Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pioneer DVR-S101\S201\S303\DVR-103\A03\104\A04\105\A05\106\A06\107 \A07\108\ A08\ (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pioneer-dvr-s101-s201-s303-dvr-103-a03-104-a04-105-a05-106-a06-107-a07-108-a08-22662/)

zorg 14.03.2003 01:54

powiem tak

wybralem sony i niemam takiego problemu, :jupi:

a tak na powaznie, przeinstaluj program do nagrywania, bo nie wydaje mi sie zeby to byla wina nagrywarki:idea:

BOBER_24 13.03.2003 23:29

pioneer 105 "power calibration error"

od jakiegos czasu podczas prob wypalenia z predkoscia 2x pojawia sie komunikat "power calibration error" testowalem na nosnikach princo data write i esperanza , na szczescie plyta nie pada i mozna daje sie nagrac z predkoscia 1 x . Nie wydaje mi sie zeby byla to wina nosnikow gdyz dawniej spokojnie sie nagrywaly z z pr. 2 x zreszta znajomy ma ta sama nagrywarke i podobnych problemow nie ma. upgrade biosu do 1.21 tez nie pomogl. Wie cos ktos moze na ten temat?

nacki 04.03.2003 18:36

Cytat:

Luzaczek napisa***322;(a)
W datexach duzo zalezy od partii. Ostatnio mialem 5. Jedna wypalona marnie, 2 w ogole nie do rozpoznania w nagrywarce, 2 nie zaryzykowalem. Golym okiem widac bylo jakies zacieki na plytce. Arcomp informowal zreszta o felernych partiach datexow. Chytrze - zwracaja kase na nienagrane. Reszta ICH bledow to juz TWOJ koszt.
Jestem pracownikiem pewnej hurtowni kupowałem właśnie z firmy "x" -(importer zresztą jak się określa) nieszczęsne płyty datex, również był z nimi problem, postanowiłem je zarelamować. Pierwszą partię wymnieniono mi oczywiście bez problemów, przy drugiej kazano podjechać do nich z komputerem bo to oczywiście- a może i napewno wina nagrywarki. Dopiero za trzecim podejściem szef firmy "x" ze stwierdzeniem że on handluje płytami dvd "jak mąką" wymienił je na wolne od wad.
Jeden wniosek z tego nie kupujucie datexa, tylko mąkę, może naleśniki wyjdą!!!
Z całym szacunkiem dla importera "x"

baski 04.03.2003 17:53

Datexy

.

:cisza:

Jedno jest pewne - nie robią ich w Polsce.

Wszystkie datexy wyglądają jak kupowane hurtem (kontenerami ? :D :D) w szpindlach albo nawet luzem w kartonach (Chiny, Tajwan czy Indie), a potem dokupują pudełka i ręcznie pakują oraz foliują na prymitywnej foliarce - dlatego nie ma etykiety (w pudełku) ani firmowej owijki foliowej (na pudełku).

Datex to marka wymyslona przez polskiego importera płytek i tyle.

Nieprzymierzając datex to marka typu Leader Price czy Tip z marketów.

Jak ktos kupuje i jest zadowolony - to juz jego sprawa!

8) 8) 8)

.

Luzaczek 04.03.2003 15:28

Cytat:

grunger napisa***322;(a)
z tego co wiem na pioniera dają rok gwarancji (dlatego wybrałem Lg :)) Nagrałem już kilka datexów i na razie jest ok.
W datexach duzo zalezy od partii. Ostatnio mialem 5. Jedna wypalona marnie, 2 w ogole nie do rozpoznania w nagrywarce, 2 nie zaryzykowalem. Golym okiem widac bylo jakies zacieki na plytce. Arcomp informowal zreszta o felernych partiach datexow. Chytrze - zwracaja kase na nienagrane. Reszta ICH bledow to juz TWOJ koszt.

Luzaczek 04.03.2003 15:26

Cytat:

Datexow raczej nigdzie nie uswiadczysz, mam wrazenie ze te plyty sa tylko w polsce... a napis "www.datex.com.pl" na nich nadrukowany tez o czyms swiadczy. Sa to poprostu zapewne przedruki jakies marki... ale jakiej? ???
Podobnie jest z esperanza... no ale wiesz... skoro my mozemy sciagac od nich, to myslalem, ze moze oni tez cos i u nas kupuja :-) Swoja droga jesli w USA potrafia wyprodukowac za 0,50$/szt. to czemu polski producent produkuje po blisko 2$/szt i to jeszcze w jakosci marnej? Wiem, wiem... mniejszy zbyt, ale i tansza sila robocza.

grunger 04.03.2003 06:55

z tego co wiem na pioniera dają rok gwarancji (dlatego wybrałem Lg :)) Nagrałem już kilka datexów i na razie jest ok.

Martin_TP 04.03.2003 04:27

Cytat:

Luzaczek napisa***322;(a)
Nie znalazlem nic o Esperanzach ani Datexach... A szkoda, bo zwykle ludki na zachodzie pala jak

Datexow raczej nigdzie nie uswiadczysz, mam wrazenie ze te plyty sa tylko w polsce... a napis "www.datex.com.pl" na nich nadrukowany tez o czyms swiadczy. Sa to poprostu zapewne przedruki jakies marki... ale jakiej? ???

Martin_TP 04.03.2003 04:22

Cytat:

marek_cz napisa***322;(a)
Na http://www.camino.pl - w tym momencie nie mają OEM-ów. Są tylko BOX-y po 1332zł z VAT.
Hymm.. a jak wyglada sprawa gwarancji? 1 rok.. 2.. ?

Luzaczek 03.03.2003 09:03

Cytat:

Z tańszymi płytami - jak czytałem na zachodnich serwisach - czesto mogą być błędy odczytu. Proponowali tam rozwiązania: kupić płyty z innej dostawy, czy też zmienić program do nagrywania
Nie zawsze z tanszymi... memorexy podobno sa koszmarne i wcale nie najtansze. Ale oczywiscie generalnie masz racje. Z plyt, ktore sprawiaja problemy (od razu lub po jakims czasie) wyroznia sie zdecydowanie Princo i memorex (w Polsce ich nie widzialem). Datawrite tuz po nich, czesto Optodisc. Nie znalazlem nic o Esperanzach ani Datexach... A szkoda, bo zwykle ludki na zachodzie pala jak dzikie - w sklepach mozesz zamowic np. 500szt jednej marki - dla mnie czad - juz wyobrazam sobie jak ktos kupuje w Polsce taki szpindel za jedyne 3000zl :-)

Co do programu to moge potwierdzic tylko fakt, iz odpowiada on za kompatybilnosc, np. plyta nagrana nero 5.5.9.17 nie chciala dzialac w pionku, a recordnow max juz tak. Na szczescie szybko sie tym zajeto i nagrana w nero 5.5.10.7b juz w pionku smiga. Dzis testuje 5.5.10.15.
Nic mi nie wiadomo, jakoby zastosowanie innego programu powodowalo, ze tania kiepska plyta sie nagra. Nie wydaje mi sie, by nosnik byl w stanie sie "naprawic". Bo widzisz... w moim przekonaniu tanie plytki zapewne nie spelniaja jakichs tam norm, ich masowosc powoduje, ze sa takie a nie inne. Mysle, ze nie bez przyczyny esperanza, tdk czy verbatim nie produkuja dvd-r w szpindlach.

Zupelnie juz by the way: W marcu esperanza zapowiada dvd-r 4x i dvd-r 9,4GB. Cen jeszcze nie znam, ale mocno mnie ciekawi czy 2x nie stanieje...

marek_cz 03.03.2003 06:50

Cytat:

Martin_TP napisa***322;(a)
Oo... :o Gdzie tak tani mozna dostac? :chytry:
Na http://www.camino.pl - w tym momencie nie mają OEM-ów. Są tylko BOX-y po 1332zł z VAT.
Do domi1971:
Z tańszymi płytami - jak czytałem na zachodnich serwisach - czesto mogą być błędy odczytu. Proponowali tam rozwiązania: kupić płyty z innej dostawy, czy też zmienić program do nagrywania
Pozdrawiam,
Marek

Martin_TP 03.03.2003 01:48

Kup markowe.. Try this -> TDK, Verbatim :)

domi1971 02.03.2003 23:22

ludziska przechwaliłem te datawrite , nowa paczka i karzda sie wypala ale staje w odtwarzaczu po chwili i ma taki dziwny mdławy odcien !!! nie wiem czy trafiłem zle czy co z nagrywarką ( w co watpie ) ale nie mam innych cd zeby to sprawdzic

Martin_TP 02.03.2003 21:44

Cytat:

Ostatnio kupiłem ją w OEM-ie za 1176zł z VAT. Jestem z niej zadowolony :)
Oo... :o Gdzie tak tani mozna dostac? :chytry:

baski 02.03.2003 20:24

A płytki datex?

.

:cisza:

Jak płytki datex na Pionierze - próbowaliscie?

??? ???

8) 8) 8)

.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:35.