![]() |
Zorg nabija sie z pionka turbo:)
|
??
|
na takiej testowales :haha: :haha: :haha: :haha: :taktak:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...506#post441506 |
Zeby nie robić kolejnego tematu - pytam tutaj :-)
W rejestrze "odblokowałem" testy dla pioneer'a w Nero cd-dvd speed. Ale jak wybieram prędkość, np. 8x to test przeprowadza sie w granicach 2,4-3x. Dlaczego? Dlaczego nie mogę sprawdzić płytki z maxymalną prędkośćią? |
Pioneer DVR-108-problem
Witam wszystkich.
Mam problem właśnie z tą nagrywarką mianowićie dość często ta nagrywarka psuje mi płyty CD jak nagrywam .Najwięcej jak nagrywam w Nero to potrafi stanąć nagrywanie np. przy 30 % a czas nagrywania bedzie szedł ale postęp stanie światełka przy nagrywarce zgasną.Jak nagrywam Fireburnerem czy Clone CD to żadko żeby stanęło przy nagrywaniu płyty.A najlepsze jest z Alcoholem 120 % bo tu to każda płytka CD czy DVD jak nagrywam to mi komputer całkowicie zwiesi wtedy tylko reset komputera.Dzieje mi sie to od dłóższego czasu ,jak miałem na początku nagrywarke to tylko Alcoholem sie nie dałol nagrac żadnej plytki.Biosy już rózne wgrywałem aż po najnowszy 1.19 i dalej to samo.Mój system to Win 2000 professional.Z płytkami DVD też potrafi czasami ze przerwie nagrywanie np pod Nero czy Clone CD ale żadziej niż nagrywanie płyt CD .W Nero to co drógą płyte CD to nie nagra.Czyżby laser powoli siadał ?? |
U mnie na pionku 108 wychodziły troche duże wartości PI pod koniec płyty.
Na Verbatimach Pastel PI na końcu płyty dochodziło do 40. Ogólnie jak porównuje moje skany z tymi zamieszczonymi na www.cdrinfo.com w teście pionka 108, wykonanymi na plextorze, to moje są gorsze - jest więcej PI pod koniec każdej płyty. |
Ok.Dzięki.
A jak się ma naprawdę to testowanie pod DVDInfoPro? Ponoć "troszkę" oszukuje? Na ile to jest prawda? |
Cytat:
|
Testowanie płyt pod Pioneer 107
Witam.
Czym testować płyty pod Pioneer'em 107 skoro kProbe jest na palniki Liteon? |
Pioneer DRV-105
Mój Pioneer DRV-105 przestał "widzieć" CD, natomiast z DVD wszystko OK, czyta i nagrywa. Nie pomogło ponowne wgranie firmware. Ktoś się spotkał z takim problemem ?
|
|
Pioneer DVR-108 i płytki 800 i 870MB
System win xp professional,najnowsze nero,nagrywarka DVR-108.
Nie mogę nagrać płytek 800 i 870MB. Test przepalania-płytki 800MB pokazuje 715MB,płytki 870MB pokazuje 730MB. Test przeprowadziłem na kilku płytkach różnych producentów. Próba nagrania większej ilości danych niż wskazuje test przepalania kończy się niepowodzeniem. W czym może być problem? |
Pioneer 108 1.18 RPC-1 12xRip nx4all by NIL
Pojawił się mod najnowszego biosu do Pioneera DVR-108 tj. 1.18
http://pioneerdvd.rpc1.org/DVR-108%2...+%20nx4all.zip Mod daje następujące opcje: RPC-1 12xRIP nx4all ------------------------------------------------- Setny post :zespol: :sluze: :ognie: :slonik: :mysz: :sylwek: :peace: |
Jeżeli chodzi o stacjonarki to, z tego co wiem, Pionek 108 nagrywa z zachowaniem dobrego odczytu nawet przy większych prędkościach.
Jeżeli chodzi o niskie prędkości nagrywania, to zależą one od płyty. Możliwe, że w programie masz możliwość wyboru 1x przy płycie 8x ale nie da się w praktyce takiej prędkości uzyskać. W celu sprawdzenia dozwolonych prędkości nagrywania dla danej płyty możesz ją sprawdzić np. programem DVDInfoPro. |
wypalam z takimi predkosciami dlatego ze by nie bylo zadnych problemow na moim odtwarzaczu stacjonarnym [Bellwood DVD/DiVX 301A].Płytki zapisane na 4x działają bez problemów:-) Szczerze 4x to max co nagrywałem więc trudno powiedzieć jak będą wyglądały takie płytki nagrane z 8x na stacjonarnym dvd.W książeczce dołączonej do tego odtwarzacza pisało żeby nagrywać płytki do 4x bo potem mogą być problemy z odczytem .Skoro mówisz że na wyższych prędkosciach jest ok to też musze spróbować :)
dzieki za info ;p |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:34. |