Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pioneer DVR-S101\S201\S303\DVR-103\A03\104\A04\105\A05\106\A06\107 \A07\108\ A08\ (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pioneer-dvr-s101-s201-s303-dvr-103-a03-104-a04-105-a05-106-a06-107-a07-108-a08-22662/)

Gregorio 30.07.2004 14:25

Fakt. Nie wiem, co ludzie w nich widzą, bo to badziew nieprzeciętny. Jakim cudem w rankingach wyprzedza Pionieer'a, TDK czy Teac'a? Nie mam pojęcia. :blee: :rotfl:

probin 30.07.2004 16:13

zaraz sie nam zwala obroncy :)

Leoni 31.07.2004 07:01

Tak duzo jest postow dotyczacych Liteon-a poniewaz jest tak duzo problemow z nimi. Pioneer = malo problemow czyli malo postow :) ..
Moze niech posiadacze Pionkow opisza swoje wrazenia z pracy tych nagrywarek..Ja moja 107D mam od czerwca..nagralem juz ponad 80 plyt (same Mediastory po 3zl)...teraz kupilem w promocji w Geant 90 sztuk po 1.99 za sztuke bo Beverly Hills ma te letnia promocje na filmy za darmo...moj Pioneer teraz nagrywa jak szalony...rezultat: WSZYSTKIE PLYTY NAGRANE PERFEKCYJNIE..ANI JEDNA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu...Pozdro dla wszystkich posiadaczy Pionkow..

Gregorio 31.07.2004 12:07

Jak napisałem na początku, mam Pionieer'a 107D. Nagrywa idealnie. Padły 2 płytki przez ponad 3 miesiące (na ok. 100), ale tylko z mojej winy, a dokładniej przez to, że miałem bios nxall i wypaliłem jakiś shit x2 z prędkością 8 :D Nagrywać chciałem x2, ale czemu tak nie robiłem wiadomo z tematu postu. Konsola mimo to widziała, ale gra się zawieszała.
Pionka kupiłem za namową kumpla, który na jakims starszym modelu nagrał setki gier (taki zawód... :D Chciałem Liteon'a, ale wybił mi to z głowy. On miał jakiś czas i żałował.
Jak dla mnie Liteon może być, ale nie dla maniakalnych wypalaczy. Najwyżej do biura, gdzie nagrywa się jedną płytę na kilka miesięcy ;)

VIZZARD 31.07.2004 13:12

Cytat:

Napisany przez Leoni
Tak duzo jest postow dotyczacych Liteon-a poniewaz jest tak duzo problemow z nimi. Pioneer = malo problemow czyli malo postow :) ..
Moze niech posiadacze Pionkow opisza swoje wrazenia z pracy tych nagrywarek..Ja moja 107D mam od czerwca..nagralem juz ponad 80 plyt (same Mediastory po 3zl)...teraz kupilem w promocji w Geant 90 sztuk po 1.99 za sztuke bo Beverly Hills ma te letnia promocje na filmy za darmo...moj Pioneer teraz nagrywa jak szalony...rezultat: WSZYSTKIE PLYTY NAGRANE PERFEKCYJNIE..ANI JEDNA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu...Pozdro dla wszystkich posiadaczy Pionkow..

Uwaga walą obrońcy :worek_tre

Właściwie - trzeźwo myślący :D

Najlepszy jest ten kawałek

Który zakrawa na wałek:

Cytat:

Napisany przez Leoni
WSZYSTKIE PLYTY NAGRANE PERFEKCYJNIE

Niezły LOL :D

A może powiesz mi - na jakiej podstawie tak sądzisz?

Bo chyba nie na podstawie tego, że płyta się nie skopała i że chodzi w każdym odtwarzaczu :>

Bo teraz tak:

Jeżeli mam BTC i i powiem ANI JEDNA PŁYTA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu - to znaczy, że płyta nagrała się perfekcyjnie? No to mam za***isty sprzęt :tak!:

Jeżeli mam BenQ i i powiem ANI JEDNA PŁYTA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu - to znaczy, że płyta nagrała się perfekcyjnie? No to mam za***isty sprzęt :tak!:

Jeżeli mam Liteona i i powiem ANI JEDNA PŁYTA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu - to znaczy, że płyta nagrała się perfekcyjnie? No to mam za***isty sprzęt :tak!:

No tak!

Czyli tak samo za***isty jak Pioneer

Wierzę, że to dobry sprzęt ale niech ktoś mnie przekona - tylko nie takimi argumentami :mruga:

Leoni 31.07.2004 15:25

Co do jakosci nagrania tych plyt to wiem ze sa dobrze nagrane chociazby dlatego, ze tych nagranych sobie robie dalsze kopie....i nie mam z nimi problemow

VIZZARD 31.07.2004 15:48

Cytat:

Napisany przez Leoni
Co do jakosci nagrania tych plyt to wiem ze sa dobrze nagrane chociazby dlatego, ze tych nagranych sobie robie dalsze kopie....i nie mam z nimi problemow

To zupełnie tak jak na moim Litku 812@ :taktak:

jumpman 31.07.2004 17:36

Mam pytanie: czy istnieje mozliwosc wypalania DL tym Pionkiem? ??? Ktos cos wie na ten temat? Dzieki. Pozdrawiam

VIZZARD 31.07.2004 17:45

Cytat:

Napisany przez jumpman
Mam pytanie: czy istnieje mozliwosc wypalania DL tym Pionkiem? ??? Ktos cos wie na ten temat? Dzieki. Pozdrawiam

Ile razy można powtarzać:

Na chwilę obecną nie ma takiej możliwości :nie!:

Chyba, że ktoś zaadaptuje bios z DVR-108 :D

jumpman 31.07.2004 17:46

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Ile razy można powtarzać:

Na chwilę obecną nie ma takiej możliwości :nie!:

Chyba, że ktoś zaadaptuje bios z DVR-108 :D

:spoko: Ok, nie wiem jak ja to szukalem ale nie znalazlem, sorry!!

VIZZARD 31.07.2004 19:01

Cytat:

Napisany przez jumpman
:spoko: Ok, nie wiem jak ja to szukalem ale nie znalazlem, sorry!!

Ależ proszę!

I nie ma za co przepraszać! :nie:

W końcu musimy sobie pomagać, nie? :taktak:

probin 02.08.2004 16:21

Ja kupilem Pioneera z kilku powodow:
1. Nie wyje jak liteon przy odtwarzaniu
2. Powtarzalnosc dobrych egzemplarzy jest duzo wyzsza niz w liteonie (wiem bo pracuje w branzy)
3. Roznica w cenie zadna (dalem 350zl)
4. Po ha mi DL skoro plyta nagrywa sie 50 minut i kosztuje w piz..... - beda tansze -> napewno ale wtedy ja moge sobie kupic nastepna nagrywarke, ktora bedzie nowsza i szybsza

VIZZARD 02.08.2004 16:35

Cytat:

Napisany przez probin
Ja kupilem Pioneera z kilku powodow:
1. Nie wyje jak liteon przy odtwarzaniu
2. Powtarzalnosc dobrych egzemplarzy jest duzo wyzsza niz w liteonie (wiem bo pracuje w branzy)
3. Roznica w cenie zadna (dalem 350zl)
4. Po ha mi DL skoro plyta nagrywa sie 50 minut i kosztuje w piz..... - beda tansze -> napewno ale wtedy ja moge sobie kupic nastepna nagrywarke, ktora bedzie nowsza i szybsza

No i to są argumenty!

No i ze wszystkimi można się zgodzić :mruga:

probin 02.08.2004 16:54

Ilość załączników: 1
A tu pliczek z kprobe jak nagrywa pioneerek na shakowanym biosiku

Plyta verbatim dvd-r 4x nagrana 8x

W tej chwili sprzedaje je po 3.50 za sztuke (Wroclaw) - dla czytelnikow cdrinfo of course :D

Załącznik 9672

VIZZARD 02.08.2004 20:26

Cytat:

Napisany przez probin
A tu pliczek z kprobe jak nagrywa pioneerek na shakowanym biosiku

Plyta verbatim dvd-r 4x nagrana 8x

W tej chwili sprzedaje je po 3.50 za sztuke (Wroclaw) - dla czytelnikow cdrinfo of course :D

W końcu jakiś wykres z Pioneera

I to na poziomie :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:57.