![]() |
Cytat:
|
|
Pioneer DVR-107D i płyty 800mb
Witam wszystkich !!
Mam nagrywarkę Pioneer DVR-107D i informacjach na temat tej nagrywarki na stronie cdrinfo jest podane że obsługuje overburning ale jak wejde na właściwości nagrywarki przez nero jest podane że nie obsługuje overburningu i nie mogę nagrać płyty mając zaznaczoną obcję : zezwalaj na overburning w preferencjach nagrywarki. Tak samo podane jest że czyta i nagrywa płyty 800mb , a wrzucając do napędu płytę 870mb pokazuje nero w informacji o dysku że jest to plyta o pojemności 700mb .Jak postąpić z tą nagrywarką aby chociaż nagrywała płyty 800mb . Pozdrawiam wszystkich |
Co do nero, to zainstaluj najnowsze, zainstaluj również Force ASPI 1.7, włącz DMA wtedy powinna uaktywnić się funkcja OVerburning, a to że nero pokazuje płyte ~700MB to normalka, nigdy nie zobaczysz [chyba że o czymś nie wiem?? :)] np. 870MB....
|
Cytat:
|
booktype w Pioneer DVR-108
witam
czy jest jakis zmodyfikowany bios do tej nagrywarki pozwalajacy ustawic booktype dla dvd+r ? bo o ile sie nie myle dla dvd+r dl ma automatycznie na dvd-rom. pozdro, Marcin |
Nie ma:'(
|
no pionek tylko ma dla DL :(
|
Pioneer 108 firmware
witam
czy pamieta ktos strone na ktorej bylo firmware z RPC ? gdzeis m sie przewinelo RPC2 do 108 ale nie moge znalesc tej strony. pozdro. |
Pioneer 107D
Witam,
mam problem z Pioneerem 107D. W momencie wlozenia plyty do napedu sytem (XP) sie wiesza ZAWSZE gdy tylko slysze ze czytnik zaczyna pracowac. Dzieje sie tak zawsze gdy wkladam dowolna plyte do czytnika na pracujacym systemie. Gdy uruchamiam komputer z plyta w srodku moge normalnie pracowac. Dodam tylko ze na poczatku niektore programy nie widzialy plyt w napedzie wiec poczytalem forum i zainstalowalem firmware 1.18 - najnowsze jakie znalazlem na stronie pioneera i zainstalowalem sterowniki ASPI (ForceASPI 1.7) Co zrobic zeby to k.... stwo zaczelo dzialac normalnie. Wszelkie uwagi/wskazowki/rozwiaznia mile widziane. Adam |
Pioneer DVR 108 vs. DVR A-08 ???
Witajcie!
Mam pytanie, czy oplaca sie dawac dodatkowa kase na model A-08, ktory jak czytalem rozni sie tylko wygladem (ladniejszy) i poziomem glosnosci (cichszy) od modelu 108 ? Roznica w cenie to okolo 50$. Co myslicie?? Bubson 8 ) |
Cytat:
A co w A-08 piszczy ? to niewiem ! 50$ daje do myślenia . Wartało by zaglądnąć :taktak: |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Teraz nie ma już żadnych wątpliwości :mruga: Szkoda, że dokończyłeś tego posta :buu: |
Cytat:
|
Cytat:
Ale nieźle to wyglądało :wow: :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:22. |