![]() |
Cytat:
I tak wszyscy wiedzą, że autor miał na myśli: "inteligentny inaczej", no nie? :> Koluniu! Jeśli już coś mówisz - to mów to z sensem Bo niechcący mogę pomylić cię z kredensem *******ić trzy po trzy jest nie sztuka I co na myśli miał autor szukać Co twa odpowiedź tu wniosła? Ty mnie tu nie ucz rzemiosła Gadaj zdrów bla bla i to i owo Sztuką jest odpowiednie dać rzeczy słowo :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
o RPC-1 (Region Free): Remember, patching your drive to region free is only half the job. A region free drive will not turn your system region free by itself. For more info, please read http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=239 o 12xRip (Unlimited ripping speed): The official firmware from Pioneer limits the ripping speed on video discs. This limitation has been removed. 12x is only the maximum THEORETICAL speed that the drive can achieve, but not the sustained speed you are likely to get when ripping. Most DVD's will start ripping around 2x to 4x and end up around 8x or 10x. THIS is normal. o nx4all : All *workable* speeds for all media! This firmware allows you to select ALL burning speeds on ALL media. The official firmware from Pioneer only allows a limited set of Pioneer approved media to use these specific speeds but this patch removes that limitation. It should NOT alter the write strategies for approved media however. PROPER BURN OF NON APPROVED MEDIA IS NOT GUARANTEED! |
Cytat:
:ognicho: |
Hm, to co daje ten hack na bios'ie poza paleniem płytek poza zdjęciem ograniczeń prędkości?
|
nie obsluguje
|
nie interesowalem sie tym ale popatrze :)
|
Ja też nie patrzę na DL jako główne kryterium, nie ma dla mnie różnicy czy coś się nagra w 10 min czy 30, nie jestem hurtownikiem. Nie mam nagrywary, prawda, ale w sumie nie widzę modelu odpowiedniego dla mnie ;) Sam skok z 700MB CD-R na ponad 4GB DVD jest dla mnie skokiem wystarczającym przy archiwizacji. Nie zgodzą się amatorzy filmów, no ale akurat ja nie mam aż takiej żyłki filmowca ;) Brałbym NECa 2500, tylko ten cholerny odczyt... Bo co za sens kupować wypalarkę i zaraz drugi napęd do odczytu? Zobaczymy co wykaże róznica NEC 3500 @ Pionek 108. Szriteonit odpada, miałem kilka CDRW i wszystko padło prędzej czy później. Co nie zmienia faktu, iz jest to sprzęt tani przez co popularny, i jak ja to mówię "TEŻ nagrywa" ;) Pionek faktycznie nie wybija się awaryjnością, co widać po tym forum chociażby.
Pytanko do PROBIN'a - ten pionek umożliwia zmianę Booktype? |
Cytat:
Tylko tu akurat nie stopniowałem argumentów :D |
Cytat:
Jabba |
Cytat:
I to na poziomie :spoko: |
Ilość załączników: 1
A tu pliczek z kprobe jak nagrywa pioneerek na shakowanym biosiku
Plyta verbatim dvd-r 4x nagrana 8x W tej chwili sprzedaje je po 3.50 za sztuke (Wroclaw) - dla czytelnikow cdrinfo of course :D Załącznik 9672 |
Cytat:
No i ze wszystkimi można się zgodzić :mruga: |
Ja kupilem Pioneera z kilku powodow:
1. Nie wyje jak liteon przy odtwarzaniu 2. Powtarzalnosc dobrych egzemplarzy jest duzo wyzsza niz w liteonie (wiem bo pracuje w branzy) 3. Roznica w cenie zadna (dalem 350zl) 4. Po ha mi DL skoro plyta nagrywa sie 50 minut i kosztuje w piz..... - beda tansze -> napewno ale wtedy ja moge sobie kupic nastepna nagrywarke, ktora bedzie nowsza i szybsza |
Cytat:
I nie ma za co przepraszać! :nie: W końcu musimy sobie pomagać, nie? :taktak: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:22. |