Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Plextor PX-704\708\712 A\UF (https://forum.cdrinfo.pl/f15/plextor-px-704-708-712-uf-27683/)

zorg 21.11.2003 02:59

podoba mi sie w Plextorze to ze wypala plytki x4 z predkoscia x8... piatka za to

Michalak 20.11.2003 23:56

Cytat:

Napisany przez fido2001
MICHALAK. Podczas tej przykrej awarii, nauczylem sie, a wlasciwie spotkala mnie bardzo mila rzecz. Okazalo sie ze Alstor nie nalezy do firm ktore szukaja byle pretekstu zeby wymigac sie od odpowiedzialnosci. Ja tez nie mam K. Gwarancyjnej. Po prostu nie dostalem jej. A Serwisowi w Alstorze wystarczy aby numer seryjny Twojej wypalarki/ czytnika, znajdowal sie w jego bazie...Jezeli sie znajduje to tyle wystarczy. Bardzo mi sie to spodobalo. Niestety u nas w kraju jeszcze jest baaaaaardzo malo takich firm - ktore same wyciagaja pomocna dlon. Przeciez jak poczytasz ten topic od poczatku to zobaczysz ze ja zaczalem sie zalic ze palnik mi padl, i Tomek z Alstor-serwis sam z wlasnej incjatywy wyciagnal lapke - a wcale nie musial. To byla jego dobra wola - nie musial tego robic. Ja nie mam zadnego dokumentu potwierdzajacego pochodzenie mojej wypalarki; tzn. mam fakt. Vat ze sklepu gdzie kupowalem, ale nawet ona nie byla potrzebna. Wystarczyl S/N.

A Tobie Jabba dzieki za mile slowa....Niech moc bedzie z Toba....

Dzięki Fido
Już wszystko wiem.
Ocy więcej takich serwisów jak Alstor.

fido2001 20.11.2003 17:49

MICHALAK. Podczas tej przykrej awarii, nauczylem sie, a wlasciwie spotkala mnie bardzo mila rzecz. Okazalo sie ze Alstor nie nalezy do firm ktore szukaja byle pretekstu zeby wymigac sie od odpowiedzialnosci. Ja tez nie mam K. Gwarancyjnej. Po prostu nie dostalem jej. A Serwisowi w Alstorze wystarczy aby numer seryjny Twojej wypalarki/ czytnika, znajdowal sie w jego bazie...Jezeli sie znajduje to tyle wystarczy. Bardzo mi sie to spodobalo. Niestety u nas w kraju jeszcze jest baaaaaardzo malo takich firm - ktore same wyciagaja pomocna dlon. Przeciez jak poczytasz ten topic od poczatku to zobaczysz ze ja zaczalem sie zalic ze palnik mi padl, i Tomek z Alstor-serwis sam z wlasnej incjatywy wyciagnal lapke - a wcale nie musial. To byla jego dobra wola - nie musial tego robic. Ja nie mam zadnego dokumentu potwierdzajacego pochodzenie mojej wypalarki; tzn. mam fakt. Vat ze sklepu gdzie kupowalem, ale nawet ona nie byla potrzebna. Wystarczyl S/N.

A Tobie Jabba dzieki za mile slowa....Niech moc bedzie z Toba....

Michalak 20.11.2003 17:24

Cytat:

Napisany przez Michalak
Dziękuje za odpowiedź,
prosiłbym jeszcze tylko o sprawdzenia tej nagrywarki czy pochodzi z waszej firmy:
PLEXTOR 708A S/N: 505884215754
Z góry dziękuje

TO super, tylko, że zgubiłem albo przeoczyłem karte gwarancyjną. Czy zgubienie tej karty jest równoznaczne z brakiem gwarancji? Czy macie jakąś bazę danych i to wystarczy?

Jabba the Hutt 20.11.2003 17:09

A ja cieszę sie ,ze odzyskałeś sprawny palnik i możesz dalej działać, bracie !!!!

Pozdrawiam

Jabba

fido2001 20.11.2003 14:23

Wlasnie przed chwilka zapukal do mych drzwi kurier TNT i przyniosl nowiusienkiego, jeszcze cieplutkiego ( September 2003 ) Plextorka 708. Wlasnie teraz wypala swoja pierwsza plyte - Kocert Poula SImona - Graceland ;-)

Chcialbym publicznie podziekowac serwisowi Alstora, a w szczegolnosci Agnieszcze i Tomkowi za BARDZO szybka reakcje i profesionalne podejscie do klienta. Wasz serwis jest faktycznie EXCLUSIVE ! Wyslalem popsuta w poniedzialek, dzisiaj jest czwartek, a ja juz mam nowa...

Dziekuje.
Pozdrawiam, Rafal.

alstor_serwis 20.11.2003 13:10

Witam .
Jest od nasz
Pozdrawiam
Tomek

Michalak 19.11.2003 19:15

Cytat:

Napisany przez alstor_serwis
Witam
Do każdego Plextora który pochodził z naszej firmy po 21 stycznia 2003 dołączaliśmy kartę gwarancyjna która uprawnia do specjalnej opcji serwisowej
Plextor Exclusive Service .
Jak poznać taką kartę ?
Na trzeciej stronie karty jest opisana procedura reklamacyjna i adres do naszej firmy .

Czy potrzebna jest karta gwarancyjna i paragon ?
Mi osobiście nie, ponieważ wszystkie dane o napędzie zapisane są w naszej bazie .Uważam ,że bardziej potrzebna jest ona klientowi w przypadku jakiś problemów z ustaleniem pochodzenia napędu i datą jego sprzedaży .

Jeżeli ma Pan więcej pytań to polecam polską stronę Plextora
www.plextor.pl albo kontakt do mnie support@plextor.pl
Pozdrawiam
Tomek

Dziękuje za odpowiedź,
prosiłbym jeszcze tylko o sprawdzenia tej nagrywarki czy pochodzi z waszej firmy:
PLEXTOR 708A S/N: 505884215754
Z góry dziękuje

alstor_serwis 19.11.2003 17:42

Witam
Do każdego Plextora który pochodził z naszej firmy po 21 stycznia 2003 dołączaliśmy kartę gwarancyjna która uprawnia do specjalnej opcji serwisowej
Plextor Exclusive Service .
Jak poznać taką kartę ?
Na trzeciej stronie karty jest opisana procedura reklamacyjna i adres do naszej firmy .

Czy potrzebna jest karta gwarancyjna i paragon ?
Mi osobiście nie, ponieważ wszystkie dane o napędzie zapisane są w naszej bazie .Uważam ,że bardziej potrzebna jest ona klientowi w przypadku jakiś problemów z ustaleniem pochodzenia napędu i datą jego sprzedaży .

Jeżeli ma Pan więcej pytań to polecam polską stronę Plextora
www.plextor.pl albo kontakt do mnie support@plextor.pl
Pozdrawiam
Tomek

Michalak 19.11.2003 16:46

Cytat:

Napisany przez alstor_serwis
Witam
Niestety uszkodził się w tym w napędzie układ optyczny a właściwie jeden z jego składników tor CD .
Dioda laserowa odpowiadająca za zapis/odczyt płytek CD
emituje zbyt słaby promień i nie da się jej już wyregulować .
W takim przypadku wymieniamy przeważnie układ optyczny ale ponieważ
tych napędów bardzo mało się uszkodziło od początku ich sprzedaży wiec nie mamy jeszcze w serwisie części do tego modelu Plextora dlatego wymieniamy klientowi na nowy egzemplarz .
Proste :). Klient jest zadowolony a my na tym też nic nie tracimy.

Pozdrawiam
Tomek

A czy wiesz może czy Sirius od was kupuje Plextory? Bo mam od nich swojego Plextora.
I czy potrzebny jest paragon czy wystarczy numer seryjny?

alstor_serwis 19.11.2003 15:09

Witam
Niestety uszkodził się w tym w napędzie układ optyczny a właściwie jeden z jego składników tor CD .
Dioda laserowa odpowiadająca za zapis/odczyt płytek CD
emituje zbyt słaby promień i nie da się jej już wyregulować .
W takim przypadku wymieniamy przeważnie układ optyczny ale ponieważ
tych napędów bardzo mało się uszkodziło od początku ich sprzedaży wiec nie mamy jeszcze w serwisie części do tego modelu Plextora dlatego wymieniamy klientowi na nowy egzemplarz .
Proste :). Klient jest zadowolony a my na tym też nic nie tracimy.

Pozdrawiam
Tomek

Jabba the Hutt 19.11.2003 13:33

Cytat:

Napisany przez fido2001
Tak jak juz pisalem wczesniej, odeslalem Plexika do Serwisu Alstora w Poniedzialek wczesnym popoludniem; a tu dzisiaj, tj. sroda dostalem maila od sympatycznej pani serwisant ( chyba dobrze odmienilem ), ze wlasnie jest do mnie odsylany w dniu dzisiejszym nowy naped. Mowcie co chcecie, ale kiedys zdazylo mi sie serwisowac CDRki innych firm i po naprawie juz nie hulaly tak jak nowe. Dlatego bardzo podoba mi sie zalatwianie spraw przez rodzimego dystrybutora marki Plextor. Szybko ( 2 dni ) i sprawnie. Marka Plextor caly czas pracuje na opinie jaka mam. Wiem, ze nastepny naped to tez bedzie Plextor. A wam radze przy zakupie sprawdzac czy aby wasz sprzedawca zakupil go w Alstorze, bo tylko takie napedy maja szanse na serwisowanie w w/w firmie...

Pozdrawiam, Rafal

A może kolega Tomek z Alstoru mimo wszystko powie nam co padło w Twoim Plexie i dlaczego od razu dano Ci nowy palnik ? Czyżby wskazywało to,ze Plexy padają tak,ze nie da się ich naprawić ...

Jabba

fido2001 19.11.2003 13:07

Tak jak juz pisalem wczesniej, odeslalem Plexika do Serwisu Alstora w Poniedzialek wczesnym popoludniem; a tu dzisiaj, tj. sroda dostalem maila od sympatycznej pani serwisant ( chyba dobrze odmienilem ), ze wlasnie jest do mnie odsylany w dniu dzisiejszym nowy naped. Mowcie co chcecie, ale kiedys zdazylo mi sie serwisowac CDRki innych firm i po naprawie juz nie hulaly tak jak nowe. Dlatego bardzo podoba mi sie zalatwianie spraw przez rodzimego dystrybutora marki Plextor. Szybko ( 2 dni ) i sprawnie. Marka Plextor caly czas pracuje na opinie jaka mam. Wiem, ze nastepny naped to tez bedzie Plextor. A wam radze przy zakupie sprawdzac czy aby wasz sprzedawca zakupil go w Alstorze, bo tylko takie napedy maja szanse na serwisowanie w w/w firmie...

Pozdrawiam, Rafal

fido2001 18.11.2003 02:13

Zabralem Plextorka ze sklepu i sam osobiscie wyslalem go wczoraj, tj. poniedzialek 14.00 do Was ( alstor-serwis ) - przez TNT ktore mam w sasiedztwie.

A tak nawiasem mowiac, to Alstor ma najlepszy serwis z jakim mialem do tej pory do czynienia. Wszystko zalatwione poprzez telefon, zadnej biurokracji, wystarczylo podac S/N.

Nota bene, dziekuje Alstorowi, ze odezwal sie tutaj na forum i pomogl mi przyspieszyc oraz ulatwic proces serwisowania w/w napedu.

Pozdrawiam, Rafal.

alstor_serwis 17.11.2003 15:27

Witam
Napęd jest od nas wiec czekam cierpliwie aż przyjdzie do mnie do serwisu.
Pozdrawiam
Tomek

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:11.