![]() |
Fakt. Nie wiem, co ludzie w nich widzą, bo to badziew nieprzeciętny. Jakim cudem w rankingach wyprzedza Pionieer'a, TDK czy Teac'a? Nie mam pojęcia. :blee: :rotfl:
|
zaraz sie nam zwala obroncy :)
|
Tak duzo jest postow dotyczacych Liteon-a poniewaz jest tak duzo problemow z nimi. Pioneer = malo problemow czyli malo postow :) ..
Moze niech posiadacze Pionkow opisza swoje wrazenia z pracy tych nagrywarek..Ja moja 107D mam od czerwca..nagralem juz ponad 80 plyt (same Mediastory po 3zl)...teraz kupilem w promocji w Geant 90 sztuk po 1.99 za sztuke bo Beverly Hills ma te letnia promocje na filmy za darmo...moj Pioneer teraz nagrywa jak szalony...rezultat: WSZYSTKIE PLYTY NAGRANE PERFEKCYJNIE..ANI JEDNA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu...Pozdro dla wszystkich posiadaczy Pionkow.. |
Jak napisałem na początku, mam Pionieer'a 107D. Nagrywa idealnie. Padły 2 płytki przez ponad 3 miesiące (na ok. 100), ale tylko z mojej winy, a dokładniej przez to, że miałem bios nxall i wypaliłem jakiś shit x2 z prędkością 8 :D Nagrywać chciałem x2, ale czemu tak nie robiłem wiadomo z tematu postu. Konsola mimo to widziała, ale gra się zawieszała.
Pionka kupiłem za namową kumpla, który na jakims starszym modelu nagrał setki gier (taki zawód... :D Chciałem Liteon'a, ale wybił mi to z głowy. On miał jakiś czas i żałował. Jak dla mnie Liteon może być, ale nie dla maniakalnych wypalaczy. Najwyżej do biura, gdzie nagrywa się jedną płytę na kilka miesięcy ;) |
Cytat:
Właściwie - trzeźwo myślący :D Najlepszy jest ten kawałek Który zakrawa na wałek: Cytat:
A może powiesz mi - na jakiej podstawie tak sądzisz? Bo chyba nie na podstawie tego, że płyta się nie skopała i że chodzi w każdym odtwarzaczu :> Bo teraz tak: Jeżeli mam BTC i i powiem ANI JEDNA PŁYTA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu - to znaczy, że płyta nagrała się perfekcyjnie? No to mam za***isty sprzęt :tak!: Jeżeli mam BenQ i i powiem ANI JEDNA PŁYTA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu - to znaczy, że płyta nagrała się perfekcyjnie? No to mam za***isty sprzęt :tak!: Jeżeli mam Liteona i i powiem ANI JEDNA PŁYTA NIE ZOSTALA ZNISZCZONA...kazda stacjonarka to lyka od razu - to znaczy, że płyta nagrała się perfekcyjnie? No to mam za***isty sprzęt :tak!: No tak! Czyli tak samo za***isty jak Pioneer Wierzę, że to dobry sprzęt ale niech ktoś mnie przekona - tylko nie takimi argumentami :mruga: |
Co do jakosci nagrania tych plyt to wiem ze sa dobrze nagrane chociazby dlatego, ze tych nagranych sobie robie dalsze kopie....i nie mam z nimi problemow
|
Cytat:
|
Mam pytanie: czy istnieje mozliwosc wypalania DL tym Pionkiem? ??? Ktos cos wie na ten temat? Dzieki. Pozdrawiam
|
Cytat:
Na chwilę obecną nie ma takiej możliwości :nie!: Chyba, że ktoś zaadaptuje bios z DVR-108 :D |
Cytat:
|
Cytat:
I nie ma za co przepraszać! :nie: W końcu musimy sobie pomagać, nie? :taktak: |
Ja kupilem Pioneera z kilku powodow:
1. Nie wyje jak liteon przy odtwarzaniu 2. Powtarzalnosc dobrych egzemplarzy jest duzo wyzsza niz w liteonie (wiem bo pracuje w branzy) 3. Roznica w cenie zadna (dalem 350zl) 4. Po ha mi DL skoro plyta nagrywa sie 50 minut i kosztuje w piz..... - beda tansze -> napewno ale wtedy ja moge sobie kupic nastepna nagrywarke, ktora bedzie nowsza i szybsza |
Cytat:
No i ze wszystkimi można się zgodzić :mruga: |
Ilość załączników: 1
A tu pliczek z kprobe jak nagrywa pioneerek na shakowanym biosiku
Plyta verbatim dvd-r 4x nagrana 8x W tej chwili sprzedaje je po 3.50 za sztuke (Wroclaw) - dla czytelnikow cdrinfo of course :D Załącznik 9672 |
Cytat:
I to na poziomie :spoko: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:57. |