![]() |
A czy moglbys mi zapodac linka do tego hack'owego biosu 1.1? Bo na googlu znajduje ale nie hack :(
|
Ciekawa sprawa. Może Twój egzemplarz 107 jest po prostu felerny. Moja 106 wypala dobre płytki ale tańsze też.
Inna sprawa - jak Ci nie zalezy na przechowywaniu filmów na DVDR, to po co je wogóle palisz na DVDR i męczysz się kompresją. Divx jest tańszy (cdr 1 zł) i zawsze można go wyciepać jak się znudzi... Po co inwestować w palnik DVD ??? ;) Jabba |
Ja sie nie musze meczyc z kompresja. Robi to juz ktos inny. A wypalone plytki troche u mnie pobeda a potem wedruja dalej i juz nie wracaja. Wiec nie zamierzam placic za plytki kilka razy wiecej jak i tak te tansze nie zdaza sie u mnie zurzyc :)
W kazdym razie wracajac do dyskusji to zanim wymienie tego Pioneera moze faktycznie sprobowalbym z ta wersja hack biosu. Do tej pory probowalem tych nieszczesnych esperanz z trzech parti, w oemach, slimach i zadnej nie ruszyl :( Jak wiec nie rusza na tej nagrywarce wszystkie plytki to wymieniam na inna. Tylko wlasnie chodzi mi o to jaka nagrywarka o podobnych parametrach lyknie wszystkie plytki z nizszej polki? |
Cytat:
http://forum.rpc1.org/dl_firmware.ph...&manufactor=25 |
Cytat:
tylko jest jedno ale..brakuje mi normalnej nagrywary cd-r :jezyk: |
Cytat:
http://pioneerdvd.rpc1.org/DVR-107D%...%208xDVD-R.zip A tu topic o tym http://forum.rpc1.org/viewtopic.php?t=23176 |
1 podstawowa sprawa-czy sklep przyjmie nagrywarke z "niefirmowym" wlasnorecznie wgranym oprogramowaniem ktorego prawdopodobnie nie ma mozliwosci zamienic na poprzedni ?. mialem klopoty z moim pioneerem 106 po wgraniu - 1.07 (wlasnie chodzi o niefirmowe plytki), ale po reanimacji systemu esperanzy s.e. chodza bardzo dobrze.
|
Mam 107 i nie mam żednych problemów z wypalaniem, wypaliłem z 120 płyt Esperanzy i 2 poszły do kosza.Na innych tanich też idzie bez problemów, tylko na płytach Platinet DVD+R X8 pali X4. To jest jedyna jej przypadłość. Miałem rożne palniki i uważam że jest jedna z lepszych. Moim zdaniem najlepiej ją zareklamuj, podobną sytację miałem z Sony, kombinowałem z softem aż przestała chodzić, i jak bedzie miała nie firmowy soft to bedziesz miał problemy z reklamacją.
|
A ja mam pyanie z innej beczki. Kto Ci powiedział ze mozesz zwrocic te nagrywarke w ciagu 5 dni ??? Chyba ze tak sie umowiles z sprzedawca, bo ja nie znam takiego przywileju.
|
Cytat:
Nie ma jak Pionek, nie wiem jak wy to robicie, jak narazie do kosza poszło całe ..... zero płytek, 100% succesfull w paleniu, podejrzewam, że u Jabby podobnie. |
Cytat:
Jabba |
Pioneer 107D i DVD-RAM
Witam wszystkich bardzo serdecznie.
Dziś tj. 31 marca 2004 nabyłem nagrywarkę DVD Pioneer'a model 107D. W kwestii wypalania płyt DVD jestem na razie zielony wiec dużo nauki( czyt. dużo czytania postów) przede mną. Wybrałem taki a nie inny model ponieważ: pioneer to pioneer no i posiada możliwość odtwarzania DVD-Ram'ów. No właśnie - i z tym mam już problem. Otóż posiadam stacjonarną nagrywarkę DVD Panasonic'a DMR E 50. Chciałem odtworzyć na komputerze programy nagrane na Panasonic'u a na płytce DVD-Ram. I lipa....:( W programie Power DVD pojawia się komunikat " Error Code: 89030000 Unknow file format. " Natomiast przy użyciu Windows Media Player obraz wprawdzie się wyświetla, ale jest bardzo zniekształcony - tzn. obraz wyświetla się w formacie cienkiego prostokąta. Takie samo zniekształcenie obrazu mam miejsce gdy płytkę odtwarzam pod V-player'em. Dodam tylko, że dźwiek odtwarzany jest bez zastrzezeń. Co może być tego przyczyną? Czy do poprawnego odtwarzania płyt DVD-Ram potrzebna jest jakaś nakładka? Za udzieloną pomoc z góry dziekuję :) Pozdrawiam Cadillac |
Nikt mi nie pomoże?
|
Pioneer DVR 107
Witam,czy ktoś użytkuje może ten model?. I chciałby mi podpowiedzieć czy warto
kupić.Mam go prawie na widelcu.Pozdrawiam. |
Ja już od ponad miesiąca użytkuję ten modelik (wcześniej był A06) i czystym sumieniem mogę go polecać innym. Pali wszystko i na wszystkim. Czy to na tanich nośnikach czy drogich nie ma z nim problemów. Przy skanie błędnych sektorów zawsze jest 0 :). Filmy przegrane na tym Pioneerku chodzą bez problemu nawet na archaicznych odtwarzaczach stacjonarnych. Jak masz ten napęd na widelcu to go łykaj a nie pożałujesz. Do tego zaktualizuj sobie bios i będzie wszystko super.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:47. |