Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Pioneer DVR-S101\S201\S303\DVR-103\A03\104\A04\105\A05\106\A06\107 \A07\108\ A08\ (https://forum.cdrinfo.pl/f15/pioneer-dvr-s101-s201-s303-dvr-103-a03-104-a04-105-a05-106-a06-107-a07-108-a08-22662/)

zargo 07.08.2003 13:00

IDEAŁ S.C. online

Tanio również w sklepie IDEAŁ .

zargo

BusyBoy 06.08.2003 21:30

Tam tez juz dzwonilem przed ich urlopen ale nie mieli pioneera 106 tylko NEC`a :( dopiero po 18 sierpnia :(

Jabba the Hutt 06.08.2003 21:22

To znaczy www.arcomp.com.pl

Jabba

Jabba the Hutt 06.08.2003 21:21

Sklep www.arcomp.pl, ale chyba mają tam teraz ferie...

Jabba

BusyBoy 06.08.2003 21:18

Pioneer 106 DVD-/+RW - Gdzie mozna kupic ??

Jezeli temat sie powtorzyl to sorki ale sprawdzalem na forum i nie bylo :)

Chodzi o to ze chce kupic nagrywarke Pioneera DVD-/+RW w sklepie www.idealpc.pl ale teraz nie maja :( moze wiecie gdzie mozna zakupic ten produkt w jakims sklepie internetowym , cena w idealpc.pl byla 1050 zl i powiedzieli mi ze bedzie w tej cenie ale w polowie nastepnego tygodnia. Moze wiecie dzie moge zakupic ta nagrywarke w podobnej cenie no roznica jakies 25 zl :) dziekuje za pomoc

KlausM 05.08.2003 01:16

Cytat:

Jabba the Hutt napisa***322;(a)
Zaryzykowałem i upgrade poszło gładko. Mam nadzieję,ze będzie dobrze działać. Ale Esperanze x4 i tak pali x2 (Decrypter).

Jabba

Wypaliłem Esperanze x4 - 14,53 minuty. Ale niestety z błedami na końcu (DVD-ROM radzi sobie z korekcją, ale stacjonarny już nie), nie zdarzyło mi się to z ani z Princo ani z Info Smart - dobrze, że kupiłem tylko dwie Esperanze DVD-R do testów (choć DVD Info zeznaje, że Esperanza to "Princo". To samo było z DVD+RW kupiłem 3 Esperanze w tym jedna nie daje się sformatować i ma błedy już od początku. Sprawdzane DVD Info 2.0 Pro.

Paliłem również Princo x4 i INFO SMART x4 - te ostatnie są dla mnie najlepsze i co ciekawe najtańsze (6,20 zł na giełdzie).

Jabba the Hutt 02.08.2003 02:05

Po upgradzie biosu do 1.06 Pioneer DVR-106 pali płytki - wypaliłem 2 i jakoś poszło. Natomiast stała się dziwna rzecz. Przy próbie odtworzenia płyty DVD (tłoczonej) za pomocą Power DVD 5, pokazuje się następujący komunikat :

"DVD Error
Error Code : F4D41436
The TV Out port of your display card is not working properly"

i do tego Details :

"This copy protected disc can not be played, when the TV Out function is enabled."

Bardzo to dziwne. Nie pomogła reinstalka Power DVD 5. Posiadam oczywiście kartę z wyjściem TV (Riva TNT 2 Ultra). Jednak nie znalazłem w ustawieniach sterownika karty (Detonatory) możliwości zdeaktywowania wyjścia TV. Płyty DVD-R wypalone przeze mnie oraz w zaprzyjaźnionej nagrywarce Teac DVD odtwarzają się bez problemu.

Wygląda więc tak, jakby DVD Copy Protected (zabezpieczone przed kopiowaniem), nie chciały się odtwarzać !!??? Oczywiście rippowanie w Pioneerze (Decrypter) przebiega normalnie, choć wolno (jak i przy biosie 1.05).

Spróbuję w przyszłym tygodniu , u kumpla w firmie zmienić "rozstawienie" sprzętu w moim kompie (w chacie nie mam warunków i miejsca na remonty). Ustawić nagrywarkę na Drugi kanal IDE (zamiast Teaca 516) samotnie jako Master.
Ale może rzeczywiście to firmware 1.06 wprowadza takie dziwne ograniczenia ? Ale to trochę bez sensu... Ciekawe, że czytnik DVD Creative x12, jaki mam też w kompie, również odmówił posłuszeństwa (zarówno Creative jak i Pioneer chodzą na dodatkowych kanałach ATA, uzyskanych z RAIDu, na plycie Gigabyte).
A moze to wynik zastosowania firmware 1.06 z australijskiej strony Pioneera ?

Nie oglądam DVD na komputerze więc mi to szczególnie nie przeszkadza, niemniej jakiś podgląd źródłowej płyty powinien być..

Jabba

P.S. Z ostatniej chwili - DVD Ronin, oznaczony jako D1+D2+D3 odtwarza się na Pionku bez problemów. Podobnie na Creativie x12 (DVD-ROM).

Jabba the Hutt 01.08.2003 23:54

Cytat:

KlausM napisa***322;(a)
Mam DVDR-106 jako master na secondary IDE, upgrad'owałem pod Windows bez problemu, bez odłaczenia nagrywarki CD-RW (slave).
Mam taka płytę, ale na dodatkowych RAID jako ATA mam powieszone tylko HDD.

Zaryzykowałem i upgrade poszło gładko. Mam nadzieję,ze będzie dobrze działać. Ale Esperanze x4 i tak pali x2 (Decrypter).

Jabba

Jabba the Hutt 01.08.2003 23:52

Także polecam A06 (106) czyli Dual Format. A nuż się przyda ? Przy obecnych cenach Pionków, warto zainwestować.

Jabba

lukas69 01.08.2003 23:02

hmm
bierz 06 jest nowszy a dual format moze sie jeszcze przydac skoro glowna firma promujaca -R wydaje dualna nagrywarke to znaczy ze +R jeszcze sie przyda :P

ideJ 01.08.2003 22:52

A06 obsługuje DVD-R i DVD+R więc wydaje się lepszy... Ja sobie dziś kupiłem A05.

maxdata 01.08.2003 22:29

Pioneer A05 CZY A06

Witam,
Szanowni forumowicze pomozcie wybrac miedzy tami dwoma modelami :-).
Ktory polecicie ???
Pozdrawiam
MAXDATA

KlausM 01.08.2003 21:25

Mam DVDR-106 jako master na secondary IDE, upgrad'owałem pod Windows bez problemu, bez odłaczenia nagrywarki CD-RW (slave).
Mam taka płytę, ale na dodatkowych RAID jako ATA mam powieszone tylko HDD.

Jabba the Hutt 01.08.2003 14:54

Pioneer 106 firmware instalacja

Wiemy już,że egzystuje nowe firmware do Pioneera DVR-106. Wersja 1.06. Możemy je znaleźć na australijskiej stronie Pioneera :
http://www.pioneeraus.com.au/multime...ome/index.html
i na forum poświęconym firmware.

Według australijskiej strony Pioneera, updater najnowszego firmware pracuje pod Windows 9x/Me/2000/XP. Sporo miejsca zajmuje jednak sposób instalacji tegoż firmware pod DOSEm. Uff, w XXI wieku...

Ale do rzeczy. Na pewno upgradowaliście już biosy w swoich Pioneerach 105 . W związku z tym pytania :
- upgradowaliście normalnie pod Windows ?
- Czy odłączaliście wtedy inne urządzenia pracujące na tym samym IDE (dysk, cd rom)
- Czy ktoś z Was ma płytę z kontrolerem RAID, pracującym jako dodatkowe kanały ATA ? Mam tak podłączoną nagrywarkę (do dodatkowego kanału IDE). Mogę upgradować bios ngrywarki w takiej konfiguracji ? Na stronie Pioneera piszą :
"Q. Can I upgrade my drive if it's installed on a RAID controller?
A. No, the drive must be installed on the Primary or Secondary IDE controller to be recognized by the firmware update utility."

Ale przecież moja nagrywarka nie pracuje na RAIDzie tylko na dodatkowym IDE (przełączenie w BIOS - mam w ten sposób 8 kanałów IDE na płycie głównej).

Pozdrawiam

Jabba

Jabba the Hutt 11.07.2003 02:45

Cytat:

DIDI napisa***322;(a)
No fakt że nie przeczyta ale rozpoznaje obszary starowe i jak to będzie inny nośnik niż firmowy TDK to nawet jesli mu dasz wykorzystaj OWER... i zaakceptujesz, to i tak po około 5 sek wyświetli error failed- tak to już jest z tym pioneeren że chodzi fajnie ale tylko na tych firmowych TDK, a tak nawiasem mówiąc to RITEK to nie TDK itp..
RITEK to producent nosnika. Na przykład obecnie TDK Metallic x48 z wałka czy z cake mają nosnik Riteka. Te w normalnych pudełkach miały nosnik TDK.

Pozdrawiam

Jabba

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:34.