![]() |
Ilość załączników: 1
Powyższy Soniak- Test PI/PIF na 108D@Asus
|
Ilość załączników: 3
Pioneer 1.18
|
Ilość załączników: 3
Asus 1.18
|
Ilość załączników: 5
Zestaw Biosów
Piodata 1.18 RPC-1 12xRip automatyczny Bitsetting dla +R Asus orginalny 1.18 Pioneer orginalny 1.18 |
Więc jak już mówiłem proces zamiany na Piodata DVR-108DX i Asus DRW-1604P jest odwracalny.
Jakie są kożyści? Największe płyną z zamiany na 108DX, ponieważ uzyskujemy możliwość sprawdzania błędów PI/PIF w Nero CD-DVD Speed (Disc Quality Test) a dodatkowo firmware z podanego przezemnie linka jest przerobiony. Firmware jest w wersji 1.18 i ma zdjętą blokade regionu (RPC-1) oraz blokadę ripowania (12xRip). Dodatkowo ma automatyczny Bitsetting na dyskach +R. Dodatkowo możemy sprawdzać błędy PI/PO w DVDInfo Pro. Jeżeli chodzi o Asusa, to nie spotkałem się jeszcze z przerobionymi firmwerami, więc uzyskujemy tylpo możliwość skanowania PI/PIF w Nero CD-DVD Speed (DVDInfo Pro nie obsługuje Asusów) |
Jako Asus też działa.
Jutro załącze pliki i instrukcje oraz zrobie jakieś testy. |
Dla tych, którzy obawiali się przeróbki - operacja jest odwracalna (właśnie ją przeprowadziłem). Potrzepny jest orginalny kernel od pionka i firmware.
Wpisujemy dvrflash -vf X: R8100008.114 R8100108.118 X - literka palnika np. E: R8100008.114 - kernel R8100108.118 - firmware Teraz spróbuje przerobić to na Asusa. Apropo testów to zaczne jutro. Głównie dziadoskie płyty - jakieś Mediatechy Kiepsko to wychodzi, ale jak już mówiłem podejżewam uszkodzenie palnika |
to przetestuj inne nosniki.
|
nie patrz na PI/PO Peak bo po prostu coś zgrzytnęło na końcu
Tak w zasadzie to podejżewam, że mam wadliwy egzemplaż |
no dobra
plytka czyta sie swietnie a bledy PI przed przedóbką (w DVDInfoPro ) były 10-cio krotnie mniejsze. |
Widać ja pionek swietnie nagrywa. ^_^
|
|
DVR-108D@DVR-108DX PI/PIF w Pionku!!!!
Ok.
Sprawa jest prosta. Przerabiamy Pionke DVR-108D na Piodata DVR-108DX (jeden z OEM-ów Pionka). Ten zaś jest obsługiwany przez Disc Quality Test w Nero CD-DVD Speed. Proste, tylko ostrzegam, że jak na razie nie wiem jak proces odwrócić!!! Tak więc jak by co to nie zabijajtie mnie pane Terminatore :) Ja jestem Już po przeróbce Oto link: http://gradius.rpc1.org/ Jak by ktoś nie wierzył, że to działa to wale screeny: |
W zasadzie to sprawdza :)
Odsyłam do nowego tematu, który właśnie zakładam |
ok masz racje to tak jak w PlexTools PIE 280 i POE 280 i to powinno byc max zeby plyta byla dobrze nagrana ale wiadomo im mniej tym lepiej :)
szkoda ze pionek jeszcze PIF nie sprawdza |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:34. |