![]() |
Cytat:
Wszyskie płyty paliło mi już tylko x1. Niestety, ja nie miałem gwarancji. Nagrywarka była z Reichu. |
Miałem podobne problemy.Napęd olewał totalnie płytki DVD-RW niby je widział ale przy próbie kasowania stwierdzał że to nie RW.DVD-R po nagraniu mój xbox raz widział raz nie a płytki CD-R nagrane jako VCD nie chciał odtworzyć żaden stacjonarny odtwarzacz. Oddałem do serwisu i po tygodniu dostałem nowy egzemplarz z 2 letnią gwarancją od dnia otrzymania :peace: (miałem tylko pół roku do końca gwarancji).
|
Dziękuję bardzo za zainteresowanie :) Oddałem sprzęt do serwisu i zobaczymy jak będzie. Facet ze sklepu stwierdził, że prawdopodobnie wymienią na nowy, było by fajnie :) A tak swoją drogą, to wady w Pionieerach, to chleb powszedni?
Pozdrawiam. |
Jak zgrac bios nagrywarki do pliku??
Witam
Kupilem dzis Pioneera 106D i chcialem dokonac odrazu upgradu biosu na 1.07, jednak wczesniej odpalilem nero zeby sprawdzic czy i jak widzi nagrywarke po czym zdziwilem sie widzac iz wersja biosu ktory jest w tym pioneerku to 1.08 no i nie bardzo wiem co jest grane bo o takiej wersji wczesniej nie slyszalem, i nie moge go sflashowac na 1.07. Ktos cos slyszal na temat 1.08 co to za nowosc? i o co tu chodzi? Jeszcze mam pytanie odnosnie tego czym moge sobie zgrac obecny firmaware aby pozniej moc do niego powrocic?? Czym najlepiej to zrobic i jak?? Pozdrawiam |
nowe egzemplaze maja nowszy firmware ostatnio coraz czesciej
niestety nie mozna go zgrac a na stronie pioneera go jeszcze go nie ma wiec po zamianie trzeba czekac az sie pojawi oficjalny firmware |
Pioneer DVR-107 nowe firmware !!! 12x rip
|
Cytat:
Sam mam tego pionka, ale do tego typu "usprawnien" podchodze z pewna rezerwa. |
Pioneer 107 + hack bios 1.10 = rewelacja
Witam
Z pewną nieśmiałościa odważyłem się wgrać do swojego Pionka 107 shackowany bios 1.10. Umożliwia on nagrywanie na prawie każdym nośniku DVD-R z prędkością x8. To naprawdę działa !!! "Jeżeli nie widać różnicy to po co przepłacać" Sprawdzone na nośnikach: X-Disc x4 TDK x4 Esperanza x4 (z fabryki Giga Store, ta samo co rewelacyjny X-disc) Wszystkie te plytki palą się x8 (czas wypalania 8 min 30 sek) Testu nie przeszła płyta Data Track. Ale to nic dziwnego bo to płytka x1. A co najważniejsze: w nero mozna wybrac prędkość zapisu np. dla Esperanzy x1, x2, x4, x6 i x8. Płytki wypalone x8 sa widziane przez konsole Xbox, Playstation 2 i moje stacjonarne dvd Pioneer 656a. Próby z jakimś starym dvd przeprowadze jutro. Program dvdinfopro nie wykazuje żadnych błędów na zapisanych płytkach. Jednym słowem rewelacja. :cool: "Jeżeli nie widać różnicy to po co przepłacać" |
zobacz
|
Wymienili na Pioneera A07 :) Super.
|
Cytat:
Wrażenia użytkownika? Raczej nie... Co innego znaleźć info na temat, a co innego to wypróbować. |
No niektórzy to mają szczęście mi wymienili na 105 - a lasery w pioneerach to tak jak w pleyach 2 jak trafisz to chodzi do bólu ale niestety często padają, ja osobiście znam 4 przypadki + mój ,że padły po 5-9 miesiącach
Pozdrawiam |
witam,a czy taka"rewelacja" dziala w ten sam sposob po wgraniu nowego firmware do sony dru 530a??? sorki,ze pisze tutaj o sony,ale stwiedzilem,ze zakladanie nowego tematu nie bylo konieczne.....
|
Pioneer dvr 107
Mam dużo pytań ;)
Jak się sprawuje taka maszyna i czy na moim miejscu zmienilibyście (jest niewielka dopłata) LG GSA 4081B na właśnie pioneera. Poza tym czym różni się A07 od 107 bo mi wychodzi, że niczym. I jeszcze jak wygląda dokładnie wsparcie producenta (biosy głównie i gwarancje), bo słyszałem, że nadzwyczaj dobrze. Ktoś kiedyś pisał, że załadował jakiś eksperymenalny bios i nagrywał 8x na płytkach 4x (znalazłbym posta, ale wyszukiwarka nie działa) - gdzie takie coś jest bo na stronie producenta nie ma. |
Jeśli chodzi o A07 to jest to wersja BOX, nagrywarki 107.
Jabba |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:03. |