![]() |
Cytat:
A żebyś nie tracił cennego czasu na szukanie :nie: I zajął się tematem najważniejszym, czyli nagrywaniem Wyszukałem specjalnie dla ciebie ósmy odcinek serialu: Cytat:
Cytat:
Odcinki wcześniejsze oraz późniejsze znajdziesz TU :czytaj: |
Witam ja tez ma Pioniera 108 jest bardzo zadowolony bios zminiłem jest oki tak jak napisali.
P.S. Poszukuje serialu do DVDXCopy 4.0.3.8 |
Pioneer 108 nowy firmware
Witam, kilka dni temu wyszedł najnowszy bios do Pioneera 108, czy ktoś go może już testował? Jakie jsą wsze opinie? Warto instalować??
A tak apropo to dlaczego my posiadacze pioneerów jesteśmy poszkodowani i nie ma przyklejonego tematu o naszych wypalarkach? Wiem że nie ma zbyt dużo tematów z tym sprzętem związanych, jak np Liteonów. Ja też miałem liteona - a nawet dwa. Zraziłem się na nim ale chyba dlatego że kupiłem model 832s, po miesiącu poszedł do serwisu, a do kosza poszło też kupe płytek. natomiast z serwisu wrócił już model 1633s - wg mnie nie ustępuje pioneerowi, a dzięki możliwościom tuningu nawet go przewyższa. No ale w tem czasie jak czekałem na litka to zakupiłem pioneera bo nie mogłem doczekać się palnika. Niestety pioneer był walnięty i zanim mi wymienili to musiałem odczekać jeszcze tydzień. Przepraszam troche odbiegłem od tematu, pytałem o bios a opowieedziałem histroię bojów z dvd. pozdrawiam i czekam na opinie. |
winoncd :D jest edycja dvd :D
|
Cytat:
|
nie koniecznie plytki nero ma cos w sobie jak juz pisalem ze czesto lubi zaszalec na twoich plytkach niszczac je sam mam takie plytki dzieki nero wiec dalem sobie z nim spokuj uzywam go tylko w ostatecznosci:D
|
Cytat:
|
Wczoraj zmieniłem Nero z 60015 na to najnowsze i sie juz nagrało tylko na początku zaznaczyłem opcje plytki multisesyjnej zeby nie zamykał i poszło ale myślę że jednak to była wina nero.
A co do płytek to były kupowane w sklepie komputerowym 3zł szt. wiec teoretycznie nie na jakimś badziewiu |
@wujass a jaka versie nero uzywasz bo czasem ono cos piepszy :D sprobuj moze winoncd
|
Cytat:
Też się zawiodłem na takich. Zapis zakończony powodzeniem a danych z płytki nie można odczytać.myślałem że to nagrywarka ale sprawdziłem na verbatimach+R i na platinium+R wszystko OK!!!. Jednak TDK zeszło na psy!? |
Do nagrania bylo 3999mb (inaczej 6 plytek CD) wiec zostalo jeszcze troche wolnego miejsca
To samo nagralem na dvd-rw i sie nagralo a na tych plytkach TDK wyskakuje wlasnie taka żaba - niemozna zamknąć płytki w trybie DAO... bla bla bla Jesli przez slowo nadpalanie mam rozumiec ten overburning to miałem tą opcje włączoną |
Cytat:
jak masz wlaczone nadpalanie to ci wyswietli stosowny komunikat |
a czy za dużo nie chciałeć nagrac na tą płyte
|
Pioneer 108 niszczy plytki - wina nowego biosu czy plytek
Witam
Mam problem, 2 dni temu kupilem sobie tego pioneerka nagralem juz 2 plytki z filmem programem clone dvd i luzz dzialaja (plytki DVD+R TDK 4x) potem zmienilem bios na najnowszy 1.18 i wypalilem za pomoca nero dvd-rw i tez sie nagralo no to wziolem sie za nagranie jakichs danych za pomocą nero na te plytki TDK i zaczeło się nagrywać doszło do 100% i blad: Nie mozna zamknac plytki w trybie DAO - lub cos podobnego dokladnie niepamietam musialbym znowu nagrywac Czy wie moze ktos o co w tym chodzi, czy to wina tego nowego biosu, czy wina nero bo ja w sumie nowy w temacie nieczaje tego??? |
:ognie: :fala: :ognie:
:spoko: |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:34. |