![]() |
Podaj swój e-mail gdyż nie wiem jak się umieszcza obrazki na forum w poście
|
Wiem, że te mediastory to szczyt dziadostwa, ale testy robilem dla zabawy, żeby zobaczyć jakie możliwości ma pionek w paleniu na szajstwie.
Cenne dane trzymam na Verbatimach Azo 8x +R i wykresy są spoko. Prosił bym ciebie o twoje wykresy aby zobaczyć jak się mają do moich. |
Posłuchaj bart_3d
Tracisz tylko niepotrzebnie czas na te przeróbki i testy na takich kiepskich płytach. W sprzedaży jest wiele kiepskiej jakości płyt i w nich jest problem, a nie trzeba szukać winy w sprzęcie. Takimi płytami są oczywiście też Mediastore, stąd tyle błędów PI. Ja mam Pionka 108 i teraz nagrywam na płytach Verbatim Pastel 4X wyprodukowane w JAPONII kosztują 2.70zł to przecież już na każdą kieszeń i są najlepszymi płytami jakie w ogóle można kupić. Nie pokazuję testów aby cię nie załamać |
Ilość załączników: 1
Widzę, że kilka osób pobrało biosy.
Czekam na skany w Nero CD-DVD Speed (Disk Quality Test) Z mojej strony dziadoski Mediastore +R 4x |
Test na Pioneerku 108D w DVDInfoPro
|
wykres odczytu
|
Płytka Mediastore DVD+R 4x
No dobra, ale gdyby te wartości PI były prawdziwe to nie wiem, czy tą płytkę dało by się odczytać. Była palona na biosie od piodata 108DX Tak przy okazji to działa auto Bitsetting |
|
Sony 4x
|
ciezko mi na to odpowiedziec :(
ale z tego co gdzies czytalem to dvdinfo pro jest jednym z naj mniej dopracowanym softem do sprawdzania bledow - ale nie pamietam gdzie to czytalem :( |
Prędkość odczytu niewiele się zmieniła, ale skan wygląda lepiej
BTW nie wiesz czasem Turboni dla czego wartości błędów PI na tym biosie są 10x większe niż w DVDInfoPro na orginalnym biosie Pioneera? |
no to x8 to juz blizej x4 :D
|
niestety do wyboru mam tylko Max i 8x
|
zrob test z predkoscia x4 :)
|
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:16. |