![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.09.2010
![]() |
nie widzi płytki
Witam,
mam dziwny problem. Komputer nie widzi (windows commander komunikat: "napędu nie znaleziono" ; mój komputer komunikat: "włóż dysk do stacji dysków") nagranych z filmami avi programem Nero, płytek: "Verbatim DVD-R 16x AZO". Te same płytki w odtwarzaczu DVD LG są bez problemów odtwarzane (wszystkie filmy widzi odtwarzacz). Ponadto nagrane programem Nero te same kompilacje, ale na płytkach: "Verbatim DVD+RW 4x SERL" komputer i odtwarzacz widzi bez problemu. Nero widzi te płytki (Verbatim DVD-R 16x AZO"), których windows commander i mój komputer nie widzi i w "info o dysku" jest napisane: podstawowe informacje typ dysku: DVD-RW book type: DVD-R producent: Verbatim MID: MCC 03RG20 prędkość zapisu: (puste pole) pojemność: 4,38 GB informacja rozszerzona: warstwy: 1 użycie: General ochrona przed kopiowaniem: n/a informacje o nagrywarce: nagrane na_NEC DVD_RW ND-4550A status dysku: zamknięty Jest to pierwszy taki przypadek, wcześniej wszystkie nagrywane płytki były przez komputer widziane. Dopiero teraz po zakupie nowych płytek "Verbatim DVD-R 16x AZO" pojawił się powyższy problem i dotyczy on tylko tych płytek, bo "Verbatim DVD+RW 4x SERL" nagrywa i widzi normalnie. Czy ktoś wie w czym jest problem i jak go rozwiązać ? |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam ten napęd Nec 4551A-sprawny ale właśnie nie radzi sobie już z najnowszymi nośnikami CD i DVD -brak nowego firmware-szukać starszych partii płyt i będzie O.K
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Dzięki za informacje
![]() Ale w takim razie te Verbatim SERL są na tyle starsze, że jeszcze mój napęd czyta, tak ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.09.2010
![]() |
Mam taki sam problem, napęd DVD w laptopie (2-letnim) nie otwiera płyt, no chyba że są tam tylko zdjęcia, kupiłem napęd zewnętrzny i nie ma problemów.
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
u mnie nie widzi tylko jednego rodzaju płytek: Verbatim DVD-R 16x AZO.
Spróbowałem parę innych rodzajów płytek i działa normalnie. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.09.2010
![]() |
Cytat:
To fakt, verbatimy są do bani ![]()
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Szukam Pracy | zick | Humor | 60 | 07.12.2024 16:57 |
Czy my naprawdę żyjemy w tak chorym kraju...? | andrzejj9 | Off topic | 123 | 24.07.2015 20:56 |
IMPREZKA ON-LINE (tylko powyzej 18 lat) | Remix | Off topic | 37390 | 02.12.2011 17:07 |
Funny fotos, kawaly... itp. - jeszcze sie tak nie usmialem :) | Kasprzak | Humor | 4225 | 11.07.2005 12:59 |
Reklamacja, przekroczenie terminu | andrzejj9 | Off topic | 28 | 27.07.2003 03:35 |