![]() |
Cytat:
Wracajac do tematu... kiedys palilem ucieszony na princo. Potem chcialem skopiowac - juz sie nie dalo. Stad obawialem sie, ze u Ciebie moze byc podobnie. Na szczescie nie jest. |
Cytat:
Pozdrawiam, Marek |
tez jestem szczesliwym posiadaczem PIONEERA od 2 tygodni zaczołem wypalanie na akossach x2 i powiem ze sie załamałem bo co 2 sie zacinała ,poczytałem forum ,zakupiłem DATAWRITE x2 i na tych wypaliłem około 70płyt i ani 1sz nie spaliłem
|
Cytat:
Dopytuje, bo mialem sytuacje, w ktorej princo dzialalo w odtwarzaczu, ale wykres nero speed byl poszarpany i w polowie konczyl sie bledem. Oczywiscie nie dalo sie przegrac plikow na hdd, mimo - podkreslam - faktu, iz w odtwarzaczu film dzialal 100% poprawnie. |
Nagrywarkę mam od około tygodnia. Nie chciałem zrobić sobie przypału. Bo co by było jeśli bym kupił 50 czystych DVD-R (jak niektórzy zrobili), a tu lipa z odczytem tych płyt.
Na razie wypaliłem - zaznaczam od tygodnia - 5 filmów na Esperanzach 2x, a na Princo Pinco 2x - 5 filmów. Do Luzaczka: W ten wtorek dostanę nową porcję czystych płyt, więc do końca tygodnia sprawdzę czy na 10 sztukach Esperanz 2x i 10 sztukach Princo 2x Pioneer poprawnie nagrywa. Myśle, że na Princo 4x (ID Ritek G04 ???) Pioneer też będzie wypalał poprawnie Pozdrawiam, Marek |
Cytat:
|
Ostatnio kupiłem ją w OEM-ie za 1176zł z VAT. Jestem z niej zadowolony :)
Na razie testowałem ją na Esperanzach 2x (7zł)i Princo 2x(6zł)(obydwie z ID TDK). Mam jeszcze do sprawdzenia nośniki MediaSafe Datawrite 2x (6.50zł) i DataTrack 1x(8zł). Kopie wykonane: SmartRiper -> DVD2one -> Prassi PrimoDVD. Minusem jest to, że miała wgrany fabrycznie najnowszy bios 1.21 - większość ludzi twierdzi, że ten bios utrudnia nagrywanie na najtańszych nośnikach. Ale zawsze można znaleźć jakieś rozwiązanie. Pozdrawiam Marek |
Wlasnie tez jestem ciekaw.. bo wpadla mi w oko ta wypalarka.. a sony to inna bajka i nie te pieniadze... ???
|
Chyba nikt nie lubi....
.
Pioneera :buu: :buu: wszyscy gadaja tylko o SONY (( (( (( (( Czy ktoś w ogóle ma Pioneera i jest z niego zadowolony? :jupi: :jupi: :jupi: Ech.......:* . |
Pioneer DVR-A05 BOX
.
:cisza: Cze! Mam krótkie pytanka: Czy macie doświadczenia (pozytywne ;) ) z napędem Pioneer DVR-A05 - chodzi mi o wypalanie kopii zapasowych filmów DVD oraz gier PS2 (konsola z mod-chipem)? Na jakich płytkach najlepiej się sprawuje? Jak wyglada porównanie tego napedu z SONY DRU 500A - oprócz tego, że SONY jest +/- (Pioneer tylko -); Sony jest droższe i nie można go nigdzie dostać :( . Dzięki za wszelką informację. Pozdro :cisza: 8) 8) 8) 8) . |
ciezko powiedziec,,,po przyniesieniu do domu nagrywarki..pierwsza zecza jaka zrobilem to nowszy bios zaladowalem...nagryuwarka dziala stabilnieL)
|
Re
a dokładnie:
"Once updated to version 1.21, this drive will not revert to older firmware versions." |
Upgrade biosu Pioneer R-105
Znalazłem informację jakoby po upgradzie z 1.00 do 1.21( najnowszy) NIE można wrócić do 1.00... Czy to ma sens? Pionek R-105
|
A co z tym Pioneerem 104s czy tak mu zostanie w clonie czy w alcohol? Czy da się na to coś poradzić.
|
Każda nagrywarka ma wady i zalety. Nawet TDK czy Plextor ma ten problem.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:35. |