![]() |
To podeślij mi tego biosa panikor, jeżeli masz. Bede wdzieczny
|
Ja natomiast nie mam problemu z pionkiem A-05 i princo x4
bios najnowszy 1.30....choc nieco zhackowany info od biosu Drive: Pioneer DVR-105/DVR-A05 (DVD-R/RW Burner) Firmware Rev.: v1.30 Patch: RPC-1 (Region Free) + 2x speed for RITEKG03 Date: 2003.03.28 - 00:39 Author: Gradius Release Notes: This firmware will allow you to burn RITEKG03 DVD-R media at 2x (but removes 2x speed for TAIYOYUDEN) mozliwe ze mam po prostu szczescie:) |
JA TEZ MAM PIONEERA I TEN SAM PROBLEM ,MIMO ZE BIS NIE MAM NAJNOWSZY,
MOJA RADA ZMIEN PŁYTKI NA ESPERANZE X4 I PROBLEMY SIE SKONCZA JA TAK ZROBIŁEM I JEST OK |
Nie mam Pioneera ale bylem swego czasu blisko jego kupna i dosc dokladnie znam potencjalne problemy z nim zwiazane. Mam wrazenie, ze Twoj problem wynika z faktu posiadania najnowszego bios'u. Pioneer dosc ordynarnie blokuje w biosie czesc nosnikow.
|
Jak nagrać na Pionerze 105 te płytki Princo x 4
Niech toś mi pomoże w tym jak nagrać płytki Princo x 4 ponieważ mam najnowszy bios i mi nagrywają się tylko x2.
Może na XP nie idzie szybciej bo nie wiem co już innego można sprawdzić!!! Mam również najnowszego Nero i jak wybiore x 4 to płytka po minucie wyleci z napędu , a nero napisze że kalibracja mocy lasera nie powiodła się!!! |
Nie...tu chodzi o licznik zmiany regionu przez ciebie...na w windowsie w preferencjach nagrywarki..albo czasami w jakims programie do nagrywania mozna to tez zrobic..np. dvd decrypter.:)
btw. nie wiem czy ktos to pisal jest juz hack do biosu..umozliwiajacy cofniecie sie do starszego i wgranie dowolnego innego..dla A-05 oczywiscie.. choc tera jade na 1.30 zhackowanym--i poprawionym. link do cofniecia biosu... http://gradius.rpc1.org/dvr/a05_downgrade.zip D:\a05\upgdvd /F -tak wyglada komenda a tu link do artykulu tworcy http://forum.firmware-flash.com/viewtopic.php?t=12265 ilink do faq http://forum.firmware-flash.com/viewtopic.php?t=12632 strona forum z tematem dvd..dosyc dobra jesli idzie o problemy z biosami/nagrywarkami/napedami zrobilem to jak tylko to wyszlo i wsio bylo oki... potem mozna wachlowac wgrywac inne wersje(mam wszystkie sciaganiete :) tematy przyklejone zasluguja na uwage. !!!Oczywiscie nie musze przypominac ze wszelkie zabawy z biosem moga byc niebezpieczne dla nagrywarki przy niewlasciwym postepowaniu albo przy "sile wyzszej"!!! :D |
Pioneer a05 a kody regionalne
Kupiłem niedawno nagrywarkę pioneera 105, do nagrywania filmów wykorzystuję programy DVD Decrypt i ifoedit.
W instrukcji obsługi nagrywarki znalazłem taką informację: "Regionalne kody mogą być zmieniane tylko 5 razy włącznie z pierwszym ustawieniem. Ostatnia zmiana będzie zatem ostateczną." Mam pytanie w związku z tym czy po nagraniu 5 różnych filmów o różnych kodach regionalnych moja nagrywarka przestanie czytać inne kody i zostanie na ostatnim z kopiowanych? Proszę o pomoc jestem laikiem w tych sprawach. Pozdrawiam i dziękuję. adberni@poczta.fm |
Trudne pytanie , raczej duzo wypalam ale nie tasmowo to znaczy raczej caly czas cos innego a nie np 1 tytul 10 razy , ale fakt jest taki ze duzo wypalam , boje sie teraz oddac ja na gwarancje bo nie wiadomo czy uznaja a jak sie dowiadywalem to jesli nie uznaja gwarancji to jeszcze mnie za testy zdrowo wykasuja podobno (komputronik) wiec wolabym miec pewnosc teraz to juz wogole nic nie wiem jedno jest pewne ze 2x wypalac nie chce ta moja a u znajomego nie ma na tym samym modelu zadnego problemu x1 ida wszystkie plyty i wszystko ok chodzi ale single speed mnie nie urzadza.
|
Cytat:
Jeszcze jedno, czy problem występuje przy taśmowym wypalaniu większej ilości płyt jedna po drugiej, czy przy zwykłym wypalnaniu kilku sztuk dziennie ? |
Moze masz racje , ze to wina plytek ale u mnie to zjawisko ma charakter ciagly powiedzmy , ze uda mi sie nagrac 2 plyty x2 to nastepne 8 moge nagrac tylko x1 a komunikat power calibration error
pamietam jeszcze jak mialem stara nagrywarke teac x6 lub x8 cos takiego to jak zaczela sie psuc tak na dobre to co chwile wyskakiwalo cos takiego |
To ewidentna wina płytek. Mam tak samo na pioneer 104 v 1.41 i princo x2. Według mnie jest to pomijalna sprawa, przynajmniej na razie. Skala zjawiska to 5%.
|
Cytat:
|
TROCHE TYLKO:)
|
Tak sobie w duchu myslalem ze to nagrywarka ale nie chcialem wykrakac. Z ciekawosci spytam ile plyt wypalila?
|
zainstalowalem najnowsze nero i nadal to samo , wkrecalem tez do innego kompa wiec chyba w poniedzialek idzie na gwarancje niestety:(
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:35. |