostanie zepsuty. Jednak z oczywistych względów ten pomysł odpada. Nie wiem czy jest program, który flashuje coś czego nie ma. Dodatkowo, każdy sprzęt ma inne pamieci flash. Inny rodzaj, inny kontroler. Inne układy. Nieraz nawet jeden model sprzętu ma różne flashe. To wszystko jest sprawdzane właśnie przed flashowaniem i program sam odpowiednio się ustawia, aby nie uwalić urządzenia. Trzeba się postarać, by wgrać złe oprogramowanie. Nie wystarczy więc byle flasher. Trzeba flasher od Pioneera - a taki nie pójdzie jak nie zobaczy Pioneera. Więc nikt raczej pomysłu nie znajdzie. |
ponawiam temat. otóż zdobyłem 2 taki sam model numer z podmianą nie dział.
|
no to chyba nic nie da się zrobić aby uratować ten napęd, chyba że wylutujesz flasha i wlutujesz dobrego...
chyba że kolega pixelplus coś poradzi :) |
ja bym spróbował numer z podmianką ale na zewnętrznym kontrolerze USB-->IDE
|
potwierdzam że u mnie bios od ManDragona zadziałał bez problemu
|
PIONEER MODEL DVR 108DB.
Serdecznie Witam ;)Zakupilem taka nagrywrke , nagrywam plytki na starszym nero 6 i mam taki problem jak wkladam plyte sony cze verabatim +R pokazuje mi x 12 max , choc i tak nagrywam x 4 plyty dvd , zatem ustawiam na x 4 zaczyna nagrywac -1 procent i przerywa ...czy cos trzeba jeszcze gdzies ustawic ?nigdy takich problemow nie mialem ..jesli nastawiam plyte cd-r tez nie pokazuje max 32 a ja zawsze nagrywam na x 16 i tez idzie chwile i przerywa ;)Bardzo prosze o podpowiedzi...dzieki z gory i Pozdrawiam Blazej
|
skorzystaj z tej rady
|
Pioneer DVD-R 105\106 Optyka
Ilość załączników: 3
Mam padnięty laser w DVR-106 i mam DVR-105 z padniętą elektroniką.
Lasery wyglądają identycznie ale nie mogę dojść po kodach czy są identyczne? Z wyglądu niczym się nie różnią ale nigdzie nie mogę znaleźć info jaki typ lasera był w tych modelach. Trochę mi szkoda przeszczepiać w ciemno i uwalić dobry laser od DVR-105-stąd też poszukuję info o OPU w tych modelach:) Załącznik 66780 Załącznik 66781 Załącznik 66782 |
Ja bym podstawił.
|
Jak będę pewny to tak zrobię;)-operacja jest już przygotowana -pacjenci przygotowani -zespół transplantologów w pogotowiu;)
|
Idź na całość!
;) |
Po moim doświadczeniu - na nagrywarkah Pioneer laser jest przestawiony z jedną nagrywarki na drugą pracuje źle nawet na jednakowych modelach - sprawdzał na DVR-112, DVR-116, DVR-216 i DVR-217, nagrywarka z nierodzonym laserem pracuje, lecz niestabilnie (długie rozpoznanie dysku, niestabilne czytanie, niestabilna jakość zapisu) - by spróbowałem odnowić elektronikę na DVR-105, że właśnie niesprawny w niej?
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:39. |