![]() |
Pioneer DVR A06 - power calibration error...
Od jakiegoś czasu mam koszmarne przeżycia z moją nagrywarką dvd...
Albo pokazuje, że nagrało ok. płytkę i po sprawdzeniu okazuje się, że tylko 98 % jest dobrze... Albo nie chce w ogóle nagrywać, bo stwierdza, że: power calibration error... Nie umiem też od początku na niej nagrać z overburningiem. Pokazuje, że nieprawidłowe ustawienia. Dopiero, gdy ustawię disc at once/96 nagrywa płytkę i choć ZAWSZE wywala mi, że jej nie nagrało, to z reguły nagrywa... Czy miał ktoś może podobne problemy z pioneerem? |
Ja mam Pioneerka DVR-107D i pali mi wszystko jak złoto. Oczywiście nie nagrywałem jeszcze na Esperanzach ale słyszałem już od znajomych że są z nimi problemy i to na różnych napędach. Nagrywam aktualnie na płytkach Media-Store 4x (wiem że to kicha ale nie miałem z nimi jak dotąd problemów). Po drodze były jeszcze innych Tajwańskich producentów i też nie było problemów. Wczesniej miałem model 106D i też wszystko było cacy. Aktualnie mam bios 1.13.
|
Cytat:
|
tak samo jak Pioneer 107D nagrałem już kilkanaście Esperanz i Platiniumów i zero błedów i do tego śmigają na stacjonarnym DVD idealnie jak i na konsoli Xbox,więc niewiem co autor tego wątku chciał od Pioneera :).
|
Cytat:
|
Cytat:
Polecam TDK 880N - jeśli nie chcesz mieć problemów z żadną tania płytką - nagrywa nawet takie po 2.80 !! i to bezbłędnie !! |
Cytat:
http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...2500A&index=13 Znaczy sie ... sciemniaja ? :) |
PawSlodli--->musiałeś trafić na jakiś felerny egzemplarz,ponieważ posiadam te nagrywarke i pali idealnie Esperanzy i inne tanie nośniki więc coś tu niegra,napęd spisuje sie wyśmienicie. :spoko:
|
Problem z PIONEER DVR-105
Od pewnego czasu mam problem z wypalaniem pojawia sie komunikat BLAD KALIBRACJI MOCY LASERA probowalem pod Win98/XP Pro, Nero 5 do 6, zmienialem tez bios napedu nic z tego problem pozostal.
Do tej pory naped pracowal bez zarzuru na roznych nosnikach, fakt troszke plyt wypalil(moze zbyt duzo).Nie jest tez zanieczyszczony. Czy jest to usterka napedu????? Moze ktos mial cos podobnego?? |
Ja już od ponad miesiąca użytkuję ten modelik (wcześniej był A06) i czystym sumieniem mogę go polecać innym. Pali wszystko i na wszystkim. Czy to na tanich nośnikach czy drogich nie ma z nim problemów. Przy skanie błędnych sektorów zawsze jest 0 :). Filmy przegrane na tym Pioneerku chodzą bez problemu nawet na archaicznych odtwarzaczach stacjonarnych. Jak masz ten napęd na widelcu to go łykaj a nie pożałujesz. Do tego zaktualizuj sobie bios i będzie wszystko super.
|
Pioneer DVR 107
Witam,czy ktoś użytkuje może ten model?. I chciałby mi podpowiedzieć czy warto
kupić.Mam go prawie na widelcu.Pozdrawiam. |
Nikt mi nie pomoże?
|
Pioneer 107D i DVD-RAM
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Dziś tj. 31 marca 2004 nabyłem nagrywarkę DVD Pioneer'a model 107D. W kwestii wypalania płyt DVD jestem na razie zielony wiec dużo nauki( czyt. dużo czytania postów) przede mną. Wybrałem taki a nie inny model ponieważ: pioneer to pioneer no i posiada możliwość odtwarzania DVD-Ram'ów. No właśnie - i z tym mam już problem. Otóż posiadam stacjonarną nagrywarkę DVD Panasonic'a DMR E 50. Chciałem odtworzyć na komputerze programy nagrane na Panasonic'u a na płytce DVD-Ram. I lipa....:( W programie Power DVD pojawia się komunikat " Error Code: 89030000 Unknow file format. " Natomiast przy użyciu Windows Media Player obraz wprawdzie się wyświetla, ale jest bardzo zniekształcony - tzn. obraz wyświetla się w formacie cienkiego prostokąta. Takie samo zniekształcenie obrazu mam miejsce gdy płytkę odtwarzam pod V-player'em. Dodam tylko, że dźwiek odtwarzany jest bez zastrzezeń. Co może być tego przyczyną? Czy do poprawnego odtwarzania płyt DVD-Ram potrzebna jest jakaś nakładka? Za udzieloną pomoc z góry dziekuję :) Pozdrawiam Cadillac |
Cytat:
Jabba |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:38. |