![]() |
Cytat:
|
BenQ DW800A->822A->830A DL Recorder!
Liteon 812@832 nie koniecznie wszystkie egzemplarze!?: LiteOn SOHW-812s vs SOHW-832S Chipset http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?...=1&key=𐑋 |
na tym forum chyba nie za bardzo wypada pytać o taką markę ;)
ale może ktoś cos wie na temat Plextora - czy jego też będzie można 'przerobić' (708, 712), czy też ta firma tak się ceni, że to raczej niemożliwe... |
Mój Plextor PX-708A też padł (układ optyczny toru DVD) ;-((
|
Dlatego kupujcie Pionki !! :)
Pozdro!:) |
PLEXTOR PX-712 czy ktos ma i testował?
Witam szanownych forumowiczów. Po moich bojach z LITEONEM 832S, juz wczoraj opisanych na forum kusi mnie chęć kupna Plextora PX-712 i nie wiem czy warto. Nadmieniam iz chcę nagrywać na maksymalnie różnych rodzajach nośników nie tylko na firmowych typu VERBATIM czy TDK, ponadto nie zalezy mi na Double Layer bowiem na razie sa strasznie drogie nośniki i całkowicie mi sie nie opłaca. Wchodzi mi w rachube jeszcze zakup TDK A080412N i nie wiem na która się zdecydować. A moze ktoś doradzi co kupić. Bedę strasznie wdzięczny za kazdąkolwiek wypowiedź ???
|
Ten TDK o ktorym piszesz to tez plextor tylko ze starszy :)
Ja bym sobie kupil Plextora 712 ale tylko wtedy gdy bylaby jakas specjalna okazyjna cena. W standardowej cenie nawet hurtowej to nie ma co (tym bardziej ze nie nagrywa nawet DL). |
Dzięki za podpowiedź tylko tak jak pisałem na DL wogóle mi nie zależy, chodzi mi głównie o to aby nagrywara nagrywała na różnych nośnikach nawet tych najtańszych. abym nie musiał kupując płytke ciągle nie był pewny czy się na niej wogóle cos wypali. Proszę o podpowiedź. ???
|
Cytat:
I to nie tylko markowych płytek :nie: To weź Neca 2500A (2510A) - sprawdzony dobry model Zobacz też testy na www.cdfreaks.com i www.cdrinfo.com To tak na potwierdzenie mojej podpowiedzi :D |
Ten Plextor to bardzo dobra nagrywarka, dobrze nagrywa płyty, ale nie umożliwia zmiany bitsettingu i nie obsługuje płytek DL
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Żeby tak w każdym - to trza się będzie przerzucić :D Porównanie do Toshiby wydaje się być raczej wiarygodnym odniesieniem Napędy Toshiby zawsze raczej należały do czołówki, jeżeli chodzi o korekcję :taktak: |
Dzieki ludziska za podpowiedzi. Jednak kupiłem TDK 880N. wiem że to jest nieco przestarzały model ale tak jak wcześniej pisałem technologia DL na razie mni nie interesuje, drogie nośniki. Plextora nigdzie nie mogłem znależć.Nagrałem na tym tedeku juz chyba z 10 płytek i rewela żadnej nie popsuł. Gorąco polecam TDK wydaje mi się że to porządna nagrywara a wam wszystkim jeszcze raz dziękuje za porady 8-)
|
Cytat:
Jeżeli nie będziesz nagrywał DL i szybkość nagrywania x8 w zupełności ci wystarcza To powinieneś być zadowolony :taktak: TDK to pochodna Neca A Nec to przede wszystkim jakość Dodatkowo TDK nie ma takich problemów z korekcją jak Nec I zawsze pozostaje w światowej czołówce nagrywania :tak!: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:51. |