![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.01.2004
![]() |
![]()
Mam nieszczescie posiadac ten model plextora. Był kupiony z mysla o tym ze ma to byc nagrywarka dvd ktora bedzie pewna i uniwersalna. na dwa egzemplaze ktore kupiliśmy jeden nie czytał zwykłych płytek CDR, nawet tych dostarczonych przez producenta. po miesiacu juz mialem nowy egzemplaz:-
![]() Płyty Princo 4x bez problemu, DVD-RW TDK bez problemu. kupiłem 4 płytki Princo x2 takie bez napisów, niestety naped nie raczy ich rozpoznac i nie tylko nie pozwala zapisac ale niemal zawiesza system (XP) , dokonalem aktualizacji biosa nagrywarki na najnowszy 1.04 nic to nie dało , ale za to poczytałem sobie jakie bledy mialy poprzednie biosy!!! włosy dęba stają po prostu. I to byloby wszystko , gdyby nie fakt ze ostatnio kupilem sobie naprobe 2 tanie plytki MSonic DVD-R (kolega nagrywa takie i nie ma problemów) moja nagrywarka i owszem nagrywa, tyle ze jak taki dvd wrzuce na moją Toshibę 1712 (jest cos lepszego z odtwarzaczy DVD?) to niestety płytki te sa z błędami, nagrałem tak 2 sztuki, dodam ze na dwóch różnych egzemplażach Plextora, na obu są błędy, nagrywarka oczywiscie czyta poprawnie, Toshiba czyta poprawnie wszelkie plyty jakie udalo mi sie znaleźć oprocz tychże wlasnie:- ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|