![]() |
U mnie bez problemow wgralem bios 1.18, ale problem opisany powyżej mam z biosem 1.20 :/ - "Available target is not found" :/
|
Cytat:
Wgrałem właśnie 1.20 i żądnych problemów w czasie wgrywania....klik i jazda :) Jeszcze jedno.....na tym biosie paliłem "kopie zapasową" filmu dla kumpla,płytka to Benq 8x,wypalilem 8 tych płyt x8 i każda śmiga w Mancie !! Pionek RoX :=))))))) |
Udało mi sie. Jakby ktos jeszcze znalazł jakie zmiany wprowadzono w biosie 1.20. Masz Racje Pionek RooX :D
|
dzieki bardzo... problem rozwiazal sie troche wczesniej. Okazalo sie ze trzeba wyjac Nero i InCD z autostartu... wygladalo to tak jakby windows i Nero probowaly czytac plyte w tym samym momencie - ten komentarz na wypadek gdyby ktos przechodzil to samo. Pozdrowka. Adam
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Gdy mówi się a...
Cytat:
|
Włączasz plik EXE Update Firmeware utility. Klikasz tak, ży zaktualizowac bios, potem potwierdzasz wszystko co sie pojawi. Bedzie sie bios flashował. Nioe restartuj wtedy kompa. Potem klikasz na koniec. OK i Reboocik :) That's All
|
do ver 1.20 dodano:
8X DVD-R Media Writability Improvement 8X writing on New BeALL +R Media 8X writing on New LEADDATA +R Media 8X writing on New MPO +R Media 8X writing on New NANYA +R Media 8X writing on New TDK +R Media |
Firmware, ktore mi sie udalo zainstalowac /ver 1.20/ pobralem stad.
|
Pioneer 106D - problem czy nie ?
Hejka
Kilka pytań do użytkowników tej nagrywarki. Wiem, że już było dużo razy pisane na ten temat, ale w zasadzie nic nie wynika ze starszych postów, mam tylko mętlik w głowie... Dlatego chciałbym prosić o odpowiedź na pytania: 1) Jaki firmware polecacie do tego modelu i dlaczego ? 3) Czym różni się model A06 od 106D ? 3) Co może być powodem, gdy CloneXXL nie chce sprawdzić nośnika sektor po sektorze ? Zachowauje się jakby nie było takiej opcji (nie jestem pewny, ale całkiem możliwe, że taki stan jest od momentu zmiany oprogramowania z 1.06 na 1.07 - ale nie jestem pewny) dziękuję z góry za lapidarne odpowiedzi. pozdrawiam MrDadi / Krzysiek |
hack firmware do PIONEER 108
Ilość załączników: 4
DVR-108 v1.14 - RPC-1 + 12xRip + nx4all czyli hack firmware do PIONEER 108 i A08 sprawdzone działa super.
|
Może tak jak ja to zrobiłem: zastąpiłem wersję 1.16 poprzednią wersję tzn: 1.10, (też były jakieś problemy z wgraniem 1.18, nie pamiętam już co, ale coś nie gadało)a następnie 1.18 i wszystko gra i buczy. Po upgrade biosu miałem problemy z nagrywaniem w Nero płyt DVD ( wersja OEM nie kończyła zapisu w trybie DAO), wykonałem Upgrade Nero do wersji 6.3.1.25 i teraz jest ok.
|
Witam :)
A może by tak mały poradnik jak wgrać takiego biosa? Niestety, język angielski to dla mnie enigma. Wpradzie mam Pionka 107D, ale domyślam się, że sam proces odbywa się tak samo. Oczywiście mam na ma myśli wgranie biosu do 107D. Z góry wielkie dzięki. Jacol |
Przeinstalowałem system.Próbowałem pod Win 98,2000 i XP i nie udaje mi się wgrać nowego biosu.Ciągle ten komunikat "Available target is not found". Już nie wiem co robić.Spróbuję jeszcze na innym kompie.Jak to nie pomoże, to się poddaje :smutny: Pozdrowienia Włodek.
|
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:24. |