![]() |
powiem tak
wybralem sony i niemam takiego problemu, :jupi:
a tak na powaznie, przeinstaluj program do nagrywania, bo nie wydaje mi sie zeby to byla wina nagrywarki:idea: |
pioneer 105 "power calibration error"
od jakiegos czasu podczas prob wypalenia z predkoscia 2x pojawia sie komunikat "power calibration error" testowalem na nosnikach princo data write i esperanza , na szczescie plyta nie pada i mozna daje sie nagrac z predkoscia 1 x . Nie wydaje mi sie zeby byla to wina nosnikow gdyz dawniej spokojnie sie nagrywaly z z pr. 2 x zreszta znajomy ma ta sama nagrywarke i podobnych problemow nie ma. upgrade biosu do 1.21 tez nie pomogl. Wie cos ktos moze na ten temat?
|
Cytat:
Jeden wniosek z tego nie kupujucie datexa, tylko mąkę, może naleśniki wyjdą!!! Z całym szacunkiem dla importera "x" |
Datexy
.
:cisza: Jedno jest pewne - nie robią ich w Polsce. Wszystkie datexy wyglądają jak kupowane hurtem (kontenerami ? :D :D) w szpindlach albo nawet luzem w kartonach (Chiny, Tajwan czy Indie), a potem dokupują pudełka i ręcznie pakują oraz foliują na prymitywnej foliarce - dlatego nie ma etykiety (w pudełku) ani firmowej owijki foliowej (na pudełku). Datex to marka wymyslona przez polskiego importera płytek i tyle. Nieprzymierzając datex to marka typu Leader Price czy Tip z marketów. Jak ktos kupuje i jest zadowolony - to juz jego sprawa! 8) 8) 8) . |
Cytat:
|
Cytat:
|
z tego co wiem na pioniera dają rok gwarancji (dlatego wybrałem Lg :)) Nagrałem już kilka datexów i na razie jest ok.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Co do programu to moge potwierdzic tylko fakt, iz odpowiada on za kompatybilnosc, np. plyta nagrana nero 5.5.9.17 nie chciala dzialac w pionku, a recordnow max juz tak. Na szczescie szybko sie tym zajeto i nagrana w nero 5.5.10.7b juz w pionku smiga. Dzis testuje 5.5.10.15. Nic mi nie wiadomo, jakoby zastosowanie innego programu powodowalo, ze tania kiepska plyta sie nagra. Nie wydaje mi sie, by nosnik byl w stanie sie "naprawic". Bo widzisz... w moim przekonaniu tanie plytki zapewne nie spelniaja jakichs tam norm, ich masowosc powoduje, ze sa takie a nie inne. Mysle, ze nie bez przyczyny esperanza, tdk czy verbatim nie produkuja dvd-r w szpindlach. Zupelnie juz by the way: W marcu esperanza zapowiada dvd-r 4x i dvd-r 9,4GB. Cen jeszcze nie znam, ale mocno mnie ciekawi czy 2x nie stanieje... |
Cytat:
Do domi1971: Z tańszymi płytami - jak czytałem na zachodnich serwisach - czesto mogą być błędy odczytu. Proponowali tam rozwiązania: kupić płyty z innej dostawy, czy też zmienić program do nagrywania Pozdrawiam, Marek |
Kup markowe.. Try this -> TDK, Verbatim :)
|
ludziska przechwaliłem te datawrite , nowa paczka i karzda sie wypala ale staje w odtwarzaczu po chwili i ma taki dziwny mdławy odcien !!! nie wiem czy trafiłem zle czy co z nagrywarką ( w co watpie ) ale nie mam innych cd zeby to sprawdzic
|
Cytat:
|
A płytki datex?
.
:cisza: Jak płytki datex na Pionierze - próbowaliscie? ??? ??? 8) 8) 8) . |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:35. |