Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Plextor PX-716A\SA (https://forum.cdrinfo.pl/f15/plextor-px-716a-sa-45016/)

zorg 01.04.2005 23:59

test zapisu

Ilość załączników: 1
plytka verbatim

zorg 02.04.2005 00:00

test zapisu

verbatim x16

dexi 02.04.2005 14:58

Cytat:

Napisany przez dodo.
I jeszcze jedno pytanko odnośnie nagrywarki Plextor. Czy to, że żadnej płytki nawet markowej nie można nagrać prędkością 2x, to normalne czy tylko przypadłość nagrywarki znajomego? Jeżeli nie, to czy można na to jakoś poradzić (zmiana biosu nie pomogła). A jeżeli to normalne, to czy nie macie problemów z robieniem kopii zapasowych gier PS2 bo zazwyczaj nagrywam x2, a tu byłby problem. Chodzi mi o to czy chodzą one w Playstation bez żadnych problemów (bez zacinania - oczywiście nagrywając na markowych płytach)?

Ja nagrywam nawet x16 na ps2 i wszystkie gry smigaja wszystkie pale x8

dexi 02.04.2005 15:00

Cytat:

Napisany przez ernik
spotkala mnie dzisiaj dziwna sprawa
wkladam plytke x16, nagrywam obraz plyty w nero , bo nagraniu, plyta pusta!! :\
probuje 2x i efekt ten sam
no nic moze kiepska plyta

wkladam plytke x8
to samo!! :\
probuje nagrac w plextools - nagralo sie...

co sie dzieje? czemu nie moge nagrac obrazu plyty dvd iso na nero?

Może masz włonczona symulacje sprawdz to.

marek_1981 02.04.2005 21:03

Witam. Mam takie pytanko do was w poniedziałek odbieram zamówioną nagrywarke Plextor PX-716A (zamawiałem w sklepie komputerowym) jak poznać czy nie jest przypadkiem z tej lewej partii. Co powinno być dokładnie w opakowaniu (zamawiałem wersje BOX

zorg 02.04.2005 21:07

sprawdz numer TLA !!! najlepiej zeby byl 304.-lub wyzej, ale 202 tez jest dobry, natomiast jeli by bylo TLA 101 bym nie ryzykowal

marek_1981 02.04.2005 21:17

Dzięki Ci "Zorg" . A co do tej naklejki, gdzie ona ma się znajdować ?? I jeszcze jedna sprawa ten sklep komputerowy wydaje swoje karty gwarancyjne czy ona przypadkiem nie ma swojej ?? Bo np: z reklamacją nie ma problemu u nich bo jak w poniedziałek odbieram Plextora to będe oddawał Lite-Ona SOHW-832S do reklamacji :(

zorg 02.04.2005 21:31

powinno byc na pudelku ! TLA#0202 lub TLA#0304 te sa dobre

dexi 03.04.2005 16:49

Cytat:

Napisany przez marek_1981
Dzięki Ci "Zorg" . A co do tej naklejki, gdzie ona ma się znajdować ?? I jeszcze jedna sprawa ten sklep komputerowy wydaje swoje karty gwarancyjne czy ona przypadkiem nie ma swojej ?? Bo np: z reklamacją nie ma problemu u nich bo jak w poniedziałek odbieram Plextora to będe oddawał Lite-Ona SOHW-832S do reklamacji :(

Ja reklamowalm swoja w zeszłym tygodni zadzwoniłem tylko do alastora podalem imie i nazwisko numer seryjny nagrywarki na drugi dzien zjawił sie gosciu z TNT zabrał nagrywarke za 3 dni miałem nówke sztuke w domu.Kazda nagrywarke ktura sprowadzaj maj w bazie danych nawet nie wysłalem w orginalnym pudełku tylko winnym poweim krutko serwis jest expresowy zero dodatkowych kosztow .

Tauros 03.04.2005 18:40

Czy ktoś może mi wytłumaczyc co jest grane ?
Zawsze nagrywałem CD w nero metodą zapisu Disc-At-Once/96 . Na Plextorze
wypaliłem 3 CD ( na 99% w Disc-At-Once/96 - sam już nie jestem pewien ).
Teraz jak chcę nagrać w Disc-At-Once/96 pod koniec nagrywania przy 100% jak zamyka CD wyskakuje błąd - błędne pole polecenia nagranie czy symulacja nie powiodły się.Jak dałem CD 800 wyszło ok. Tak jakby brakowało kilku MB do zamknięcia płyty a plik do nagrania powinien się zmieścić a przynajmniej nero powinien ostrzec na początku że brak miejsca na CD.
W Disc-At-Once nagrywa ok, więć co się stało ?

zick 03.04.2005 19:31

dawno tu nie zaglądałem

i widzę , że ciekawy wymiar zaczyna przybierać to forum
seriale, lekarstwa, pigółki, itd...
zaprawdę powiadam żenada

Tauros 03.04.2005 21:25

chciałem zwolnić dyski wypaliłem 4 CD i Plextor padł - żle wypala ( sprawdzałem nawet to samo co wcześniej dobrze wypalił)
Czyżby się zagotował ?

marek_1981 03.04.2005 23:33

Witam. Takie pytanko jutro odbieram Plexa i nie chce się rozczarować ( ponieważ nie wiem co dokładnie się robi z tym oprogramowaniem " PlexTools " czy tylko się sprawdza płyty czy tak samo nagrywa się za pomocą niego ?? ) do tej pory używałem tylko CloneDVD , Nero 6 , DVDShrink , GameJack przeważnie do filmów. Czytałem o takiej funkcji AutoStrat. czy ona będzie działała jeżeli będe nagrywał innym programem ?? Tylko się nie śmiejcie bo to jest przesiadka z malucha na mesia :) :) Lite-On SOHW-832S idzie do serwisu. Pozdrawiam.

ernik 04.04.2005 13:02

plytka tdk -r x8
nagrywana x4
wogole jakies te plyty jakosciowo sa kiepskie

wyskaczyly bledy POF - ale o dziwo plyta da sie przegrac na dysk...

ernik 04.04.2005 13:05

Cytat:

Napisany przez marek_1981
Witam. Takie pytanko jutro odbieram Plexa i nie chce się rozczarować ( ponieważ nie wiem co dokładnie się robi z tym oprogramowaniem " PlexTools " czy tylko się sprawdza płyty czy tak samo nagrywa się za pomocą niego ?? ) do tej pory używałem tylko CloneDVD , Nero 6 , DVDShrink , GameJack przeważnie do filmów. Czytałem o takiej funkcji AutoStrat. czy ona będzie działała jeżeli będe nagrywał innym programem ?? Tylko się nie śmiejcie bo to jest przesiadka z malucha na mesia :) :) Lite-On SOHW-832S idzie do serwisu. Pozdrawiam.

hmmm, mozna zrobic w nim wszystko(sprawdzac jakosc plyt przed/po nagraniu, nagrywac plyty), ale ja i tak nagrywam w nero...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:29.