Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 17.05.2021, 20:24   #211
seku
Moderator
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika seku
 
Data rejestracji: 01.12.2004
Lokalizacja: Deep Dark Ocean
Posty: 4,029
seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>seku ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Gratulacje będziesz zadowolony 760 i 755 to legenda.

dziś kupno sprawnego modelu to jak wygrana w totolotka

trafiłem na OLX w ostatnich 10latach około 10szt. Plextora 760/755 tylko jedna sztuka sprawna jedna była słaba. a pozostałe trypy dawcy części tylko mechanicznych

za czasów jak były dostępne jako NOWE kupiłem jedna sztukę 760 coś w okolicach 500zł z Polskiej dystrybucji. a wtedy nagrywarki Samsunga i LG sprzedawali po mniej jak 100zł.

niestety moja sztuka przepadła w domu rodzinnym jak się wyprowadziłem Mama zutylizowała w wielkim kontenerze z śmieciami ... ale to było dawno temu kawał historii
__________________
Every wish is only a journey away...
seku jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 18.05.2021, 14:52   #212
Graco1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.04.2021
Posty: 20
Graco1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A ja mam jeszcze takie głupie pytanie, wybaczcie, ale jestem laikiem
Czy do tego napędu da się włożyć taką mini płytę (i znowu nie znam nazwy dla tego), taką mniejszą wersję zwykłej 12 calowej płyty, na której były dołączane często sterowniki do sprzętów.
Jak tak to jak technicznie to zrobić? Na szufladce jest jakiś otwór na taką mniejszą płytkę, żeby dobrze siedziała i się nie przesuwała podczas wsuwania tacki?
Graco1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2021, 00:31   #213
Graco1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.04.2021
Posty: 20
Graco1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hej,
nagrywarka już przyszła.
Generalnie jestem po pobieżnych testach, i niestety zauważyłem pewną dziwną rzecz. Nie wiem czy to normalne, czy mam się martwić, ale przejdźmy do sedna.
Po podłączeniu do kompa przez adapter na IDE Unitek wszystko elegancko, szufladka ładnie się wysuwa, włożyłem płytę, odczytuje ą normalnie, słychać głośne buczenie standardowe jak płyta się szybko kręci.
Przychodzi pora aby ją zgrać. No to naciskam zgraj przycisk w programie EAC i... Napęd zaczyna wydawać z siebie dziwne dźwięki, jak by chciał wysoko kręcić ale niemugł. Szkoda, że nie nagrałem tego dźwięku. Brzmiało to jak jakaś maszyna budowlana coś jak jakaś szlifierka kontowa, tak mi się skojarzyło. Po jakiś kilku sekundach dźwięk ustaje. Ja to się w ogóle dziwię co tak cicho chodzi ten napęd i jaka fajna kultura pracy. Cała płyta zgrała się bez przeszkód, ale cholernie wolno z oczywiście cichutkim napędem.
Potem przychodzi kolej na drugą płytę. Zgrywa się ostatni track, mieli, mieli, w końcu obroty napędu stają ku zeru, gdyż mam ustawione w EACu stygnięcie napędu co godzinę na 15 minut. Ja się dziwie, przecież płyta jest w dobrym stanie więc co tak mieli ten ostatni track. Anulowałem zgrywanie, przełożyłem na próbę do laptopowego i włączyłem zgrywanie dwóch ostatnich tracków. I o zgrozo mój HLDT DVDRAM GUD0N poradził sobie z ostatnim trackiem. Już myślę sobie, że napęd mam uszkodzony. W między czasie odpiąłem adapter od prądu i takie tam.
Tknęło mnie coś i jeszcze raz podłączyłem wszystko robiąc tak samo. Wszystko było jak poprzednio płyta, która była mielona przez napęd normalnie wczytała się tak jak poprzednio. Naciskam zgraj przycisk i co słyszę? Napęd na pełnych obrotach i płyta zgrywająca się o wiele szybciej. Oczywiście mowa tu o tej samej płycie. I dopiero teraz napęd chodzi jak powinien, płyta zgrywa się w dość szybkim tempie i cały proces zakończył się sukcesem. Ciekawi mnie co się stanęło na początku i czy to nie uszkodziło napędu. Za niskie zasilanie, ja nawet nie ruszałem podłączonych wtyczek od adaptera, tylko wyciągałem wtyczkę zasilania od gniazdka.
Początkowo szybkość zgrywania wynosiła około 2x, bardzo wolno, potem po ponownym podpięciu standardowo jak w innych napędach 3 albo nawet 4x.
Graco1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2021, 06:51   #214
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,577
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Graco1 Podgląd Wiadomości
A ja mam jeszcze takie głupie pytanie, wybaczcie, ale jestem laikiem
Czy do tego napędu da się włożyć taką mini płytę (i znowu nie znam nazwy dla tego), taką mniejszą wersję zwykłej 12 calowej płyty, na której były dołączane często sterowniki do sprzętów.
Jak tak to jak technicznie to zrobić? Na szufladce jest jakiś otwór na taką mniejszą płytkę, żeby dobrze siedziała i się nie przesuwała podczas wsuwania tacki?


obsługuje normalnienie mini cd i mini dvd - wkładasz na tackę 8cm i zamykasz...

Cytat:
Napisany przez Graco1 Podgląd Wiadomości
Hej,
nagrywarka już przyszła.
Generalnie jestem po pobieżnych testach, i niestety zauważyłem pewną dziwną rzecz. Nie wiem czy to normalne, czy mam się martwić, ale przejdźmy do sedna.
Po podłączeniu do kompa przez adapter na IDE Unitek wszystko elegancko, szufladka ładnie się wysuwa, włożyłem płytę, odczytuje ą normalnie, słychać głośne buczenie standardowe jak płyta się szybko kręci.
Przychodzi pora aby ją zgrać. No to naciskam zgraj przycisk w programie EAC i... Napęd zaczyna wydawać z siebie dziwne dźwięki, jak by chciał wysoko kręcić ale niemugł. Szkoda, że nie nagrałem tego dźwięku. Brzmiało to jak jakaś maszyna budowlana coś jak jakaś szlifierka kontowa, tak mi się skojarzyło. Po jakiś kilku sekundach dźwięk ustaje. Ja to się w ogóle dziwię co tak cicho chodzi ten napęd i jaka fajna kultura pracy. Cała płyta zgrała się bez przeszkód, ale cholernie wolno z oczywiście cichutkim napędem.
Potem przychodzi kolej na drugą płytę. Zgrywa się ostatni track, mieli, mieli, w końcu obroty napędu stają ku zeru, gdyż mam ustawione w EACu stygnięcie napędu co godzinę na 15 minut. Ja się dziwie, przecież płyta jest w dobrym stanie więc co tak mieli ten ostatni track. Anulowałem zgrywanie, przełożyłem na próbę do laptopowego i włączyłem zgrywanie dwóch ostatnich tracków. I o zgrozo mój HLDT DVDRAM GUD0N poradził sobie z ostatnim trackiem. Już myślę sobie, że napęd mam uszkodzony. W między czasie odpiąłem adapter od prądu i takie tam.
Tknęło mnie coś i jeszcze raz podłączyłem wszystko robiąc tak samo. Wszystko było jak poprzednio płyta, która była mielona przez napęd normalnie wczytała się tak jak poprzednio. Naciskam zgraj przycisk i co słyszę? Napęd na pełnych obrotach i płyta zgrywająca się o wiele szybciej. Oczywiście mowa tu o tej samej płycie. I dopiero teraz napęd chodzi jak powinien, płyta zgrywa się w dość szybkim tempie i cały proces zakończył się sukcesem. Ciekawi mnie co się stanęło na początku i czy to nie uszkodziło napędu. Za niskie zasilanie, ja nawet nie ruszałem podłączonych wtyczek od adaptera, tylko wyciągałem wtyczkę zasilania od gniazdka.
Początkowo szybkość zgrywania wynosiła około 2x, bardzo wolno, potem po ponownym podpięciu standardowo jak w innych napędach 3 albo nawet 4x.
Zdecydowanie lepiej używać pod interfejscem ATA\IDE do EAC..również EAC na wszystkich napędach z chipsetem Sanyo oraz NEC \ Resenas bardzo wolno pracuje -usb jeszcze bardziej spowalnia ...ale to wina tylko EAC i jego niedopracowania ....również system jest ważny - dobrze używać maksymalnie XP \ W7 -wiele zaawansowanych funkcji nie działa na nowszych systemach w tym napędzie.

Na PlexTools XL Pro nawet na USB i nawet W10 szybkość zgrywania jest bardzo dobra ...
https://www.cdrinfo.pl/download/1113216787

Plextor PX-760A\SA-2021-05-19_07-43-53.png
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 19.05.2021, 08:15   #215
Graco1
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 17.04.2021
Posty: 20
Graco1 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki wielkie za odpowiedź.
Niestety nie mam ani win7, ani XP, nie wiem czy wirtualna maszyna się tu liczy.
Podpinam go pod Adapter taki jak
Unitek Y-3324
Nie mam stacjonarnego komputera i dlatego tak sobie radzę.
Graco1 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
plextor, px-760a

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:36.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.