![]() |
Nie mam pojecia jaki mam bios. Jak to sprawdzic?
|
Nero podaje wersję BIOSu.. Zdaje się, że DVDDecrypter też
|
Ok. Sprwadzilem w nero. Mialem 1.13. Teraz zmienilem na 1.18. Zobacze co dalej. Ale na wszelki wypadek sprawdze na dvd+rw. Dzieki za info.
|
Nie mogę wgrać bios do pionka. Próby robię na razie z 1.16. Po każdej próbie pokazuje się komunikat:Available target is not found. Co jest nie tak? Zaznaczam, że do tej pory nagrałem tylko jedną płytę CDR na tej nagrywarce. W WinOnCD 6 DVD pod XP próbowałem nagrać DVD+RW bez powodzenia.
Dziękuję za ewentualną odpowiedź |
Pioneer 107D - problem :/
Problem troche dziwny.
Wszystko bylo ok, ale od pewnego czasu podczas zamyknia plyty pojawia sie problem. Nagrywam nero i programem dostepnym w TMPGEnc DVD Author. Plytka nagrywa sie bez zarzutu a przy finalizownaiu wyskakuje blad: error unit number - czy jakos tak hmm. Nagranej plyty nie mozna odczytac. Ale okazuje sie ze mozna sprawdzic jej zawartosc w trybie awaryjnym windows (dla jasnosci XP). Zaraz po zakupie problem sie pojawil, ale zalozylem ze windows jest juz zasmiecony wiec przeinstalowalem i niby pomoglo. Teraz znowu mam tak samo i nie moge wymyslic czemu, wszelkie sugestie mile widziane. Kilka danych tech: Nagrywalem na plytkach IMATION + (wczesniej na czyms innym ale bylo to samo) Nagrywarka jest podpieta na EIDE jako jedyne urzadzenie, na drugim EIDE zwykly cd-rom. Dyski podpiete na S-ATA. Z gory dzieki za pomoc :) |
ASUS DRW-1604P & Pioneer DVR-108
mam pytanie zwiazne z tymi wypalarami ???
ASUS DRW-1604P & Pioneer DVR-108 , czy te modele czyms sie roznia od siebie czy sa identyczne moze ,bo znajomy mi powiedzial ze te modele asus i pionek sa na tych samych podzespolach ?? moze ktos z was cos wiecej i by mogl cos powiedziec ,czy faktycznie tak jest :) .bo chodze z zamierem kupna ,ktoregos z tych modeli,tylko prosze nie pisac mi zebym kupic LITE-ON DVDRW SOHW-832S :bicz: thnx |
Cytat:
To kup Liteona 1633 :D :jupi2: |
Cytat:
|
nie to kup 1213
|
moze znajdze sie jakas osoba i napisze cos konkretnego o tych wypalarach jakio wymienilem :) a nie ciagle ten :niepow: Liteon wszedzie
|
Cytat:
Lite-On dostarczył w pierwszej połowie roku 21 milionów napędów optycznych i przedstawiciele firmy są pewni, że osiągną wyznaczony wcześniej cel 45 milionów napędów do końca roku. W obecnym kwartale wzrost produkcji ma wynieść około 20%-25%. W pierwszej połowie roku wyprodukowano 20 milionów napędów H/H oraz milion napędów slim. Michael Gong, menadżer biznesowy z firmy Lite-On, wskazuje największe możliwości w nagrywarkach HDD+DVD i napędach typu slim. Według zapowiedzi już w pierwszym kwartale 2005 roku firma przestawi się z napędów combo na napędy slim, redukując przy okazji ich ceny. Jeśli chodzi o produkcję napędów HDD+DVD, Lite-On sprzedaje obecnie modele 80 GB w cenie 250 USD, modele 160 GB za 330 USD. Źródło: DigiTimes.com" cdrinfo.pl :welcom: |
Cytat:
tak witamy w litek burn profi centrum hell :piknik: |
No co ja mogę napisać ? tylko jedo pionek ponad wszystko !
Ale to chyba głos wołającego na puszczy ! Bo i tak kupisz litka ! Chcesz mieć ciekawe życie ? to kup litka dołączysz do sporego Huru wołającego pomocy ! (tak to się pisze ?) |
Cytat:
Ale czy to ważne w czasach gdy tandeta ze wschodu zalewa rynek nie pozostawiając wyboru prawdziwym smakoszom wytrawnych marek dążącym do doskonałości? :help: :D |
Cytat:
P.S. Legion i ja bronimy Litka bo musimy :piwo: Niech jakiś użytkownik NEC'a pokaże wykresik jakiejś płytki i porównamy ją z LiteOn'em :taktak: Czołgista a jakie są niby problemy z Litkami ??? Ciekawe jaką masz nagrywarę, napewno NEC i przez to tak najeżdzasz na liteonowców :taktak: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:21. |