![]() |
Problem z PIONEER DVR-105
Od pewnego czasu mam problem z wypalaniem pojawia sie komunikat BLAD KALIBRACJI MOCY LASERA probowalem pod Win98/XP Pro, Nero 5 do 6, zmienialem tez bios napedu nic z tego problem pozostal.
Do tej pory naped pracowal bez zarzuru na roznych nosnikach, fakt troszke plyt wypalil(moze zbyt duzo).Nie jest tez zanieczyszczony. Czy jest to usterka napedu????? Moze ktos mial cos podobnego?? |
PawSlodli--->musiałeś trafić na jakiś felerny egzemplarz,ponieważ posiadam te nagrywarke i pali idealnie Esperanzy i inne tanie nośniki więc coś tu niegra,napęd spisuje sie wyśmienicie. :spoko:
|
Cytat:
http://www.cdrinfo.com/Sections/Arti...2500A&index=13 Znaczy sie ... sciemniaja ? :) |
Cytat:
Polecam TDK 880N - jeśli nie chcesz mieć problemów z żadną tania płytką - nagrywa nawet takie po 2.80 !! i to bezbłędnie !! |
Cytat:
|
tak samo jak Pioneer 107D nagrałem już kilkanaście Esperanz i Platiniumów i zero błedów i do tego śmigają na stacjonarnym DVD idealnie jak i na konsoli Xbox,więc niewiem co autor tego wątku chciał od Pioneera :).
|
Cytat:
|
Ja mam Pioneerka DVR-107D i pali mi wszystko jak złoto. Oczywiście nie nagrywałem jeszcze na Esperanzach ale słyszałem już od znajomych że są z nimi problemy i to na różnych napędach. Nagrywam aktualnie na płytkach Media-Store 4x (wiem że to kicha ale nie miałem z nimi jak dotąd problemów). Po drodze były jeszcze innych Tajwańskich producentów i też nie było problemów. Wczesniej miałem model 106D i też wszystko było cacy. Aktualnie mam bios 1.13.
|
Pioneer DVR A06 - power calibration error...
Od jakiegoś czasu mam koszmarne przeżycia z moją nagrywarką dvd...
Albo pokazuje, że nagrało ok. płytkę i po sprawdzeniu okazuje się, że tylko 98 % jest dobrze... Albo nie chce w ogóle nagrywać, bo stwierdza, że: power calibration error... Nie umiem też od początku na niej nagrać z overburningiem. Pokazuje, że nieprawidłowe ustawienia. Dopiero, gdy ustawię disc at once/96 nagrywa płytkę i choć ZAWSZE wywala mi, że jej nie nagrało, to z reguły nagrywa... Czy miał ktoś może podobne problemy z pioneerem? |
a wpisz w wyszukiwarce "power calibration error".
Powodzenia! |
Taki sam error. Pomogło odniesienie do serwisu i wymiana lasera.
|
umnie też czasami wywala taki błąd "power calibration error...",ale wystarczy zmiejszyć prędkość nagrywania i wszystki jest ok.
|
Cytat:
Dzięki wszystkim za odpowiedzi... pozostaje więc reklamować nagrywarkę, bo nie bardzo mam pojęcie o rozkręcaniu i czyszczeniu lasera... |
Pioneer DVR-107D
Witam
1.Czy ta nagrywarka ma możliwość zmiany book type? 2. Czy za 550 zł opłaca się ją kupować (nówka ze sklepu)? Pozdrówka |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:16. |