![]() |
Co do firmware, upewnię się u sprzedawcy, z doświadczenie wiem , że wykorzystują każdą okazję, zeby odwalić reklamację.
Domowy sprzęt: Wilson 850 Tevion 3000 W kompie-LG DRD 8160B Wszystkie napędy czytają plus na 100%, w pracy nagrywam płytki na plusach i wszystkie są czytane, problem jest tylko z tym pionkiem. W pracy mam starą nagrywarkę NEC`a, która nagrywa tylko plusy. Jutro kupię kilka płyt z minusem i sprawdzę efekty. |
Aha, sprawdziłem przed chwilą, mam firmware 1.14
|
Musisz mieć pecha niestety :( I to dwa razy z rzędu. No cóż... do trzech razy sztuka ;)
A tak serio to też mam Pioneerka 108 i żadnych problemów. Bardzo ładnie czytają zarówno komputerowe napędy, jak i X-Box i PS2. Nagrywałem jak do tej pory głównie na TDK DVD+R 4x. PS. Co to z tym "wspieraniem" minusów. Czy rzeczywiście Pioneer lepiej pali ten rodzaj DVD'ków? |
Pioneer DVR-108 i Nero Infotool
Witam.
Zakupiłem nagrywarkę jak w temacie. Podłączyłem, odpaliłem Nero Infotool i się zdziwiłem. Oto co pokazał program: http://www.rkucharski.republika.pl/infotool.jpg O co chodzi??? Nigdzie nie ma zaznaczone, że nagrywarka obsługuje płyty DL. Poza tym: "Type: DVD-R/RW Combo Drive" ??!! Przeglądałem na zagranicznych stronach testy tej nagrywarki i tam Infotool pokazuje całkiem inaczej. Może mi ktoś napisać o co biega??? |
masz stara wersje progza
sciagnij najnowsze NeroTnfo Tool ze strony www.cdspeed2000.com i wgraj je do katalogu nero tam gdzie jest stare i powinno byc OK |
Dzięki za info. Zrobię tak jak mówisz. Ściągnołem też DVDInfoPro ale krzyczy o serial nr :>
|
Cytat:
:mruga: |
Nagrywarka pojechała do serwisu, jeśli uda mi się to wymienię ten szajs na NEC`a.
To była jednak wina nagrywarki, nagrałem płytki z minusem i z nimi nie było problemu, zamontowałem też dla testu w swoim kompie starą nagrywarkę NEC`a 1100, ngrałem płytkę z plusem i miodzio, wszystko grało. To przykre bo wcześniej miałem sporo sprzętów Pionnera, co jak co ale jakością zawsze mnie mile zaskakiwały, rekordzistą był PD7700 stacjonarny odtwarzacz CD grał u mnie w domu przez 11 lat i był 100% sprawny jak go sprzedawałem, zawiodłem się na tej firmie. |
Pioneer DVR-107D i nowe firmwares
Witam!
Na jakiś czas wypadłem z "obiegu" i teraz tak sobie patrzę - w moim pionku firmware 1.16 a tu dostępny już 1.21 :O Jakie macie zdania na temat fw powyżej 1.16? Co nowego wnoszą? Albo co zabierają? :> Nie wiem czy ładować nowy czy zostać przy obecnym, na którego nie mam powodów do narzekania. |
W zasadzie chyba tylko obsługa nowych nośników, pomiędzy 1.18 a 1.21 przy paleniu Verb lub TDK bez zmian (testy kprobe oczywiście na Litku).
Zmiana na nowy bios napewno nie zaszkodzi :spoko: |
pioneer DVR-107D
witam. problem polega na tym, ze predkosc zrzucania obrazu i nagrywania dvd za pomoca alkohol 120% to jakies 1,5X. mam zainstalowany soft 1.18. ustawiam najwieksze mozliwe wielkosci ale nic to nie daje. ostatnio stawialem system w kompie. problemy zaczely sie wlasnie po tym. bede wdzieczny za informacje. pozdrawiam
|
problem z pioneer DVR-107D
witam. problem polega na tym, ze predkosc zrzucania obrazu i nagrywania dvd za pomoca alkohol 120% to jakies 1,5X. mam zainstalowany soft 1.21. ustawiam najwieksze mozliwe wielkosci ale nic to nie daje. ostatnio stawialem system w kompie (win 2000). problemy zaczely sie wlasnie po tym. bede wdzieczny za informacje. pozdrawiam
|
powłączaj DMA i zainstaluj Aspii
|
dzieki. jeszcze wytlumacz mi jak 5-letniemu dziecku co to jest DMA i Aspii :). pozdrawiam
|
dzieki. wlaczylem DMA i po krzyku. pozdrawiam
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:06. |