![]() |
Cytat:
|
kopiuj czyms innym - nero to zbytnio program do kopiowania 1:1 to sie nie nadaje
ja polecam cloneCD 5.x.x, alcohol 120% - bezproblemowo kopiujace progzy P.S. nie piszcie ze sa zabezpieczenia bo to oczywiste jak ma sie oryginal i robi kopie bezpieczenstwa, i roznorakie zabezpieczenia :mruga: |
No to chyba nikt nie rozwiąże tego problemu, a ja wymienię pionka na litka 1653 bo zaczynają się schody
|
Pioneer 108 (1.14) i nero 6.6.0.3 - problem z kopiowaniem 1do1
Dzisiaj uaktualniłem wersje nero z 63125 do 6603 no i pojawil się problem.Przy próbie kopiowania płyt dvd (obojętne czy w locie czy z obrazem)przy odczycie z Pioneer DVD-116 i nagrywaniu na Pionka 108 (fir.ver.1.14) mam taki komunikat:
"Nie można skopiować tego dysku na DVD!" :smutny: Zaznaczam,że problem ten nie występuje na starszej wersji nero oraz na nowej przy kopiowaniu z wykorzystaniem samej nagrywarki (najpierw obraz potem zmiana nośnika i wypalanie).Mam podejrzenia że problem jest błachy i związany raczej z używanie 2 napędow (lub starego czytnika dvd). Jeżeli ktoś z doświadczonych wypalaczy zna powód bądź się domyśla proszę o pomoc!THX. :) PS.probowałem różnych ustawień na zakladkach opcje odczytu i kopiowania np: 1.odczyt z korekcją (wolny) 2.odczyt bez korekcji (szybki) Próbowałem kopiować dvd z kilkoma divx-ami jako dvd z danymi oraz dvd-video (niezabezpieczone) i zawsze to samo. :sciana |
Postaram się sprawdzić dzisiaj na nero 6.6. W ostatnich dniach nie miałem czasu, bo się żeniłem :D, ale już życie wróciło do normy :serdusz:
|
|
U mnie problem gdyz nie moge nagrywac z predkoscia inna niz na max. !!!!
nie chce mi obecnie kasowac nosnikow RW i wogole nie wiem jak moge wrocic do starszego firmware . Czy ktos moze pomoc ??? |
Cytat:
Na 99,9% to wina nero, do nagrywarek DVD musi byc przynajmniej wersja 6.x.x.x.Napisz czy pomoglo :) |
Cytat:
proponuje uaktualnić do najnowszej wersji bo to może być na 99% przyczyną problemu |
Bios 1.18, nośniki TDK, a nero to 5.5.10.54
|
napisz jaką masz wersje Nero , na jakich nośnikach wypalasz i jaką masz wersje biosu w nagrywarce
|
Czy znajdzie się jakaś zbłąkana dusza, która udzieli odpowiedzi na moje pytanie??
|
Pioneer DVR-108 i problem z nagrywaniem Audio
Witam
Po pierwszego wszystkiego najlepszego z okazji Świąt. Po drugie :) mam problem z nagrywanie CD Audio na tej nagrywarce. Jak konczy nagrywać płytke i zapisuje juz obszar Lead-out to wyskakuje mi komunikat w nero "Invalid field of parameter" Burn process failed. Co to oznacza?? Czy znaczy to, że mam zwaloną nagrywarkę?? Dodam, że płyta jest odtwarzana potem całkiem normalnie, ale jest to dla mnie niepokojące |
ja go mam i nagralem 14 plytek i wszystko jest ok, dodatkowo co widac zaraz po wgraniu to detekcja i odpalanie nagranych plytek, jest o niebo lepiej niz w 1.14.
|
Nowy firmware do Pioneer-a 108
Czy ktoś już go wgrywał i sprawdził?
Pioneer DVR-108 firmware 1.18 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:34. |