![]() |
Ja kupiłem swojego Plextora w sklepie sirius.pl za ok 1550 zł.
Z tańszych nośników to nagrywałem na Platinium DVD+R które są produkowane przez RICOHJPJ :) . |
No i stalo sie... Myslalem ze nigdy nie doczekam chwili w ktorej naped Plextora zawiedzie moje zaufanie. Zawsze pakowalem wiecej w sprzet po to, aby miec wieksza pewnosc i mniejsza awaryjnosc. A tu po dwoch miesiacach od zakupu moj Plextorek zaczal sie dziwnie zachowywac. Przestal rozpoznawac plyty CD, zarowno puste jak i nagrane ( tloczone rowniez ). Co ciekawe DVD sa czytane i wypalane prawidlowo. Domyslam sie ze przyczyna lezy w zabrudzonej soczewce, gdyz to by tlumaczylo dalsza mozliwosc odczytu i zapisu DVD, ktory podobno wykorzystuje "mocniejsza" wiazke z diody lasera. Oczywiscie naped oddalem do serwisu.
Jezeli macie jakies sugestie a propos tej usterki to zapraszam do debaty. Niestety, teraz jestem juz zmuszony az firma w ktorej kupilem Plextora, zrobi to za mnie : BIT ul. Sw.Krzyza 7 Krakow natomiast numer seryjny tego napedu, to : 505884102306 |
Witam .
Podejrzewam ,że nie jest to tylko kwestia czyszczenia :( Jeżeli napęd pochodził z naszej firmy i trafi do nas do serwisu to mogę obiecać, że zostanie naprawiony lub wymieniony w ciągu 24 godzin . Napisz tylko jakie numery seryjne ma to urządzenie ? Proponuję też skorzystać z opcji serwisowej Plextor Exclusive Service. Info o tym w tym linku http://www.plextor.pl/pl/serwis:support Pozdrawiam Tomek |
Cytat:
|
Mój Plextor 708A chodzi od tygodnia, wypaliłem kilka płyt DVD i jestem jak narazie bardzo zadowolony.
To już mój drugi napęd Plextora, cenie tę firmę między innymi za jakość. |
Hmm, przykro czytać, może Plex podobnie jak Teac odchodzi od jakości... i bazuje tylko na wyrobionej kiedys marce.
|
Plextor PX-712
Ilość załączników: 10
|
Plextor PX-704\708\712 A\UF
Ilość załączników: 9
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:10. |