Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pioneer DVR-S101\S201\S303\DVR-103\A03\104\A04\105\A05\106\A06\107 \A07\108\ A08\ (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pioneer-dvr-s101-s201-s303-dvr-103-a03-104-a04-105-a05-106-a06-107-a07-108-a08-22662/)

PawSlodki 23.03.2004 00:18

A czy moglbys mi zapodac linka do tego hack'owego biosu 1.1? Bo na googlu znajduje ale nie hack :(

Jabba the Hutt 23.03.2004 00:24

Ciekawa sprawa. Może Twój egzemplarz 107 jest po prostu felerny. Moja 106 wypala dobre płytki ale tańsze też.

Inna sprawa - jak Ci nie zalezy na przechowywaniu filmów na DVDR, to po co je wogóle palisz na DVDR i męczysz się kompresją. Divx jest tańszy (cdr 1 zł) i zawsze można go wyciepać jak się znudzi... Po co inwestować w palnik DVD ??? ;)

Jabba

PawSlodki 23.03.2004 00:34

Ja sie nie musze meczyc z kompresja. Robi to juz ktos inny. A wypalone plytki troche u mnie pobeda a potem wedruja dalej i juz nie wracaja. Wiec nie zamierzam placic za plytki kilka razy wiecej jak i tak te tansze nie zdaza sie u mnie zurzyc :)
W kazdym razie wracajac do dyskusji to zanim wymienie tego Pioneera moze faktycznie sprobowalbym z ta wersja hack biosu. Do tej pory probowalem tych nieszczesnych esperanz z trzech parti, w oemach, slimach i zadnej nie ruszyl :(
Jak wiec nie rusza na tej nagrywarce wszystkie plytki to wymieniam na inna. Tylko wlasnie chodzi mi o to jaka nagrywarka o podobnych parametrach lyknie wszystkie plytki z nizszej polki?

nacuna 23.03.2004 00:39

Cytat:

Napisany przez PawSlodki
A czy moglbys mi zapodac linka do tego hack'owego biosu 1.1? Bo na googlu znajduje ale nie hack :(

Alez prosze cie bardzo :)
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.ph...&manufactor=25

grz3si3k 23.03.2004 06:25

Cytat:

Napisany przez nacuna
Generalnie to gdyby wybierac pomiedzy 812s a neciem to bym wybral neca.
Nec ma slabsza korekcje bledow, wolniej ripuje dvd, ale za to jest na pierszym miejscu jezeli chodzi o jakosc wypalania plyt!
Co do 812s to mozesz trafic na model, ktory moze ci sie zepsuc po kilku[astu] dniach lub tygodniach uzytkowania. Roznie to bywa z tymi litkami :P

ze róznie to fakt ja wymieniłem 2 :zeby: ale nie moge im zarzucic ze były do kitu..mam teraz neca i faktycznie jest wolny...ale pali spoko...
tylko jest jedno ale..brakuje mi normalnej nagrywary cd-r :jezyk:

kowanski 23.03.2004 09:27

Cytat:

Napisany przez PawSlodki

Prosze :)

http://pioneerdvd.rpc1.org/DVR-107D%...%208xDVD-R.zip

A tu topic o tym http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=23176

pokos 28.03.2004 15:17

1 podstawowa sprawa-czy sklep przyjmie nagrywarke z "niefirmowym" wlasnorecznie wgranym oprogramowaniem ktorego prawdopodobnie nie ma mozliwosci zamienic na poprzedni ?. mialem klopoty z moim pioneerem 106 po wgraniu - 1.07 (wlasnie chodzi o niefirmowe plytki), ale po reanimacji systemu esperanzy s.e. chodza bardzo dobrze.

berr64 28.03.2004 16:45

Mam 107 i nie mam żednych problemów z wypalaniem, wypaliłem z 120 płyt Esperanzy i 2 poszły do kosza.Na innych tanich też idzie bez problemów, tylko na płytach Platinet DVD+R X8 pali X4. To jest jedyna jej przypadłość. Miałem rożne palniki i uważam że jest jedna z lepszych. Moim zdaniem najlepiej ją zareklamuj, podobną sytację miałem z Sony, kombinowałem z softem aż przestała chodzić, i jak bedzie miała nie firmowy soft to bedziesz miał problemy z reklamacją.

Ice 29.03.2004 12:25

A ja mam pyanie z innej beczki. Kto Ci powiedział ze mozesz zwrocic te nagrywarke w ciagu 5 dni ??? Chyba ze tak sie umowiles z sprzedawca, bo ja nie znam takiego przywileju.

Robs 29.03.2004 21:05

Cytat:

Napisany przez Jabba the Hutt
Ciekawa sprawa. Może Twój egzemplarz 107 jest po prostu felerny. Moja 106 wypala dobre płytki ale tańsze też.

Prawda Jabba? :)
Nie ma jak Pionek, nie wiem jak wy to robicie, jak narazie do kosza poszło całe ..... zero płytek, 100% succesfull w paleniu,
podejrzewam, że u Jabby podobnie.

Jabba the Hutt 29.03.2004 23:32

Cytat:

Napisany przez RobsYoda
Prawda Jabba? :)
Nie ma jak Pionek, nie wiem jak wy to robicie, jak narazie do kosza poszło całe ..... zero płytek, 100% succesfull w paleniu,
podejrzewam, że u Jabby podobnie.

U mnie płytkę jedną to zepsuł program a nie palnik... wypaliła się a nie chciala odtwarzać :) . Juggler albo Record Now... Normalnie żadne płyty się nie psują (palone Decrypterem, Nero Express...). Bios upgradowany do 1.07.

Jabba

Cadillac 31.03.2004 15:54

Pioneer 107D i DVD-RAM

Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Dziś tj. 31 marca 2004 nabyłem nagrywarkę DVD Pioneer'a model 107D.
W kwestii wypalania płyt DVD jestem na razie zielony wiec dużo nauki( czyt. dużo czytania postów) przede mną.
Wybrałem taki a nie inny model ponieważ:
pioneer to pioneer
no i posiada możliwość odtwarzania DVD-Ram'ów.
No właśnie - i z tym mam już problem.
Otóż posiadam stacjonarną nagrywarkę DVD Panasonic'a DMR E 50.
Chciałem odtworzyć na komputerze programy nagrane na Panasonic'u a na płytce DVD-Ram.
I lipa....:(
W programie Power DVD pojawia się komunikat " Error Code: 89030000 Unknow file format. "
Natomiast przy użyciu Windows Media Player obraz wprawdzie się wyświetla, ale jest bardzo zniekształcony - tzn. obraz wyświetla się w formacie cienkiego prostokąta.
Takie samo zniekształcenie obrazu mam miejsce gdy płytkę odtwarzam pod V-player'em.
Dodam tylko, że dźwiek odtwarzany jest bez zastrzezeń.
Co może być tego przyczyną?
Czy do poprawnego odtwarzania płyt DVD-Ram potrzebna jest jakaś nakładka?

Za udzieloną pomoc z góry dziekuję :)

Pozdrawiam

Cadillac

Cadillac 01.04.2004 19:49

Nikt mi nie pomoże?

ridewal 16.04.2004 23:55

Pioneer DVR 107

Witam,czy ktoś użytkuje może ten model?. I chciałby mi podpowiedzieć czy warto
kupić.Mam go prawie na widelcu.Pozdrawiam.

GreenMag 17.04.2004 12:53

Ja już od ponad miesiąca użytkuję ten modelik (wcześniej był A06) i czystym sumieniem mogę go polecać innym. Pali wszystko i na wszystkim. Czy to na tanich nośnikach czy drogich nie ma z nim problemów. Przy skanie błędnych sektorów zawsze jest 0 :). Filmy przegrane na tym Pioneerku chodzą bez problemu nawet na archaicznych odtwarzaczach stacjonarnych. Jak masz ten napęd na widelcu to go łykaj a nie pożałujesz. Do tego zaktualizuj sobie bios i będzie wszystko super.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:47.