![]() |
Cytat:
zobacz tu http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...74&postcount=6 i tu http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...69&postcount=9 |
Cytat:
|
Chipset jest ten sam (podobnie bylo chyba z Pionkiem 107 i NECiem 2500) - mimo to napedy sie diametralnie roznia.
|
Pioneer A07XL & DL ?
Witam
Czy może już ktoś z was wie czy można Pioneer A07XL , zaczarować na DL ***8211; ostatnim jego BIOS.em jest 1.20 Cos słyszałem na temat przeróbki na DL , ale nie chcę się wypowiadać ***8211;bo za mało słyszałem- Pozdrawiam :piwo: |
No w pysk!!!!
Ale forum!!! Chcę prostej info od weteranów palenia, a nikt nie odzywa się.
Czy nikt nie może napisać paru słów jak wgrać bios do Pioneera??????? |
Cytat:
Ja mam teraz chyba 1.18 , ale poprostu wgrałem i już ! |
Bios do Pioneer 107
Sorry za nowy temat, ale pytałem w dwóch innych i bez konkretnej odpowiedzi. Zaczynam nowy, może rzuci się do oczu komuś, kto miał podobny problem. A mianowicie nagrywarka Pioneer 107D i bios 118:
Pracuję na systemie XP, płyta główna S-ATA. Robiłem próbę wgrania biosu do nagrywarki spod WIN i DOS'a, bez efektu. Tackę miałem wsuniętą i wysuniętą (choć nie wiem jakie to może mieć znaczenie- ale takie porady były). Na chwilę obecną nagrałem już na tej nagrywarce sporo płyt (zrezygnowałem z WinOnCD - teraz mam Nero) pracuje bez zastrzeżeń na wszelkich nośnikach, tak więc bez nowego biosu mogę żyć dalej. Tylko nie potrafię przejść do porządku dziennego nad czymś, co może być zrobione, a nie jest. A jeszcze gorzej, że nie wiem dlaczego. Wcześniej miałem Plextora CD-RW, tam z nowym firmwarem nigdy nie było kłopotu. Podpowie ktoś coś??? Pozdrowiska |
co powiecie o DVD-+R/RW DL Pioneer DVR-108
jak w temacie czy warto kupić taki palnik DVD-+R/RW DL Pioneer DVR-108 .Lub coś innegow tym samym przedziale cenowym.
|
krótko ...masz biosa 1.18 i chcesz wgrać go do Pioneera 107D. Jakieś komunikaty ci wyskakują?
|
Oto co następuje
Cytat:
Taki komunikat, niezależnie czy uruchamiam z win czy dos'a. W przypadku uruchamiania spod WIN są te komunikaty w oknie wiersza poleceń i w okienku Windowsa. Bios jest ze strony Pioneera. Jeśli chcesz mi pomóc a masz może Skype to podam Ci na pocztę swój login. Dzięki P.S. Może jakieś znaczenie ma układ: na jednej taśmie podłączone są do płyty ten nieszczęsny Pionieer i LG CD-RW. P.S.2 Nie ma to raczej znaczenia, odpiąłem LG i dalej to samo. |
|
Cytat:
|
|
Cytat:
przed zakupem Pioneera miałem kilka modeli Lite-on'a (411,811,812 i 832)i musze powiedzieć że ten ostatni 832 nie był zły ale brakuje im jeszcze do Pioneera z którego jestem naprawde zadowolony |
A może jednak Nec 3500A :>
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:58. |