![]() |
Hymm.. to dziwne w takim razie ??? TDK to bardzo dobre plyty.. chyba ze trafila sie jakas parta z badziewnej fabryki.. A co do tego topiku to tutaj byla mowa o takim zjawisku ze koncowke filmu rwie. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=25947&page=6 Warto tez poczytac to: www.lordsmurf.com/media/dvdmedia.htm (ten artykul wyjasnia to i owo).
|
uzylem TDK, myslalem ze to dobre plyty :(
|
Jakich plyt urzywasz? Takie cos czasem potrafi sie dziac na slabych niemarkowych plytach. Pozatym byl tu taki temat opisujacy podobne zjawisko - ale niestety wyszukiwarka nie dziala... ???
|
Pioneer DVR-A04 i bledy w nagrywaniu
mam problem z plytami dvd video wypalonymi na nagrywarce Pioneer DVR-A04; plyty zacinaja sie podczas odtwarzania koncowek filmow; wyglada to tak jakby ostatnie scierzki byly wypalone niepoprawnie; czy ktos spotkal sie z takim objawem? jak sobie z tym poradzic?
Michal |
No to w przyszlym roku przyjdzie nam zmienic sprzet... :D Za rok bedza kolejne nowosci.. typu zapis 16x.. i takie tam :D
|
Cześć, przy okazji witam wszystkich, jestem tu nowy, mam tą nagrywarkę od dwóch tygodni a więc nie mam dużego doświadczenia, wypaliłem dwa filmy, używam dvd decryper i instant copy, wypalam nero, żadnych błędów, mój stacjionarny dvd panasonic czyta bez problemu zarówno "+" jak "-" oczywiście zaopatrzyłem się w płytki TDK, no to tyle
martwię sie tylko, że niedługo trzeba będzie wymieniac sprzęt, dowiadujemy się dzisiaj że za parę miesięcy będą nowe nośniki DVD+R DL 8,5 GB, nowe nagrywarki jeszcze bardziej doskonałe i pewnie drogie, ale w tej branży już tak jest |
Sotware.. no i urzywane plyty do tego - pamietaj na tanuch plytach sa takie numery ze nie dziala. Odrazu radze zapoatrzyc sie w nosniki Verbatim, TDK.. dyrekcja poinna byc zadowolona. A Pioneer A06 to bardzo dobry naped.
|
Cytat:
Ale "rób swoje, ryzyko jest Twoje" ;) . Jabba |
Pionner DVD A-06
Mam zamiar kupić dla instytucji w której pracuję ten właśnie typ nagrywarki. Będę nią palił płyty z filmami które bedą następnie odtwarzane zarówno na komputerach z różnym oprogramowaniem jak i na różnych stacjonarnych DVD. Ineresują mnie wszystkie za i przeciw wynikłe z osobistych doświadczeń, a nie z propagandy producenta. Jak nie będzie to wszystko chodzić to dyrekcja powiesi mnie nie będę mówił za co.
|
czy na serio nikt nic nie wie w tym temacie? ludzie...
|
Prassi Primo a Pioneer A06?
Mam takie pytanko, czy Prassi Primo obsluguje najnowszego Pioneera? pytam bo korzystam przede wszystkim z tego programu, a nie wiem czy bedzie dzialal na 106. i jeszcze jedno: czy istnieje taki zmodyfikowany bios do 106 jak do 105 dzieki ktoremu filmy dvd nie maja blokady szybkosci przy zrzucaniu na HDD i niektore plyty x1 mozna wypalac x2. z gory dzieki za szybka odpowiedz, pozdrawiam
|
Ja też niestety stawiam na nośniki .
|
Może po prostu te Platinum są do niczego. Mój Pionek pali plusy TDK bez problemów.
Jabba |
PIONEER DVR-A06....problem.... :(
Mam problem z moją nagrywarką DVD: Pioneer DVR-A06
Mianowicie mam ją od niedawna i zrzucam nią sobie dane z dysku. Nagrałem już nią bez problemu chyba 5 płyt DVD Esperanza (minusy). Wczoraj kupiłem kilka płyt Platinum (plusy) no i przy zrzucaniu danych z dysku, przy 99% wyskakuje taki oto komunikat: Error 00000200:75c82400 writing block 0021c3ec in Disc 01 Copy 01, Track 01 BID: 0021c3ec BOD: 0021c3ec Invalid field in CDB. Possibly buffer-underrun. GRI_WriteBlocks Nagrywanie się kończy, płyta do wyrzucenia - chociaż pokazuje na niej jeszcze troszkę wolnego miejsca to sesji się nie da zamknąć, a płytajest nie do odczytania :((( Co może być przyczyną, czyżby ta nagrywarka poprawnie nie obsługiwała czystych płytek "plusów" ??? Proszę o jakieś sugestie. Bubson 8) |
i jak tam z firmware http://pioneerdvd.rpc1.org/DVR-106D%...+%2012xRip.zip do 106D. działa wam dobrze? Mam dylemat czy instalowac to ustrojstwo.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:34. |