Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.05.2005, 18:29   #976
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez kass
Znajomy który składa komputery zamówił mi tego plextora w dużej hurtowni internetowej więc to nie jest prywatny import, Na stronie Alstora- oficjalnego dystrybutora plextora jest wersja bulk za 399zł i chociaż nie ma innego oprogramowania to jednak w zestawie jest instrukcja pl oraz program prextools. http://www.alstor.com.pl/pl/katalog:.../ic=732/it=261
Czy to nie jest wersja OEM? Muszę sprawdzić gdzie on mi ten sprzęt zamówił
Wyslij maila do alstora z numerami to bedziesz wiedzial skad ten naped ...
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 30.05.2005, 21:48   #977
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Data rejestracji: 25.11.2004
zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Dla porównania z topikiem o Benq 1620, że Plextor też potrafi

Verbatim+R x8 palony x8 test na benq

Plextor PX-716A\SA-benq____dvd_dd_dw1620_b7v9_28-may-2005_08_22.png

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 06.04.2015 o godz. 09:00
zene_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 01.06.2005, 14:01   #978
zorg
Caliente

Data rejestracji: 30.09.2002
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
plextools XL

maly update jest do sciagniecia 8 )
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
Plextor PX-716A\SA-plextoolslx-3.02.jpg  
Stary 01.06.2005, 17:37   #979
zorg
Caliente

zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
plextools XL

nowa zakladka 8 )
Plextor PX-716A\SA-nowa-zakladka.jpg  
Stary 02.06.2005, 14:17   #980
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>zene_k jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Teraz też mam dwa plextorki

Plextor PX-716A\SA-kif_0534abz.png

Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 06.04.2015 o godz. 09:00
zene_k jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 02.06.2005, 15:51   #981
zorg
Caliente

zene_k witam w clubie
Stary 02.06.2005, 18:31   #982
zene_k
Zarejestrowany dla jaj

Cytat:
Napisany przez zorg
zene_k witam w clubie
Dziękuję , mam nadzieję, że wpisowego nie pobierasz?
Stary 02.06.2005, 20:19   #983
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez zene_k
Dziękuję , mam nadzieję, że wpisowego nie pobierasz?
Jak nie ... zbiera na trzeciego
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.06.2005, 11:55   #984
Kirek
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.03.2005
Kirek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez zene_k
To nie jest wina nagrywarki, a raczej twojego kompa
Mily ma na to radę: format:c
Jednak nie posłuchalem Twojej rady a to z powodu braku czasu i jednak wątpliwości co do słuszności diagnozy.
Niestety dwa dni później objawy uległy pogorszeniu i Plextor po wypaleniu jednej płyty DVD nie potrafił już nawet odczytywać kolejnych czystych płyt i aby odzyskać tą właśność musiałem wyłączyć kompa na około 1,5 h. Dodam że problem z odczytem dotyczy tylko wypalanych płyt (niekoniecznie na mojej nagrywarce), z tłoczonymi takich problemów nie miał.
Formatu kompa nie zrobiłem ale udało mi się przeprowadzić krótkie testy na innym kompie i objawy były takie same czyli:
1. Uruchomienie kompa
2. Odczyt wypalonej płyty z filmem
Efekt: pozytywny
3. Praca nagrywarki przez około 20 minut (uruchomione odtwarzanie filmu)
4. Wysunięcie tacki z płytką i ponowne jej wsunięcie
5. Odczyt płytki
Efekt: negatywny
6. Wyłączenie kompa na około 1,5 h (pierwszy test przerwa około 0,5 h)
7. Uruchomienie kompa
8. Odczyt płytki (dla pierwszego testu wynik negatywny )

Moja diagnoza: skoro objawy są identyczne na dwóch różnych komputerach uznałem że przyczyny należy szukać jednak w wadliwej pracy nagrywarki i zdecydowałem się oddać ją do serwisu. Wczoraj otrzymałem informację że mogę się zgłosić po odbiór nowego modelu
Kirek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.06.2005, 12:07   #985
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kirek
Jednak nie posłuchalem Twojej rady a to z powodu braku czasu i jednak wątpliwości co do słuszności diagnozy.
Niestety dwa dni później objawy uległy pogorszeniu i Plextor po wypaleniu jednej płyty DVD nie potrafił już nawet odczytywać kolejnych czystych płyt i aby odzyskać tą właśność musiałem wyłączyć kompa na około 1,5 h. Dodam że problem z odczytem dotyczy tylko wypalanych płyt (niekoniecznie na mojej nagrywarce), z tłoczonymi takich problemów nie miał.
Formatu kompa nie zrobiłem ale udało mi się przeprowadzić krótkie testy na innym kompie i objawy były takie same czyli:
1. Uruchomienie kompa
5. Odczyt płytki
7. Uruchomienie kompa

Moja diagnoza: skoro objawy są identyczne na dwóch różnych komputerach uznałem że przyczyny należy szukać jednak w wadliwej pracy nagrywarki i zdecydowałem się oddać ją do serwisu. Wczoraj otrzymałem informację że mogę się zgłosić po odbiór nowego modelu
No widzisz!

Dobrze, że nie słuchałeś zenek_a jednego ( )

Tak byś sobie i system jeszcze rozwalił

A tak masz nową spawarkę

A teraz puenta przygody:

Plextor - Liteon dwa bratanki

Stary 03.06.2005, 17:07   #986
zorg
Caliente

test verbatim x16

trzeba odswierzyc temat
Plextor PX-716A\SA-snap22.jpg  
Stary 03.06.2005, 19:29   #987
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kirek
1. Uruchomienie kompa
5. Odczyt płytki
7. Uruchomienie kompa

Kolego ale taki problem ktory opisujesz zdarza sie w kazdej nagrywarce w ten lub inny sposob wiec idealu nigdy sie nie kupi kazdy z nas placi za to ze czym szybciej tym lepiej niedlugo plyte DVD DL nagrasz w dwie minuty i popatrz jaki wyscig szczurow ale jest jeszcze pytanie jak bedzie nagrana plyta i jak dlugo wytrzyma .
Jedynie mozna powiedziec ze cos za cos albo super korekcja albo super nagrywanie .
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2005, 14:40   #988
Kirek
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.03.2005
Kirek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
Kolego ale taki problem ktory opisujesz zdarza sie w kazdej nagrywarce w ten lub inny sposob wiec idealu nigdy sie nie kupi kazdy z nas placi za to ze czym szybciej tym lepiej niedlugo plyte DVD DL nagrasz w dwie minuty i popatrz jaki wyscig szczurow ale jest jeszcze pytanie jak bedzie nagrana plyta i jak dlugo wytrzyma .
Jedynie mozna powiedziec ze cos za cos albo super korekcja albo super nagrywanie .
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli. Jest to moja pierwsza nagrywarka jaką posiadam i wybierając ją kierowałem się różnymi opiniami znalezionymi w internecie dotyczącymi przede wszystkim jej niezawodności. Szybkość była zdecydowanie na drugim miejscu. Po krótkim okresie używania zaczęły się problemy i chciałem na forum zaczerpnąć informacji czy ktoś miał już objawy podobne do moich i gdzie szukać przyczyny, a następnie podzieliłem się ich rozwiązaniem (w moim przypadku było to niestety oddanie nagrywarki do serwisu).
Kirek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2005, 15:08   #989
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Kirek
Nie bardzo rozumiem co masz na myśli. Jest to moja pierwsza nagrywarka jaką posiadam i wybierając ją kierowałem się różnymi opiniami znalezionymi w internecie dotyczącymi przede wszystkim jej niezawodności. Szybkość była zdecydowanie na drugim miejscu. Po krótkim okresie używania zaczęły się problemy i chciałem na forum zaczerpnąć informacji czy ktoś miał już objawy podobne do moich i gdzie szukać przyczyny, a następnie podzieliłem się ich rozwiązaniem (w moim przypadku było to niestety oddanie nagrywarki do serwisu).
To juz ci mowie o co chodzi .

Nie kazda nagrywarka jest idealem i nie kazda opinia wydaje sie byc wiarygodna ja mam Liteona 812 od nowosci jeszcze sie ani razu nie sypnela ( wykresy jej mozliwosci sa w tym topicu) a patrz ile ludzi ma problemow z Liteonami a ja jakos z nimi nie mialem problemu zadnego moze to szczescie albo sa dobre a w zlych rekach psuja sie .
Podobnie jest z plexsem wszystcy chwala go pod niebiosa a co do czego przyjdzie daleko nie odbiega od innych nagrywarek awaryjnoscja czy jakoscia nagrywania teraz nagrywarki robia na masowke czyli nie dbaja juz o detale tylko o to zeby sprzedac ich jak najwiecej

Ostatnio zmieniany przez legion : 06.06.2005 o godz. 15:10
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.06.2005, 19:18   #990
sonon
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 22.07.2004
sonon zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wiadomo, że Plex 716A miał całą jedną partię wadliwą. Poza tym dość często trafiają się uszkodzone egzemplarze - jednak można to stwierdzić od samego początku. Jak jest z trwałością tych sprawnych - przekonamy się wkrótce, czytając na cdfreaks to jeśli ktoś miał problemy z Plexem to od nowości - więc rokowania są niezłe.

Niestety faktem jest, że "król jakości" leci sobie trochę w kulki ostatnio. Ale albo stracą klientów i zbankrutują, albo obniżą ceny swoich napędów, albo pójdą po rozum do głowy

Mimo wszystko uważam, że PX-716A jest udanym modelem. Szkoda tylko, że bios wciąż niedopracowany...
sonon jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: