Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.11.2004, 23:41   #16
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Kiedy do kProbe także miało dostęp mało osób

Nikt nie podważał wiarygodności tegoż

I w tym miejscu rozpoczyna się cały przekręt

Bo jeżeli Liteon osiąga zbyt dobre wyniki nagrywania - to jest to fake

A jeżeli Plextor zacznie osiągać podobne i lepsze wyniki na swoim sofcie - to będzie to jakość

jak wiecej ludzi bedzie kupowac plexa bedzie to samo co z kp plextools tez bedzie nie wiarygodny
legion jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.11.2004, 00:10   #17
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
jak wiecej ludzi bedzie kupowac plexa bedzie to samo co z kp plextools tez bedzie nie wiarygodny
Za taką cenę sprzęt ten nie może być niewiarygodny

Wiarygodność jest już wkalkulowana w cenę

I nie jest kwestią osądu czy wniosków

Ale ma być przyjmowana jako pewnik ^_^
VIZZARD jest offline  
Stary 20.11.2004, 00:44   #18
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Najpierw zwracasz uwage zeby nie wracac do tej dyskusji, a potem podejmujesz ja na nowo - zdecyduj sie o co ci chodzi.

Wiarygodnosc -> tzn wyniki przekladaja sie na stan rzeczywisty. Niestety kprobe nie ma tego warunku spelnionego (co zostalo udowodnione i zachecam do przejrzenia odpowiadajacych temu tematow). Plextools - zobaczymy wkrotce ...
pawelblu jest offline  
Stary 20.11.2004, 00:57   #19
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Najpierw zwracasz uwage zeby nie wracac do tej dyskusji, a potem podejmujesz ja na nowo - zdecyduj sie o co ci chodzi.

Wiarygodnosc -> tzn wyniki przekladaja sie na stan rzeczywisty. Niestety kprobe nie ma tego warunku spelnionego (co zostalo udowodnione i zachecam do przejrzenia odpowiadajacych temu tematow). Plextools - zobaczymy wkrotce ...
Jak nie wiadomo o co chodzi

To zawsze chodzi o pieniądze ...

BTW Ale co zobaczymy?

Kto "my" zobaczymy?

Skąd będziemy wiedzieć, że to co zobaczymy - jest tym czym jest, a nie żadnym oszustwem?

Kto wybierze gremium, które stwierdzi powyższy fakt?

Kim będą ci ludzie i skąd wiadomo, że będą oni kompetentni do wypowiadania się w tej materii?

"Jak rozpoznać ludzi których już nie znamy
Jak pozbierać myśli z tych nieposkładanych
Jak odnaleźć nagle radość i nadzieję
Odpowiedzi szukaj, czasu jest tak wiele "
VIZZARD jest offline  
Stary 20.11.2004, 01:08   #20
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Jak nie wiadomo o co chodzi

To zawsze chodzi o pieniądze ...

BTW Ale co zobaczymy?

Kto "my" zobaczymy?

Skąd będziemy wiedzieć, że to co zobaczymy - jest tym czym jest, a nie żadnym oszustwem?

Kto wybierze gremium, które stwierdzi powyższy fakt?

Kim będą ci ludzie i skąd wiadomo, że będą oni kompetentni do wypowiadania się w tej materii?

"Jak rozpoznać ludzi których już nie znamy
Jak pozbierać myśli z tych nieposkładanych
Jak odnaleźć nagle radość i nadzieję
Odpowiedzi szukaj, czasu jest tak wiele "
To ladna piosenka grechuty, ale do plextora srednio mi pasuje...

Otoz szykuje sie ze nowy klub plexa bedzie mial 3 czlonkow - mnie, slawka i turboniego + kazdego kto bedzie dysponowal sprzetem i bedzie chcial wziasc udzial w eksperymencie. Wydaje mi sie ze sklad nie jest stronniczy...

Zreszta stwierdzimy to wszyscy na podstawie faktow ktore bedzie nam probowal przekazac plextools. Powiedza nam one:

- czy kprobe jest rzeczywiscie do dupy a plextools nie
- czy moze plextoolsy a kprobe jest super [smiech]
- czy moze oba programy daja podobne wyniki (oba sa do dupy lub oba sa dobre).

Spodziewam sie ze programy dadza rozne wyniki i wydaje mi sie ze diagonoza plextoolsa bedzie bardziej wiarygodna, no ale narazie to tylko gdybania, jak bedzie - zobaczymy.
pawelblu jest offline  
Stary 20.11.2004, 01:15   #21
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez pawelblu
To ladna piosenka grechuty, ale do plextora srednio mi pasuje...

Otoz szykuje sie ze nowy klub plexa bedzie mial 3 czlonkow - mnie, slawka i turboniego + kazdego kto bedzie dysponowal sprzetem i bedzie chcial wziasc udzial w eksperymencie. Wydaje mi sie ze sklad nie jest stronniczy...

Zreszta stwierdzimy to wszyscy na podstawie faktow ktore bedzie nam probowal przekazac plextools. Powiedza nam one:

- czy kprobe jest rzeczywiscie do dupy a plextools nie
- czy moze plextoolsy a kprobe jest super [smiech]
- czy moze oba programy daja podobne wyniki (oba sa do dupy lub oba sa dobre).

Spodziewam sie ze programy dadza rozne wyniki i wydaje mi sie ze diagonoza plextoolsa bedzie bardziej wiarygodna, no ale narazie to tylko gdybania, jak bedzie - zobaczymy.
No!

To jestem w stanie przyjąć

I wydaje się mieć to sens

Faktycznie narazie nie ma co dalej gdybać

Trzeba poczekać aż przyjdą Plextory

I módlmy się, żeby umiały nagrywać [śmiech]

Bo w przeciwnym przypadku

Cały nasz misterny plan weźmie w łeb
VIZZARD jest offline  
Stary 20.11.2004, 10:57   #22
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
jak narazie to wstrzymali dostawy 716 bo spitolili cos plextools pokazuje niezle gory i doliny

a tak poza tym slawekj kupil sobie neca wiec niewiem czy jeszcze pleksa dokupi do liteona oraz nec'a 3500

wydaje mi sie ze jest troche przesadzona opinia o plextorach podobnie jak o nec'ach

Ostatnio zmieniany przez legion : 20.11.2004 o godz. 11:04
legion jest offline  
Stary 20.11.2004, 15:06   #23
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
ja tam czekam na plexa 716 jak bedzie juz dostepny

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Stary 20.11.2004, 22:58   #24
terpilowski
pietrek

Data rejestracji: 12.07.2002
terpilowski zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
jak narazie to wstrzymali dostawy 716 bo spitolili cos plextools pokazuje niezle gory i doliny

a tak poza tym slawekj kupil sobie neca wiec niewiem czy jeszcze pleksa dokupi do liteona oraz nec'a 3500

wydaje mi sie ze jest troche przesadzona opinia o plextorach podobnie jak o nec'ach
wpadki sie zdarzaja. ale o plexie zawsze mialem b.dobre zdanie. ale przeczytalem ze ich palnik ma byc na panasonicu i sie lekko podlamalem.
mam neca 3500 , zlego slowa na niego nie powiem. no moze ten cholerny zapis strefowy mnie drazni, wydluza jednak to czas o ok. minuty

plexy x8 to byly maszynki , jak ruskie t 34 z firmware 85 mm
Stary 21.11.2004, 16:51   #25
Merle
Nowy na forum

Data rejestracji: 01.01.2004
Merle w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja bym sprobowal ...

innych plytek. Jak kupilem plexa 708 to kupilem 3 verbatimy i prawidlowo wypalil sie jeden. Od tamtego czasu jade na tdk -r x4 i nie mam problemow z plytami. Problemy sa za to z firmware. Jade na 1.02 i stabilny jest chyba jeszcze 1.04. Po problemach kolejno z 1.05 i 1.06 nawet nie chce mi sie wgrywac 1.07. Po prostu losie z plextora nie potrafia zrobic dobrego firmware, wrrrrr...
Merle jest offline  
Stary 22.11.2004, 19:56   #26
Marc_B.
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.10.2003
Marc_B. w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Pisalem ze mialem podobny problem,ale chyba go juz rozwiazalem,otoz okazalo sie ze winny jest...modem od neostrady(sic!),nie ma pojecia jak to mozliwe,ale fakt faktem ze gdy jest odpiety nagrywarka dziala jak trzeba,jak go tylko podepne znowu zaczyna sie jazda...PC to jednak dziwna sprawa czasami
Stary 28.11.2004, 12:48   #27
Dirrac
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.11.2004
Dirrac w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Lame: dajcie jakies linki do testow 716 plextora... gdzie niegdzie mozna sobie poczytac ze to jakies badziewie... jakie jest Wasze zdanie?
Dirrac jest offline  
Stary 28.11.2004, 13:13   #28
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Dirrac
Lame: dajcie jakies linki do testow 716 plextora... gdzie niegdzie mozna sobie poczytac ze to jakies badziewie... jakie jest Wasze zdanie?
http://club.cdfreaks.com/showthread....t=plextor+716A
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=113522

slawekj jest offline  
Stary 29.11.2004, 09:53   #29
lyby
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.10.2002
lyby w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Smile

Ja też mam tego plextora i miałem ten sam problem. Pomogła wymiana firmware z 1.03 na 1.05. Z resztą już w opisie ver. 1.04 można przeczytać: "usunięto przyczynę zawieszania się napędu w momencie zapisu Lead-Out'u przy zapisie nośników z niską prędkością w trybie DAO".

Pozdrawiam.
lyby jest offline  
Stary 29.11.2004, 11:07   #30
Turboni
Wyjechać Ci z bani ?

Data rejestracji: 26.02.2004
Turboni niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
plextor 716 dostepny w sprzedazy od polowy grudnia

wiadomosc prosto od dystrybutora

Żale kierować TU lub TU
50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy
Juz nie szukam pracy
Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1
Turboni jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: