![]() |
Cytat:
|
Zmieniłem zdanie... Ja bym brał samsunga...Rulezzzzz:)
|
Pioneer DVR-108
Czy nagrywarka Pioneer DVR-108 jest kompatybilna z SafeDisk: starszym niż v2.51 i v2.51 - v2.8?
|
Cytat:
:D |
Pioneer DVR-107D - problem z nagrywaniem CD RW
Elo!
Uzywam Nero 6 i mam Pioneera DVR-107D. Problem jest taki, ze przy nagrywaniu CD RW (12x) naped nie chce sie wypalac szybciej niz 10x. Co mozna z tym fantem zrobic ?? Pozdrawiam! |
A moze twoja nagrywarka nei lubi tego typu CD-RW, spróbuj wypalić jakąś inną...
|
tylko płytki CDRW Ultra Speed pozwolą ci na nagrywanie z maksymalną prędkością.
|
ta sama plytke wypalalem na innych nagrywarkach z predkoscia 12x. a u mnie z uporem maniaka max. to 10x :-(
|
Może zainstaluj Force ASPI 1.7, zainstaluj najnowsze oprogramowanie do nagrywania (jeżeli masz win xp wyłącz nagrywanie wbudowane w sys) lub może twój bios poprostu nie obsługuje w pełni tych CD...
|
Bo ta nagrywarka, nie obsluguje predkosci x12 dla plyt cdrw.
Poczytaj http://www.cdfreaks.com/article/137 Jest 24/16/10/4 dla cdrw 24/16/12/8/4 dla cdr |
fakt, nie obsluguje... moja wina... ale szybciej niz 10x nie idze
|
doinstalowanie driverow pomoglo :-)
dzieki |
elo!
mam taki sam model nagrywareczki. zassalem sobie biosa z cdrinfo i bez problemow (pod windowsem XP) udalo sie "zfeszowac". |
zainstaluj sterowniki do plyty glownej. powinno pomoc.
|
Mam ten sam problem z tą nagrywarką.Za nic nie mogę uaktualnić biosu.Wyskakuje ciągle ten sam komunikat "Available target is not found". Próbowłem podpinać go pod wszystkie możliwe taśmy ale nic.Mam Wina2000.Zamierzam przeinstalować system,a jak to nie pomoże, to może próba wgrania na innym kompie.A może już ktoś spotkał się z tym problemem i nam pomoże.Pozdrowienia.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:04. |